דעתי
גילוי נאות: אני יזם נדל"ן שמשקיע בניו יורק מעל ל-10 שנים. החברה שלי בין היתר, משווקת נכסים בניו יורק לנשקיעים ישראלים
את ברלין אני מכיר פחות מארה"ב. מהלא מעט שחקרתי בארה"ב התשואות גבוהות יותר והחוק הוא לטובת המשכיר. ברלין קרובה יותר...
לגבי השוואת השקעה ארה"ב-ישראל:
1. תשואה- השקעה נכונה בארה"ב תוביל לתשואה גבוהה משמעותית מהשקעה בנדל"ן כאן בארץ. כיום, התשואה בפריפריה נעה סביב ה-5%. התשואה במרכז נעה סביב ה-3%. במידה ומשקיע מסתפק בתשואה של 5% מבלי להסתכן יתר על המידה ובחשיבה ארוכת טווח, שישקיע בארץ. כיום, השקעת נדל"ן בארה"ב לא נחשבת כחשיבה מחוץ לקופסא אלא כנורמה עסקית. אלפי ישראלים משקיעים בחו"ל. השקעה נכונה (אחרי שיעורי בית רבים) בארה"ב עשויה להוביל לתשואה שוטפת כפולה מבארץ.
2. פוטנציאל רווח הון - המחירים בארץ בשיאם. מספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה בשיא. המחירים ברוב ארה"ב עדיין נמוכים משיאם בסוף 2006 ובחלק מהמקומות נמצאים אפילו 30%-40% מתחת לשיא. רק נביאים יודעים לומר מה יקרה לרמות המחירים. לא יצא לי לפגוש עדיין נביא בדורנו.
3. נוחות - אין ספק שמבחינת נוחות, השקעה בארץ נגישה ונוחה יותר. בארץ, המשקיע יכול להסתמך רק על עצמו וחו"ל הוא חייב לסמוך על חברת הניהול המקומית. חבאת ניהול טובה, חוסכת את כל כאב הראש של המשקיע. חברת ניהול גרועה עלולה להפיל השקעה.
4. היבט חוקי - מבחינת רישום הנכס, גם בישראל וגם בארה"ב אין בעיית ביטחון שהרי הנכס כאן וכאן נרשם על שם המשקיע. ברמה השוטפת, בישראל קשה מאוד להוציא שוכר שלא משלם, בארה"ב ברוב המדינות מאוד קל ובחלק קטן מהמדינות "רק" קל.
אלכס, הייתי מציע לך לקבוע פגישות עם מספר חברות בהתאם לתקציב שלך. אל תפסול את ברלין, גש ושמע מה יש להם להציע. אין כמעט אדם שלא מכיר חבר שהשקיע בארה"ב. שאל חברים היכן השקיעו וקבע פגישה עם 2-3 חברות שמשווקות נדל"ן בארה"ב.
תוכל לקרוא
פוסט שנכתב לגבי נדל"ן בארה"ב