השמאלנות של נורטון

hungry penguin

New member
השמאלנות של נורטון

למרות שהוא עשה סרטים ימניים כמו פייט קלאב והשעה ה25-, שמעתי שהיו לו כמה פליטות מאוד לא מעודנות נגד ישראל ונגד הממשל של בוש. מעצבן אותי כששחקן שווה מחליט פתאום שהגיע הזמן לפתוח את הפה. אז למרות שאני ממש נהנה מהמשחק שלו, כבר קשה לי להסתכל עליו בסרט ולא לראות סנוב עויין שחושב שהוא מבין בגאופוליטיקה.

*superstar*

New member
אפשר לחשוב..

הוא גם בנאדם וגם לו יש דיעה משלו וזכות להביע את הדיעה שלו... גם אם אתה מסכים או לא.. זה לא הופך אותו לשחקן פחות טוב! *דיד*

swirrrly

New member
לפי דעתי , גם ../images/Emo118.gif../images/Emo176.gif

אנשים מפורסמים אומרים את הדעות שלהם, מהסיבה הפשוטה ש: יש להם יותר כוח והשפעה. :\ לכל אחד יש דעות - וכל אחד רוצה אממ.. ללכת לפיהם. :\ וכל הקטע שאמרת שאתה מסתכל עליו ורואה סנוב : אז זה הסיבה למה הוא משתדל לא לדבר על עצמו בראיונות
. כדי שאנשים ידעו כמה שפחות על אותו אדם שמולם, ויאמינו יותר לדמות אותה הוא משחק. וכל מה שאני יודעת בקשר לקטע הזה זה שהוא לא ממש תמך במלחמה בעירק
. ולא נראה לי שהוא עוין כלפי ישראל, או משהו כזה
יש לו זיליון [?
] חברים יהודים..
יש לי ציטוט בחתימה בקשר לכל אחד מהנושאים שהזכרתי
[חוץ מהמלחמה בעירק]

swirrrly

New member
*בכרטיסישי+עוד כמה נושאים ../images/Emo118.gif

אני לא יודעת בקשר לדעות שלו על המצב במזרח התיכון [אם יש לו בכלל] - יכול להיות שנדע בערך מה הרושם הכללי שלו על המצב אם [וכאשר
] הוא יחזיר תשובה למכתבים שלנו
- מוזכר שם בבירור הרי שאנחנו מישראל
. והוא אמר את הדעות שלו כי הוא רצה להשפיע. לא כי הוא רצה להשתחצן! הוא תמיד מתנהג בצניעות [נכון מיצי?
].

מיצי007

New member
סליחה../images/Emo35.gif

אבל איך בדיוק פייט קלאב והשעה ה-25 נכנס לקטגורייה של סרטים ימניים לעזאזל? לא הייתה לו שום פליטת פה נגד ישראל,הוא דווקא בעד ישראל ואוהד ישראל אבל הוא כן נגד הממשל של בוש והוא חושב שהמלחמה בעירק הייתה חסרת ערך. בקשר לעובדה שהוא סנוב,ממש לא. הוא פשוט לא אוהב לדבר על עצמו ועל חייו הפרטיים? זה כזה רע? אז הוא אמר שהוא נגד המלחמה בעירק-כמו עוד חצי מהעולם.

SoundsOfSilence

New member
מסכימה עם מיצי

ומאוד מעוצבנת על הקטע עם הסנוב עויין שחושב שהוא מבין בפוליטיקה. אז ככה: 1. זה שהוא שמאלני לא אומר שהוא לא מבין בפוליטיקה. עדין לא ביקרת בתוך ראשו שתדע מה הוא יודע ומה לא. 2. זה שהוא שמאלני והיה נגד המלחמה בעירק (כל הכבוד לו על זה) לא הופך אותו לסנוב. 3. מותר לו להביע את דעתו. זה לא הופך אותו לשחקן פחות טוב. 4. אדי?! עויין?! נו באמת... 5. לדעתי המלחמה בעירק הייתה רעיון מטומטם ולדעתי בוש מטומטם. זה הופך אותי גם לסנובית עויינת?

hungry penguin

New member
זה הופך אותך לקונפורמיסטית.

מילא האמירה על המלחמה, אבל הקביעה שבוש מטומטם פשוט מנותקת מהמציאות. האיש בכוחות עצמו, אחרי שניתק יחסים עם אבא, סיים תואר שני בכלכלה באוניברסיטה ראויה ביותר, ואח"כ הרוויח טונה של כסף בשוק הנפט. רוב המבקרים היו מתים על כאלו יכולות, אבל זה לא נגמר שם. אחרי שביוזמתו השלים עם אבא שלו, הוא הפך להיות מושל פלורידה - והוא היה המושל הראשון של המדינה שכיהן פעמיים ברצף. אח"כ הוא הפך נשיא, אחרי שניצח מעמד דמוקרטי שהיה סגן נשיא שכיהן שתי קדנציות - גם זה נדיר בארה"ב. אז לקרוא לו מטומטם זה פשוט... טוב, לא פה בפורום. בכל אופן, מוסכם שלהיות שמאלן לא עושה אותו סנוב או אחד שלא מבין. אבל האופי והנוסח של ההאשמות שלו היו פשוט מתנשאות. אני אראה אם אני יכול למצוא ציטוט. ולגבי מה שכולכם אמרתם שגם לשחקן מותר להביע דעה, אני ממש לא בטוח. יש לו אחריות בתור שחקן לדעת שיש אנשים שמחקים אותו. הוא בחר את התפקיד הציבורי שלו כשחקן, אז שיבין במה זה כרוך. שידבר כמה שהוא רוצה - אבל שלא יתפלא אם זה מכעיס אנשים. בייחוד כשהוא אומר את הדברים שהוא אומר בצורה כל-כך גסה ולא אינטלגנטית. אני עדיין מעריך את יכולות המשחק שלו. הוא שחקן מצויין, ואני לא יכול להתכחש לזה. אבל התמונה שלו שאני אראה על המסך כבר לא תהיה אותה התמונה שראיתי פעם. ואני חושב שלפחות את זה תקבלו כמוצדק.

מיצי007

New member
בוא נגיד שהוא לא היחידי

גם הרבה מתושבי אמריקה(שהם לא שחקנים,לא מפורסמים,לא כלום) הביעו את מחאתם בלי שום קשר למה שאד אמר את זה. ואני עדיין לא מבינה איך הגעת לעובדה שהסרטים שלו ימניים? הנה הציטוט של מה שהוא אמר(תגיד לי אם זה כזה נוראי): "I hope the world community will continue to voice itself and apply pressure on the U.S. government. American citizens have to do it too. It's dismaying to see the unilateralism that the government is doing. They're aren't enough rational steps...It's nice being in Europe this week. Almost everyone in Germany and France is in sync with the governments. I almost forgot what it's like to be proud of my government." זה כל כך נוראי? ושוב,הוא לא הביע שום דיעה כנגד ישראל.

hungry penguin

New member
הממ, הנה לפחות עוד ציטטה אחת.

ויש עוד אחת על ישראל, שאני רק צריך למצוא. As an actor, I know in my gut, watching him, what a low-quality mind he has. Because I've been doing this since I was five years old, I know when a person is saying words that aren't their own - and it's as apparent as it could possibly be to me that he's a mouthpiece, and not even a good mouthpiece. Reagan was a B-movie actor, but at least he had the ability to touch certain emotional notes. Bush is just utterly incapable of it לא ממש מעודן, נכון? כל כך קשה לך להודות שהיה אפשר לאמר את זה אחרת?

פנינושה

New member
בקשר לציטוטים האלו

השאלה היא אם אתה חושב ששחקנים ובכלל מפורסמים רשאים לנצל את הפרסום כדי להביע את דעתם בנושאים שלא קשורים לעבודתם. אני מסכימה שיש בזה מידה מסוימת של חוסר פייריות, בגלל ניצול המעמד. אך מצד שני יש חשיבות לחופש הביטוי. זה די הרגיז אותי שהבמאי שזכה באוסקר מייקל מור התחיל לצעוק על הבמה בעת קבלת הפרס "תתבייש לך מר בוש". לא בגלל הבעת דעתו אלא בגלל ניצול מעמדו כמקבל אוסקר להשמצת הממשל.אתה יכול לראות את זה גם בטקס האוסקר הישראלי ששחקנים מביעים דעות פוליטיות שאגב הן בד"כ שמאלניות. בקשר לאדוארד באופן ספציפי אם זה גרם לך להסתכל עליו ועל משחקו באופן אחר הוא צריך להיות מודע לזה ולקחת את זה בחשבון. זה רק מוכיח לנו שהוא צודק בכך שהוא נמנע בד"כ מחשיפת פרטים אישיים כי זה באמת משפיע על הצופה. בריאיון של אדוארד לפני כחודש אצל צ'רלי רוז הוא אמר משפט חשוב שהתנגדות לשלטון היא לא חוסר פטריוטיות. כך שיש למטבע שני צדדים.

X ליל X

New member
סליחה שאני מתפרצת

אבל עדיין לא הסברת לגיברת מדוע סיווגת את הסרטים שלו כימניים. אני נורא אשמח לשמוע את התשובה. בעיקר משום שהיא חייבת להיות כל כך מגוחכת.

מיצי007

New member
כן../images/Emo70.gif

בדיוק עדיין לא ענית לי איך בדיוק הסרט פייט קלאב והסרט השעה ה-25 נחשב כסרט ימני? זה באמת מגוחך

פנינושה

New member
באמת איך אתה מחשיב אותם כימניים ../images/Emo35.gif

במסר של הסרט ? בדמות שאדוארד משחק ? באמת איך ???

BigFatLips

New member
אולי

אולי באמת אפשר היה לומר את זה בצורה אחרת, אבל זה מה שהוא אמר. יכול להיות שהוא טועה בקשר לבוש, לא יודעת זה ממש לא משנה לי. אני לא מבינה את המטרה של הויכוח הזה. אתה לא מסכים עם דעתו הפוליטית ואתה מעריץ אותו כשחקן. מה הבעיה?

SoundsOfSilence

New member
אז ככה...

נכון המחבל שהתפוצץ בירושלים? אז גם לו היה תואר שני. אז גם הוא חכם?! זה שלבוש יש תואר שני בכלכלה ממש לא הופך אותו לחכם. שיקול הדעת שלו מעוות והמניעים שלו מושחתים. הוא לא מועיל לא לאמריקאים ובטח שלא לעולם. לדעתי מותר לו והוא צריך להביע דעה. אם לי הייתה השפעה כזאת בטח שהייתי מביעה דעה. אם הוא היה נלחם באיידס או משהו זה היה בסדר שהוא מביע דעה אבל כשזה נגד המלחמה בעירק זה רע? אם לבן אדם אכפת מהעם שלו, והוא לא רוצה שאנשים יצאו להילחם כשהם אפילו לא ממש מבינים על מה הם נלחמים אז זה בסדר גמור בשבילו להביע דעה. כמו שזה בסדר בשביל מישהו אחר להביע את דעתו בעד המלחמה (גם אם הוא מפורסם ובעל השפעה). דמוקרטיה פועלת על כולנו, גם על מפורסמים.

hungry penguin

New member
המחבל די חכם

אני משער. אבל בטח שלא ברמה של בוש, שהשיג הרבה יותר מאשר תואר שני. בכל אופן, אני יכול לקבל את זה שתגידי שהוא מושחת או פועל למען מטרות שליליות. אני מתנגד למה שאמרת קודם - שהוא טיפש. כאמור, זה פשוט מנותק מהמציאות. משולל כל יסוד. הסחפות אחרי אמירה אפנתית שהופרכה כבר פעמים רבות. לגבי הלגיטימיות של להביע דעה. נניח שהצלתי מישהו בפיגוע ולקחו אותי לראיון בטלוויזיה. איך תגיבי אם אני פתאום אפרסם חברת מכוניות?

BigFatLips

New member
זה לא אותו הדבר

אם בן אדם הופך להיות שחקן מפורסם, אז אסור לו לדבר בפומבי על שום דבר שאינו קשור ישירות לקרירה שלו? מה שאדוארד נורטון אמר על בוש לא נאמר כתעמולה פוליטית, אלא כדעתו האישית בלבד.מותר לו להביע דעה.

swirrrly

New member
נכון שזה לא אותו דבר:\../images/Emo118.gif../images/Emo176.gif

נראה לי שהוא פשוט התכוון להראות שזה לא נכון לכל המקרים..
או שבגלל מקרים כאלה צריך לשים גבול/לאסור
{אסור גם לי להשתתף בויכוחים מתוחכמים שכאלה
? - אל תענו זה היפותטי :|}

מיצי007

New member
אבל שוב

מה שאדוארד נורטון אמר,הייתה לו את הזכות המלאה לעשות זאת. הוא בנאדם מפורסם אמנם,אבל הוא בנאדם. הוא לא היחיד שהתבטא בצורה שכזאת,ומה שהוא אמר היה פחות בוטה מאחרים. וזה ועוד איך שונה מבנאדם שבפיגוע ילך ויפרסם חברת מכוניות. הוא לא התכוון שצריך לשים גבול לזה,הוא התכוון לכך ששחקנים לא צריכים להביע דעה,בכלל. במיוחד אם זה נגד הממשל בבוש.

למעלה