התחזות

karina851

New member
התחזות

ניהלתי קשר וירטואלי קרוב לכמעט שנתיים עם בחור באינטרנט... לאחר מכן התברר לי שהוא "עבד" עליי, התחזה למישהו אחר פרי דמיונו, שיקר בקשר לשם שלו, שלח לי תמונות לו שלו והמציא כל מיני דברים על חייו. על פניו, נראה שהוא לא עשה משהו פלילי, הוא לא הוציא ממני כספים או ניסה להונות אותי או משהו בסגנון. ובכל זאת, האם יש עילה להתלונן עליו או שהמשטרה לא תתעסק בדברים כאלה?

תשובה

441. התחזות כאדם אחר המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים; התייצג כאדם הזכאי על פי צוואה או על פי דין לנכס פלוני והוא עושה זאת כדי להשיג את הנכס או את החזקתו, דינו - מאסר חמש שנים. בהנחה ואכן קיים אדם כזה שאליו הבחור התחזה וזו אכן תמונתו אזי ייתכן והנ"ל ביצע את העבירה בכפוף לכך שיוכח שהייתה לו כוונה להונות. השאלה מעניינת מאוד ומעלה לדיון את כל הקשור והכרוך בעולם הוירטואלי. דרך-אגב, איך נודע לך אודות ההתחזות? ומה מידת מהימנות המסקנה שלך?

karina851

New member
תשובה...

זהו, שהוא פשוט המציא שם שלא קיים והשתמש בתמונות לא שלו... מעבר לכך, אני חושבת שהרבה מהדברים שהוא סיפר לי הם אמיתיים למעט כמה פרטים שהוא המציא. האם זה עדיין כפוף לאותו חוק עונשין, שכן הוא לא עשה זאת במטרה להונות? נודע לי אחרי שגיליתי שהוא שיקר לי לגבי כמה דברים, עשיתי אחד ועוד אחד, התייעצתי עם כמה אנשים והגעתי למסקנה כזאת כי היו הרבה רמזים לאורך כל הקשר שמשהו לא בדיוק כשר שם... אפשר לעשות עם זה משהו, או שאף אחד לא יטפל בזה?

Arana

Active member
מנהל
להתלונן אפשר

הבעיה היא, שאם אף אחד לא נפגע כתוצאה מההתחזות שלו (אמרת שהוא לא ניסה להוציא ממך כספים וכדומה), סביר להניח שבמשטרה פשוט יסגרו את התיק ללא חקירה (אחרי הכל, יש מספיק נוכלים שבאמת גורמים נזק בהתחזותם, ואין אפשרות להשקיע משאבים בחקירה נגד אדם שככל הנראה התחזה מתוך איזשהו צורך אישי להמציא לעצמו זהות אחרת). מקסימום אם את מרגישה פגועה נפשית כתוצאה מהמקרה, יפנו אותך לתבוע ממנו פיצוי בהליך אזרחי.

תשובה

בהתאם למידע שאת מוסרת עולה כי הוא לא ביצע עבירה פלילית של התחזות לאדם אחר במטרה להונות.

למעלה