השרצה שסוף סוף הגיעה!

tesnake

New member
איזה יופי! WC הפך ל-CB !ככה צריך../images/Emo45.gif

זה בהמשך לשרשור שמירת הטבע של איתמר, הצאצאים החמודים של יובל יתחילו כאן (בתקווה, ואסור לאבד אותה) גרעין רביה של חנקי קשת גינאה, בריאים, רגועים ונכונים להתרבות. זה יבטל לגמרי את הצורך (האנוכי של כולנו) לקנות נחשים רלוונטיים שהם- WC , ויועיל ומועיל לשימורם דווקא בטבע, מכל הסיבות שמנו רן333 ואסף. אגב, הסוחרים עצמם (בישראל) הבינו לפני כמה שנים את הצורך בגרעיני רבייה והם מיישמים זאת, והרבה בזכות הרמה הגבוהה שהמגדלים שקונים מהם נחשים, מציבים בפניהם, אידיאולוגית ומקצועית.

naja

New member
../images/Emo45.gif

רק לא מסכים במאה אחוז עם עניין הסוחרים, מי שמוביל את העניין הזה בארץ הם המגדלים. הסוחרים נמצאים קצת מאחור לדעתי.

tesnake

New member
ברור לי שהמגדלים הפרטיים מובילים בתחום

גרעיני הרביה,וריבוי של זוחלים ילידי שבי בארץ. הן מבחינת כמות, איכות ומגוון. התכוונתי לכתוב, שאפילו הסוחרים הבינו את החשיבות של ריבוי נחשים ילידי שבי, והרבה מזה בזכות הרמה הגבוהה שדורשים מהם הקליינטים שלהם.

nivinivini

New member
כל הכבוד לך, יובל.

מעבר לזה שכל פעם שאתם - המרבים המקצועיים - מבשרים על הטלות/השרצות הדבר מדהים אותי כל פעם מחדש, אז לראות BCI חדשים בארץ על אחת כמה וכמה. באמת, כל הכבוד לך.

רן333

New member
CB זה דווקא captive BRED. יש הבדל:

כשאומרים על נחש שהוא captive bred, הכוונה היא לא רק לכך שהוא נולד בשבי, אלא גם לכך שההזדווגות שהביאה להולדתו התרחשה בשבי.

Sprite2k

New member
תודה על ההבהרה אבל...

אני חושב שבשביל זה יש את המונח cbb- captive born and bred.

Sprite2k

New member
סליחה על התגובה המהירה :S

לאחר גישוש קל בכמה אתרים שאני בדר"כ מסתובב בהם ראיתי שהמוסגים שמשתמשים בהם משתנים. בחלק מהפורומים משתמשים יותר ב cb ו ch ובחלק ישנם cb ו cbb כמקבילים. (ch=captive hatched)

HyperViper

New member
טוב יובל...

... הגיע הקיץ, והגיע הזמן לצילומים! מתי קובעים? :)

מזל טוב!

חבל שלא שמת בתמונה חפץ כלשהו כדי שנוכל להעריך את הגודל של התינוקות החמודים האלו

מזל טוב!

ממש כיף לראות שעוד מין התרבה בארץ, לאט לאט יותר ויותר מינים מתווספים למי שמחפש דברים קצת שונים. אני מקווה שמישהו יעשה בקרוב את העבודה שתפריד את הנחש מהמצב בו הוא נתון (ספק הכלאה טבעית ספק תת מין חדש), אני די בטוח שמדובר בתת מין חדש.

youvalosman

New member
תודה לכולם:)

ממש עושה לי כיף העיניין הזה,ולא רק בשבילי ,אלא בשביל כל הענף בארץ... הלוואי וימשיכו לצוץ פה עוד ועוד ועוד... ומן הסתם שיעלו עוד תמונות,כמה ימים שיתאקלמו בעולם...ואז בטח שהתמונות יהיו ליד אביזר בגודל מוכר..גם בks . com ביקשו ממני את כל הפרטים {משקל ,גודל וכו'} שכן זה לא נפוץ בכלל גם שם.ולפי מה שהבנתי מג'ף קלארק {לפחות מהתמונות האלו} שאלו שהושרצו לו ב93 היו קטנים יותר..והוא גם ציין שהנקבה שלו היתה קטנה יותר משלי.. יום יומיים ויהיה את כל המידע + תמונות. מצורפת תמונה של הנקבה {תמונה לפני שבועיים} לילה טוב

רן333

New member
סחתיין על הדגל...

נחש יפה. וכמה שאלות, אם אפשר: באילו תנאי לחות אתה מגדל את הנחשים האלה? האם יש להם צורך בלחות גבוהה בהשוואה לנחשים אחרים? ואם כן - איך אתה מספק להם לחות כזו? ודבר נוסף: האם המצע בכלוב הוא aspen bedding? אם כן, ואם אתה אכן מספק לחות גבוהה מהרגיל - האם (לפי הנסיון שלך) המצע מתאים לדברים כאלה?

youvalosman

New member
אם כבר כבוד אז עד הסוף...לא?

גם שלך יבקעו השנה פיתונים מיוחדים כולנו נשמח לראות אתהדגל מתנוסס בגאווה ע"ג הפורומים בעולם.
אני מחזיק אותם על מצע אספן ועם קופסאת לחות,אך הם כמעט ולא נמצאים בתוכה... את כל הקשתות ממליצים להחזיק על מצע סטנדרטי {אספן\עיתון וכו'} ועם קופסאת לחות...אך ממה שאני רואה כנראה שהגיאנה פחות חובבי לחות מהאחרות {בראזילאיות לדוגמא}. בתקופת ההריון שלה אני כמעט ולא ראיתי אותה מתקרבת לכלי מים שלה ולכן פעם-פעמיים בשבוע ריססתי עליה . וזה לא עשה חסד עם המצע אם לזה כיוונת בשאלה שלך...זה אילץ אותי להחליף אותו לעיתים תכופות.

למעלה