התאחדות הברמנים בישראל ... מכירים?

nunimon

New member
התאחדות הברמנים בישראל ... מכירים?

לאחרונה התחלתי לרחרח קצת על קהילת הברמנים המורחבת בישראל. אומנם הפורום הוא כלי חברתי, אבל הקהילה הרבה יותר גדולה ולדעתי יכולה להיות בעלת השפעה הרבה יותר רחבה. מישהו יודע קצת יותר פרטים על עולם הברמנים "הפוליטי"? מגישושים מפה ומשם - אין איזה גוף משמעותי. אני אשמח לשמוע את החברים - מה דעתכם? ובלי קשר - מפגש פורום, נראה לי שהגיע הזמן. מי בעיניין?

Wolfindale

New member
הבעיה העיקרית היא

ששני הגופים הכי רציניים בהכשרת ברמנים בארץ, זמן אמיתי וברטנדר, עובדים עם שני ארגונים בינלאומיים שונים.

nunimon

New member
ומה האירגון הישראלי?

אגב, לא נראה לי שאנחנו מכירים... את הפרטים שלי אתה יכול לקרוא בדף הראשי. מה איתך?

Wolfindale

New member
אוקיי

אני רועי, אני גר בעין הוד ( ליד דני שלייפסטון). בעקרון אני ברמן, בן 20, מחפש עבודה כרגע. אני לומד בטכניון בעתודה, אני אתחיל סמסטר רביעי בנובמבר אם השנה תפתח. אני מעריץ גדול של עולם האלכוהול, יש לי בר יחסית צנוע לעומת חלק מהאנשים פה ובפורום אלכוהול, אבל אני מנסה לגוון כמה שיותר. אני אוהב להכין לעצמי, למשפחה ולאורחים קוקטיילים שאני ממציא בבית. אני אוהב בירות בלגיות (בעצם איילים בכלל), בעיקר בגלל שהגזים שנוצרים בבקבוק לא גורמים לי לכאב בטן בניגוד ללאגרים. בקרוב אני אקבל חלל סגור ליד הבית, אנקה אותו, אקנה קצת ציוד ואתחיל לבשל בירה בעצמי
. בקשר לארגונים- לכל אחד משני בתי הספר לברמנים יש שלוחה של הארגון הבינלאומי שהוא מייצג כאן, ובדרך כלל הבעלים של בית הספר עומד בראש הארגון כאן. אין ממש גוף מייצג של ברמנים למען ברמנים, בסגנון אגודות הסטודנטים.

nunimon

New member
ברוך הבא... ../images/Emo72.gif

זה גם מה שאני ידעתי. אני מכיר את הבעלים של זמן אמיתי, אבל לא הגענו לדבר על זה. אז נראה לי שהגיע הזמן להרים את הכפפה. בדיוק בשביל זה אני מעלה את הנושא כאן. עד כמה שאני יודע, זה הפורום הגדול וההטרוגני בישראל של הברמנים (ושלא ממומן ע"י בתי ספר, או גוף "נגוע")

nunimon

New member
על זה בדיוק אני מדבר...

אפשר להמשיך להתלונן, ואולי אפשר להתחיל לעשות משהו.

Enderin

New member
סתם שאלה

על מה בדיוק מתלוננים ומה בדיוק אתה חושב שצריך להתחיל לעשות?

nunimon

New member
חסר על מה?

לדעתי לא חייבת להיות תלונה ממשית כדי ליצור שינוי, להפך. שינוי יכול להעשות ולעבור בצורה נעימה וחלקה יותר דווקא אם אין תלונות. בראש ובראשונה, אני חושב שכן כדאי לבסס את המעמד של הברמן כמקצוע. תחשוב על כמות העובדים, ועל האיכות. אתה ברמן ? אני חושב שאם תשב על איזה כוס בירה, ותכנס לקצת מחשבות, תוכל לראות כמה דברים יכולים להשתבח מהמקצוע. הדיון הזה נסוב בעיקר גם כדי לשמוע את דעת שאר חברי הפורום. אני יודע שלפעמים הכסף מסנוור, אבל בסופו של יום הרבה מהסיבות להצלחת מקום כזה או אחר, יכול להיות בזכות הברמן.

dimonj

New member
לפי מה שאני יודע...

התאחדות ברמנים בישראל-אין דבר כזה, יש התאחדות בין לאומית ותכלס לא נראה לי שזה מעניין מישהו ברמן בארץ לא נתפס כמקצוע(למרות שכן מוכר על ידי משרד העבודה) אלה כסתם עבודה זמנית או תחביב ולפי דעתי יש בארץ ממש מעט ברמנים טובים ומקצועים(ולא בגלל חוסר יכולת אלה בגלל חוסר עניין וצורך להיות)

S1ndrome1

New member
ההתאחדות היחידה שאני מכיר

היא התאחדות בעלי המועדונים והפאבים. ניתן לומר בצורה דיי כוללנית שהתחום מתחיל ומוכרע באזור המרכז בכלל ובתל אביב בפרט. ברמן מתקדם במקום עבודתו גם בעזרת היכולות שלו אבל יותר בזכות הקשרים שהוא יוצר עם אנשים המקורבים לבעלים או אפילו עם הבעלים עצמם. יש כמה קבוצות של אנשים שפותחים מקומות "מצליחים" והם אלה שמכריעים את מראה ועתיד התעשייה.

S1ndrome1

New member
זבל

הכל קומבינות וויטמינים. אבל ככה כל דבר במדינה שלנו. מי כמוני ישמח להתאחדות ברמנים רצינית, גם בתור ברמן וגם בתור שתיין, אבל מצד שני אין לי אמונה גדולה שמשהו כזה יכול לקום בארץ. המצב של המלצרים בארץ הרבה יותר קשה משל הברמנים ולהם אין לא התאחדות ובקושי נעליים, אז למה שלברמנים יהיה?

הכותב1

New member
יש פיתרון,והוא בתסיסה סופית,כנסו

בהמשך לדיון אשר מתקיים כאן,בעל חשיבות עליונה(להזכירכם,מקצוע מקביל לשלכם,ההתאגדות בקופי בין). בימים הקרובים יירשם איגוד חדש,"איגוד עובדי ענף ההסעדה" האיגוד יירשם כמלכ"ר,וייקבל לשורותיו כל אדם העוסק בצורה זו או אחרת בענף ההסעדה,סטיוארטים,מלצריות,עוזרי טבח,שוטפי כלים,מארחות,ברמנים,בריסטות,ייננים,וכמובן,טבחים,סו-שפים ושפים. המטרה הינה להקים איגוד אמיתי,בעל שיניים,אשר יפעל בכנות למען כל עובד,וידאג גם לצדדים הפחות מוארים של הענף כגון תנאי העסקה,הלנות שכר וגזל שכר,התנאים הפיזיים בעסקים,ופיקוח על שעות עבודה,השמת מקומות עבודה ושמירה על תהליך בקרה אשר יעניק יכולת גם למעסיק לדעת מול מי יש לו עסק,ועוד,נושאים חשובים המונחים בקרן זוית,וה"עוזרים" לענף לקבל זוויות לא נעימות בלשון המעטה. אתמול התקיימה פגישה של נציגי האיגוד החדש "איגוד עובדי ענף ההסעדה ". בפגישה נדונו באופן ראשוני הנושאים העומדים על הפרק,בהם קביעת מטרות האיגוד,דיון מקדים בנושא הקמת תחום השמה מקצועית+פיקוח האיגוד על מקומות עבודה,דיון מקדים בנושא הקמת גף משפטי מרכזי אשר יעסוק באופן מוסדר ובלעדי בייצוג עובדים מול המעסיק ובבתי הדין לעבודה,דיון מקדים על הדרך הרצינית ביותר להקמת קרן,אשר תוקדש להוצאת טבחים/קונדיטורים/ברמנים מיעוטי יכולת להשתלמויות מקצועיות,ועוד נושאים שונים. נקבעו חברי הצוות המייסד,ועל כל אחד הוטל הטיפול בתחום ספציפי. נבחר גזבר , השף פיני כ"ץ בעברו רואה חשבון. המנכ"ל הינו השף אריאל רוזנבלום. הנשיא הינו עבדכם הנאמן. היועץ המקצועי של האיגוד הינו השף רפי יפת. אנו מלווים בייעוץ משפטי צמוד הניתן כרגע על בסיס התנדבותי. ברגע שייקבע התקנון הוא יפורסם בפומבי. עדיין לא נתקבלה החלטה לגבי גובה דמי החבר,אנו בבדיקה מול רואה חשבון,אולם אני מתחייב שהם יהיו מלכתחילה ומתוך בחירה נמוכים ככל שניתן. זה הזמן להתחיל להגיב אנשים,תעזרו לנו לחוש את השטח,ספרו עלינו לאנשי מקצוע, אנו כאן בכדי לשים אותנו כענף במקום הראוי,ואנו זקוקים לכל אחד,באמת ובגובה העיניים די לקטר,תתחילו לבצע,תנו לנו כוח והוא בעצם יהיה שלכם,כל אחד ואחד,משף ומטה,מסטיוארט ומעלה. דנים בפורום הזה בבעיות של הענף,ובעובדה שאין איגוד אמיתי הנה אנחנו כאן בשבילכם. אנו קוראים בכל פה,ומזמינים את כל מי שמעוניין ליטול חלק באיגוד,לחזקו,ועל ידי כך לשפר את עתידו המקצועי,יתקבל ביותר מברכה אחת, למעוניינים הגרים דרומית לנתניה,אנא צרו קשר עם שף אריאל רוזנבלום-לנייד:0527217075 נתניה צפונה עד מטולה,אנא צרו קשר עם שף רונן רזניק-לנייד:0526409883 בברכת שבת שלום.

S1ndrome1

New member
השאלה שלך בדיוק מדגימה את הבעיה

מלצר זה ועוד איזה מקצוע! נותני השירות למיניהם הם מבחינתי מבעלי המקצוע החשובים ביותר. כשאתה יוצא לבלות חלק רמת החוויה תקבע על ידי רמת השירות.

nunimon

New member
גם קבלן לא פחות חשוב מעורך דין

אבל יש התאחדות הקבלנים, ויש התאחדות עורכי הדין. הרבה שנים אני חושב על הנושא הזה, והצעד הראשון היה באמת ניהול של פורום "סטרילי". אני חושב שיש כבר בשלות בארץ, אבל יש פחות מאד גדול מגופים מאוחדים. השאלה שלי היא אם כבר לגלגל את זה, אז איך לעשות את זה נכון. ולא, לדעתי מה שכותב1 מעלה - זה לא פתרון. אנחנו ברמנים. לא מלצרים, ולא מוזגים. גם אם ההתאחדות תמנה 5 ברמנים , בתור התחלה זה מצוין מבחינתי.

dimonj

New member
עדיין לא הבנתי...

למה מישהו בארץ צריך התאחדות,לא טוב לך במקום מסויים אל תעבוד שם,אתה לא חושב שמשלמים לך מספיק תעזוב, לא חסר עבודה למי שרוצה לעבוד(בתנאי שהוא כמובן עובד ) ההפך בעלי ברים כל הזמן מחפשים ברמנים טובים לא מספיק מועדונים שאתה חבר בהם(קופת חולים,בנק ,אגודת הסטודנטים.....) וחוץ מזה אם אתה מרגיש שגזלו ממך משהו או עשו לך עול אתה תמיד יכול לפנות להיסתדרות העובדים ולא משנה אם אתה ברמן מלצר או עובד סופר אחלה שבוע

למעלה