התוכנית בעוד שעה

paradan

New member
24 שעות עם מתנדבי מד"א../images/Emo45.gif

היום בבוקר בהפסקת הפרסומת לפני מבזק חדשות ראיתי פרומו מעניין. יום שני הקרוב בשעה 18:30 בערוץ שתיים: 24 שעות עם מתנדבי מד"א. את זה אני חייב לראות. נשמע מעניין לא?

ענבל../images/Emo101.gif

הנה התקציר של הסידרה: "24 שעות" פרוייקט דוקומנטרי של הרשות השנייה המתעד במשך יממה אתרים, התרחשויות וארועים, מכמה נקודות מבט המשתלבות לסרט אחד. הסדרה בת חמישה פרקים מייצגת את ההוויה הישראלית ואת חתכיה ומהווה צומת אנושית, חברתית, תרבותית ופוליטית. כל פרק מתועד ע"י מספר צוותי צילום. הסרט הראשון: עושים חיים 24 שעות של הצלת חיי אדם במערך החירום וההצלה של קבוצת המתנדבים של בני הנוער במד"א. נערים ונערות בני 15 עד 18 ממיגון מגזרי האוכלוסיה, המתמודדים עם סיטואציות קיומיות של חיים ומוות. הם מוותרים על הבילויים הרגילים לטובת הצלת חיים מתוך בגרות יוצאת דופן. הם חיים את המשימה גם כשאינם במשמרת.

מי מוותר על הבילויים הרגילים ../images/Emo35.gif

בכלל לא אהבתי את התדמית שהסדרה מציגה לנו נוער מד"א "גיבורים" אני לא יודעת מי החליט לקרוא לנוער מד"א ככה אבל אני שונאת תוויות אני לא חושבת שאנשים מוותרים על לצאת עם חברים לבלות והכל בשביל מד"א...אם כן אז הם מאוד מסכנים מד"א זה חלק מהחיים שלנו וכמו שעורך דין הוא תמיד עורך דין ורופא הוא תמיד רופא ושוטר תמיד שוטר ככה נוער מד"א תמיד יהיה נוער מד"א בכל שעה בכל יום עד יומולדת 18 ואז נוער מד"א הופך לבוגר במד"א... אני חושבת שזה טוב שיש סדרות על מד"א זה מגביר אתהמודעות ואת המוטיבציה... אבל לא להציד אותנו כמשיחים או ככל דבר אחר שהופך אותנו למשהו שאנחנו לא... במיוחד לא כאלו שמוותרים על בילויים רגילים... זה גם לא שכל נסיעה זה החייאה...רוב עבודת השגרה של מד"א זה חולים וגריאטריה... אסור לשכוח את זה... הצלת החיים קוראת וכל אדם גאה בעצמו על שהוא הציל חיים וברור שחייבים בגרות מסויימת למקצוע... אבל זה לא הופך אותנו למשהו מיוחד... א שונה מכל נוער אחר

ועכשיו סליחה

על כל שגיאות הכתיב... גם מקלדת מחורבנת גם העובדה שאני עוד שניה נרדמת עליה וגם העובדה שמה לעשות גם אני קצת אהבלה... לילה טוב

inbale

New member
בבקשה תזכירו לי לפני התוכנית...

אני סנילית (זה הגיל כמובן) ואני מאוד רוצה לאות את זה. תודה!!!

מוהר

New member
הילה ../images/Emo13.gif

את ההקפצה אפשר לעשות רק בשלושת הימים הראשונים
אני נהנתי מהתוכנית, למרות שכל הזמן קפצתי עם "מה זה?? ממתי נוער נכנס למוקד?? או הם עולים למשמרת עם איפור?? ג´ל לשיער?? - מישהו זוכר חמצן??" אז בקיצור אני פנאטית... אבל דבר אחד הטריד אותי יותר מכל, חסיון הפרט של הפצועים/חולים.... נכון שאת ה - X הם לא צילמו, עלי להניח שכל השאר הסכימו לצילומם? היתי מעדיפה שיטשטשו את הפנים.... מלבד זה היה נחמד מוהר

אכן תהיתי אם מותר לעשות כזה דבר...

ד"א- תירם לא נכנס למוקד, ראו אותו עומד בחוץ! אסור לעלות עם איפור וג´ל? נחמד... למה?

מוהר

New member
אצלנו אסור...

בקורס נאמר לנו שחומרים שומנים עלולים ליצור פיצוץ במגע עם חמצן... לכן יש להזיז שער ולנסות למחות איפור לפני מסכת החמצן. אולי זה בולשיט, אבל ככה אני למדתי... אז... זה בולשיט?

חשבתי על זה בהתחלה

אבל אני לא בטוחה בכך, נחכה לעוד דעה! אבל אם כן אז זה קצת בעיה אם מטופל (לצורך הדוגמא- מטופלת) עולה עם איפור.

אז ככה

יש איזורים שבהם מותר להכנס למוקד ואפילו נוער עושה משמרות מוקד לא ידעתי שיש איסור על איפור ובקשר לג´ל צריך להזהר לא לגעת בחמצן כי זה עלול לגרום לפיצוץ ההתעסקות של הזוג והעובדה שהיא לא אספה את השיער באמת צרמו לי

Action force

New member
מישהוא הקליט?

פיספסתי!!!! אני חייב לראות את זה! שיט! התלהבתי יותר מידי עם האוטו והתחלתי לעשות סיבובים לאסוף ת´חברה ולהעמיס ציודים! שיט - מי הקליט? תודה יונתן

mda101

New member
יונתן...

אני הקלטתי... (אם מישהו לא החליט למחוק לי את זה בבית...) צור איתי קשר באיסיקיו 24638960

paradan

New member
התוכנית בעוד שעה

וכן כל הזכויות שמורות להילה... ערוץ 22 18:30 24 שעות עם מתנדבי מד"א

למעלה