השר מג'אדלה:ישראל תחזיר את הגולן לסוריה

THE WIZARD 55

New member
השר מג'אדלה:ישראל תחזיר את הגולן לסוריה

קצת הזויה הכתבה הזאת על סמך מה הוא החליט שישראל תחזיר את הגולן.. חחחח שר ערבי שמתחיל להשתלט על העניינים?.. ישראל מוכנה לשלם את מחיר השלום עם סוריה, החזרת רמת הגולן בעבור שלום כולל עם האומה הערבית, כך אומר שר התרבות, המדע והספורט, ראלב מג'אדלה. בראיון שהתפרסם אתמול (שישי) בעיתון הכווייתי "א-ראי", אומר מג'אדלה כי הוא משוכנע שלמרות המתיחות האחרונה, "סוריה עדיין רואה בשלום מטרה אסטרטגית והיא קרובה לישראל יותר מאשר לאיראן. הנשיא אסד יודע היטב כי הפיתרון אינו רחוק אני לא מסכימה לתת את החרמון..עוד מעט שלג, כיף, להחליק על שקיות ניילון

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo41.gif הגולן תמורת שלום עם סוריה?

הייתם מוסרים את הגולן בשביל שלום עם סוריה...

respecta1

New member
בחיים לא הגולן חלק ממדינת ישראל כמו

שתל אביב אילת נהריה חולון וכו' וכו' חלק מישראל, אין בכלל מקום לדיון פה

respecta1

New member
מקס' לתת

לדרוזים שרוצים לעבור לגור בסוריה אם עד עכשיו היה אסור, לא צריך עוד שונאי ישראל בתוכנו.. אבל לא להביא שום שטח סנטימטר אחד לא

בעבור העיסקה המתאימה גם אני, בצער רב, הייתי

מסכים להפרד מהגולן. ושלום לכשעצמו אינו מספיק. לא הייתי מוותר על הגולן עבור פיסת נייר שבה סוריה רק היתה מתחייבת לא לתקוף אותנו. אם הסורים באמת כל כך עקרוני להם שהגולן יחזור אליהם הייתי הולך על מחיר כמה שיותר גבוה, בעסקים כמו בעסקים... - פירוז מוחלט של השטח, אף כוח צבאי לא נכנס לשטח. - ישראל שמה שם כמה תחנות התרעה שהיא רוצה. - סוריה מעיפה את כל הגורמים הטרוריסטים/מנהיגי טרור מארצה או מסגירה אותם אלינו. - סוריה יוצאת לחלוטין מלבנון ומוציאה משם את כל אנשי שלומה שבוחשים שם. - סוריה מפרקת את אירגון החיזבאללה (אם לא היא אז מישהו אחר, אין גולן כל עוד החיזבאללה או כל אירגון דומה אחר קיים). - הכלת הגבלות חימוש על סוריה. - אפשרות לחכירת קרקעות לישראלים. אז ורק אז הייתי מסכים, הצער רב שהגולן יעבור לסורים. נכון להיום אני לא רואה מוכנות כנה של הסורים לשלום ובטח ובטח לא לנושאים אחרים, לכן לדעתי סוריה עדיין מאד רחוקה מזה שהגולן יועבר אליה.

THE WIZARD 55

New member
האמת, שאני רוצה שלום אבל די מרגיז

שהם לא יעשו שלום בלי לקבל שטחים בתמורה. הם הפסידו במלחמה, זאת בעיה שלהם אני לא הייתי נותנת את הגולן, אני רוצה חרמון, לא מספיק מצריים קבלה את סיני, את דהב, איזה מקומות מדהימים.. אני יודעת שזה לא יקרה, ובסוף ישראל תאלץ להחזיר את זה

לעולם לא, וגם לא מאמין בשלום ואני אסביר למה.

ייקח עוד כמה שנים לשמאל הציוני לצאת מהסרט של הפרדת הכיבושים שמספר סיפורי לילה לאספסוף השמאל הלא חושב על "שלום" ו"מורשת רבין" וכלה באלו שטויות. כיבוש 67 משחית ומושחת. כיבוש 48 צורך חיוני והכרחי. בולשיט. אז זהו שאת ההבדל בין הכיבושים עושים רק השמאל הציוני, הימין והערבים, השמאל הטהור אם כאן או בעולם לא רואים הבדל. הארץ כולה משוחררת/כבושה תלוי בעיני המתבונן. ב1948 ו1949 גרשנו ערבים מביתם, אלו עובדות. כן היה זה באשמתם של התוקפניים, שאבותיהם סרבו לתוכנית החלוקה ואת המחיר הם שלמו על תוקפנותם עוד מקום היישוב היהודי הצעיר בארץ ישראל. הם גרים לצידנו ואף במדינות שכנות ורואים את ביתם (של חלק מהם, וחלק לא גר שם מעולם) שנהרס. לכן שלום אמת ישראל - יהיה, רק אם תקום כאן מדינה דו לאומית וזכות השיבה לפליטים לביתם ההרוס. ולכן אני לא מאמין בשלום אמת כי לעולם זה לא יקרה כל עוד אנו כאן ואנו נישאר כאן
במקרה הטוב יהיה כאן הסכם, רצוי באמצעות חילופי שטחים והפרדות מכמה שיותר פלסטינים בתמורה לחלקים נרחבים בגדה המערבית. במקרה הרע יהיה כאן הסכם רעוע שיתפרק די מהר. ככל שהמנהיגים יהיו חזקים יותר כך יחזיק ההסכם.

respecta1

New member
הוא מדבר בניגוד לדעת הממשלה

עוד ח"כ ערבי שהולך עם אינטרס אויבי המדינה מאשר עם אינטרס המדינה ותקפו אותו על זה ויור הקואלציה גם אמר שזה שטויות

מעניין שמי שאמר את זה הוא שר ולא ח"כ

ולעומת זאת מי שתקף אותו הוא באמת רק ח"כ. בכל אופן, אם באמת זה סותר את עמדת אולמרט- אולי אומרט יפטר אותו, או יוציא הצהרה שסותרת את הדברים. לכולם ברור שבסוף יהיה שלום עם סוריה, ושהוא יקרה רק לאחר שישראל תחזיר את השטחים שכבשה מסוריה במלחמת 67.

respecta1

New member
מצחיק אתה ../images/Emo6.gif

קודם כל הוא שר לתרבות וספורט אז עזוב את זה שהוא מתערב בנושאים שלא קשורים לו יו"ר הקואליציה שם הצהרה שאומרת שזה נוגד את עמדת הממשלה לא תפקידו של ראש ממשלה להגיב על כל שטות שח"כ או שר אומר בשביל זה בדיוק יש יו"ר קואליציה במידה וזה ח"כ מהקואליציה יש מצב שיהיה שלום עם סוריה, אך ורק אחרי עוד ניצחון צבאי גדול עליהם שהשלום בעצם יכפה עליהם הגולן לא יובא להם בחיים, הגולן הוא חלק ממדינת ישראל לכל דבר.. זה לא ההתנתקות או הגדה המערבית שרוב העם מתנגד אבל בסדר.. תעשה סקר בעם איזה 75 אחוז יאמרו לך הם נגד נחרצות וכל ראש ממשלה עכשיו ועתידי יודע את זה. אם לא מה אתה חושב עוצר את אולמרט לעשות עכשיו משא ומתן עם סוריה.. הרי אסטרטגית עם איראן זה המהלך הכי נכון.. הוא לא עושה את זה כי הוא ואף אחד אחר בחיים לא להביא ולא יוכל להביא את הגולן לסורים

respecta1

New member
שר מדע תרבות וספורט

חח מה אתה מנסה להדגיש פה? צודק באמת בעיה שנותנים תפקידי שרים לאנשים שלא קשורים לנושא כמו עמיר פרץ וכמוהו יעני מה אתה אומר לי פעם אחת בחיים שלו הוא עשה סוג כל שהוא של ספורט? לא רואים עליו :)

מוחמד5

New member
הסלטעון באמת מצחיק

הוא עוסק בבידור, אמרתי לו שזה לא בשבלך לבדר אנשים, אתה נועדת לדברים אחרים.

מה חדש פה? גם בעבר היתה הסכמה כמעט מלאה

בין הצדדים. אם אינני טועה הויכוח היה בסה"כ על כמה מאות מטרים ליד החוף. מג'אדלי לא מחדש הרבה.

מוחמד5

New member
נכון יא עמית

כל ראשי הממשלה הסכימו (גם אלה שטענו שהחרמון הוא העינים של המדינה ). ומג'אדלה שבטבעו ילד טוב שיודע לשרת את אדוניו בצורה ערוורת, כנראה שהוא לוקח חלק בספין חדש מביתו של אולמרט (כפי שרמון עשה עם נושא חלוקת ירושלים).

למעלה