השתתפות במשימות הבית

שכחת פן נוסף

מעבר לגיל ההתבגרות המגעיל.
&nbsp
"זה לא ממש הבית שלי אז אני לא צריכה"
בבית של אמא שלהן עושות הכל. שאלתי.
אצלנו אחת "שוכחת" אפילו לשים כוס בכיור, השניה לפחות מנקה את מה שהיא מייצרת, לא מעבר.
אבא שלהן לא מוכן להתעקש. הוא בקושי מוכן לבקש מדי פעם, וגם זה אחרי שאני מנדנדת לו.
בהתחלה השארתי.
אח"כ נשברתי - יש גבול לכמה ימים אני יכולה לראות מחבת מלוכלכת.

לא ברור.. האם הן עושות הכל בבית של אמא שלהן ?

זה הבדל מהותי, שכן אם הן באמת עושות בבית של אמא שלהן,
אז התחושה היא שאצל אבא ואצלך הן לא מרגישות בבית...
אם לא - אז זה באמת עניין של מתבגרות טיפוסיות ....

אכן

אמא שלהן נשארה בבית שבו גדלו.
מבחינתן זה הבית שלהן.
למרות שיש לכל אחת חדר בנפרד והצענו לסדר אותו איך שתרצנה (הן לא רצו).
&nbsp
אבל זה לא קשור, לדעתי. גם אורח קבוע אמור לעזור בבית, להרים את הכוס שלו, לעזור לפנות בסוף הארוחה.

לא כל כך עוקבת...

כמה זמן הן גרות אצלכם ?
לדעתי זה כן קשור - לא אמור היה להיות כך,
אבל אם יש הבדל בהתנהגות, אז לדעתי זה כן קשור לתחושה
בבית שלכם (כמובן התחושה הסובייקטיבית שלהן)...
מבחינת התנהלות בבית - כן הייתי מבקשת מהאבא להתערב...
לא בטוח שבדרישות ישירות מהן, כמו ליבון סוגיית ה"הבית הזה
לא ממש שלי", בנוסף לסוגיית ה- ולכן...
"...

אורית2011

New member
לדעתי גם אורח לא קבוע מפנה את הצלחת שלו

ולהציע עזרה בסוף הארוחה (זה הרי לא ארוח רשמי). כשהחברים שלי מתארחים כאן, כולם עוזרים לסדר ולנקות אחרי האוכל, כולל הילדים, מתוך נימוס והתחשבות.
מצד שני, אם הן לא גרות בבית שלכן, אני לא חושבת שהן צריכות לעשות עבודות בית כמו לתלות כביסה או לנקות. יש הבדל גדול בין שני הדברים.

Daharma1

New member
לצערי אצל האמא נקיון וסדר הם במקום אחרון

זה מה ש״הקנתה״ להן. היא מאוד מבולגנת ולא נקייה. עוד כשהיו קטנות תמיד קפצה לקחת כביסה נקיה שאני עשיתי.. עבורן. הכל שם הולך לאיבוד. אני הקפדתי לכבס פריטים כמו מעיל או נעליים ודאגתי שייראו טוב. הבית שלה מלא ארגזים וג׳אנק.. ולא, היא לא ״מטרידה״ אותן ב״קטנות״ כמו כלים או אבק. אין ספק שלא קל להן. הפכים של בתים, אבל זה בית שלהן לכל דבר, עם כל מה שהן צריכות ואוהבות להיות פה.

koryz

New member
כמה דברים

שלום דהרמה.
מההודעה עולים כמה דברים עיקריים חשובים יותר מבעיית הסדר והניקיון.

1. את ובעלך לא החלטתם על דרך ניהול הילדים והחינוך. אין אצלכם בסיס קבוע של גבולות מינימליים, אלא כללים כתלות ותגובה להתנהגות. חשוב שתהיה מסגרת של גבולות ברורים שנאכפים לאורך זמן כדי שהילדים ירגישו יציבות ובתוך המסגרת, יש מקום לבחינת גבולות והתחשבות. כדי שילדים ירגישו ביטחון הם צריכים יציבות מסוימת שאינה תלויה בהם. וזה כולל לדעתי בנוסף לזכויות גם גבולות מינימליים קבועים וכרגע, ממה שהצלחתי להבין אין כאלו.
2. נדמה לי או שאת ובעלך לא מחנכים כגוף אחד אלא בעלך את הגדולה ואת בעיקר את שני הקטנים שלכם, ואולי שניכם ביחד את הצעירה שלו מדי פעם. לדעתי עליכם כצוות לחנך יחד כגוף אחד ללא קשר בילדים של מי מדובר ולהגיע להסכמות.

אני באופן אישי לא חושבת שרקב בחדר זה עניין שלהן (החדרים שלהן חלק מהבית) ובטח שלא "סבבה". אם זה מפריע לך זה בוודאי לא סבבה. זה מפריע לך עד כדי כך שאת כותבת בפורום וזה אומר שאת מוטרדת מאוד. כמו שאת קיבלת את הבנות כעסקת חבילה עם בן זוגך כך הן מקבלות אותך ביחד איתו כמנהלים של הבית אם ירצו או לא ירצו. עד שהן יעבדו ויפרנסו את עצמן ויגורו בשכירות או שירכשו דירה. בכל מקום תהיה מסגרת עם חוקים וכללים, ואתם תעשו להן טובה גדולה אם תלמדו אותן מגיל צעיר להסתדר ולקבל חוקים וכללים במסגרת תומכת.
אני חושבת שגם להן נעים יותר כשנקי ומסודר ובמקום לנסות להכריח אותן לסדר אם הן לא מסדרות חשוב לבדוק מה עומד מאחורי זה.
אולי הגדולה תשמח לעזרה שלך עם החדר ותוכל לעשות משהו אחר בשבילך
את ניקית בעבר את החדרים שלהן אולי קשה לגדולה לשאת כרגע בנטל הזה
ואם את לא יכולה אפשר לשקול עזרה מבחוץ. כמו שלא היית מתעלמת מצינור שהתפוצץ באותה מידה לא נכון להתעלם מהסרוב של הילדה לסדר את החדר.
יכול להיות שאת יכולה בשיחה איתה להגיע למקור הבעיה. שינוי יכול לקחת זמן, מה שלא ברור לי הוא מאיזו סיבה את חושבת לוותר על נושא שחשוב לך כל כך.

באופן כללי מאוד חשוב לבחור על מה להלחם. ולהיות סבלנים ומתונים כשמתחילים בהצבת הגבולות ולהימנע מאיומי סרק.
אני חושבת שחשוב ללמד ילדים מגיל צעיר לקבל אחריות כשותפים בבית. חלק מהשותפות הוא גם חלוקה בנטל. גם ילדה בת 4 יכולה לעשות משהו - לשים כיסוי על המיטה, להפעיל את המדיח, או לנגב אבק במקום מסוים בבית.
גם אם היא מלכלכת יותר מאשר מנקה - צריך סבלנות וללמד אותה. גם אם היה לכם כסף לאופר שגרה איתכם חשוב להגדיר מטלות, גם בשביל הילדים.
שיתוף הילדים תורם להרגשת השותפות שלהם כדיירים משותפים בדיוק כמוכם גם בנטל (בהתאם ליכולתם), לקיחת אחריות והתמודדות עם גבולות. ההתבאסות של הילדות מוכיחה שהן לא מרגישות שותפות אלא עוזרות. במילים אחרות הן לא מרגישות שייכות. כשאין מחויבות כל בקשה היא התנדבות.

שיתוף המתבגרים בעזרה בבית דורש לדעתי תאום ציפיות ואחדות בינך לבעלך והצגת חזית אחידה מול הילדים.

אני חושבת שאם הבת הגדולה לא הרגישה טוב, הצבה של גבול יכולה היתה דווקא לעזור.
תאורטית את יכולה להציב גבולות לגדולה אבל כדי שצליחי באכיפתם לאורך זמן את צריכה גב מבעלך.
ולבעלך לא קל להציב לבנות גבולות. הוא מלא בכוונות טובות ושואף להימנע מוויכוחים וכך יוצא שהוא נמנע מלהציב גבולות חד משמעיים וכך גם היכולת שלך למשמעת נפגעת. יכול להיות שהוא מרגיש אשמה ומנסה לפצות אותן ולשמח אותן.
אבל ילד לא שמח כשהוא מצליח לכופף או לנהל את ההורה שלו. להיפך. "חוֹשֵׂךְ שִׁבְטוֹ, שׂוֹנֵא בְנוֹ; וְאֹהֲבוֹ, שִׁחֲרוֹ מוּסָר"
חלק מהאהבה היא הצבת גבולות.
כמה חזק ילד צריך לצעוק כדי שתפסיקו להתעלם ממנו
הילדה "דורשת" מאביה?
היא גם יכולה להציע לאבא להביא עוזרת אם הלכלוך כל כך 'מפריע לו'...
לא פלא שהילדה בדאון. להטיל על נערה בגילה אחריות לניהול בית...
לתת לה לעשות מה שהיא רוצה, זו התעללות.
בשביל להימנע מויכוחים אפשר לשכור דירה בבניין לידכם, ואת ובעלך תעברו לשם, וכך תפסיקו להפריע לבנות המסכנות.
מסכנה הבת הגדולה נשמע שהיא לא למדה להתמודד עם תסכולים ומשמעת.

ילדים צריכים הורים שיתפקדו כהורים לא כחברים.
נדמה לי שאת מבינה את הצורך שלה אינטואיטיבית ולבעלך קשה יותר עם העימותים. אולי אם תיזמי אחד איתו בעצמך, הוא יווכח שזה לא כל כך נורא..

הבנות האלה לא אשמות שהורים שלהם התגרשו

ולא אשמות שאבא שלהן התחתן שוב
ולא אשמות שאשתו של אבא שלהן ילדה 2 ילדים ובגלל זה אין לה כוח לנקות גם את החדרים שלהן ובגלל זה הן צריכות לשטוף בעצמן
והילדים שלך עוד יבינו שאת מקפחת את האחיות שלהם שהם אוהבים

koryz

New member
מי מאשים את הבנות בגירושים?

הבנות לא אשמות שההורים שלהן התגרשו, אבל הן הושפעו ועד היום הן פוגשות את הוריהם במתכונת אחרת כתוצאה מכך.
הבנות לא אשמות שאבא שלהן התחתן שוב
אבל כתוצאה מנישואיו הוא גר עם אשתו, וכפי שאשתו מקבלת אותן גם אם היא לא הכי רוצה - כך גם להן אין אפשרות לבחירה. מדובר בהחלטות של הוריהם או דמויות משמעותיות בחייהם שהחלטותיהן כקטינות מושפעות מהן.
הן לא אשמות שאשתו ילדה - מסכימה איתך. מי מאשים אותן?
ואם לזוגתו של אביהן אין כוח לנקות את החדרים - זו בוודאי לא אשמתן.
ולמרות שזו לא אשמתן, מדובר במצב נתון שמשפיע גם עליהן, מכיוון שלדהרמה כרגע אין כוח לנקות ולסדר כפי שעשתה בעבר.
ואם אין לה כוח - או פחות מבעבר, יש צורך כנראה להגדיר מחדש הסכם שיתאים גם לה.

אני קוראת ומנסה להבין איך הגעת למסקנות שלך.
יש 4 ילדים בסך הכל בבית , 3 בנות ותינוק
הבנות של הבעל בנות 13, ו16 והבת המשותפת בת 4.
אני מניחה, שמצפים מהבת בת ה-4 לפחות סדר וניקיון מהבנות הגדולות יותר.
זה לא עניין של ביולוגיה.
אני רואה הודעה כנה של בקשת עצה ומסיקה מכך שלכותבת ההודעה איכפת מהבנות של בן זוגה, שהיא מספרת בפורום את הבעיות הכי רגישות שלה בחיים, כדי לשמוע דעות שונות ואולי גם לא נעימות ולהשתפר. לא ראיתי אשמה כלפי הבנות או כלפי מישהו אחר.

לדעתך דהרמה אשמה בכך שההורים של הבנות התגרשו?
היא צריכה להתבייש שהיא התחתנה איתו והביאה איתו לעולם עוד 2 ילדים? או בכך שאיכפת לה גם מהבנות הביולוגיות שלו?

יש להן אבא שמלא באכפתיות ודאגה והוא מקשיב לבת הגדולה ומנסה להתחשב.
מספר שנים שהם זוג וביחד ודהרמה כאשתו דאגה עד לאחרונה לצרכיהן של הבנות ואולי גם נמנעה לפעמים מויכוחים כדי לשמור על שלום בית.
בהתחלה הם היו זוג עם שתי בנות והיום הם משפחה של שש נפשות כשהם כולם ביחד, היום יש תינוק בבית ויותר קשה לטפל כמו בעבר גם בסדר ובניקיון של כל הילדים.
ונשאלת השאלה עכשיו (אני לא קראתי אשמה) - מה לעשות?
אני מבינה מהתגובה שלך, שאת חושבת שדהרמה צריכה להמשיך לסדר ולנקות למרות שקשה לה. כי אולי אם היא לא עושה את זה זו הוכחה שהיא לא אוהבת את הבנות..

ואני חושבת, שזה ממש לא נכון.
יכול להיות, שהיום יש לה פחות כח מבעבר, וגם אם היה מדובר ב4 ילדים ביולוגיים, הפעילות הזו הייתה קשה לה.
אני חושבת שזה מקסים שמישהי שבכלל לא הולידה את הבנות, ולא גידלה אותן בגיל צעיר, חושבת על הבעיות שלהן, על מה שמשמח אותן ואם המצב לא טוב והיא לא יודעת מה לעשות היא פונה ושואלת.
מכל הסיפור מבינים שבן הזוג שלה חלש, ולא מציב גבולות וככל הנראה גם האמא, ולדעתי הבנות זכו שיש להן מישהי חזקה שאיכפת לה מהן מספיק כדי להתייעץ בפורומים ולהשקיע בשבילן.
אם זה קיפוח, אני מאחלת קיפוח כזה לכל הילדים.
(ואת דעתי האישית כבר כתבתי באריכות, את מוזמנת לקרוא ולהביע דעה).
אני חושבת שכולנו יכולים להיתרם מדעות נוספות גם אם הן שונות
אבל הן גם צריכות להיות ענייניות ומכבדות
אחרת, קשה לפעמים להתייחס לתוכן
אני חושבת שכולנו נשמח לקרוא את הדעה שלך
איך את חושבת שכדאי לשתף? מה יכול לגרום לבנות להרגיש פחות מקופחות?
איך בת הזוג החדשה (מבחינת הבנות) יכולה להעביר לבנות את המסר שהן אהובות?
האם יש אפשרות לדעתך שהיא יכולה לדרוש מהן או לבקש מהן להשתתף במטלות בבית מבלי שיחושו שהן מופלות או בלתי אהובות?
ואם נצא מנקודת הנחה שגבולות הכרחיים לילד, האם אדם שנמנע מלהציב גבולות בהכרח אינו אדם אוהב?
ואולי, יכול לקרות מצב שגם הורה ביולוגי שאוהב את הילדים שלו, ורוצה בטובתם, יפגע בהם למרות כוונותיו הטובות?

jessie7

New member
נכון

וגם חשוב לשים לב, שילדים וגם מתבגרים אינם עוזרי בית ולא חייבים לעשות בייביסיטר לאחים וגם לא לאחים הביולוגים . לא הם אלו שבחרו להביא את האחים להם, האחריות היא של ההורים בלבד.

נושא נקיון ומתבגרים (או לא מתבגרים)

הוא נושא בעייתי ברב המשפחות.
גם במשפחות "רגילות" לחלוטין יש מתבגרים שלא מנקים והחדר שלהם נראה זוועה.
אני אוריד ראש ולא אספר איך החדר שלי היה נראה כנערה אבל בואי נאמר שהיה מסוכן תברואיתית להיכנס לתוכו. (וגם היום אני לא חולת נקיון גדולה, ורק שומרת על בית סביר).
כשמדובר על משפחה מורכבת זה קצת יותר מסובך כי צריך להתנועע בין הגבול של מה מותר לך כמי שלא הורה שלהם לומר ועד מתי לריב. וכמה הם תופסים אותך כיכולה לבקש מהם בקשות.
בגלל זה מציעה לך להוציא את עצמך מהמשוואה הזו. יש להן אבא. איפה הוא?
הוא לא חלק מהנקיון של הבית והשמירה על הסדר בו?
הוא צריך לבקש ולדרוש את הסדר והנקיון שמוסכם בבית שלכם ובהמשך לזה כמובן להענות או שלא לבקשות של הילדים (כולם) שמבקשים ממנו מעבר למה שהוא חייב להם.
ובכל מקרה, אם לילדה יש חדר משלה אצלכם, היתי סוגרת את הדלת - לא לראות מה קורה שם כל זמן שזה לא מסכן אתכם תברואתית יעשה לך רק טוב (המלצה של אמא שלי שלקחתי הלאה)

Daharma1

New member
חל שיפור מדהיםםם, עדכון אופטימי

אז כידוע הניקיון האנרגטי הוא האישיו העיקרי, כל השאר משני. הגדולה קיפלה את הקוצים, מצבה החברתי השתפר ואיתו עלה מצב הרוח. ממש משב רוח נעים בביית.. ההפך הגמור. עכשיו מיוזמתה עוזרת לסדר קניות למשל.. ממש אמא קטנה לבת המשותפת שלנו, עוזרת לקלח, מבלה זמן איתה. חלה התקרבות ביני ובינה אחרי זמן ארוך של קרירות הדדית. תענוגגג. בעלי ואני הסכמנו על סטנדרט בסיס: פעם בשבוע לפנות פחים בחדר, לסדר קלות. פעם בשבועים להרים הכל למעלה ולשאוב. את השטיפה אעשה אני. בכיף. אמנם אין לי כמעט זמן אבל זה בכיף אם יש הענות/ התייחסות ועזרה. תודה לכולם על ההתייחסות הרצינית. לקחתי והפנמתי גם את ההערות או הביקורות הקשות. לא תמיד נעים, לא תמיד זה מגיע עטוף במילים רכות. לומדת כל הזמן ולמדתי המון מהזוויות שנתתם לי לראות. תודה רבה. ממש מעריכה את ההתיחסות המושקעת. ושוב: השיעור הכי גדול שלי, לשמור על ״אוויר נקי״ כל עוד זה תלוי בי.

למעלה