התהלכתי בין נוצרים 9 ימים

לא הבנתי: את מי היהדות "מזמינה"?

היא ממש מזמינה "נוכרים"? אם לא, אז היא פחות פתוחה, ודי לטחון מים. לא אמרת שהנצרות סגורה, אבל התווכחת עם זה שהיא יותר פתוחה ומזמינה מהיהדות. בנוגע לכפייתיות, אני מצטרף ל-L7: היום הנצרות מיסיונרית אבל לא כפייתית, להבדיל מהיהדות, הכופה על יהודים חילוניים מנהגים דתיים. מסעי הצלב אינם הדוגמה הכי טובה של הכפייתיות הנוצרית. הצלבנים היו סתם הרפתקנים ושודדים, שמנחת זרועם סבלו לא רק המוסלמים והיהודים, אלא גם הנוצרים המקומיים בארצות אותן כבשו. אם כבר, אז קחי כדוגמה מההיסטוריה את האינקוויזיציה. דרך אגב, אני לא כל כך מתלהב מהאקספנסיה הנוצרית, וליתר דיוק - הנוצרית המערבית (קתולים, פרוטסטנטים וכו´). אם כי בחיי הים-יום שלנו בארץ היא כמובן לא פוגעת בנו כמו הכפייה הדתית היהודית.

אוף שניכם

היהדות לא מזמינה נוכרים . נקודה. למה? 1. כי אין מצוה כזו. יש ענין של 7 מצוות בני נוח אבל לא יותר מזה 2. כי מדובר ב"עם נבחר". ואל תתחילו להרצות לי על גזענות! אבל היא לא סוגרת דלת. אם נוכרי יבוא וירצה להיכנס בקהל השם היא תקבל אותו אומנם תחת קשיים רבים אבל היא תקבל אז להגיד שהדת סגורה - לא קביל לא מזמינה-נכון לענין פתיחות לאנשים מהעם שלה כל טיעון כאילו הדת לא מזמינה- לא קביל! תראה איזה מאמצים אנשי חב"ד משקיעים כדי לקרב את העם כפייה זה נושא אחר תרצה לפתוח לדיון אין בעיה!

L7

New member
חב"ד מרחיקים לא מקרבים

אילו היו רוצים להתקרב היו מתקרבים ומאמצים ולו חלק מהחילוניות. כל מה שהם עושים הינה מיסיונריות פשוטה ללא צעד ולו קטן לקראת החילוני.

היא לא אמרה "מתקרבים", אלא

מְקָרְבִים את החילונים אל עצמם. גם המיסיונרים הנוצרים אינם הולכים לקראת המוזמנים להצטרף אליהם, אינם מוותרים על חלק מדתם. כל השרשור הארוך הזה היה טחינת מים. מה היא בעצם רצתה לומר לנו: יהודים יקרים! בואו הצטרפו לחב"ד! תראו איזה אנשים נפלאים אלה! הם יקבלו אתכם בזרועות פרושות!

סילבר-למה אתה מכניס לי מילים לפה?

אמרתי דבר כזה? אני לא מאנשי חב"ד ואין לי ענין מיוחד בה! אני פשוט חושבת שאולי אולי אפשר ללמוד מהם!

מכיוון שלא ברור מה ניסית להוכיח,

ניסיתי אני לנחש. ברור שעדיף לשמוע ממקור ראשון. אז מה המסר? תראי, על כל אחד אפשר לומר, שאולי אולי אפשר ללמוד ממנו. יש בתבל מיליארדי אנשים, ומכל אחד מהם אולי אולי אפשר ללמוד. קצין אחד אפילו אמר לא מזמן לחייליו שיָצאו למשימה בשטחים, שצריך ללמוד מהלוחמה של הנאצים בשטח הבנוי של גטו ורשה. אני לא משווה אף אחד, רק מצטט דוגמה למגוון האפשרויות שאנשים יכולים למצוא ללמוד ממישהו.

סילבר

1. אני מסכימה שאולי לא הייתי ברורה ולכן נותר לך לנחש 2. לדעתי כל השרשור הזה הופך לסתם דיון שמרכזו = ויכוח טרמנולוגי 3. אם טוענים משהו כדי שיהיה אסמכתה/צידוק בצידה ולדעתי הדיון הזה לא מוביל לשום מקום חובת ההוכחה על הטוען ולכן ובהתאם לזאת אשמח להבהיר את דעתי אם אבין על מה!!! אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש ואשמח להגיב

אנשי חב"ד מקרבים את העם...חחחחחחחחח

אני לא יודע אם לצחוק אן לבכות... אם יש משהו שהם לא עושים זה לקרב את העם! דוגמא: הם מחלקים אוכל לניזקקים...מעשה אצילי אבל...לא כשהו ממומן ברובו ע"י משלמי המיסים! וכמובן שבתמורה לכך הם מצפים ובצדק שבקלפי תדע מה לשים! שלא לדבר על זה שהם מזוהים פוליטית עם יהדות התורה או משהו והם גם פעילים בבחירות או בזמן פקודה! וכשמבה"ס, כעידוד לפעילות ציבורית, רצו לשלוח תלמידי כיתה ז´ לעזור בבית חב"ד לחלק אוכל לניזקקים "כל שאר המקומות כבר תפוסים" המורה הסבירה אני כמעט התחרפנתי לחלוטין ואם לא הייתה התנגדות אני הייתי גם שולח מחתבים על החוצפה לכל מי שרק היה מוכן לשמוע!!! אבל השיא בשבילי היה שבשדה התעופה בפרנקפורט...כן בגרמניה עד שכבר יצעתי מהארץ! בא אלי מישהו מחב"ד ושואל אותי אם הנחתי תפילין! עד איפה זה מגיע!!! ואם מישהו מעוניין אני יכול להמשיך כך שעות להראות איך הם מקריבים="מקרבים" לבבות!!! רק שתקום כבר מדינת הלכה ומדינה פלסטינאית ולכל השפויים יהיה שקט!!!

לא יודע מאיפה המידע...

תיאורית המפץ הגדול על כל מיגראותיה שאת אולי מצאת היא המקובלת כבר כמה עשורים על המדע ועדיין לא מצאו משהו יותר טוב. או שכל העיתונים שככו לציין דבר זה... הודע לך אם תגידי לי על סמך מה הגעת למסקנה זאת ואולי גם אני אשתכנע. ולפחות האנשים שאני פגשתי היו מסבירי פנים לכולם ללא הבדל דת...אבל היהדות מזמינה יהודים...(לפחות עד כמה שאני יודע...) ובקשר למשהו אחר מבלי לבצע הכללות וכל הנפגעים אתכם הסליחה... כולנו גיזענים במידע זאת או אחרת כי לכולם יש דיעות קדומות...

masorti

New member
לגבר המעשה המגונה...

לא הצעתי שום מעשה מגונה בו (וגם לא להיפך). הצעתי רק שהוא ינשק באחורי. ההסבר הוא פשוט: האיש שחצן ומתנשא, ובתשובותיו הוא מדבר אלי "מלמעלה למטה" תוך התזת מנות גדושות של פבסדו-פסיכולוגיה המנסות לנתח את תשובותי. כשהוא ילמד לכתוב הודעה המכבדת את בר הפלוגתא שלו, אז אולי יהיה טעם לדון איתו. בינתיים, אין לי ענין בשיג ושיח איתו.

למעלה