התבטאות חריפה של הרב לאו

התבטאות חריפה של הרב לאו

ההתנתקות תהווה סכנה לישראל ותגרום לקרע בעם. אני קורא לשרון לחשוב שוב. כך אמר הערב בהילולא בתל אביב.

adishu

New member
את הקרע גורם זה שמסרב

לקבל את מרות הרוב. למה כי לא נראה לו. זה מה שגורם לקרע. יש סדר במדינה, יש כללים וישנם תהליכים מקובלים. מי שיוצא נגד הכללים מפורר את המדינה.

הסדר של המדינה

הסדר של המדינה - כבר מזמן הופר.. מדיניות נוגדת לחלוטין את המצע של המפלגה. פיטור שרים וח"כים - כי הם נגד התכנית.. איזה עוד ראש ממשלה העיז להתנהג כך? חסימת אוטובוסים, חופש הביטוי??!! הכפשה של ציבור שלם פעם אחר פעם באמצעי התקשורת. משאל בליכוד - והתעלמות מהתוצאות (למרות הצהרה על כך, שיתחשב בהם). וכו' וכו'.. וסתם כך.. מי קבע שזה הרוב? יהיה משאל עם.. ואז יהיה אפשר לדבר על רוב.. חוץ משה שישנם מקרים שהמיעוט לא חייב להקשיב לרוב.. לא שאני חושבת ככה - פשוט על אותו משקל של מה שאמרת.

שועל על

New member
את קשקשנית ומדקלמת סיסמאות

המדיניות נוגדת את מצע הממשלה? ניחא. זכותם של פוליטיקאים לשנות את דעתם. פיטורי שרים - לגיטימי לחלוטין. ראש הממשלה לא חייב להחזיק מטעם מפלגתו שרים היוצאים בגלוי נגד מדיניות הממשלה. כשאלה שרים של מפלגות אחרות, זה סיפור אחר, וקוראים לזה משבר קואליציוני. אבל אין שום פסול בלפטר שרים שלא נשמעים למרותך. שר הוא לא תפקיד נבחר. הוא מינוי מפלגתי. לגבי פיטורי ח"כים - אשמח לשמוע איזה ח"כ פוטר. לידיעתך, לרה"מ אין סמכות לפטר ח"כים, וממילא לא עשה זאת. זה הרוב בגלל שרוב חברי הכנסת תמכו. הם לא היו עושים זאת אם היו חושבים שהעם מתנגד, נכון? אני אישית סומך על חושיהם החדים של הפוליטיקאים, שלא היו עושים דבר שמנוגד לרצון בוחריהם. דעתי נחה מכך שהתוכנית עולה בקנה אחד עם רצונותיו של הרוב במדינת ישראל. מקרים שבהם המיעוט לא חייב להקשיב לרוב - כאשר יש פגיעה בלתי מידתית במיעוט. אני חושב, ובג"צ תמים דעים איתי, שהפגיעה במיעוט היא מידתית ותקינה. תהיה התנתקות, זה בסדר, ישראל היא לא דיקטטורה ולא מדינת משטרה. אתם סתם לא רגילים שלא רוקדים לפי החליל שלכם. (אתם = מתנחלים וימנים קיצונים). לילה טוב.

כינוי1982

New member
../images/Emo45.gif

עוד יבוא היום שיהיו פה נישואין אזרחיים. גם אז הם יצעקו דיקטטורה ומדינת משטרה מאותה סיבה שציינת. האבסורד.

תודה

תודה - אני לא קשקשנית ולא מדקלמת סיסמאות, אני אומרת מה שבדעתי, כשם שהינן אומר את אשר בדעתך. נכון - זכותם של פוליטקאים לשנות את דעתם, אולם - מאחר והם נבחרי ציבור, שהציבור בחר בהם על סמך מצע אחר - ומנוגד, לא בפרט שולי אלא עקרוני, לא הייתי רוצה לקרוא לכזה דבר "סדר". נכון - מותר לפטר שרים, אבל בגבול.. שים לב - אני לא אמרתי פה שזה הרס הדמוקרטיה, --> אמרתי שזה לא "סדר". אופס - המליה ח"כים יצא לי בטעות.. (אני פשוט הייתי באמצע משהו אחר תוך כדי שכתבתי.. וזה הרבה פעמים בא ביחד.. כך שזה פשוט יצא..) "אני אישית סומך על חושיהם החדים של הפוליטיקאים, שלא היו עושים דבר שמנוגד לרצון בוחריהם" - הלוואי והיה כך.. לא תוכל לקבוע שזה רוב עד שיהיה משאל עם - מבחינה חוקית, ייתכן וזה רוב, אבל מה שבאמת קורה - לא תוכל לקבוע. מקרים שבהם המיעוט לא חייה לציית.. אמרתי לך מה אני חושבת על כך ולא בא לי לחזור על זה. תהיה התנתות? מקווה שלא. זה בסדר? בהלחט לא, אבל זה אישי - כל אחד איך שהוא מרגיש. אתם = מתנחלים וימנים קיצונים. אינני נכנסת באף אחת מההגדרות, אז למה אתה אומר לי "אתם"? לילה טוב גם לך.

כינוי1982

New member
המדיניות נשמרה

מדיניות השמאל היא שיש הבחנה ברורה בין התנחלות ללא התנחלות. כל מה שמעבר לקו הירוק צריך להתפרק. הימין - הקו הירוק לא רלוונטי, שיקולי בטחון וכו' הם השיקולים היחידים שאמורים לפרק, בצער רב, התנחלויות. אז הנה. יש שיקולים. והקו נשמר. ראי מדיניות הליכוד בגדה. פוליטיקה היא עניין של פשרות. פשרות פנימיות במפלגה, פשרות עם מפלגות אחרות ופשרות מול מדינות אחרות. מצביע שלא מבין את הז יכול להלין רק על עצמו.

אז..

אני מצטטת "ראי מדיניות הליכוד בגדה". thnx for supporting my point
המצביע שלא מבין... עוד לא הייתהלי זכות הצבעה.. מסתבר שאינני נכנסת לקטוגריה..

כינוי1982

New member
ומה נקודתך?

שהליכוד ממשיך במדיניותו לגבי התנחלויות רק שלחלק מהן הוא הגיע למסקנה שמשיקולים כלשהם רצוי למדינת ישראל לוותר עליהם? כי אם זה מה שאת אומרת, אז זה ממש לא שינוי מדיניות. זו הייתה מדיניות הליכוד תמיד. כמו שבגין החזיר את סיני. לא דברתי עלייך. דברתי על כל המצביעים שמלינים על גניבת קולם. כמו שאמר כאן משתמש אחר, סתם רטוריקה שמפיצים מובילי המאבק הכתום כדי להשניא שמאלנים ולעודד תחושת קיפוח. ואם גם יצא מזה מרד - מה טוב.

נקודתי..

ב"להמשיך את המדיניות" - אין הכוונה להגיע למסקנות שלהם ולשנות את המדיניות. כן גם בגין נהג כך.. מישהו אמר לי היום (באירוניה..) שלימין עדיף שהשמאל יעלה לשלטון - כי אם צריכים להיאבק, הם לפחות לא ירגישו רע שהם נאבקים "בעצמם". אוקיי - לא להתקיף. זה משפט שבא לנמק נקודה מסויימת אחת - ואל תתחילו לומר לי.. הנה כל מדיניות הימין היא להיאבק בלה בלה.. המישהוא שאמר את זה לא מייצג את הימין בכללות, וזה לא מראה על שום הלך רוח. לילה טוב, וסליחה אם התגובה שלי לקונית.. 3:15.. אני עייפה.

כינוי1982

New member
המדיניות לא שונתה

בניית התנחלויות נמשכת. המאבק עליהן נמשך. על חלק הגיע הליכוד למסקנה שלישראל כדאי לוותר. מדיניות ליכודניקית מוהקת. כמו שאמרתי, מצביעים שעוצמים עיניהם או שאין להם מושג איך עובדת דמוקרטיה ומערכת פוליטית - שילינו רק על עצמם.

זה..

זה שמנהיגי ליכוד אחרים גם הם שינו מהמדיניות - לא עושה את המדיניות השגויה - למובהקת. מזתומרת על חלק? זה ענין עקרוני או לא?

כינוי1982

New member
בוודאי שזה עניין עקרוני

אבל גם על עקרונות מתפשרים. אפילו שרון דבר על פשרות כואבות. עקרונית אין הבדל בין ת"א לנצרים. הליכוד כנראה הבין שאת נצרים הוא הפסיד במערכה הבינ"ל, ועדיף לחזק את האחיזה בגדה. מדיניות ליכודניקית מימים ימימה. אבל זה לא יפריע לאף כתום לקשקש על "דיקטטורה" בטלוויזיה. בדיוק כמו שהם אוהבים לצעוק "סתימת פיות" למקרופונים שלהם שמשודרים לכל אזרחי המדינה (האירוניה).

אבל

אבל על עקרונות בסיסיים לא ניתן להתפשר.. זה במילים אחרות - לשנות מדיניות. ואני רואה איך לשרון זה כל כך כואב לוותר על הגוש, הכאב הזה מתבטא בכל כך הרבה מישורים - שאי אפשר להיות עיוורים אליו. וזה לא כל כך אירוני דרך אגב - כי דרך מתוחכמת ביותר ל"סתום פה" - היא לתת לך את המיקרופן אבל לא לאפשר לך לומר את אשר בדעתך - ואני לא צריכה להסביר לך איך עושים את זה. נכון - התקשרות לא עושה את זה רק ל"ימנים", אבל להם היא עושה את זה בתמידיות ובקביעות.

כינוי1982

New member
נו באמת

ועקרון מנחה של השמאל הישראלי הוא שלום. האם זה אומר שבנסיבות מסוימות השמאל לא יתמוך במלחמה? עקרון מנחה הוא הקו האידיאולוגי העיקרי. בפוליטיקה - סוטים ממנו. ככה זה עובד. עיקרון מנחה של השמאל הישראלי הוא נישואין אזרחיים וגיוס חרדים. ותראי מה זה, התפשרו על שניהם. ככה זה. יש אילוצים פוליטים פנימיים, יש לחצים בינלאומיים, ויש גם השתנות הנסיבות. אי אפשר לרוץ לבחירות כל יום. כל מרואיין, ובכלל זה אנשי ימין, יודעים יפה מאד לא לענות לשאלה שנשאלו. אני לא יודע לאיזו תקשורת את מקשיבה, אבל בטלוויזיה וברדיו שמעתי כבר לעייפה את דעותיהם של מתנגדי ההתנתקות לכל דבר ועניין. בעיתונות הדבר אפילו יותר בולט - בטורים אישיים ובעיתונות ימנית מוצהרת.

שועל על

New member
אנא, קראי שוב מה שאת כותבת.

לא אוכל לקבוע שזה רוב עד שיהיה משאל עם? מעניין שפתאום משאל עם נראה לכם כמו רעיון מצוין, למרות שלפני שעלה נושא ההתנתקות, אותו מכשיר שלטוני לא נראה לכם הכרחי. אז את לא מתנחלת ולא ימנית קיצונית. את רק ילדה שלא סגורה על שיעורי האזרחות שלה, ומנופפת בהצהרות פופולריות במגזר שאיתו היא מזדהה. הטענה לגבי פיטורי חברי כנסת היא לא טעות סמנטית תמימה. זה חלק מהניסיון לגרור את הציבור הפחות בקיא להאמין שיש קנוניה להשתלט על המדינה ע"י כוחות השחור. "שרון דיקטטור, שרון פושע". שרון הוא לא דיקטטור. הוא ראש ממשלה נבחר, שלטונו קצוב (בחירות בעוד שנה ומשהו, אם אינני טועה) והוא חייב בדין וחשבון לכנסת, המאשרת את פעולותיו. אם יש מישהו שצריך לבוא אליו בטענות זה כנסת ישראל שאישרה את תוכנית ההתנתקות ברוב מכובד של 59 מול 40. החלטות גורליות בהרבה עברו על רוב זעום מזה. כל הטענות בדבר קץ הדמוקרטיה והיותו של אריאל שרון דיקטטור הן עורבא פרח. זהו זיהום רעיוני שמופץ בשיח הציבורי על ידי אנשים שהדמוקרטיה היא להם ספר חתום, ולו הדבר תלוי בהם, גם שרוף וקבור. די לגלגולי העיניים.

אוקיי

ואתה - אנא, תתיחס בכבוד לאנשים גם אם אינך מסכים לדעתם.. זה איזשהוא unspoken rule שאנחנו מנסים ליישם אותו ושמור עליו. לגבי משאל העם, כתבתי משהו לnooshp סליחה אנשים, אך בשלוש בבוקר אין לי עצבים להיות נימוסית ולכתוב הכל מחדש.. אויש באמת.. זו לא טעות סמנטית תמימה.. מה אתה עושה מזה סיפור? אני באמצע להתכתב במסנג'ר עם חברות שלי ומותר לי לטעות. אני מנסה להאמין ולגרום לאנשים אחרים להאמין שיש קנוניה? אני אמרתי "שרון דיקטטור ופושע"? לא אמרתי ששרון דיקטטור, אז אני לא רוצהלהגיב לגבי מה שכתבת. בעצם כן? מתי באמת נגמרת הכהונה שלו? טוב - אז אני באה בטענות נגד כנסת ישראל. שוב - בקשר לקץ הדמוקרטיה.. זה לא מה שאמרתי.. לפני שאתה אומר לי לקרוא שוב את דברי, תקרא אותם אתה - אני חושבת שיש משהו שייתכן ולא הבנת..

שועל על

New member
גם אני יכול

בשלוש בבוקר, אני לא שם לב אם את אמרת שטות או מישהו אחר. אם אין לך עצבים להיות נימוסית, אולי כדאי שתלכי לישון. הבחירות לכנסת ה-16 התקיימו בינואר 2003. אם אני זוכר נכון, זה אומר שהפעם הבאה היא בינואר 2007. אני מקווה שלא יקדימו אותן. טענות נגד כנסת ישראל הן דבר לגיטימי ואת מוזמנת להביע אותן כמעט בכל דרך שמתחשק לך. צעדה רגלית שמכוונת להכנס לתוך עזה חרף הנחיות הממשלה, ופעולות כוחות הבטחון, המגובות בחוק, אינה אחת מהן.

למעלה