התאחדות הברמנים בישראל ... מכירים?

S1ndrome1

New member
ממש לא

בגלל שאין שום התאחדות לברמנים אף אחד לא שם עליהם, אף אחד לא מבטיח להם שום תנאי שבעולם. להיפך, אפילו משכורת בחלק מהמקרים אין, רק טיפ! אז אצל מי אתה עובד? בעל המקום או הלקוח? ואם אתה עובד בשביל הלקוח למה אתה צריך להקשיב לחוקים של בעל המקום? ה"מועדון" להגדרתך, הוא לא מועדון, הוא איגוד של אנשים מקצוע מהתחום שדואג שיאכף החוק לגבי העובדים והתנאים שמגיע להם. זה שתמיד יהיה מישהו שיהיה מוכן לעשות את העבודה לא אומר שזה בסדר.

S1ndrome1

New member
עוד משהו קטן

בגלל שאתה חי במדינה דמוקרטית(בערך) אז מגיע לך הגנה מפני כל מיני מצבים של ניצול. ממה שאתה מציע יוצא שכל מעביד יכול "להתעלל" בעובדים שלו ואם לא טוב להם שילכו לחפש מקום אחר.

obbb

New member
לא נכון בכלל

חבר מהעבודה התחיל לעבוד בבאר מצליח, היו לו 4 התלמדויות ללא שער, והוא לא מקבל לא שכר בסיס, לא נסיעות וכמובן לא שאר תנאים סוציאלים שאמורים להיות. חוצמזה הוא נהנה ומרוויח מעולה. אבל למה שלא יקבל התלמדויות למה שלא ישלמו לו על נסיעות? זה הפך למובן מאליו וזה פסול וזה לא חוקי וזה שגוי. אבל אין עם מי לדבר, אם תתלונן אתה אולי תקבל את שלך אבל בסופו של דבר תאבד את מקום עבודתך ויצא לך שם רע שגם מקומות אחרים יעדיפו לא להעסיק אותך כי גם הם לא נותנים תנאים הולמים. בקיצור אין לאן לברוח וצריך לקבל בהכנעה את המצב הקיים.

Symbolic

New member
לקבל בהכנעה את המצב הקיים?

בדיוק בגלל הלוזריות הזאת הענף נראה כמו שהוא נראה. גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת תנאים - שכונה.

obbb

New member
זה מה שאני אומר

שלאדם הקטן אין כמעט פתרונות וצריך לתת פתרון כוללני.

nunimon

New member
אותם התאגדויות שציינת -

בסופו של יום, אתה יודע כמה הם מייעלים לך? ברור שאפשר למצוא את השלילי בכל דבר, אבל אני בטוח שיכולים להיות הרבה דברים חיוביים מקבוצה משותפת שלא מנוהלת למטרות רווח או כלכלה והיא באמת תשפר את רמת השירות, והאיכות.

nunimon

New member
א.כי למלצרים אפילו אין פורום...../images/Emo8.gif

וברצינות. לא צריך לראות את השלילי ולמי שאין, אלא אולי הגיע הזמן להרים את הכפפה ולהתחיל לעשות. אבל, והכי חשוב, זה צריך להיות נקי מכוונות כלכליות, וזה הפחד הכי גדול שלי, פי כמה וכמה אפילו עכשיו שהעלתי את הדיון הזה - כבר קיבלתי כמה מסרים מאירגונים שרוצים להצטרף. איך עושים את זה? אני רוצה להבין אם בכלל רוצים את זה...

S1ndrome1

New member
תמיד יהיו כוונות כלכליות.

אם אני מבין נכון מה שאתה מחפש זה את האנשים הטובים שאכפת להם ויכולים לדאוג שהדברים יקרו כמו שצריך. אם היו לנו מספיק אנשים כאלה לא היינו צריכים איגודים וכד'. בדיוק בגלל זה רשמתי שאני לא מאמין שזה יקרה, על כל אחד אכפתי יש עוד 100 שבאים רק למטרת רווח אישי. אני לא אומר שהרצון להכניס כמה ג'ובות לכיס זה רע, הרבה עושים את זה ועוזרים תוך כדי(לא עולים לי שמות אבל אתה מוזמן להתעניין במנכ"לים וראשים של כל מיני עמותות שעוזרות לאנשים עם מוגבלויות, נוער במצוקה וכאלה), פשוט אי אפשר לצפות מאנשים שיבואו בכוונה טהורה של עזרה בלי לחפש שום תמורה.

nunimon

New member
אתה צודק ב100%

אולי לא הייתי ברור מספיק. אירגון כלכלי הוא בסדר, כל עוד הוא משרת את מטרות האירגון. הבעיה היא שלפעמים ארגונים כאלה קצת מתמוססים, ומאבדים את המטרות הראשוניות שזה - האנשים בארגון עצמו. הסיבה שעד היום לא דחפתי כלום - כי חיכיתי בסבלנות. לאחרונה צצו לי הרבה קולות משני הצדדים של הבר - גם מנהלים, גם לקוחות וחברים, ובעיקר ברמנים שאין מספיק עשייה בתחום. אני בשנים האחרונות נייטרלי מהענף, ומאגד קבוצות חברים מכל מיני רמות. לא יודע אם אני אהיה הדמות שתרוץ, וזו בכלל לא הכוונה. כרגע אני מנהל את הפורום - וזו התחלה מספיק טובה.

dimonj

New member
למרות שלא מאמין בזה

בעיה שאנשים התרגלו לדבר ולא לעשות כלום מעבר, ברגע שתעשה משהו תודיע-אני בפנים בקשר לעזרה ללא תמורה אתה טועה בגדול , יש אנשים טובים אולי פשוט לא בקרבתך אני מתנדב בשני מקומות שונים ללא כל רווח(שנה שעברה עשיתי פר"ח השנה החלטתי לא לעשות כדי להקדיש יותר זמן למקומות שזקוקים בי יותר)

nunimon

New member
זה קודם כל עזרה לחברה.

וכן, התמורה היא כספית. אין מה לעשות - אי אפשר לקנות במכולת לחם וחלב (או אייפוד
) מרצון טוב. חוץ מזה, אני מכיר אותך אישית, גם אתה מהחומר הנכון.

dimonj

New member
אתה צודק ב100 %

וזאת הסיבה שהשנה אני לא עושה פר"ח השנה אני מתנדב ללא כל תמורה(אולי סיפוק נפשי אם זה נחשב)

S1ndrome1

New member
סבבה

וכמה אנשים כאלה אתה מכיר? 100-200? נגיד 1000 עכשיו תגיד לי באחוזים כמה זה מתוך שך תושבי המדינה...

dimonj

New member
הכל אחלה..

אבל אם תסתכל על זה ככה בכל דבר אתה תמצא דברים שלילים בקיצור אמרתי חדל לדבר באוויר-זמן מעשים(אם אתה סגור על זה תפעל למען זה ) אני בפנים

למעלה