השם אודי גורם לממשלה להתיחס כאילו זה מוקי

dariayaari

New member
היי יונה,

אשמח אם תסבירי לי מדוע ישנה חשיבות אם הם חטופים או שבויים, לעניין ההתיחסות אליהם. כי אם הבנתי, הרי שבעצם היותם חיילים שנקראו למילואים, ללא קשר למעשיהם באותה עת, אנו מחוייבים להם. וובעצם אנו מחוייבים לכל אדם באשר הוא. אני לא מתריסה, באמת רוצה להבין. תודה, דינה.

יונה1

New member
אז ככה דינה

ראשית והחשוב ביותר, עמותת "ערים בלילה" של פדויי השבי מתעקשת שהמינוח יהיה "שבוי" ולא חטוף, ואני בחטאותי, נוהגת תמיד להקשיב ל"בעל הדבר" עצמו באשר לאיך הוא רוצה שיגדירו אותו. בזה סיכמתי את עמדתי הפרטית ואת השקפתי שלי באשר למינוחים. שנית, בכל הויכוחים והדיונים, עוד לא שמעתי ולו טיעון אחד שמצדיק את המינוח הזה. כל הטיעונים אויליים, טיפשיים ואפילו מעוררים גיחוך. קחי למשל את הטיעון שמופיע באשכול זה, שמסביר כי חטוף הוא זה שנלקח בניגוד לרצונו. התשובה שלי על כך, היא שזו פעם ראשונה שקלטתי שבן זוגי, שהיה שבוי בסוריה, הגיע לשם מרצונו החופשי, אם לא לומר שאפילו בשמחה, על פי ההסבר החדש. טיעון שני, גורס כי החטוף נחטף מהשטח הריבוני של מדינת ישראל. כבר הסברתי שכך גם מרבית השבויים, ואף נתתי דוגמאות מגוש עציון, הרובע היהודי, מוצבי המזח, מוצב החרמון ועוד ועוד. גירסה שלישית טוענת שחטוף הוא זה שלא נלחם בחוטפיו. כאן כבר יש בעיקר שיפוט ערכי (שברובו מבוסס על שמועות זדון ואגדות אורבניות. והנה לך באשכול זה תגובתה של נגיעות על ההשמצה). אבל כבר הסברתי שאכן רבים מהשבויים כלל לא נלחמו. כך הנשים, כך החיילים הלא קרביים שהיו במוצבי התעלה, כך אנשי שק"ם שנפלו בשבי המצרי ועוד ועוד דוגמאות. בקיצור, אני חושבת שכמו שאימצנו מהערבים את המילים המטומטמות "הודנה" ו"תהדיה" ומאז כולנו התחלנו לדבר ערבית ברמה של שפת אם, כך קרה גם עם השבי. הערבים הבטיחו "לחטוף חיילים" ומאז כל חייל שבוי הוא חטוף (נו טוב, זה סתם ניחוש שלי לגבי למה השתרבבה ללכסיקון העברי המילה הזו).

dariayaari

New member
היי יונה,

הצחקת אותי עם תהדיה והודנה ועם כך שהתחלנו לדבר ערבית כשפת אם....... ולעניין עצמו, אז כן, יכולה להבין.

נגיעוT

New member
אם לא יודעים את העובדות

לא פותחים את הפה לפי התחקיר של צה"ל אלדד יצא מהרכב הפגוע והשיב באש איך הוא השיב אש אם לא היה עליו נשק לפי מה שהחלטת??? תזהר,אתה קרוב מאוד לתביעה משפטית.

זהירות!הבאת עובדות שקריות ויהיו מי שיאמינו לך

מנין "לקחת" את מה שכתבת ? הזהר ! וגם: כבר הוצע כאן, שאת הדיון על מה קרה, איך ומדוע נדחה לזמנים שאחרי חזרתם של השבויים הביתה. בכל אופן - שבי של שנתיים ויותר הוא חסר-פרופורציה, אפילו אם תטען לשגיאות של החיילים.

יונה1

New member
האשמת הקורבן

מתעלף, שלא במפתיע, נפלת בפח של הרפלקס המותנה של תגובת המערכת: האשמת השבוי בנפילתו בשבי. לשיטת המערכת, חיילי הנח"ל היו מסוממים (ועוד הסברים כיד הדמיון הקודח של ממציאיהם), על שלושת חיילי הנדסה שנפלו בשבי בשנת 2000 הופצו שמועות שיצאו לסחור בסמים, וועדת החקירה שהוקמה בכדי לבדוק את נפילתם בשבי של גולדווסר ורגב טענה שנשמעו זחוחים בקשר זה היה ההסבר ואין בילתו. לא טענו שיצאו ללא נשק ולא שום טיעון אחר שאתה המצאת! על מסקנות צפויות ונלעגות אלה , כבר הגבתי בזמנו במכתב למערכת הארץ, ובו תהיתי אם החיזבאללה היה מבטל את המארב אילו במכשיר הקשר היו נשמעים קולות כבדי ראש.... חבל מאד - אתה נופל בפח של הממסד שמנסה לחפות על כשליו (אי הצבת מצלמות וכדומה), ועושה עוול לשבויים עצמם וגם לבני משפחותיהם שקוראים את דבריך.

למעלה