השפלה במהלך טיול שנתי.

saapir5698

New member
השפלה במהלך טיול שנתי.

שלום לכולם. אני תלמידת תיכון בכיתה י"ב ואני מעלה כאן סיפור שקרה לנו בטיול השנתי, אני חושבת שנעשה לנו עוול ונגמרה לנו עוגמת נפש ואני רוצה לדעת האם מבחינה משפטית אכן כך הדבר. ביום שני יצאנו לטיול שנתי באילת ל4 ימים (שני-חמישי). ביום שלישי בלילה קיבלנו לילה חופשי כשנאמר לנו לחזור עד השעה 12 בלילה ומי שלא יחזור יענישו אותו בכך שלילה אחרי הוא לא יצא לפעילות שבית הספר תיכנן(דיסקו וקריוקי בחוף הים). אני וחברותיי איחרנו בשעה וחצי והגענו באחת וחצי לבית המלון(מבחינתנו היינו מוכנות לקבל את העונש-לא לצאת לפעילות הבית ספרית המתוכננת). כשחזרנו לבית המלון חיכו לנו המורים אך לא לבד! איתם בלובי חיכתה רוב השכבה שלנו בציפייה לראות אותנו מושפלות על ידי המורות שלנו בצעקות(ילדה אחת אפילו עמדה עם מצלמה כדי להסריט). ילדים מהשכבה התחילו לצעוק לנו כמה ש"נדפקנו" ו"אכלנו" אותה וש"הלך" עלינו וכל זאת ליד המורים שלא אמרו דבר! המורות צעקו עלינו ולאחר מכן קיבלנו סוף סוף רשות לעלות לחדר כדי לישון (בערך בשלוש וחצי-ארבע לפנות בוקר). בבוקר המורות באו לחדר שלנו פתחו אותו בלי לשאול אותנו או לדפוק בדלת והתחילו לצעוק עלינו תוך כדי שהם מושכות מעלינו את השמיכות וצועקות שיהפכו לנו את המזרונים אם לא נקום.הם אמרו לנו שהמונית שלנו ממתינה לנו למטה ושאנחנו חוזרות הביתה מהטיול.כשירדנו למטה ביקשנו להיכנס לחדר האוכל לאכול והמורות לא הסכימו ואני מצטטת את השיחה בניהן : מורה X : "הן רוצות לרדת לאכול" , מורה Y : "שיאכלו בדרך אין זמן עכשיו בשביל זה". שתי בנות מאיתנו ירדו בלי לשאול אותן, ולא נתנו להם לאכול רק לשתות ומנעו מהשאר לאכול ולשתות. המורה שמה לנו 3 בגטים ריקים בשקית בלי מים שאמורים להספיק ל8 אנשים(7 תלמידים ועוד מורה מלווה)לנסיעה של כ6 שעות. לא רצינו לעלות למונית וכאן המורות התחילו לדחוף אותנו כדי שנעלה למונית , שלא לדבר על הצעקות שהם הביאו לנו וכל זה שוב לעיני ילדים מהשכבה שמסתכלים בנעשה כאילו הם צופים בהצגה. המורות באו ולקחו לנו את המזוודות ללא רשותנו תוך כדי שאנחנו מנסות להתנגד להן.בסוף הם הצליחו להתגבר עלינו ולקחו לנו בכוח ובלי רשותנו(רכוש שלנו!)את המזוודות והכניסו אותם למונית כשאנחנו בכלל עוד לא עלינו עלייה. הם התחילו לדחוף אותנו לכיוון המונית תוך אימיום שאם לא נעלה ישעו אותנו מבית הספר ויערכו לנו וועדות משמעת, ועל כל המתרחש צופים כמובן הילדים מהשכבה שהמורים אפילו לא חשבו להגיד להם להיכנס לתוך הבית מלון. (האבסורד פה שאת החברות שלנו שכן דאגו לנו המורות כן דאגו להכניס לתוך הבית המלון ואילו את שאר השכבה שכל רצונה היה רק לצפות בסקנדל שמתרחש הם איפשרו להם להישאר לצפות בזה כאילו שזו איזו הצגה). לאורך כל הסיפור הזה , הרגשנו מושפלות , אין מילים לתאר את ההשפלה שעברנו. נפגענו כל כך מהדרך שבה המורות ניהלו את הדברים. אנחנו לא מבינות למה המורות לא יכלו לסלק את השכבה כמו שהם סילקו את חברותינו? למה אנחנו צריכות לספק לשכבה רכילות ובידור? האם מה שהם עשו באמת מותר להם? (למנוע מאיתנו לאכול ארוחת בוקר ,הדחיפות , לקיחת הרכוש הפרטי שלנו ללא רשותנו). תודה מראש על התשובות.

רן191

New member
בהחלט מותר.

ילדה בכיתה י"ב חושבת לתבוע את המורה שלה בגלל שהיא לא נשמעת להוראות. לאיפה הגענו? תקשיבי לי טוב טוב ואני אסביר לך בדיוק מה קרה: את יצאת ללילה חופשי, לא הגעת בזמן. למורות יש אחריות על החיים המזופטים שלך, ואם משהו היה קורה לך (רצח, אונס) היו באים בטענות אליהן. אם אני הייתי שם, הייתי מכניס לך 2 סתירות ומעיף אותך על המקום לבית שלך.במקום לבקש סליחה ולקחת אחריות על מה שעשית, את נכנסת לפורום הזה ועוד מתלוננת? אין לך בושה? זה החינוך שקיבלת?

saapir5698

New member
תגובה.

נתחיל בזה שהעונש למי שלא חוזר בזמן שהמורות הזהירו את כל התלמידים לפני שיצאנו לערב החופשי הוא שלמחרת לא נשתתף בפעילויות המתוכננות ולא החזרה לבית [!!!!]. נוסיף לזה , שאנחנו התנצלנו בפני המורות על העובדה שאיחרנו והיינו מוכנות לקבל על עצמנו את העונש שלגביו הוזהרנו בהתחלה. את החזרה הביתה אנחנו קיבלנו במפתיע בבוקר לאחר שעתיים של שינה , כאשר המורות נכנסנו לחדרנו והתחילו לצעוק עלינו שנקום ולמשוך מעלינו את השמיכות. לא היינו מוכנות לחזור הביתה בשל העבודה שידענו שלילדים אחרים כן וויתרו וכן משאירים אותם להמשך הטיול. אני העלתי את הסיפור הזה כדי לדעת האם נפגעו זכויותנו בדרך שבה המורים ניהלו את הדברים!! הם דחפו אותנו למונית, לקחו לנו רכוש שלנו בלי שנסכים, ומנעו מאיתנו לאכול ארוחת בוקר שלא לדבר על ההשפלה שעברנו מול כל התלמידים! אז אל תגיד שאין לי בושה כי אם כבר למורים שהם אמורים לשמש לנו דוגמא (אנשים מבוגרים) להם אין בושה! זו התנהגות? לדחוף תלמידים? להתנהג בכזאת ברוטליות????????? ולגבי ה-2 סטירות שהיית מכניס לי - במידה והמורות באמת היו עושות את זה אני בטוחה שלא הייתי מעלה תסיפור פה לפורום וכבר ממזמן הסיפור הזה היה בתחנת משטרה.

drn4

New member
לפעמים עדיף ללמוד לקח מאשר לפרנס עוד עו"ד (סל

(סליחה מכל העו"דים למניהם) אולי גם לעבור לבית ספר עם מורים ותלמידים יותר איכותיים, אבל לתבוע זה ממש חבלז ועל זה נאמר: shit happens

בשנה הבאה את מתגייסת

בשנה הבאה את מתגייסת, גם שם תתחילי לתבוע ולקבול כשהמפקדת תגיד לך לשפוך עשרים או לרוץ עם פקל ותגער בך כשלא עמדת בזמנים ? מהר מאד תגלי שזה לא עובד ככה בחיים. לעניינינו, אפשר לתבוע על הכל , זה נורא כיף, אבל יותר חכם ,אם את מרגישה שהמורה ממש פגעה ברגשותיך, ללכת למנהל או לערב את ההורים ולשוחח איתה. ללכת לבית משפט על דבר כזה זה פסיכי לגמרי וחצוף בהחלט . אפשר לחשוב שהיית בגולאג או במחנה ריכוז ... כולה המורה נזפה בך בטיול שנתי והעלתה אותך לאוטובוס. בהצלחה בטירונות!

בשנה הבאה היא מתגייסת...

ולשיטתך עכשיו היא צריכה לתת למורים לדחוף, להשפיל ולהרעיב אותה, ובשנה הבאה היא צריכה לתת למפקדים להטריד אותה מינית. כי ככה זה החיים.

ביפו

New member
דעה שונה: כבוד אדם - חובות וזכויות

מי שלא מכיר את החוק, לעיתים קורה שטועה. אך גם מי שמכיר את החוק-טועה לעיתים.... אבל - בחוק כתוב: מי שלא יודע את החוק - אי הידיעה אינה מהווה פטור מקיום החוק והעונש . יכולה רק להיות בטיעון להקטנת העונש... שאלות: האם המורות הסבירו לפני /בעת היציאה לטיול את הכללים והעונשים? האם בית הספר עומד כעת, לאחר מעשה - מאחורי המורות או מנסה להתחמק? האם מפקח/ת בית הספר, עובדת של משרד החינוך - יודעת מהדברים וגם היה לה שיח אתכן הילדות שהיו מעורבות , לפחות בהרחקה מהטיול? מה עמדת משרד החינוך? יש דברים כאלו בחוקי האזרחות? לדעתי - נפגע כאן כבוד האדם שלכן, וזה חוק חדש יחסית. אין ספק שהמעשים שנעשו הם הפרה בוטה. אך השאלה אם נעשו במכוון מראש ואם היו תוצאה של אי חשיבה, או חוסר ניסיון לכבד את התלמידים. לגבי הענשתכן - האם העונש הוא גם כולל את זה שאחרים אספו את חפציכן והורידו אותם למונית =ורק אחר כך הונסתן למונית לנסיעה צפונה? כל הדברים הללו , לדעתי - אינם מתייחסים להפרה שלכן ,את וחברותייך, באותו הלילה, כששבתן באיחור רב. הצעקות של המורות עליכן - במשך כשעתיים וחצי , עם שאר ילדי השכבה , זה זמן ארוך מדי ובטח קרו עוד דברים והיו גם לא רק מילים . אולי בשל כך - הוחלט לשלוח אתכן הביתה. אך העובדה שלא הודיעו לכן , אינה ברורה לי. בכל מקרה - לדעתי אפשרי לנסות הידברות, גישור, קביעת עובדות והבנות לעתיד ובמיוחד לגבי ציוני מגן. אם הדברים לא ניתנים לגישור ולהסכמה בלי התערבות חיצונית של מנהלות ומה שמעבר לבית הספר - כדאי שההורים שלכן הבנות, יחפשו ייצוג ואולי במשותף.

משקולת

New member
לתבוע אפשר כמעט על כל דבר.

האם כדאי? זו כבר שאלה אחרת. יש הבדל בין צעקות לבין "משיכת השמיכות". האם פגעו בכן פיזית? האם התנהגות המורות עולה כדי תקיפה? האם נגרם לכן נזק כלשהו מלבד עלבון, סבל ועגמת נפש? שאלות רבות עולות כאן. כדאי לדעת, כי בתביעה נזיקית יש להוכיח כי נגרם נזק, וכי הנזק שנגרם נבע בעטיו של הגורם הפוגע (במקרה שלכן: המורות) כמו כן כדאי לדעת, כי הפיצוי שנפסק בדך כלל בגין כאב וסבל אינו מאוד גבוה. * אין באמור לעיל כדי להוות תחליף ליעוץ משפטי*.

למעלה