השר מג'אדלה:ישראל תחזיר את הגולן לסוריה

מוחמד5

New member
../images/Emo45.gif בעד החזרת הגולן

ובעת מציאת נוסחה שלטונית שתהיה מקובלת על כל הצדדים, בתקופת שלום ניתן להגיע להסכמות (כמו החכרת אדמות הגולן לישראל).

מוחמד5

New member
את תטעה

משתדל להיות עקבי

fifanowftw

New member
גם אני

בעד שהסורים יהיו בשקט וינסו לדאוג לכלכלה העלבוה שלהם במקום להתחמש כמו מטורפים.

מוחמד5

New member
מצטרף לקריאה שלך

לממשלת ישראל ולאמץ את מה שכתבת. למען העניים, הזקינים,ניצולי השואה, חולה הסרטן, החד הרויות, הפריפריה,.......

AdonAsda

New member
מי שמדבר על התחמשות...

הוא אחד שהכלכלה של המדינה שלו דווקא במצב טוב מאוד, ומצליחה גם להסתדר עם תקציב ביטחון קטן מזה של הולנד או ספרד...

מוחמד5

New member
צודק

בינתיים יש יותר מ מיליון ושש מאת אלף עניים בארץ, יותר מ 35 % מהילדים עניים....

aviadbarel

New member
העוני הוא בעיני המתבונן

קו העוני נקבע על ידי גורמים אינטרסנטים (מפלגות סוציאליות, אירגוני צדקה ועוד עמותות שצריכות להצדיק את קיומן) ולכן אין מדובר במדע מדוייק. אם למשל ניקח את קו העוני הסורי / ירדני / מצרי, יש למישהו כאן ספר שלא יהיו יותר מ2% עניים במדינה? זה מדד גמיש ושקרי, ואם זה באמת נכון ש35% מהילדים הם עניים, זה אומר שמכל 3 ילדים שאתה מכיר לאחד אין אוכל, האם אתם יכולים להעיד שזה נכון?! זה שאין להם פלייסטיישן או טלויזיה זה לא עוני, זה היעדר עושר. עוני זה בצרכים הבסיסיים של קורת גג, מזון, חינוך, בריאות. אני לא מכיר יותר מדי אנשים שהם באמת עניים, הרבה עניים WANNA BE

AdonAsda

New member
גם אם הם מתחת ל"קו העוני" הישראלי מצבם הוא

עדיין טוב יותר מהרבה סורים שנמצאים מעל לקו העוני הסורי. למשל במצריים רק כ17% מהאוכלוסיה חייה מתחת לקו העוני(פחות מבישראל) לעומת זאת 43% מהאוכלוסיה חיה מהכנסה של פחות מ 2 דולר ליום. ובוא לא נשכח שרוב הילדים העניים האלה הם עניים בגלל שהוריהם(שרובם בני המגזר הערבי והחרדי) המטומטמים הולידו אותם בכמות למרות שהם יודעו שהם לא יכולו לטפל בהם, ואיך המדינה אשמה בזה? אם כבר מודדים את עוצמתה של הכלכלה עדיף כבר להשתמש במדד של תוצר לאומי גולמי ביחס למספר האנשים באוכלוסיה, לפי מדד זה ישראל נמצאת במקום ה18, מעל גרמניה ואיטליה, ובעוד סוריה נמצאת במקום ה116.

respecta1

New member
חחחחחחחחח..עוד בדרן

יש לישראל כלכלה חזקה, תראה את התקציב הכי גבוה בכל הזמנים איזה 365 מיליארד אם אני לא טועה, ונשאר עוד הרבה עודפים ותראה לי מדינה שאין בה הרבה עניים, זקנים, חולי סרטן, חד הוריות, פריפריות מה לעשות אין פתרון יעיל לאף אחת מהבעיות האלה.. לזרוק סכומי עתק על הבעיה לא יפתור אותה

fifanowftw

New member
האמת? ידעתי שתענה כך. והכנתי תשובה.....

אם הערבים יניחו את הנשק יהיה שלום. אם ישראל תניח את הנשק-לא תהיה ישראל

fifanowftw

New member
ואגב..

כלככלת ישראל כלל לא עלובה, בייחוד אם אתה משווה אותה לכלכלה הסורית, הלבנונית, הירדנית, המצרית, , ואתה מוזמן להמשיך להביא שמות.

respecta1

New member
היא בכלל לא עלובה ביחס לכל כלכלה

נבנתה לנו כלכלה חזקה גם אחת החזקות בהתייחס למצב.. אין לנו שמץ של משאב רציני במדינה.. היה לנו 60 שנה לבנות אותה מ0וב60 שנה האלה איום מתמיד של 4 מדינות שכנות כולל 5 מלחמות גדולות, וכעבור 60 שנה יש בכל זאת עודפי תקציב ותקציב גדול מאוד.. אני רוצה לראות איך הכלכלה של צרפת\איטליה\רוסיה\ספרד\ארצות הברית וכו' וכו' היו מתמודדות עם מצב אפילו דומה לזה..

למעלה