השמאל ומצנע ינחיתו מכה על המדינה.

בןלוי

New member
השמאל ומצנע ינחיתו מכה על המדינה.

למרות השקרים של העבודה שרון ינצח בבחירות וכל השמאל מצידי יכול להתאבד כולל מצנע וחבריו, בורג, רמון ובן אליעזר שרק לפני חודש היו אויביו של מצנע.

Peace2002

New member
הם היו יריביו הפוליטיים

אבל לאחר שחברי המפלגה אמרו את דברם, הם התאחדו מאחורי המנהיג הנבחר.

yoavl1

New member
מצאת לך למי להסביר את זה?

לעוד ימני סהרורי שאוהב מכות בישבן? וחזק....

efiadar

New member
תגובה להודעה טיפשית

מי שחושב שהימין בארץ יותר טוב מהשמאל אינו מבחין בין ימינו ושמאלו. בנקל אפשר להבין ששרון הוא אדם צמא דם שמעונין להכניס את ישראל למערכות צבאיות וחושש כמו מאש ממשא ומתן דיפלומטי. נעזוב את הדברים הכללים שלי בצד. אני רק רוצה להבין ידידי בןלוי, מה אתה מתכוון שכל השמאל יכול להתאבד מצדך? אינך כ"כ אינטלגנטי, נכון? אין טעם לדבר איתך על פוליטיקה כי אתה רק נלהם להצביע ליכוד, המפלגה שתשקיע את הכספים שלך במלחמה, בהתנחלויות, ובשחיתות.

guruyaya

New member
ישנו הבדל מסויים

גם אם אני לא חושב שראוי להשתמש בבטוי צמא דם על שרון, ישנו הבדל מסויים בשימוש של היטלר במונח, והשימוש של מי שכתב אותו. במקרה הראשון: צמא דם יוחס לעם שלם. במקרה השני: לאדם יחיד. מכיוון שאנחנו יודעים שישנם אנשים צמאי דם בעולם (גם אם שרון הוא לא אחד מהם), אני לא רואה פסול בשימוש במושג, אם יש לו גיבוי מעשי. הפסול, הוא בשימוש גזעני בו, אבל זה נכון גם לגבי המונח טיפש, מופקר, מסריח (ומבחינת תפיסת העולם שלי גם נחמד, מריח טוב ומעניין).

צודק .... לאנשים שעולים לאוטובוס

ומתפוצצים עם עשות ילדים שנוסעים לים אפשר לקרוא צמי דם ולאנשים שמזרימים כספים במטרה לממן את אותם האנשים שמוזכרים למעלה אפשר לקרוא צמה דם !!

resh0

New member
אני אסביר לך מה זה "להתאבד".

להיות באופוזיציה יחד עם הפלשתינים והחרדים, זה "להתאבד"! שמאלנים, יחד עם חרדים, יחד עם פלשתינים. תבוסתנים, יחד עם טפילים, יחד עם אויבים. ולכן: מכיוום שגם העבודה מודעת לכך שמדובר בהתאבדות, צתטרף מפלגת העבודה אל קואליציית שרון!!! מיצנע יחזור לראשות עריית חיפה (לבן הוא מסרב להתפטר מתפקיד זה עד היום) ופואד יאלץ להשלים עם הכרעת הבוחר בחזית המדינית, למען קידומן של חזיתות אחרות החשובות לתומכי מפלגת העבודה. נראה לי שאתה עדיין מושפע מתשדירי ברק בבחירות האחרונות... יש עוד כאלו?

EverMan

New member
להיות באופוזיציה זה לא בושה

וזה לא התאבדות. זה כבוד להתנגד לממשלת חידלון וזה מוכיח את הכושר שלך. אם לא מגיע לך להיות באופוזיציה - בטח שלא מגיע להיות בשלטון. אין פה שום חידלון. ודר"א - אם העבודה באופוזיציה - יהיו לה חברות טובות מאוד בשם מרצ ועוד כמה שם. ואם היא תהיה - אז גם שינוי תהיה (לפחות לפי הקריאות שלה).

resh0

New member
לא לא, אתה טועה לדעתי.

לפיד הצהיר כי לא יהיה בקואליציית ימין קיצוני. עפ"י הסקרים יכול שרון להקים קואליציה צרה גם ללא מפלגת האיחוד הלאומי! עם ישראל בעליה, עם המפד"ל, עם עם אחד. במציאות הזאת מפלגת האיחוד הלאומי תסכים להכנס לקואליציה "בתנאים מגבילים", מאוד פשוטים שאחריהם יכולה כל מפלגה ציונית להצטרף: אין מו"ם מדיני מבלי "הפסקה מוחלטת של הטרור, האלימות וההסתה, ללא תנאים." או במילים אחרות: קבלת הבנות טאנט כבסיס לשותפות קואליציונית במישור המדיני. אם וכאשר נגיע ליום בו יופסק הטרור לחלוטין, כי אז יהיה דיון בקואליציה על הקווים שישראל תתעקש עליהם במסגרת המו"ם וכל מפלגה שלא ייראו לה הקווים, תהיה זכאית לצאת מהשותפות. לאחר חזרתו של מיצנע לראשות עריית חיפה, לא תהיה שום סיבה לפואד ולפרס מדוע שלא להצטרף לקואליציה בתנאים האלו. חוץ מזה, מה בדיוק יעשו פואד ופרס באופוזיציה? פואד ימתין ליום שגזעני העבודה ידאגו לו למחליף ופרס יהיה השעיר לעזעזל של אלו שיכניסו את "הסכינים הארוכות בגבו" כאחראי להתדרדרותה של המפלגה אל השוליים הקיצוניות של הפוליטיקה הישראלית... לא מתאים. אם רוב הציבור יבחר בימין להיות זה שירכיב את הקואליציה, המשמעות היא שהציבור, השופט האולטימטיבי, לא רואה את הממשלה כ"חידלון". דעתך ברורה וזאת זכותך! אבל אם זכותך במיעוט מזהיר, עליך לבדוק את דעתך... לסיכום: מפלגת העבודה באופוזיציה תאבד את עצמה לדעת!!! מאבקים פנימיים, האשמות חמורות, דרישה לשינוי כל האידיאולוגיה כדי לשוב ולהיות אטרקטיבים לבוחר. דרישות "להעיף" מהמפלגה את כל השמאל הקיצוני המדיני ולשוב להיות מפלגה מאוזנת ולגיטימית.

EverMan

New member
לא , אתה טועה.

לפיד הכריז שלא ישב בממשלת שמאל או ממשלת ימין. שום קיצוני. הוא אמר שישב רק בממשלת מרכז עם העבודה והליכוד. נקודה. משמע - הוא לא ישב באף ממשלה. ולא, לפי הסקרים שרון לא יכול להקים קואליציה צרה. עם 28 מנדטים , ישראל בעליה עם 5 , המפד"ל עם 3-4 , ועם אחד שלא יצטרף. זה נותן לו בקושי 36 מנדטים. בטח שלא מספיק להקים קואליציה. ומה פואד ופרס יעשו מהאופוזיציה ? מה שכל ח"כ עושה. ומה שכל אופוזיציה אחראית עושה .. נלחמת בממשלה. העבודה הייתה 25 שנה לסירוגין באופוזיציה - והיא הייתה טובה שם והיא הייתה לגיטימית מאי-פעם.

resh0

New member
אתה מסלף את דבריו של לפיד.

לפיד אמר 3 דברים: 1. הוא ישאף להקמתה של ממשלת אחדות עם שינוי. 2. הוא לא ישב בממשלת שמאל קיצוני ולא בממשלת ימין קיצוני. 3. הוא מעדיף את שרון בראשות הממשלה. קרא בבקשה את הרעיון הענק שהיה איתו בעיתוני יום שישי ותיווכח בדיוק. אבל... סקרים זה דבר זמני ולא מדוייק, אבל יום- יומיים לפני הבחירות, הסקרים כבר משקפים כיוון באופן ברור. במתכוון אני נמנע מלהכנס איתך בפורום זה לדיונים אידיאולוגים, בפורום הזה אך ורק דיונים מעשיים. סביר להניח כי ב 27/01 , יום אחד לפני הבחירות, ידעו כל תומכי השמאל באם ישנה קונסטלציה מסויימת על-פיה יוכל מצנע להרכיב קואליציה. אם תהיה קונסטלציה כזאת, ילכו כל תומכי השמאל להצביע עבור המפלגות שמייצגות את עמדותיהן. אבל... באם יתברר שאין כל קונסטלציה אפשרית שכזאת?? האם לדעתך עדיפה בעיני מצביע השמאל הפוטנציאלי, ממשלה עם החרדים על-פני ממשלה עם שינוי?? נראה לך הגיוני לוותר על כל היתרונות שבמימוש המצע האזרחי של שינוי, בשביל האופציה "להלחם בממשלה", כל זה כאשר צפויים אנו למלחמה באזורנו? שתהיה ממשלה עם החרדים, כדי שיהיה קל יותר להפיל אותה? סלח לי, אבל לדעתי כאלו שסבורים כך, הם אלו שבאמת מייצגים את "תרבות החרטה". ישראל צפויה להרגיש את המלחמה, ללא ספק. המלחמה תהיה גם הזדמנות עבורנו לבצע מהלכים ש"בימים כתיקונם" קשה היה לבצעם. עראפת כבר לא יהיה עימנו, תתחיל בתחומי הרשות הפלשתינית מלחמת חמולות עקובה מדם שתשאף להתפשט למחוזותינו, אויבנו מצפון ינסו לערער את ביטחוננו, ישראל תהיה מחוייבת להציג ממשלה חזקה!!! נחישות ואחדות. שהעבודה לא תהיה שם?? נראה לך הגיוני??? תחשוב טוב על התסריט הכמעט וודאי הזה, תחשוב טוב על תיפקודה של המפלגה באופוזיציה לאור מאבקי הכוח הצפויים לאחר חזרתו של מיצנע לראשות עריית חיפה, חשוב טוב על המנהיג שיודע כי יוחלף בהזדמנות הראשונה, חשוב טוב על פרס שיהיה השעיר לעזעזל שבגללו נדחתה המפלגה אל השוליים הקיצוניים של הפוליטיקה בישראל והכל בימים של לחימה... לדעתי נדרש משהו אחר לגמרי!!!! היה ויתברר ערב הבחירות שלא מיצנע יהיה האיש שירכיב את הקואליציה, על תומכי השמאל להצביע עבור מפלגת שינוי, כדי להגביר את הסיכוי לקואליציה עם שינוי ולא עם החרדים. לאחר הוודע תוצאות הבחירות, במקרה של תאימות עם הסקרים, על מפלגת העבודה לבוא אל ראש הממשלה ולהגיד לו: "אריק, מפלגת העבודה היא מפלגה אחראית, היא תעמוד לצידך בימים הקשים הצפויים, היא תקבל את ההכרעה הדמוקרטית בחזית המדינית, היא תסייע לך לקדם את המדינה בחזית האזרחית, הכלכלית והחברתית. בנחישות, באחדות, באחריות. אתה מבין את ההבדל?

EverMan

New member
לא שווה תגובה.

כן , הבנתי טוב מאוד מה לפיד אומר. ולא , העבודה לא צריכה שתהיה ממשלה חזקה. התפקיד שלה שתהיה ממשלה אידיאולוגית.

resh0

New member
מי זה "העבודה"??

גוף כל-כך חשוב ששווה למען האידיאולוגיה שלו לוותר על מימוש רפורמות כל-כך חשובות? אני מבין שזאת עמדתך, אבל אני מעריך שרבים מתומכי השמאל מעדיפים את האינטרסים שלהם ואת האינטרסים הלאומיים, על-פני אינטרסים צרים של עסקנים מפלגתיים. חבל שאתה לא מוצא לנכון להייחס לאפשרות של תבוסת מחנה השמאל. מיצנע דואג לעצמו ל FALLBACK , מיצנע עושה עליכם "שיטת מצליח", מיצנע לא יישרת אותך מהאופוזיציה!!! מה ערכה של ה"אידיאולוגיה" של העבודה/מרצ באם אין סיכוי שתמומש, אפילו לא בחלקה? ואם ישנה מפלגה אחרת שכן מסוגלת מתוך הקואליציה לממש חלק לא מבוטל מהאידיאולוגיה האזרחית שלכם, מדוע שלא לתת לה את קולכם?? מיצנע הולך כרגע "על כל הקופה", כאשר הוא הולך "לדפוק" את מרצ!!! הוא הולך להצהיר כי בשום אופן לא יצטרף לממשלת אחדות. מה איכפת לו? הרי הוא לא יהיה חלק מממשלת האחדות כי הוא יהיה בחיפה... מצנע הובא לעמוד ברשות מפלגת העבודה כדי "למזער נזקים" תוך גריפת קולות מהשמאל הקיצוני הישראלי. הוא ניסה לחרוג מהתחום הזה, כעת יצא קירח מכל הצדדים... מיצנע הורס לכם את המפלגה!!! מיצנע מנתק את המפלגה מהעם. מיצנע? עוד טעות של העבודה.

EverMan

New member
גם אם האפשרות לא ריאלית.

להצביע למשהו שאינו שמאל - יחליש את השמאל עוד יותר. ואז הם באמת לא ינצחו. תפנים - כל קול שלא הולך לעבודה- הולך נגדה. אם אני לא מצביע לעבודה - זה קול שאני נותן לשרון - אם זה דרך לפיד (שימליץ על שרון לראש ממשלה) או ימינה יותר.

resh0

New member
אתה ממש אטום!!! תיפתח מעט.

אם האפשרות שמיצנע לא יקים קואליציה היא ריאלית, מה זה משנה 15 או 17 צעקנים באופוזיציה? הם יעשו פחות עבודה? מא מזה.

EverMan

New member
משנה מאוד !

אני לא בוחר את מה שאני אקבל דבר אחד שאני רוצה. אני רוצה תורת עולם שלמה. ומספיק עם הטיעון הזה - כי מי שאטום (מכל מובן ומובן) הוא אתה.

resh0

New member
עוד לא נפל לך האסימון...

אתה עדיין לא מבין את השינוי המהותי של הפוליטירה הישראלית!!! אתה תיווכח שמפלגת שינוי תהיה גדולה ממפלגת העבודה. אם תהיה אלטרנטיסה שלטונית לליכוד, יהיה זה טומי לפיד ולא מנהיג מפלגה מתפוררת ומסוכסכת, מפלגה ללא מנגנוןף מפלגה ללא דרך. מפלגת העבודה בקואליציה, יתן למפלגה עוד כמה קדנציות של "אוויר" עד לגסיסתה. מפלגת העבודה באופוזיציה, "תחסל" את המפלגה באופן מיידי!

EverMan

New member
אתה לא מבין.

אנחנו בוחרים דרך. נקודה. דרך שלמה. תפיסת עולם. לא את השטויות שלך. פעם הבאה שתעלה את הנושא הזה - אתה מוגבל. סוף פסוק.

למעלה