"התחדשתי" לי ב-TH55
מספר שאלות

yoovee

New member
../images/Emo92.gifלמי שיש Sony+PiLoc או טופ:

ב-PDF האנגלי שמגיע עם פילוק, רשום בפירוש שהסוני צריכים תוסף מיוחד כדי להציג את המקלדת כשורה:
Virtual keyboard for Sony Clie ATTENTION: The following information is useful only for owners of the devices Sony Clie NR, NX, NZ series with built-in keyboard. You shuld install additional file OnscreeenKeyboard.prc on your Sony Clie device to see standard Hebrew layout in the Graffiti area. This file is in the Piloc package.​
הצרה היא שאין קובץ כזה בשום חבילה שלהם, וגם לא בפאתי האינטרנט...
האמת היא שיש לי בכלל חשד שה-PDF שלהם לא באמת מעודכן לגירסה שהוא מגיע עימה, ושהקובץ הנ"ל היסטוריה, אבל בשורה התחתונה - יש לי בעיות עם המקלדת. אני גם מאוד רוצה לפתור את העניין שיש לי רק סימני שאלה במסך הכיוונון של ה-Decuma - זה ממש פספוס לא להשתמש בזה, זה משגע אותי! למה רק אצלי זה ככה? אם יש עוד מישהו עם בעיות בסוני, אנא פידבק. אשמח גם לדעת ספציפית על בעלי TH55 שלא סובלים מהבעיה, ולדעת בבקשה בדיוק את גירסאות התוכנה שלהם, תודה. אגב, למי שכן הצליח לכוונן את ה-Decuma לעברית: האם זה עובד חלק גם מבחינת כיווניות הטקסט? כלומר הזיהוי והתקדמות התוים - מימין לשמאל?

udifpalm

New member
גם לי אין decuma בעברית

אבל יש לי UX-50 כך שנושא הגרפיטי מעולם לא הטריד אותי.

yoovee

New member
תודה על התגובה, שאלה על המקלדת:

(הפנימית דווקא, אבל זה מופנה לעוד אנשים בבקשה): האם ה-layout של המקלדת הוירטואלית הוא כמו במחשב? האם האות ק' מופיעה דווקא במסך של הסימנים? מוזר לי שאף אחד לא יכול לאשר את זה...בדקתי כבר שלוש גירסאות שונות של PiLoc ושל העברית מטופ טכנולוגיות (שמבוססות על פילוק), וללא הצלחה, מלבד ממצא אחד שלא מנחם אותי יותר מידי: דווקא ב-PiLoc v3.5 רואים את האותיות העבריות מפוזרות להן במסך ה-Personalize של ה-Decuma (ממש מוזר! הייתכן שדווקא בגירסאות החדשות לא כל הפונטים נתמכים?!?) ובכל אופן הזיהוי הוא על הבאים...כנראה שלא בכדי התוכנה נקראת Decuma Latin, שכן עבור אנגלית היא שמימית ממש, לא פחות. ושוב תודה רבה לכל מי שמגיב/ה!

yoovee

New member
התפתחות מרגשת לגהי ה-ק'...../images/Emo6.gif

ולגבי המקלדת בכלל...בהתחלה שעליתי על זה חשבתי "אוי, אני כזה טמבל", אבל צר לי - אני לא! הם יכלו לעשות את זה יותר טוב, אז ככה: במקום לחפש את המקדלת כמו פעם באייקונים הקטנים בצידי הגרפיטי של ה"ABC" וה-"123" (האמת בסוני זה "a" ו-"1", אבל שתבינו
), אני תמיד לחצתי על האייקון של המקלדת עצמה, שקיים לו בטבעיות רבה באיזור הגרפיטי הוירטואלי...הוא נראה תמיד כלכך מזמין שכזה...ובכלל - המקלדת שהוא פותח, "מתיישבת" על האיזור הוירטואלי, ולא נתפס מקום במסך ה"רגיל" המרובע הראשי שממעל - הייתי בטוח שככה זה ואלו החיים (הטובים, יש לציין) עם גרפיטי וירטואלי. אלא מה? האותיות במסך של העברית נראו כאילו תפסו אותם אחרי משחק הכסאות המוזיקליים, כשה-ק' בכלל נודתה מהחבורה למסך אחר...
ואז, ממש במקרה, דווקא בסימולטור על המחשב בכלל (ועוד אחד כזה ישן של OS5 שהעברית לא עובדת עליו, אבל עדיין סוני), *בטעות* לחצתי על ה-"1" שבגרפיטי ולא על אייקון המקלדת, וראו איזה פלא - המקלדת הישנה והטובה (שגוזלת מקום מעל הגרפיטי) - תוך שניות ה-TH55 שלי חשף מולי את בוהק מסכו (האמת היא שאני מתקמצן בבהירות, אבל נעזוב את זה
) למען כי אדקור את ה-"1" האישי שלו כשהעברית של PiLoc ברקע וכולה ציפייה ודריכות להראות לי ש"הנה, הנה המקלדת שכלכך רצית לראות! זאתי כמו של המחשב! ואפילו ה-ק' כאן!!!" היא לחשה לי והשוויצה, אז כבר לא היה לי לב לומר לה שהיא מקלדת לבנה גדולה ומכוערת שתופסת לי שטח מסך יקר...העיקר שה-ק' שבה אל מקומה בשלום
סוף סיפור

2cookie

New member
תיארתי לעצמי שזה יכול לקרות

אבל פחדתי להעליב אותך
עם פאלם עקימות כזאת היא דבר אלמנטרי

2cookie

New member
הפוסיל

אני לא משתמש ב-PDA אחר כרגע, כנראה שזה יהיה המצב במשך כמה חודשים. (אני חייב להחליף את המחשב שלי קודם)

yoovee

New member
../images/Emo124.gif טיפ לכולם: 40% הנחה!!! ../images/Emo13.gif

נרשמתי כרגע ל-newsletter שלהם, לאחר שהבנתי שמשם כולכם מתעדכנים במבצעים, ונחשו מה? כל מי שנרשם השבוע, מקבל קוד (כביכול אישי לפי מה שהם אומרים, אז תרשמו בעצמכם
) שמעניק 40% הנחה על כל המוצרים שלהם עד ה-5 לספטמבר!!! הללויה - אני כנראה ארכוש גם את המילון שלהם, ה-SlovoEd, הוא באמת מוצלח מאוד - שווה לכל מי שלא בדק להוריד ולהתרשם - ה-Resident Option פועל באמת יופי - מסמנים מילה (אפילו רק שמים את הסמן בתוכה, ללא סימון) בכל יישום שהוא, וניתן להקפיץ חלון תרגום ע"י קיצור דרך. את החלון הקטן/גדול (ניתן לבחור) ניתן להעיף בקלות מהמסך, ונשארים באותה התוכנה (נניח קריאת ספר...
) תהנו

למעלה