התחדשתי ב-Live at Leeds

M e n s R e a

New member
התחדשתי ב-Live at Leeds

תודה על ההמלצות, בעוד יום-יומיים אגבש עליו דעה.

חצי נצלוש.

בסופ"ש הקרוב YES מפנקים אותנו בסופ"ש "סרטי מוזיקה". בין השאר יהיה את טומי, ואני מניח שגם את רוקסטאר. שווה לראות.

AeroTom

New member
ממה שראיתי שישודר דווקא הכי מומלצים לדעתי

אלו "ריי", על חייו של ריי צ'ארלס. ו-"סטיל קרייזי", סרט בריטי ממש חמוד על חברי להקה מבוגרים שמנסיפ להתאחד. את "רוקסטאר" ממש לא אהבתי האמת. חבל אבל שהם לא מראים את סרט המוזיקה הכי טוב שקיים "כמעט מפורסמים". או סרטי מוזיקה דוקומנטרים מעולים כמו "The Last Waltz" של סקורסזה ו-"Festival Express"...

ראיתי את כולם.

ואני מסכים שכמעט מפורסמים הוא הטוב ביותר. אפילו שלוקה טיפה בחסר. בניגוד לרוקסטאר, שלקחו את זאק ווילד, הקשוח הנצחי, בכמעט מפורסמים לקחו את מייק מקרידי (פרל ג'ם, טמפל אוף דה דוג, מד סיזן), שהוא מחובר לתקופה בצרוה הכי טובה שיש.

AeroTom

New member
יותר מ-מקרידי עזר לקמרון פיטר פרמפטון

הוא היה ממש יועץ מוזיקלי, עזר לשחקנים בלימוד הגיטרות, עזר בכתיבת 6 השירים של Stillwater יחד עם אשתו של קמרון קרואו-ננסי וילסון (ששוחררו גם בדיסק בונוס ב-DVD של Untitled וגם בפסקול של Untitled בתקליטים) וגם שיחק פאילו תפקיד קטן בסרט בתור ה-Roadie של Humble Pie (להקה בה באמת היה חבר
). פרמפטון מחובר עוד יותר לתקופה גם, מכיוון שהסרט והמוזיקה בו כולה מסוף ה-60\תחילת ה-70. גם של רוקנ'רול יותר מאשר גראנג' וכדומה. אבל כן, מקרידי היה שם גם לעזרה על המוזיקה. משער שקמרון לקח אותו מאהבה שלו למוזיקה של סיאטל בשנות ה-90, שגם לה הוא הביא חלק נכבד ביותר בסרטו "סינגלס".

גם ננסי וילסון קשורה מאוד לגראנג' של הניינטיז

היא עשתה אפילו קולות בbrother של אליס אין צ'יינס. כמעט מפורסמים הוא פשוט אנציקלופדיה של מוזיקה איכותית, שכולם חייבים לקבל!

AeroTom

New member
בהחלט

וגם חובה לצפות ב-Untitled כמובן, גרסת הבמאי והסרט האמיתי שקמרון רצה להוציא (עם השם המקורי גם). האודיו קומנטרי שם גם מומלצת מאוד. הרבה מידע מקמרון, גם על הזמנים שלו בתור ילד בן 15 עם כל הלהקות...יש אחלה סיפורים.

Aeroguy

New member
פיטר פרמפטון...

אחד מהגיטריסטים הגדולים בכל הזמנים. בשנות השישים היה בלהקת פופ בריטי די שולית בשם The Herd. את הזינוק האדיר שלו הביא ב-5 האלבומים שהוא הקליט עם האמבל פאי (כולם יצאו בין השנים 69-71), שכולם נחשבים אצלי מהאלבומים הגדולים בכל הזמנים. אלה 4 אלבומי אולפן ואלבום לייב אחד, כל אחד ואחד מהם שונה בתכלית מהאחר, והם פשוט אלבומים שמייצגים את כל מה שאני אוהב במוזיקה. אחר-כך הוא הוציא אלבומי סולו נהדרים, וחתום על אלבום ההופעה הנמכר בכל הזמנים, Frampton Comes Alive. הוא עד היום מוציא אלבומים ומופיע.

Aeroguy

New member
אני אישית חושב ש-The WALL

זה פלופ אחד רציני, גם האלבום וגם הסרט. כששמעתי את האלבום, כל הזמן עלה בי הרושם שהם מנסים באופן נואש ליצור מחדש את טומי... ומה לעשות, פינק פלויד הם להקה מכובדת, אבל הם לא The Who. פיט טאונסנד יש רק אחד, ואם מישהו מסוגל לכתוב אופרת רוק טובה יותר מטומי - זה הוא (ויש כאלו שיטענו שהוא עשה את זה עם Quadrophenia...)

JumpInTheFire

New member
אני אישית אף פעם לא ראיתי את דה וול ../images/Emo3.gif

עוד לא התעמקתי עדיין בשני האלבומים (למען האמת את טומי שמעתי לראשונה רק אתמול והתלבטתי מאוד אם לקנות אותו אבל קניתי בסוף את who's next.. בהזדמנות אחרת) אז אני לא יכולה להגיד משהו לגבי זה אבל האמת שזאת פעם ראשונה ששמעתי דעה כזאת, רוב הדעות די מהללות את דה וול

Aeroguy

New member
לאו דווקא

אם אני לא טועה, רוב המעריצים של פינק פלויד לא יחשיבו את The Wall לאחד האלבומים האהובים עליהם, ממש לא.

hkatsman

New member
אוהבי פינק פלויד מתחלקים ל2 קבוצות

אלה שאוהבים את דה וול ואלה שמרגישים מגניבים.

לא....

אלה שאוהבים את רוג'ר ואלה שאוהבים את דיויד. אני איש דיויד, מה שאומר שדה וול פחות עושה לי את זה. (למרות שהוא היה במצעד 14 שנים)

FunkyMonk

New member
אתה מתכוון הפוך

כי עד כמה שזכור לי זה נורא מגניב לאהוב דה וול. ישנם כאלו שאוהבים את דה וול וישנם כאלו שלא. בפורום פינק פלויד בתפוז, למרבה ההפתעה, מתברר שיש יותר כאלו שלא מאשר כאלו שכן. לדעתי האישית דה וול הוא אלבום בעל קונספט נפלא, וכתוב בצורה גאונית, אבל מבחינה מוסיקלית הוא גרוע, בנאלי ומשעמם - זה מה שהופך את דה וול לאלבום מאד מאד בינוני, שלא יאה לפינק פלויד.

M e n s R e a

New member
בזכות ההמלצה שלי? ../images/Emo13.gif

ורק לזכור לקנות את טומי בגרסת הלהקה, ולא את הסאונדטרק כמוני...

JumpInTheFire

New member
אהא :)

כן, אזכור רק, הסאונדטרק הוא דיסק כפול והגירסה של הלהקה היא רגילה? העטיפות זהות? יש איך להבדיל?

למעלה