התבטאות חריפה של הרב לאו

בוקר טוב

לפני שאני אגיב על מה שאמרתי - אני רוצה להסביר לך משהו. הדעות שלי מנוגדות לדעות שלך בתחום המדיני, וייתכן אפילו בעוד כמה תחומים, אבל זה לא צריך לעבור לפסים האישיים.. אני גם יכולה להיות צינית, ולרדת עליך - אבל אני בוחרת שלא.. אז אני אתעלם משני המשפטים הראשונים שלך. אז הנה אני משמיעה את טענותי נגד כנסת ישראל, ולגבי הצעדה.. תקרא בשרשורים אחרים - כי לעולם לא יהיה לזה סוף. ועוד משהו - רוב של 59-40 לנושא כל כך מהותי.. לדעתי רוב פשוט אינו מספיק כאן.

שועל על

New member
59-40 לא מספיק?

אני מציע לך לבדוק לגבי כמה החלטות אחרות, באיזה רוב עברו בכנסת, אם בכלל. תקציבי מדינה, הסכמי שלום, התנחלות בשטחים, סיפוח רמת הגולן לישראל, וכו' וכו'. ב 99 עבר בכנסת חוק הקובע כי וויתור על שטח ישראלי ריבוני טעון אישור של 61 ח"כים. עזה מעולם לא היתה שטח ישראלי ריבוני, אלא שטח המוחזק בתפיסה לוחמתית (ע"ע בג"צ נגד חוק פינוי פיצוי). לפיכך, אני סבור שניתן לומר בבטחון שרוב של 59 ח"כים מספיק כדי לפנות את עזה. אני לא גורר את הדיון לפסים אישיים, אבל את לא יכולה לצפות ממני להיות נחמד. אחרי הכל, את מהרעים.

nooshP

New member
פיטור שרים וח"כ

אני מניחה שאת מתכוונת רק לפיטורי שרים, כי נכון לעכשיו, לראש הממשלה אין סמכות כזאת. ועכשיו אני ממליצה לך לפתוח ספר אזרחות, ולראות שלרוה"מ סמכות מלאה לפטר שרים. הוא זה שמינה אותם, על סמך השיקולים שלו, ומאותה סיבה הוא גם יכול לפטר אותם. זה לא מינוי משמיים, לא בוחרים בקלפי מי יהיו השרים, אלא רוה"מ הוא זה שמחליט מי הם יהיו, ולכן שמורה לו הזכות להחליף אותם. אני לא חושבת שתוכלי למצוא ראש ממשלה אחד בהיסטוריה של מדינת ישראל שלא פיטר שרים. חסימת אוטובוסים- אולי את מתכוונת לחופש התנועה, כי ביטוי הם יכולים להתבטא בכל מקום. ובקשר לחופש התנועה- הם נסעו במטרה מוצהרת לעבור על החוק. מטרת המשטרה היא למנוע מאנשים לעבור על החוק. HENCE חסימת האוטובוסים. הכפשה של ציבור שלם- את לא ראית את כל ההודעות כאן על השוואת השמאלנים לנאצים? רק אני ראיתי את זה? בקשר למה שקורה בליכוד- אני לא הצבעתי למפלגת הפושעים הזאת, ואני גם אף פעם לא אצביע. אני על סף אכילת הכובע כי כל הזמן הייתי בטוחה ששרון לא רציני ולא יעשה באמת את תוכנית ההתנתקות, ואני מאוד מופתעת שזה לא תעלול שלו. מצביעי הליכוד בחרו אדם שכבר אחרי מלחמת לבנון הוכח שהוא שיקר לממשלה, רימה אותם, ואשר ועדה אסרה עליו מלכהן כשר ביטחון. אז אתם לא יכולים להגיד שלא ידעתם למה אתם נכנסים...בחרתם בשקרן שידוע שהוא שקרן, שתבע עיתונאי שכינה אותו שקרן תביעת דיבה והפסיד בה כי הוכח שהוא שקרן, אז אין לכם מה להתלונן.......

כינוי1982

New member
לא צריך להרחיק לכת

נושא הפיטורין של השרים נידון בבג"ץ שקבע שהפיטורין חוקיים.

nooshP

New member
לא הרחקתי לכת, פשוט הסברתי

שרים זה פשוט קידום של אנשים שראש הממשלה חפץ ביקרם. בהרבה מיקרים אין שום קשר בין יכולות השר לתיק שהוא מקבל, וזה תלוי רק במשחק הפוליטי. ואני לא מדברת רק על הממשלה הזאת, אלא על כל הממשלות. לא הרחקתי לכת, הסברתי בבהירות את המצב לדעתי...

הממ

פיטור שרים - דיי לא בא לי לכתוב שוב.. כתבתי למעלה.. חסימת אוטובוסים - אני מתכוונת גם וגם, כי הם ניסו למנוע את חופש הביטוי - קיום ההפגנה. הכפשה של ציבור שלם - ראיתי את ההודעות, ואני חושבת שהמשווה לשואה, מבזה את עצמו, ונראה לי שכולם חושבים כך.. אז הנה זו הכפשה.. get what im saying? את חושבת שהציבור שחי בגוש קטיף הם כפי הנראה בתקשורת? ופעילי ימין.. יש מה להתלונן.. אם הוא כל כך שקרן, לא מפריע לך שהוא מנהל את המדינה?? אז עכשיו את תגידי לא - כי הוא נוהג במדיניות שאת מרוצה ממנו.. אז כינוי1982.. זה למה שאתה אמרת..

nooshP

New member
אבל מה שכתבת היה טעות...

כל ראשי הממשלות עד היום לדעתי נהגו ככה, זה מאוד מקובל. ואם לא פיטרו בגלל ההתנתקות, אז פיטרו בגלל התקציב ובגלל אלף דברים אחרים..... חופש הביטוי היה יכול להתקיים ללא הפרעה במכל מקום אחר, אבל כשמארגני ההפגנה מודיעים שהם הולכים לעבור על החוק- למה שהמשטרה תסכים? מפריע לי שהוא מנהל את המדינה, בגלל שהוא שקרן ולדעתי גם פושע, בהקשרים של מימון הפריימריז וכו'. אבל אני את שלי אגיד בבחירות הבאות. ועובדה שהוא נוהג בדרך שאני תומכת בה אבל עדיין אני אומרת שאני לא תומכת באיש עצמו ושאין לי כוונה להצביע אליו אי פעם. אני לא מתחילה מרד ומלחמת אחים, כי אין חוק שאומר שרק אנשים ישרים יהיו ראשי ממשלה. חבל לי שהנורמות התרופפו כל כך- בזמנו רבין ז"ל התפטר בגלל דברים הרבה פחות חמורים ממה ששרון עושה.

תגובה

לא אמרתי שלא נהגו כך, ולא אמרתי שזה לא היה חוקי! אמרתי שהוא עשה את זה בצורה שיכולה להיראות מוגזמת, ובלי שום קשר ל"חוקי" - דיברו על ה"סדר" במדינת ישראל.. אולי לא הבנתי את המונח "סדר" נכון.. חופש הביטוי.. יאללה נמאס לחזור על הטיעונים האלו.. מה לעשות שלכל צד בוויכוח יש את כל ההצדקות לטענתו?? אני לא מבינה - לא מפריע שאדם "פושע" ו"שקרן" מנהל את המדינה, ואת חייהם של כל כך הרבה אזרחים?? אז יש מצב שיש לך חלק בהתרופפות הנורמות? וגם לך אני אומר שסליחה אם התגובה שלי לקונית כי כבר אחרי שלוש..

כינוי1982

New member
לא מפריע פושע ושקרן מנהל את המדינה?

אני לא יודע, תשאלי את מצביעי הליכוד. הם בחרו לשרת חינוך מישהי הכתה אדם. הם בחרו לשר אוצר מישהו שנשחד בפרשת המתנות ובפרשת בר-און חברון וכתמים גדולים על אמינותו התגלו. הם גם בחרו את שרון שבצע פעולות תגמול באזרחים בשנות ה-50 ונמצא אחראי על טבח המוני ולא כשר לכהן כשר בטחון. אבל פתאום לכל הליכודניקים עומדת השחיתות מול עיניהם. ממש אחרית הימים.

תגובה

מזתומרת אני לא יודע - על ההרגשה שלך אני אמורה לשאול את אותך, לא את מצביעי הליכוד.. לא?? טוב.. מכיון שלא בחרתי בליכוד - הטענות אינן מופנות כלפיי.. אבל מה? ברור שאדם יתלונן רק כאשר זה פוגע בו.. טבעי, לא? כמו שלך יש את התלונות האלו כלפי הימין, יש את התלונות כלפי ה"שמאל" - שהם מתלוננים רק כאשר יש פגיעה בערבים..

כינוי1982

New member
תגובה חזרה

לי זה מפריע. אבל, אגב, הוא לא פושע במובן שאת מדברת עליו - הוא אפילו לא הועמד למשפט עוד. על הפשיעה שאת מדברת עליה תחליט מערכת המשפט, לא הציבור. הציבור לא אמור להיות השופט של הפוליטיקאים שלו ולהקדים בחירות כי רוה"מ נחשד בעבירה כזו או אחרת. עם זאת, כשבוחרים מישהו לכנסת, הייתי מצפה שיושרו האישי ואמינותו יהיו מה שעומד מול עיני הבוחר בין השאר. למצביעי הליכוד זה לא עמד מול העיניים, והבאתי שלוש דוגמאות. לא את נתניהו המושחת, ולא את שרון שנקבע כאחראי על טבח. אז אני מצטער מאד, אם זה לא הפריע להם אז, שלא יתחילו לגלגל עיניים שזה מפריע להם עכשיו. ובטח ובטח שלא יתחילו לקרוא לשמאל צבוע. לשמאל לא אכפת רק כשיש פגיעה בערבים. פשוט, מה לעשות, רוב הפגיעות הן בערבים. יהודים - במיוחד אם הם גרים בשטחים - מפונקים בכספי המיסים ובהגנות. וגם לא יורים עליהם כשהם מפגינים (ונקווה שגם לא נגיע למצב הזה).

כינוי1982

New member
וכמובן ששכחתי להוסיף:

על יהודים לא יורים כשהם מפגינים, אלא אם כן הם שמאלנים שמנענעים גדר.

nooshP

New member
אני אסלח לך אם תסלחי לי, גם אני

כבר לא במיטבי בשעות האלה, ובגלל זה אני כותבת באדישות מסויימת, למשל בתגובה לראש הממשלה שלנו. אבל בנוסף לאדישות בשל השעה והעייפות, אני פשוט מיואשת. אני מרגישה כאילו כולם השתגעו ורק אני (ועוד כמה אנשים) נשארו שפויים, ואולי זה אומר שאנחנו דווקא המדוגעים, בגלל שלדעתי זה אבסורדי שאדם שקיבל כזאת ביקורת בועדה לחקירת מלחמת לבנון עוד נבחר לראשות הממשלה. אבל מה אני אגיד לך- כנראה אנחנו לא שפויות בזה שלדעתנו זה לא בסדר....

TheOrion

New member
מדינת משטרה? דיקטטורה?

איפה?
. בינתיים אני חי בדמוקרטיה, אז או שנכנסת לפורום של מדינה לא נכונה, או שמטרתך לעורר פרובוקציות מטופשות על ידי אמירות מטופשות אף יותר.

silverhawk

New member
זוהי לא נראית בעיני התבטאות חריפה

במיוחד. ההתנתקות באמת מובילה לקרע יחסי בעם והיא אכן עלולה לסכן את ישראל, והוא קרא לשרון לשקול אותה מחדש משום שזו דעתו. עם זאת, זה לא אומר שיש לבטלה. לטעמו כן, לטעם הממשלה לא. הרב לאו הוא לא פרובוקטור.

למעלה