התהלכתי בין נוצרים 9 ימים

גאיוס

New member
התהלכתי בין נוצרים 9 ימים

שמעתי תפילה נוצרית בקתדרלה - ונוכחתי שוב ביתרונות הנצרות כדת המיטיבה למכור את עצמה. עיינתי בתמלילי הפורום והופתעתי מדברי מסורתי המציע מעשה מגונה של ממש בטלמון סילבר.(ב- 16-10) שניהם מדור הנפילים של מייסדי הפורום - מה שנותן חיסון כמעט מוחלט מפני מחיקות . בהיתי בכוח העצום של האיסלם דרך מסכי הטלויזיה וחשבתי שגורלנו ברמת המיקרו ייקבע במידה רבה ע"י הדתיים היהודים. וגורלנו ברמת המאקרו ייקבע במידה רבה ע"י הדתיים המוסלמים.

חיננית

New member
שבת שלוום לך מנהל הפורום../images/Emo140.gif

איה התהלכתבאיזה מחוזות חו"ליים? סתם סקרנית.. ברוך שובך לתפוזיה ,נראה לי שחסרת פה לחברה בפורום הזה .

הנצרות... כיום היא דת הרבה יותר

פתוחה ומזמינה מהיהדות האורטודוקסית שיש לנו בארץ. היא יותר הולכת עם היופי (הכנסיות המרשימות) ההרגשה (המקהלות) הדת היא הרבה פחות טוטלית מאשר בארץ (ברוב המדינות המפותחות). ואחד הזרמים אפילו קיבל את תאורית המפץ הגדול!

איזו אמירה נחרצת

תרשי להעמיד כמה דברים על דיוקם הצהרתך כאילו ה"נצרות יותר פתוחה ומזמינה..." היא אמירה סוביקטיבית ותלויה בעיני המתבונן. כבר אמרו חכמינו ש"הדשא של השכן ירוק יותר". ואולי בכך טמונה התפאלותיך מהעולם הנוצרי. בקיץ האחרון גם אני ביליתי באירופה ולא החמצתי ולו כנסיה אחת היה מדהים היה מרשים הגדול הנוצץ הציורים וכשהגענו לרובע היהודי לא הרגשתי ולו קמצוץ של חשק להיכנס לבתי הכנסיות למה? כי יש לי כבר כזה! והרי כפי שכבר כתבתי "הדשא של השכן ירוק יותר" בענין המפץ הגדול תרשי לי לעדכן אותך אבל צריך ללמוד קצת יותר וצריך לדעת יותר כדי לצאת בהכרזות כאילו שהיהדות לא מקבלת את תאורית המפץ הגדול ואם כבר אנו עוסקים בכך הרשי לי להשכיל אותך ולאמר לך שגם בעולם המדע ולא הדת תאוריה זו כבר "פאסה"!!!! והיא בעצמה סותרת את עצמה! שיהיה לכולנו שבוע טוב אני!

dar האחת

New member
יש בתי כנסת מענינים ומרשימים

בקרתי באחד כזה בפולניה. אמנם היום הוא לא משמש כבית כנסת אבל אני התרשמתי ממנו מאוד. הכנסיות אותי לא מרשימות בגלל הנוצץ כמו הויטראז´ים בחלק מהם ובעיקר הרושם שמקבלים בתפילה . ההד העצום והמנגינות הם יוצרות את הדת היהודית היא מאוד שתלטנית. כל פעולה ביום יום מוכתבת איך לעשותה מאיזה כיוון ובאיזו שעה.

מאוד שתלטנית!!????

לדעתי את נטפלת לטפל דת היא מה שאת עושה ממנה את יכולה להחליט מה מתאים ומה לא איפה הגבולות שלך ואיפה לא זה אומנם לא אידיאלי אבל עדיף מלפסול כל מערכת בחיים היא שתלטנית בבית ספר לא אמרו לך מה לעשות בכל רגע נתון!? בעבודה!?

L7

New member
היהדות שתלטנית מאופיה

גם יהודי דתי יסכים שמספר ההנחיות הדתיות ליום להן הוא צריך לציית , עולה בהרבה על אלו של הנצרות והאסלאם. ההנחיה היהודית מה לאכול ואיך לייצר מזון ובאיזו יד להשתמש מתי והאם לתלוש נייר טואלט בשבת - כל אלה מוזרויות הדת . ויש כאלו שנהנים. לתדהמתי מותר עדיין לדרוך במעבר חצייה גם על הפסים הלבנים וגם על הפסים השחורים.!!אפילו ביום טוב. אני מניח שיצא איזשהו פסק הלכה שיעשה סדר גם בעניין מופקר זה.

L7 - לא הייתי נוצרית/מוסלמית

מעולם ולכן אני גם לא יודעת להגיד מה החוקים שלהם אני בהחלט מסכימה שהיום פסקי ההלכה הקטנים הורסים את כל היופי של הדת והאמונה השאלה מה הנקודת פתיחה שלך האם אתה מאמין בדת באמיתות ומקבל את זה שיש בכל מקום שרלטנים שדואגים להפוך את הדת למשהו מכוער שכל תוכנו מסתכם ב"האם מותר לחטט באף בשבת או לא" או נטפל לכיעור כמו בכל דבר צריך לברור בין טפל לעיקר

גאיוס

New member
תגובה (דתית?) מעודדת

הלוואי שאישיות דתית בכירה היתה מעיזה לאמר זאת. נראה שיש ביניהם החושבים כך , אך הם מ-פ-ח-ד-י-ם

הנצרות יותר פתוחה ומזמינה, לפי

ההגדרה: פשוטו כמשמעו! למשל המיסיונרים ממש מחפשים אנשים, מזמינים כמה שיותר. תהליך ההטבלה לנצרות הרבה יותר פשוט מתהליך ההתגיירות. הנצרות, על פי ההגדרה, היא גם דת אוניברסלית, ללא הגבלה לאומית. יותר מזה! זרמים שונים של נוצרים גם נלחמו זה בזה בניסיון לאכוף את הזרם הנוצרי שלהם על הצד השני. גם מקיימים פעילות מיסיונרית רחבה בתחומי הזרמים האחרים.

האם תנסה להפוך ישראל לכהן?

לא ! למה? כי זה משהו אחר! יש ענין של יעוד ומעמד וככה זה צריך להיות לכן שאלה שכזו לא במקום יש עניין של 7 מצוות נוח אבל להפוך גוי ליהודי!? למה זה טוב!?

מי מדבר על "טוב" או "רע"? מבחינתי,

כאתאיסט, בכלל לא אכפת לי, אם נתעלם מהסיבות והנסיבות, באיזו דת מאמין בן אדם, יהדות, נצרות או דריאדות חמודות! היתה הערה פשוטה, שהדת הנוצרית יותר פתוחה מאשר היהדות, ואתה התווכחתָ עם זה. אז שוב, בלי שום קשר לכך אם זה "טוב" או "רע", הבאתי לך דוגמה בולטת לפתיחותה של הנצרוּת, המזמינה לחיכה החמים את כל העולם, לעומת היהדות, אשר אינה ששה לצרף לשורותיה "נוכרים".

יש שיגדו שזו כבר כפייה!

"מסיונירים ממש מחפשים אנשים"-ציטוט שלך! האם זה מראה שהיהדות פחות פתוחה ומזמינה!? ממש לא האם זה מראה שהנצרות יותר מסיונירית וכפיתית!? נראה לי יותר שכן!

אז אולי תסביר, למי היהדות פתוחה,

ואת מי היא מזמינה? ובמה מתבטאת סגירותה (הסתגרותה?) של הנצרות? בנוגע למיסיונריוּת וכפייתיוּת - זה כבר סיפור אחר! וגם בו אתה, לדעתי, לגמרי לא צודק, אבל על כך כרגע אין לי זמן להרחיב. אני בטוח שיסתדרו בלעדַי, או אחזור אח"כ.

מזמינה את כולם

אבל לא מכריחה! ולא רואה כערך עליון להפוך את כול העולם לשכמותה. אין שום הלכה/מצוה להמיר את בני העולם על דתם לעומת זאת בהחלט יש הלכה להשיב את "אחינו" לדת אבל שלא תשגאה לגבי זה לא אומר שאני שותפה לזה 2. לא אמרתי שהנצרות סגורה אלא ההיפך אתה יכול לפרש אותה כדת פתוחה ואני יכולה לפרש אותה ככפיתיית ואני לא צריכה לדבר על "מסעי הצלב" כדי שתבין

L7

New member
היהדות כיום והנצרות של פעם

הנצרות היתה בעבר מיסיונרית אגרסיבית . כיום לא. לכל היותר מנסה לשווק עצמה . היהדות הדתית של היום מנסה לכפות את נהגי הדת באגרסיביות- על יהודים לא דתיים.

למעלה