השפעת רכיבה באופני כביש על משקל הרוכב החובב - במילניום הזה .

ariasdo

New member
השפעת רכיבה באופני כביש על משקל הרוכב החובב - במילניום הזה .

הרוכבים החובבים התחילו לרכב בארץ בערך בתחילת שנת 2000 וזה עלה בהדרגה כל שנה הצטרפו עוד
קשה לי להצביע על שנת השיא אולי 2010 - 2013 .

הגורם להתחלת עידן החובבים זה כנראה לנס אמסטרונג מ 1999 עד 2005 ניצח את הטור דפרנס .
הערצה והאמפטיה לאמסטרונג הגיע לממדים מדהימים שהתגבר על מחלת הסרטן והפך לרוכב על
מאות אלפי רוכבים ענדו צמיד צהוב כסמל להזדהות עם המודעות למחלת הסרטון
סיפור סינדרלה נגמר בהרגשה ממש לא נעימה .
שהחשדות לשימוש בסמים ובממריצים הפכו לאשמות עד להודעה באשמה , והזכיות בטור בוטלו בדיעבד .

נושא משקל הרוכבים – מתחלק ל 3 קבוצות עיקריות .

הקבוצה הראשונה
רוכבים עם BMI
טבעי שכמעט ולא משתנה הכוונה נשארו באותו משקל עם שינויים קלים עונתיים .
זה נובע ממבנה גוף בדרך כלל גבוהים לא מחייב , וחילוף חומרים תקין שמחזיק עם הגיל .
כולל שמירה על תזונה מתאימה לגוף ושגרת חיים ספורטיבית אימון קבוע ( גם למקצוענים יש שינוי קל לפי תקופות פגרה ותקופת עומס )

למנהל הפורום הקודם עופר היה BMI מושלם יחס גובה משקל גם בגיל 50 - זה מהזיכרון לפי מה שכתב בעבר .
דוגמה נוספת רוכב מוכר בתחום האופנים - אייבי גלית שגם בגיל 57 לא משתנה צעיר לנצח .

הקבוצה השנייה
רוכבים שהיו בבסיס רזים
ועלו במשקל במשך השנים כל שנה בערך 1 ק"ג עליה טבעית וגם יותר ..
זה נובע מחילוף חומרים שנפגע עם השנים , אהבה לאוכל , חוסר הקפדה על תזונה נכונה ומתאימה לגוף
( אני שייך לקבוצה הזו ה 172 ס"מ ( ב 1990 שקלתי 62 ק"ג ב 2015 84 ק"ג )

הקבוצה השלישית
רוכבים שהיו בבסיס מלאים
/ עם משקל יתר עודף ובמשך השנים ירדו למשקל אופטימלי יחס משקל גובה .
זה נובע משמרה על תזונה מנמלית מתאימה לגוף ובעיקר דייטה קבועה מוקפדת לאורך שניים וכמובן אימון רציף ועקבי
כולל שמירה על שגרת חיים ספורטיבית לאורך השנים .

לפי האתר הפולני שבדק מדגמי בערכה בארצו את הרוכבים החובבים ...

קבוצה 1 = ל 20%
קבוצה 2 = ל 50%
קבוצה 3 = ל 30%

בארץ אני לא יודע אך התפלגות ה % בין 3 הקבוצות .
אם יש ידע בנושא השמח לקרוא .

אריה סדובניק

אתה שוכח עוד כמה קבוצות

אלו שהיו מלאים ונשארו כאלה,

אלה שהיו מלאים והפכו למלאים יותר...

ולמרות הנתונים שמצערים אותם או לא כל כך ושבהחלט לא מצעירים אותם נשארו מהירים ואף הפכו למהירים יותר.

ואת סינדרלה בסוף טרף זאב שאהב מאוד לאכול.

ariasdo

New member
2 הקבוצות הנוספות שצוינו בתגובה שלך כנראה קיימים בישראל ..

הם לא נכנסו למדגם - נבדקו רכבי אופני כביש חובבים שבמשך שניים רוכבים ומתאמנים באופן סדיר ונמצאים ב 3 הקבוצות העיקריות האלו .

יכול להיות שגם מטעמי נימוס לא התייחסו לכאלו שהיו מלאים והפכו למלאים יותר .

באתר הפולני יש עוד הרבה נושאים פיקנטיים שקשורים בין הרוכב לאופניו .

כרגע סימתי אימון טריינר (האח הגדול בערוץ 2 העביר לי את הזמן )
כרגע אני מתכונן לקרת ארוחת לילה .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
מסקנות לגבי משקל הרוכב - בהתאם לנתוני הבסיס הטבעיים ...

עדיף להיות בקבוצה 1 בתנאי שה BMI טבעי וזה לא הרעבה / אנורקסיה .

אבל רק מעטים זכו בפיס קבוצה זו פחות רלוונטית לרוב הרוכבים .

השאלה עם קבוצה 3 זה המצב האידיאלי שכדאי לרוכב להיות בו - כלומר להחזיק משטר דיאטה קפדני ומשטר אמונים קפדני .
שזה מצב מלאכותית לשנות את חוקי הטבע ולגרום למנוע הבערה להיות חסכוני בשרפת קלוריות ומצד שני ליצור הגדלת שרפת קלוריות שאין מה לשרוף .

הבעיה כמה זמן אפשר למשוך זאת עד שתהייה התפרצות וה BMI יהפוך ל BMW
אפשר לראות ספורטאי עבר בכל התחומים אך הם התנפחו פתאום בגיל מבוגר לאחר הרבה שנים של שמירה על משטר קפדני של דיאטות ואימונים .

אז צריך לקחת זאת בחשבון ( לפי המקורות מתורגם מפולנית הפתגם ) לא לעולם חוסן .

כמובן זה מסקנות שלי - על סמך הכתבה (באתר הפולני ) והניסיון המצטבר שלי במשך שנים עד גיל מבוגר .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
לנושא בעקיפין - מצורף כתבה כוחה של תזונה- כשהגנטיקה לא לטותך

מאת : חן שרייבר כתבה מאתר ביקפאנל ...

לינק

http://bikepanel.com/p/24373

זה עוד נקודה הנוגעת בתזונה של רוכב אופניים

הצתת את הסיכום לכתבה
"מה רוכבי אופניים צריכים? מה מייחד אותם מספורטאים אחרים? כיצד בעזרת תזונה, ניתן לשפר את יכולת הרכיבה? ".

תאכלו טוב ותרכבו טוב ...

יום טוב

אריה סדובניק

אריה, סליחה על הקטנוניות, אבל ההתחלה לוקה בדיוק ועובדות...

מכיוון שציינת בפרוש שאתה מתכוון לרוכבי כביש אז...

הרוכבים החובבים החלו לרכב בארץ שנים רבות לפני שנת 2000 והרבה לפני שלאנס ארמסטרונג הפך ממתחרה טריאתלון (אשר מפאת גילו הצעיר לא יכול היה לחגוג את ניצחונו, באליפות ארה"ב בטריאתלון בשתיית השמפנייה שהוגשה לו על דוכן המנצחים) לרוכב אופניים ואפילו לפני שחלה בסרטן.

מה שהביא לגדילה הראשונה במספר הרוכבים החובבים בענף האופניים בישראל היה ענף הטריאלון, אשר החל לפעול בישראל באמצע שנות השמונים.

במהלך שנות התשעים החל הטריאתלון בפריחתו הראשונה ואז גם החלו כבישי ארץ זבת להתמלא ברוכבי אופניים חובבים.
אגב - כבר בשנות השמונים, אבל גם בנות התשעים, היית יכול למצוא בתחרויות הטריאתלון רוכבי אופניים מהטובים בישראל ולא מעט (ביחס למספרים אז) שעשו הסבה של ממש ממתחרים בולטים במרוצי הכביש למתחרים מצטיינים בטריאתלון.

בסוף שנות התשעים של המאה שעברה כבר היו בישראל המוני רוכבים וקבוצות טריאתלון צצו בכל עיר, קיבוץ, מושב ופינה נידחת.
אני זוכר היטב את הביקורת שהוטחה בי כשבחרתי לקיים באותה מסגרת קובצת טריאלון ואופניים (כבר בשנת 1996, אבל כמהלך יותר גדול בשנת 1998), אבל זה לסיפור אחר שאת חלקו המפואר סיים במקום 18 בטור דה פראנס לנשים (מקום שלישי בקטגוריית הרוכב הצעירה).

בתחילת שנות האלפיים נוצר בום של מצטרפים לרכיבת האופניים בישראל, אבל שוב - הטריאתלון היה המוביל של הבום הזה כשבמהלך אותו עשור החלה גם שגעת המרחקים הארוכים בטריאתלון ומשם ריבוי וגדילה של רוכבי אופניים.

זו הייתה סקירה חלקית, מוגבלת וללא ניסיון להעמיק בפרטים, אבל כעובדה שצוינה - ענף הרכיבה החובבני בישראל גדל בכפוף ולצד הטריאתלון.

היה ענף של רכיבת שטח שפרח ללא קשר ישיר לטריאתלון, אבל זה מסיפור אחר וקצת עצוב, למרות פריחת האפיק המופלא בשנתיים האחרונות.

ariasdo

New member
הכוונה לבום של מצטרפים לרכיבת אופני כביש בישראל ...

אני בכל זאת חושב שהיה השפעה גדולה לאמסטרונג על הצטרפות רוכבים לענף רוכבי הכביש .

הדיוק בשניים לנושא העיקרי שכתבתי (השפעת רכיבה באופני כביש על משקל הרוכב החובב ) פחות רלוונטי עבורי .

טוב שיש אותך שתרחב לגבי התקופות והתפתחות הענף , ותכתוב את העובדות והנתונים בכל תחום שקשור לאופנים ( אתה גם מותיקי הפורים / ותיקי תפוז )

בכתיבה שלי הקלוקלת בעברית אני מנסה לפצות ע"י תוספת תיבלון שקשור בעקיפין לנושא העיקרי .
הרבה פעמים התבלינים לא בדיוק תואמים למרק .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
ארמסטרונג השפיע בעיקר על הענין הציבורי
אמנם חלק מהמתעניינים אכן תרגמו את הענין לרכיבה, אבל כפי שיב"ע ציין, עיקר הפעילות המעשית הגיעה מהטרי. המרכיב הקבוצתי חלש מאוד אצלנו.
לגבי המשקל... נאמר שאלמלא הרכיבה הייתי נראה כבר כמו שר תחבורתנו.

ariasdo

New member
אתה זוכר את התמונה הזו מהעשור הקודם - אם מי ישבנו לאכול ...

ItsikH

Member
התמונה היא מטומבה רומבה, אבל לאכול עם מורן אכלנו בצומת
גומא באותה שנה

nachshon4

New member
יאיר, סליחה על הקטנוניות

ולא שזה קשור ישירות לנושא האשכול, אבל:
"אז גם החלו כבישי ארץ זבת להתמלא ברוכבי אופניים"
"בסוף שנות התשעים של המאה שעברה כבר היו בישראל המוני רוכבים"

על מה אתה מדבר? אני יוצא לרכב סיבוב של 100 ק"מ בשישי בבוקר, בכבישים פופולריים, ולפעמים לא פוגש יותר מ-15 רוכבים בכל הסיבוב!
אלו משפטים שמתאימים למי שלא יצא מעולם מהארץ, לארץ שבה באמת רוכבים באופניים.

סולח לך - במשולש כבר הייתה (על משקל - בטבריה כבר הייתה?)

אם אתה בוחר מראש בגישת המזלזל, בסגנון של רבים, בספורט הישראלי בפרט ובתרבות ספורט הפנאי בכללו, אז הצעתי לך לא לבזבז זמן על המשך התגובה, היא לא תדגדג את קליפת הגישה שלך ובמילא היא ארוכה כגלות בבל לדורתיה.

אם שאלתך כנה, אז באמת יש המוני רוכבים בכבישים ביחס לאפשרות קיומה של תרבות הספורט בישראל.

פעם מישהו ניסה להסביר לי על כמות האכלוסיה הדומה של ישראל, דנמרק, בלגיה וההבדלים בכמות הרוכבים.
ידה ידה... תזכיר לי כמה חרדים, אזרחים שכלכלית לא קשורים לתרבות פנאי ומלחמות יש במדינות האלו?

כן, המוני רוכבים ואם אתה לא רואה אותם אז יש כמה אפשרויות, הנה כמה אפשרויות כדוגמא:
1. אתה רוכב באזורים לא פופולארים לרכיבה (זה לא אומר שאתה לא בוחר נכון את אזורי הרכיבה).
2. אתה רוכב בשעות לא פופולאריות (את זה אני מכיר מקרוב).
3. אתה לא מרים ראש מהכידון, אולי כי אתה פריק מכשירי מדידה למיניהם?

כשאני יוצא מהבית שלי ורק בכביש הקצר עד לצומת הקרוב, ללא קשר לשעה, יום ומזג אוויר, אני רואה 4-5 רוכבים על השלושה ק"מ מערבה ועל ה- 15 ק"מ מזרחה תמיד יהיו יותר מחמשה רוכבים.

אם אני יוצא מהבית בשעת צהריים של יום שישי אני רואה 15 ולעיתים 30 מכוניות עם מתקני אופניים בחניית תחנת הדלק שביציאה מהישוב וכמעט תמיד כשאצא מהבית בערב אראה שם מכוניות עם מתקני אופניים ולרוב גם רוכבי אופניים.

עוד לפני שנות התשעים הכנתי כתבה על רוכבי אופניים ותאונות (לעיתון "הארץ") ולאחר מכן זומנתי לפגישה במשטרה.
אותה פגישה עסקה בנושא רוכבי האופניים שהיו אז תופעה חדשה (בכמויות) והצורך ליחס שונה ממה ששוטרי התנועה היו רגילים עד אז.

בשנת 2002 כבר הייתי בעוד פגישה במשטרת התנועה.
היה בקבוצה שלי רוכב שאביו היה סגן מפקד משטרת התנועה במרחב העמקים (נדמה לי שזה היה "הגליל ועמקים" אבל עבר זמן).
המילים המדויקות (כי נחרט בזכרוני):
"אלו ממש להקות" - כשהכוונה הייתה לדבוקות, של רוכבי האופניים על הכבישים של ישראל ואותה אני לעיתים מכנה "ארץ זבת" ומשום שאני משעמם את עצמי בהקלדה קבועה של מילים חוזרות.

אומנם לא יצאתי כבר שנים רבות את גבולות ארצנו הקטנטונת, אבל בעבר הייתי בחו"ל וחוויתי את התרבות הזו ביותר מיבשת אחת.
(כעיתונאי ומאמן הייתי בכמה תחרויות זניחות כמו הטור דה פראנס ואליפויות עולם, בצעירותי התחריתי בחו"ל ביותר מענף ספורט אחד).

אז רוצה לחזור לכותרת התגובה?

nachshon4

New member
במי יש לי לזלזל?

אלה העובדות והמספרים. אני לא מזלזל באלה שלא רוכבים (אולי קצת חבל לי בשבילם...), ואני ודאי לא מזלזל באלה שרוכבים.
במשולש (אם אני מבין בערך איפה זה) רכבתי לפני שנתיים ולא התרשמתי מאד שונה. עכשיו אני רוכב באלונה בימי חול, ולכוון עתלית->בית אורן->דלית אל כרמל->רמות מנשה-> ג'וערה וחזרה הביתה בסופי שבוע. זו ההתרשמות שלי, בשעות הרכיבה המקובלות.

זה לא המוני רוכבים.
במלבורן הייתי רואה מאות רוכבים כל בוקר בימי שבוע רגילים, ואלפי רוכבים בסופי שבוע. בכל רכיבה כמעט באמצע שבוע, ותמיד בסופי שבוע, הייתי יכול להצטרף ל-Bunch מזדמן על הדרך שמתאים למהירות שלי. פה אני מת לפגוש כזה, וזה אף פעם לא קורה.
עכשיו, באמת אין לי טענות, יש כאן הרבה נסיבות מקלות (תרבות שהתחילה מאוחר יותר, מצב כבישים, תרבות נהיגה, מצב סוציואקונומי), אבל עובדתית, להגיד שיש כאן המוני רוכבים, שמע, זה קופץ לעין...

מצטער לשמוע שהעין שלך קפצה, אבל זה אתה, לא הם...

יש בישראל אלפי רוכבי אופניים (כביש, לא כולל שטח).
בחרתי לכנותם "המוני" ואם זו הגדרה שלא מסתדרת לך עם איזו הרגשה אני כנראה לא אחראי עליה (ההרגשה שלך).
אבל במקרה כזה בוא ונעבור לפורום סמנטיקה (יש כזה?) כי זה לא קשור למספרים ואופניים.

זה שאתה לא רואה אותם, זה אתה, לא הם.

וככה, בשביל העין הקופצת - בדוק כמה מתפרנסים מהענף, אולי זה יעזור לך להבין על מספרים של רוכבים והגדרות של מילים.

nachshon4

New member
הרגת אותי מצחוק...

אכן יש לי עין אחת מפלסטיק. היא לא קופצת הרבה החוצה, אבל זה יכול לקרות!
אני אמרתי שזה קופץ לי לעין, לא שהעין קופצת.
על כל פנים, הכל יחסי כמובן. אולי יש המון רוכבים יחסית למה שהיה בשנות ה-80...
אני יכול לשער שבמקום שבו חייתי 5 שנים עד הקיץ האחרון, שיעור רוכבי הכביש מתוך האוכלוסיה הוא לפחות פי 10 מאשר כאן. כשאתה בא משם, מה שיש כאן נראה ממש מעט (וזה לא קשור למספר העיניים...).
אבל אני שמח לומר שאתה צודק וזה עניין של סמנטיקה (ואשתדל לא להרגיז אותך יותר...)

להרגיז אותי? לא יקרה, בקשר לעין יש לי משהו...

מצטער אם פגעתי, חוזר רגישות לא מכוונת זו תופעת רשת ידועה, הנובעת בעיקר משיחות שאינן מבוססות היכרות.

לפני שנים, כשעפר שלח עוד היה עיתונאי ולא פוליטיקאי, שמעתי במקרה שידור של איזה משחק כדורסל.
לא זוכר על מה ומה אמר שלח, יורם ארבל (אם אני זוכר נכון) אמר לו בתגובה:
"יש לך עין חדה".
שלח בתגובה:
"כן, זה מצה"ל".

בקשר להרגזה - אני לא מתרגז בקלות וגם אם זה נראה כך מסגנון הכתיבה שלי.
מה יש להתרגז?
מכבי עם טרבל, קיץ, בריכה ואפילו עוד לא התחילה המלחמה, הר הבית בידינו, סלינו על כתיפנו, בא לציון גואל, כמה טוב שבאת הביתה ולילה טוב ירושלים.

nachshon4

New member
הביטוי המדויק היה

"אכן חד עין אתה, מר שלח". תרשום לך.

בנוסף, קיבוצניק אוהד מכבי... שתהיה לי בריא.

תודה על התיקון ואכן קיבוצניק בעוונותיי ואוהד מכבי בגאוותיי..

מגיל 5 אני אוהד מכבי. מעט לאחר הגיל הזה הבנתי שיש מסביב (לקיבוץ) לא מעט שזה מעצבן אותם עדי כדי וריד אדום מתפוצץ ואז ניהניתי עוד יותר ועד כדי סיבוב אליפות מצחיק שעשיתי אחרי הניצחון במחזור האחרון בעכו בשנת 1977.
תאר לך דגל מכבי תקוע על סבל של אופני הארלי בצבע אדום

ItsikH

Member
תלוי איפה, תלוי מתי. קצת קשה לאמוד את כמות הרוכבים בעין
יתכן בהחלט שחלה נסיגה מסוימת במספר הרוכבים, אבל גם בתקופה בה גרתי במרכז, באזור נחשון בשבת בבוקר השכם בחודשים אלו - שיא העונה והענין הציבורי - הכבישים המו ממש רוכבים, תענוג לעין בשני הכיוונים בו זמנית. בימי חול הרוכבים נדירים כל השנה ובכל מקום, גם אלו שמקפידים על אימוני אמצ"ש עושים זאת במקומות מוגבלים - החל מאימוני טריינרים, עבור דרך ראשצי וכלה במסלולים סגורים חלקית דומים כמו שוהם וקיסריה.
במלבורן בהשוואה, יש לך שבילי אופניים שמוקצים למטרה זו ומשמשים רוכבים כל השבוע, זו המקבילה של ראשצי.

nachshon4

New member
ברור שאין אומדן מדויק

זו רק התרשמות. ועדיין, רחוק מאד מהביטוי ״המון רוכבים״ כפי שאני מכיר אותו, או כפי שתאשר כאן משתמש אחר באשכול על לונדון.

במלבורן על שבילי אופנים רוכבים יוממים לעבודתם. מדובר בעשרות קילומטרים של שבילים דרך פארקים בעיקר, אבל תמיד נפרדים לגמרי מהכביש. לא כאן רוכבים רוכבי הכביש.
בנוסף, על הרבה רחובות יש נתיב מיוחד לאופניים על הכביש עצמו, באופן לא מופרד.
בנוסף 2, רוכבים גם על כבישים שאין בהם שום נתיב נפרד לאופניים.
אין שום דבר שמקביל למה שאני מבין שזה ראש ציפור.
תעשה גוגל תמונות, תכתוב Melbourne beach road. שזה סה״כ רחוב שרץ לאורך המפרץ. תראה כמה מתוך התמונות הן עם רוכבים. ככה זה נראה באמת, ללא נתיב נפרד. לדעתי בשבת ובראשון המספרים מתקרבים ל-10,000 רוכבים, וביום רגיל ל-1000.
וזה רק איזור אחד בעיר.
לך ל- mount dandenong - מאד פופולרי,לך ל- Yarra boulevardפחות המוני, ועדיין.
המספרים שונים בסדרי גודל.

למעלה