התזמורת האנדלוסית והסימפונית בשני פסטיבלים..

• פותח הנושא ac19
  • פורסם בתאריך

ac19

New member
התזמורת האנדלוסית והסימפונית בשני פסטיבלים..

הפסטיבלים מתקיימים באשדוד כתבה ב- ynet אז קודם איפה זה אשדוד? אההה אשדוד זה בדרום...מי יבוא? מממש לא! אשדוד נמצאת כ-30 דקות נסיעה מת"א, 40 דקות נסיעה מירושלים, 15 דקות מרחובות...אז סכימנו שלא רחוק ולא בדרום! זה סופו של המרכז,תחילתו של הדרום! איך מגיעים? פשוט מאוד מי שבא מת"א פשוט נוסע על איילון דרום עובר את מחלף ראשון עובר את מחלף יבנה מגיע למחלף אשדוד (הראשון, שזה הצפוני) ממשיכים לנסוע ומגיעים לצומת 'עד הלום' (זה לא מחלף!) בצומת פונים ימינה מצד שמאל זה הרכבת, ממשיכים לצומת המרומזרת הראשונה ובה פונים שמאלה! והגעתם למתחם הפסטיבל! או פשוט וקל לנסוע ברכבת שמגיע ישירות לפסטיבל! נתחיל בזה שבאשדוד יש המון פסטיבלים! כמו 'פסטיל הדייג' , 'פסטיבל הקולנוע והמוזיקה הבינלאומי' , 'פסטיבל חלון לים התיכון' שעליו נפרט בהמשך וגם הוא בחינם , 'פסטיבל היין' שיחול בפעם הראשונה בסוכות הקרוב וכמובן 'פסטיבל קולות בחולות' ועוד... אז נפרט על 'פסטיבל קולות בחולות': ביום הראשון של הפסטיבל ה- 1 באוגוסט יופיעו: - להקת טררם - דוד דאור - שרית חדד - שוטי הנבואה ביום השני ה- 2 לאוגוסט יופיעו: התזמורת האנדלוסית מארחת את: - סאבלימינל והצל - אתי אנקרי - פאבלו רוזנברג ודלאל אבו מאנה שרים אום כולתום בספרדית - פאבלו רוזנברג במופע לטיני פרוט על 'פסטיבל חלון לים התיכון': הפסטיבל יתקיים בתאריכים: 7-8 לאוגוסט בחוף לידו (אמפיחוף לידו), האומנים: ביום הראשון ה- 7/8 - גליקריה - התזמורת האנדלוסית הישראלית - התזמורת הסימפונית - יואב יצחק - שלומי שבת ביום השני ה- 8/8 - עברי לידר - סינרגיה - מוש בן ארי - נינט טייב - רילקס נון סטופ איך מגיעים בדיוק כמו הקודם רק שבצומת המרומזרת הראשונה ממשיכים ישר עוד מספר צמתים עוברים דרך המנהרה עוברים עוד צומת אחת ולאחריה מגיעים לכיכר המפרשיות (לא קשה שלא לשים לב) בכיכר פונים ימינה נוסעים ישר עוד צומת ומגיעים למתחם הפסטיבל! שני הפסטיבלים בחינם! תהנו!

הקיזומ

New member
לא נראה כל כך מעניין.

בלשון המעטה. האם שרית חדד, סאבלימינל, יואב יצחק, מוש בן ארי, נינט טייב ושות' באמת נחוצים למוזיקה?

L m a o

New member
../images/Emo45.gif

אני לא הייתי מנגן עם שרית חדד וכל החבר'ה. הם לא מוסיקאים. הם יותר כלי נגינה.

dombi7

New member
תגדיר מוזיקאי בבקשה

איך אתה קובע שהיא לא מוזיקאית? (אני לא טוען שאני מחבב את המוזיקה שהיא עושה, רק מעניין אותי לדעת למה אתה אומר את זה? אתה יודע מחוויה אישית? דיברת איתה?)

holst

New member
לך תדע,

אולי יש לו לינק ישיר לאלוהים והוא יודע הכל? למה ישר להתנפל על אנשים תמימים?.....

L m a o

New member
כי היא לא מוזיקאית

היא לא מלחינה את השירים שלה, והיא לא למדה שירה או משהו.. היא זמרת, לא הייתי קורא לה יוצרת.. המפקד של אחותי בצבא היה מלחין לה את השירים.. זו דעתי האישית, אחרים יאמרו אחרת.

dombi7

New member
אתה יודע מי עוד לא מלחין כלום ובכל זאת מנגן?

נגני תזמורת! אז כנראה שגם הם לא ממש מוזיקאים... רוב הזמרים הצרפתים הידועים ביותר לא תמיד כתבו את השירים של עצמם. לרוב היו אלה משוררים. זה לא עושה אותם לפחות מוזיקאים. כדאי שתעמיק לדעתי לתוך ההגדרה של מוזיקאי... תאמין לי שזה לא פשוט.

L m a o

New member
אבל הם למדו נגינה

שרית'וש לא למדה שירה.. היא לא מבינה שום דבר במוסיקה. לדעתי היא לא מוסיקאית, לדעת אחרים כן.

L m a o

New member
לא אמרתי את זה

אמרתי שהיא לא זמרת מקצועית, כי היא לא יודעת לשיר סולפג' מתווים, ולדעתי זה חשוב. ---לדעתי---

Petrus

New member
וואו

אם כל זמר שלא יודע לשיר סולפג' היה לא מקצועי, היינו בצרות.

holst

New member
אז ככה:

חבר טוב שלי שמנגן בכינור הוזמן פעם להקליט איתה. הוא בעצמו לא חובב של הז'אנר ה"מזרחי" כביכול. אבל הוא אמר כמה דברים: שהיכולת הקולית שלה מעולה, הקולורטורה שלה זריזה מאוד, היא לא מתאמצת, ובאופן כללי, השירה באה לה מאוד בטבעיות (ויש לה גם קול מאוד גדול). במהלך החזרה עצמה היא הייתה מקצוענית לכל דבר, עשתה במהירות כל מה שההיא התבקשה לעשות, והם אפילו הצליחו לסיים את החזרה לפני הזמן. אה, אגב! המורה שלי לשעבר ניגן יצירה שברנדשוילי הלחין בשבילו (קונצ'רטו לחליל). אני חייב לספר לו את החדשות המרעישות על גילוי ההגדרה למוסיקאי. תודה!

L m a o

New member
לא הבנתם אותי

נגנים למדו מוסיקה, היא לא. אז יכול להיות שהיא מקצועית, לדעתי היא לא.

מוזיקאים הם גם מבצעים ולא רק מלחינים

גם כאלו שעוסקים במחקר,חינוך והוראה נחשבים למוזיקאים או ליתר דיוק מוזיקולוגים. שרית חדד אולי לא יוצרת את השירים שלה במלל ובלחן אבל היא פרפורמרית מן הטובות שיש במוזיקה המזרחית ובפופ המזרחי שלא רק שרה שירי דיכאון,היא מספקת הופעה נהדרת,היא מדויקת בשירה שלה ובקישוטים שהיא מוסיפה גם אם אינה עומדת בטעם המוזיקלי האישי של כל אחד מאיתנו.

L m a o

New member
אני מצטט את עצמי

"והיא לא למדה שירה או משהו" בגלל זה אני לא חושב שהיא מוסיקאית, כי היא לא שרה שירה מקצועית. תווים וסולפג' היא יודעת? שוב, זו דעתי. לדעתי זמר צריך לדעת את זה.

Petrus

New member
צריך לדעת את ההבדל...

...בין מוזיקאי למוזיקאי מקצועי. לא חייבים ללמוד בקונסרבטוריון או באקדמיה כדי להיחשב מוזיקאים. הרי מוזיקאי הוא בעצם כל מי שעוסק במוזיקה. יש הרבה מאוד מוזיקאים בתחום המוזיקה הקלה שלא למדו (לפחות לא בצורה רשמית) מוזיקה, ובכל זאת הם מוזיקאים לכל דבר. וחוץ מזה, איך אתה יודע מה שרית חדד למדה ומה לא?

L m a o

New member
אני יודע

כי הייתה לי שיחה על זה עם מעריצה שלה שלומדת איתי בבית ספר.. את צודקת- לא כל מוזיקאי צריך להיות מקצועי, אבל אני אישית לא יכול להעריך מוסיקאים כאלו כמו שאני מעריך להקות כמו הביטלס, שהיה להם מושג במוסיקה. אני לא מנסה לשכנע, אני אומר את דעתי.

למעלה