השרצה שסוף סוף הגיעה!

youvalosman

New member
השרצה שסוף סוף הגיעה!

כבר כמה ימים {או חודשים,חח} שאני כמעט ולא ישן בגללה..כמעט ולא נשארו לי ציפורנייים בידים :) אבל מתי שהוא הציפיה היתה צריכה להגמר לא? אז היום קמתי ועם הקפה של הבוקר עודכנתי על הנקבה של איתמר שמטילה , אחרי איזה חצי שעה רק החלטתי ללכת לחדר נחשים ולבדוק {מה שמוזר,כי בשבועות האחרונים אני שם כל בוקר עם הקפה ביד}.. איך שאני פותח תדלת אני אוטומטית מפנה תמבט לכיוון הטרריום שלה ורואה שמשו חריג שם... מתקרב קצת יותר ורואה ערימה של ביביס מדהימים. אלו הם גיאנה ריינבו בואה ,הזוג אצלי כ-3 שנים {WC מין הסתם} והשנה סוף סוף.. אעלה תמונות נוספות ועוד פרטים בימים הקרובים. לילה טוב

naja

New member
כל הכבוד!!

אפשר לקבל עוד פרטים על תהליך הריבוי?

youvalosman

New member
תודה:)

הזוג הופגשו בתחילת ספטמבר 2006,מאז הזדווגו המון במשך כחודשיים..לא היו הפרשי טמפ' בין היום ללילה,היא עמדה קבוע על 28 {ואולי ירידה של מעלה-מעלה וחצי בלילה}.. הנקבה התנשלה כ3-4 במהלך התקופה הזו {מה שאני לא מכיר מהניסיון שלי עם הbci} משום מה אני לא מוצא את המחברת שלי ולכן אין מולי את התאריכים המדוייקים.לפי הספירה שלי היא בייצה בנשל השני מרגע תחילת הזיווגים {שוב,זמנים מדוייקים במחברת} ומאז עברו 131 ימים עד לבוקר ההשרצה.. אני אעלה עוד פרטים בהמשך {גודל,משקל וכמובן תמונות נוספות}.. אגב {חליל אחד סיפר לי שגם לך מגיע מזל"ט.אם כך אז קבל :) וכל הכבוד!!} תודה ויום מעולה

naja

New member
תודה ../images/Emo13.gif

התהליך נשמע די דומה לתהליך של הבואות קונסטריקטור, מלבד נושא הנשלים(אצלי לעיתים רחוקות יש נשל אחד נוסף באמצע ההריון). היא אכלה במהלך ההריון? אצלי זה מזל טוב קטן אבל משמח. בואה קונסטריקטור קטנה(190 בערך ) השריצה השרצה די מכובדת(22 חיים, 3 מתים קצת מעוותים ו 3 ביצים, לא רע בשביל נקבה כ"כ קטנה.).

youvalosman

New member
אכן לא רע בשביל קטנטנה כזו:)

הקשת הפסיקה לאכול מה1.12 . תהליך דומה מאוד האמת {הbci שלי התנשלה פעמיים בתקופת ההריון שלה השנה {שהסתיים ב2 צאצאים חיים+ 34 תפוחי אדמה!! :( , ככל הנראה מפאת גילו המבוגר של הזכר שלי {14}. אשמח לראות תמונות של הקטנטנים שאצלך אגב..כולל המעוותים,זה תמיד מעניין...

naja

New member
לא בטוח שזה בגלל הזכר.

אני לא חושב ש14 שנה זה גיל מבוגר. אני מרבה את הבואות כל שנה באותה הדרך, ומשתמש תמיד באותו הזכר(כיום הוא בן 10)ולמרות זאת, מידי פעם יש לי השרצות של תפוחי אדמה. לדעתי, גם לנקבות יש חלק בנושא. הנקבה היא זו שהשריצה בשנה שעברה? אם כן, יכול בהחלט להיות שזו הסיבה. אין כ"כ מידע על זה בעולם(ז"א יש הרבה עדויות, אבל לאף אחד אין פיתרון), אבל ממה שידוע לי, כשנקבות משריצות במשך שנתים או שלוש ברציפות, הפוריות של ההשרצות יורדת. לגבי תמונות-לצערי אין לי מצלמה(לא שזה משנה הרבה, גם ככה אני לא יודע לצלם....) אבל אתה מוזמן לקפוץ ולראות(אל תשכח לקחת צידה לדרך, בכל זאת, 5 דקות נסיעה....). המעוותים השנה יצאו עם דוגמא סטנדרטית, אבל הבטן שלהם הייתה מחוברת לעצמה(כאילו חיברו ראש לזנב ותפרו). ראיתי את התופעה הזו בעבר בבקיעות של כרכני תירס.

youvalosman

New member
משום מה....

יש לי הרגשה שזו אשמתו.. אבל בלי קשר היתי צריך כנראה לדלג לה על העונה הזו {כו,זו אותה אחת מ06}. על העונה הקרובה שתבוא אני אדלג לה זה בטוח.. אם ככה ,אז אני יתחיל לארוז כבר מעכשיו...עם יהיו פקקים זה עלול לקחת לי 15 דקות!
אני אצור איתך קשר בהקדם , אני אשמח להגיע:) ובאסה לראות אותם "תפורים" ככה..שנה שעברה בקע לי כ.תירס כזה..גם כן "בקע" ,עשה פתח ונשאר שם יומיים...בסופו של דבר הוצאתי אותו ואז הבנתי למה הוא לא יכל לצאת ..בסופו של דבר הוא יצא חי ושלם {טיפה מעוגל אולי} ולא היה הרבה מה לעשות איתו בהמשך ולכן עבר המתת חסד...באסה שזה קורה אה,אבל חלק מהעיניין... רגב,אני לא זוכר אם ציינתי אבל בהשרצה של הגיאנה ריינבו לא היו סלאגים כלל וחוץ מאחד שנולד עם שק גדול עדין מחובר כולם יצאו פיקס... *מוסיף תמונה שלו מיום ההשרצה .

naja

New member
שמור אותו בסביבה לחה.

ואל תתן לו יותר מידי זמן להיות מחובר לשק. זה עשוי להזדהם באיזשהו שלב ולפי התמונה, הוא נראה לי מספיק חזק לשרוד גם ללא מאגר האנרגיה הזה.

youvalosman

New member
וודאי...

מהרגע שראיתי את השגר וזיהיתי אותו שם ככה עם השק העברתי אותו לכלי נפרד ולח..ובאח"צ של אתמול כבר חתכתי ממנו את השק שאכן התחיל להראות כבר רקוב ומזוהם... אני מקווה לטוב בשבילו...הוא שוקל 15.1 גרם ,לעומת הממוצע של האחרים שעומד על - 21.7 ג'. בינתיים הוא די אפאטי לעומת האחרים שחוקרים כל אחד את העולם החדש.. אבל נקווה לטוב..

naja

New member
מוכר לי מהבואות שלי.

אם זה מעודד אותך, הנקבה שהשריצה אצלי בשבוע שעבר, נולדה במצב הרבה יותר גרוע ממנו(לפני 6 שנים). היא הייתה מחוברת לשק ענק ,הייתה בערך חצי גודל מהאחים שלה ובמשך כמה ימים לא זזה בכלל. כמו שאתה רואה, היא יצאה מזה(אם כי, קצב הגדילה שלה נמוך מהמצופה). גם אחד הצאצאים שלה נולד במצב הזה, ובמשך 3 ימים שכב על הצד בלי לזוז. אחרי שניתקתי אותו מהשק הוא התחיל לגלות סימני התאוששות, ונכון לעכשיו הוא נראה בסדר, אם כי קטן ורזה משמעותית מהאחים שלו(לא משהו שעכבר לא יכול לסדר....)

רן333

New member
אסף, ויובל -

האם יש הרבה מקרים אצל בואות שבהם נדרש חיתוך של השק? האם ניסיתם להשאיר תינוקות שמחוברים לשק כזה כמו שהם, מבלי לחתוך, לאורך זמן? ואם כן - מה קרה בסוף? (אין לי ניסיון בריבוי של בואות או בטיפול בבואות שרק הושרצו, ולכן אני שואל. כן נתקלתי בנחשים שבקעו כשהם מחוברים לשקים די גדולים אצל זעמניים, צפעים, ואם אני לא טועה - גם אצל פיתון בורמזי אחד או שניים. באף אחד מהמקרים לא חתכתי את השק, ולנחש לא קרה דבר. ככל שזכור לי, השקים ניתקו ללא התערבות חיצונית.)

naja

New member
מקרים מעטים.

עד עכשיו נתקלתי בזה מעט מאוד(זכור לי בודאות פעמיים). בכל המקרים הנחש נראה כאילו חסר לו כמה ימים לסיים את ההתפתחות. במקרה הראשון(של הנקבה ששבוע שעבר הפכה בעצמה לאמא), השק היה עצום, וביומיים שלושה הראשונים היא ספגה חלק ממנו. ברגע שראיתי שהוא מתחיל להתייבש ולמשוך זבובים ניתקתי אותו. במקרה השני, בשבוע שעבר, השק היה די גדול, אבל הוא לא נספג לגוף(לפחות למראית עין לא, ובסופו של דבר כשבאתי לנתק אותו, ראיתי שהחיבור כבר יבש). אני חושב שמעבר לשלושה ימים, זה כבר מתחיל להסריח. משהו נוסף שזכור לי משני המיקרים- הצאצאים היו קטנים יחסית ולא התנשלו עם האחרים שלהם(במקרה הראשון הנשל היה כעבור 5 שבועות, ובמקרה השני, הנחשים התחילו להתנשל היום, בגיל 10 ימים, והנחש הקטן עדיין לא נכנס לנשל).

Itamar Levy12

New member
אני ראיתי את זה בקלי' קינגסנייק

והנחש דווקא אכל שתי ארוחות הושיל.. רק אחר"כ הוא התפגר(הפתח ביב היה מולחם ככה שזה לא עזר במיוחד הלאכיל אותו אבל ניחא... הבחור היה סקרן)

למעלה