השפה הערבית באמת מכוערת ומגושמת?

tafustafus

New member
יש לשונות בהן אין מילים מוגדרות

לכמויות של יותר משתיים או שלוש. פעם קראתי מאמר על מחקרים שנעשו על יכולותיהם המתמטיות של אנשים מתרבויות כאלה כדי לברר אם לעובדה זו יש השפעה שלילית על יכולתם החישובית. אם אני זוכר נכון, התברר שהם אמנם לא יכולים לנקוב במספרים מדוייקים (גם כשניתנות להם המילים), אך שהם טובים באופן מפתיע בהערכה לא-ספירתית של כמויות גדולות, למשל בהשוואה של שתי ערימות דומות מאוד בממימדיהן.

paca batalanto

New member
נושא שמרתק אותי כל פעם מחדש

בימי קדם גם אבות אבותינו היו סופרים: אחד, שניים, הרבה. שאריות לכך אפשר למצוא אפילו בעברית של היום (יום, יומיים, ימים. שנה, שנתיים, שנים) ובערבית (יחיד, זוגי, רבים). האינפימום של הידע המתימטי האנושי בכל הזמנים.

tafustafus

New member
ובמקרה שלי, דקי ההבחנה חשבו

שאני מצרפת, אבל אפשר להבין גם זיהוי מוטעה של מבטא עברי כספרדי מסוג כלשהו.

../images/Emo67.gif ערבית שפה גסה

אין ספק שהערבית היא שפה מאוד גסה בעלת טונאציה מכוערת. אני לומד חמש שנים ערבית ואני עושה זאת משום שהשפה חשובה ולא כי היא מעוררת בי חיבה מיוחדת בשל צלילה. אני מסכים איתך !

בעא מיניה רב ספידומטרא מרב פקא

בטלנטו: מהיכי ידע לה מר להאי לישנא ארמאה, אי ממתיבתא או דילמא מאוניברסיטאה ?...

paca batalanto

New member
אמר ליה:

ממתיבתא, מבי ספרא, מתרגומיה דאונקלוס. ופצא בטלנטו איכא למימר (מילתא אגב אורחיה קאמר ליה...) ומהיכא ידע לה מר?

איהו מותיב לה ואיהו מפרק לה...

אנא ידענא לה לעיקרא דלישנא מתלמודאה בבלאה דיליפנא במתיבתא קדישא די בירושלם קרתא דשופרייא; ואיבעית אימא כדמר, מבי-ספראה ומתרגומוהי דאונקלוס ובן-עוזיאל...

למעלה