ננסה לעשות סדר בדברים:
1. הדיירים רוצים דירה חדשה, קיר חדש, מטבח חדש, מקלחת חדשה, בלי סדקים, בלי טיח שנופל, בלי הצינור התפוצץ לי באמצע החיים, עם חניה פרטית, רצוי מקורה וכו'. והשאר לא מעניין. המשפט "השאר לא מעניין" - הוא משפט לא נכון. כי יש הרבה אלמנטים מעבר לרצון להגיע לדירה חדשה.
2. היזם או הקבלן או מי שלא יהיה - לא רוצה לתת לך דירה חדשה, לא רוצה לעבוד, הוא רוצה כסף! בדרך אם אפשר לרמוס זכויות של הדיירים, לא לשלם להם מה שמגיע להם, לחסוך בהוצאות וכו' - מה אכפת לו?
אז השאלה היא מי שומר על הזכויות שלך? מי מוודא שאם היזם פושט רגל תהיה לדיירים תכנית גיבוי מול הבנק להמשך התהליך? מה קורה אם החוזה שאתה חותם מול היזם נוטה לטובתו ולא לטובתך? למשל אורך החוזה 3-5 שנים, מה קורה אם החוזה מתארך מעבר ל 3-5 שנים? מה קורה עם השכירות של הדיירים? איך אתה מוודא בכלל שהיזם הוא הגוף המתאים לפרויקט שלך? לדוגמא יזם שבא אלינו לפרויקט של 10 בניינים - לא עשה מעולם פרויקט מעל 3 בניינים. לכן הוא לא יכול לנהל פרויקט בהיקף כזה, אין לו מספיק משאבים וידע. לכן העוד שלנו כתב מכרז שמחייב גודל מסוים ומעלה לחברה שרוצה לגשת למכרז שלנו. החברה הקטנה ירדה מהפרק.
לכן כדי לשמור על הזכויות שלכם בתור דיירים, כדי לקבל את המגיע לכם ולא להיתקע בעתיד פתאום באמצע הפרויקט הסדר הנכון הוא בוחרים עו"ד, העו"ד בונה לכם מכרז, בונה לכם חוזה שיגן על הזכויות שלכם מול היזם. העו"ד מנהל את המשא ומתן מול כל גורם שנלווה לתהליך, מלווה אתכם עד שנכנסים לדירה.