השפעה על הסקס

quatso

New member
השפעה על הסקס

האם כשיודעים שהסקס אינו למטרות רבייה ישנה השפעה על חיי המין? נכון, רבות יותר הפעמים שאנו עושים סקס עם אמצעי מניעה מאשר בלי, אולם אצל זוגות שמתכוונים להתמסד יש מחשבה שבעתיד המין ישרת את מטרת הרבייה. לא יודע לומר מנסיון אישי כי לי תמיד היה ברור שזה לא למטרות רבייה (ביחוד שהייתי לבד:) אולם לא אתפלא אם קיים שוני. האם יש שוני בין נשים וגברים בנושא זה?

XUXA141

New member
נראה לי שזה בעיקר אצל מי..

שרוצה ילדים או שלא אכפת לו שיצאו ילדים. ואז לא צריך להשתמש באמצעי מניעה ולכן המין אולי חופשי יותר וספונטני יותר. מי שלא רוצה ילדים חייב להזהר ולכן זה תמיד יהיה אותו דבר ( אולי רק מי שמשתמשת בשיטת הימים הבטוחים יכולה להרגיש חופשיה יותר בימים מסוימים).

QueenOfMagic

New member
אצלי המחשבה של...

עלול להיות לי ילד מסקס עושה לי TURN OFF אז זה מה שמשפיע...אבל ככה...לא.

efroch99

New member
ממה ששמעתי

אחד מהדברים שהכי מוציאים את החשק מסקס זה אותם אנשים שצריכים לעשות סקס לפי הזמנה לצורך התעברות.

karnity

New member
נראה לי שכן...

אני מכירה זוג שמנסה כבר הרבה זמן להיכנס להריון, אז הסקס לא ממש ספונטני ולא למטרת fun אלא הסקס הופך להיות מין מועקה, מטלה שצריך לעשות ביום מסוים ולהגישו בטמפרטורה מסוימת.. ברור שאלמנט ההנאה עדיין בתמונה אבל ב"סקס לרבייה" ההנאה היא תוצר לוואי נעים - המטרה הראשית היא הפרייה. ובכלל, בין אם המטרה היא התעברות ובין אם לא - הגישה לסקס משתנה לזוג לזוג ... תחשוב על זוג לסבי או זוג הומוסקסואלים, שעושים סקס - אין להם חשש מהריון לא רצוי וסקס שלהם הוא תמיד למטרת fun...

S i r i u s

New member
לא יודעת, מכיוון שאני על גלולות

אני לא ממש מפחדת להכנס להריון ואני אפילו מקשרת בין סקס להריון.

Kalla

New member
תלוי מה זה סקס למטרות רבייה.

האם הכוונה פשוט למין לא מוגן? או לקיום יחסים בימים ספציפיים במטרה להיכנס להריון? כי הרי ברור שכשיש קשיים להיכנס להריון ואז מתחילים לחשב ימים ולקיים יחסים רב בימים ספציפיים, כשצריך ולאו דווקא מתי שרוצים, זה משפיע על החשק, על הספונטניות ועל ההנאה. מצד שני, כשלא מפריע להיכנס להריון, אך גם אין צורך להיכנס "למשטר מין", יחסי המין ספונטניים וללא אמצעי מניעה, מה שבודאי ובודאי יכול רק להוסיף. אבל כשהאישה נשואה ומצד אחד כבר לא רוצה ילדים ומצד שני גם יודעת שיש לה בעיות פוריות ולכן אין צורך באמצעי מניעה - אין כל הבדל ביחסי מין ספונטניים במטרה להרות לבין יחסי מין ספונטניים שלא במטרה להרות (מניסיון).

../images/Emo32.gif עיקור

בעבר דובר על זוגות שלא רוצים ילדים, שהגבר עובר עיקור שזה הדרך הכי פחות כואבת,וקלה לביצוע יחסית, ואינה פוגעת בחשק המיני, והבטוחה ביותר להימנע להביא ילדים לעולם. וכך הסקס ספונטני יותר, מה דעתכן?

t32

New member
לא

אני בהחלט לא בעד עיקור בבני אדם. אין לי הסבר רציונאלי לתגובה הזו. בבעלי חיים- אני בהחלט בעד אבל משום מה המחשבה על כריתת צינור הזרע בגברים.... מצמררת אותי.

זה נותן יותר ספונטניות

אני כגבר מסכים איתך שזה מצמרר לכרות צינור זרע בגברים, אבל זה בגלל שאני רוצה בעתיד להביא ילדים, אם אמת מה שאומרים הרופאים שכריתת צינור הזרע אינה פוגמת במאומה בחשק המיני של הגבר, והזוג החליט באמת שהוא לא מעוניין בילדים לעולם, אז הקטע של הצמרמורת לא כל כך הגיונית, בארצות הברית קראתי שיש אחוז מסויים מהגברים שעושים את זה לאחר הולדת כמה ילדים שהם תיכננו מראש, וזה לא פוגע בחיי הזוגיות שלהם. דרך אגב, גם נשים שעברו קשירת חצוצרות מצמרר במידה שווה לכריתת צינור הזרע בגברים?

habubnik

New member
אין לי בעיה עם עיקור

אבל הבנתי שאי אפשר לבצע את התהליך בגבר או אישה מתוך רצון בלבד. צריך איזו בעיה רפואית או משהו מהסוג הזה. אני הייתי רוצה שזוגי יעשה זאת מכיוון שאני פוחדת לחטוף סרטן מכל הגלולות שאני לוקחת...

אני לא מומחה בזה

אבל למיטב ידיעתי אין קשר שצריך בעיה רפואית כדי לעקר גבר, אם הגבר בריא הטיפול הרפואי (העיקור) עובר בצורה חלקה, וההחלמה מהירה מאוד.

t32

New member
אצלי

זה רגשי. יותר מדי עיסוק בשואה מביא אותי כנראה לתחושה הזו שפורצת אצלי ישירות מהקרביים. הכרתי פעם בחור שעבר את הניתוח ומשום מה היה לי מאד קשה עם זה.

בעד ../images/Emo45.gif

אני בכלל חושבת שבגלל שמדובר בגוף האישה שנכנס להיריון והיא תצטרך לעבור את כל הסבל הכרוך היריון לא רצוי- היה עדיף שהיא זאת שתעשה את הצריבת החצוצרות כדי להגן על עצמה גם במידה שהיא נפרדת מבעלה למשל. אבל זה עניין אישי וכל זוג שיבחר את מה שמתאים לו. אני אישית בהחלט בעד כזמדובר בזוג שבטוחים במאה אחוז שהם לא רוצים ילדים ווגם לא רוצים להיות תלויים בהורמונים מלאכותיים שזה דבר לא בריא בכלל .

quatso

New member
../images/Emo132.gifעל פי מדענים

תכלית הסקס היא רביה ובכלל, זו תכלית הזוגיות מבחינה ביולוגית. לכן אפשר לראות סקס מוגן בין בני זוג שבכוונתם ללדת כחלק מחיזור או בדיקת כשירות וכו. כלומר אצלהם זה לא לגמרי "לרמות את הביולוגיה". לעומת זאת מענין אותי מאוד- האם קיימת השפעה, אפילו אם עדינה, של הידיעה בדבר המנעות מעיבור ובין הסקס. (להבדיל מהידיעה על הרצון להתעבר וחסרונותיה בה התמקדו מרבית הכותבים). האם אי פעם הרגשתם משהו בעצמכם או מבן\בת זוג? האמת שאני חושב על זה, העסק מורכב.
נב על הסרת צינור הזרע טרם שמעתי אולם על ניתוח הוואזקטומי - קשירת צינור הזרע בפעולה כירורגית קטנה
שמעתי ואם איני טועה גם הוא לא בטוח במאה אחוז מבחינת מניעת הריון.

אולי לאנשים מסויימים

עשיית סקס לשמו נעשית בתחושה של חטא [או חטאון] ואז זה יותר כיף [מים גנובים...].

טל קר

New member
ממתי מדענים מדברים על תכלית?

אין דבר כזה. מאיזו דצפלינה בדיוק ה"מדענים" האלה, ומה בדיוק המסקנות שלהם, ועל סמך מה בדיוק? 0% מהפעמים בהם קימתי יחסי מין זה היה למטרות רביה, ו0% מהפעמים זו היתה המטרה בזוגיות, ואני מוקפת באנשים במצב זהה.

quatso

New member
הטרמינולוגיה המדעית

בהחלט מדברת על התפקיד האבולוציוני שממלאים אספקטים שונים בחיינו, בהשרדות וכו. מאיזה דציפלינה זה אני משאיר לך לבדוק אם זה מענין אותך. הדברים כמובן לא חייבים להתנהל במודע כמו למשל שגורי אריות משחקים הם מפתחים בלי להיות מודעים לכך את כישורי הציד והמוטוריקה שלהם ואפשר להביא עוד מיליון דוגמאות ובינהן סקס. עד כמה שאני יודע הדעה הרווחת בין מדענים היא שמטרת החיים היא השרדות וביתר דיוק השרדות המין (species( וכל מעשינו נועדו בדרך זו או אחרת לשרת מטרה\תכלית זו. הבהרה: העובדה שהמדע מדבר על משהו או שזו דעה רווחת בין מדענים אינה אומרת שכל אחד חייב להסכים לה וגם אני איני מחשיב את המדע כאורים ותומים שלי אבל גם לא מתעלם מכך. מי יודע אולי גם מה שאנו עושים משרת את המשך קיום המין האנושי עפ האדמה
.......

טל קר

New member
מה פתאום?

רק דצפלינות מאוד מאוד ספציפיות מתיחסות לתפקיד אבולוציוני משוער, גם הן לא מדברות על 'תכלית', והן בטח לא הדצפלינות היחידות שמתיחסות לתיפקוד, כך שיש בשפע הסברים אלטרנטיבים. הצמדות לגישה ביולוגית (ועוד במונחים של תכלית) זה ממש לא משהו שניתן לומר עליו "הטרמינולוגיה המדעית בהחלט מדברת על התפקיד האבולוציוני" או "זו דעה רווחת בין מדענים".

למעלה