התחלתי את הבוקר עם 145! תודות ושאלות...

Dave1972

New member
התחלתי את הבוקר עם 145! תודות ושאלות...

ובהזדמנות זו רציתי להודות לכל מי שתמך (גם בפרטי).
מבחינתי 145 זה הישג. כן, אני יודע שתגידו שזה לא תקין. אבל היי... רק עכשיו התחלתי לנסות להתאזן. אז ירידה מכיוון ה-180 ל-145 אחרי מס' ימים בודדים, זה הישג מבחינתי.
שיניתי תזונה, הוספתי ספורט, ובעיקר הורדתי את הייאוש. מקווה שזה יחזיק מעמד.

יש כאן אנשים מדהימים שרוצים ואוהבים לעזור. קיבלתי מסרים פרטיים עם יםםםם מידע (שחבל שלא התפרסמו בפורום עצמו לטובת הכלל).
תודה לכולכם על כך. אם לא אכפת לכם, אני אמשיך לעדכן ולהתעדכן. אני רואה מגמת ירידה ומקווה שהיא תמשיך.

התכנון שלי להמשך הוא לבנות לי איזה קובץ של התנהגויות למשך היום יום. מעין FAQ שכזה. מה עושים איך ומתי.

אגב, כשאתם מודדים את עצמכם בבוקר - זה מיד בקימה מהשינה, או שאתם מקפידים על 8-12 שעות מאז הארוחה האחרונה?
אני ער כבר מ5:15, ואת הבדיקה עשיתי רק עכשיו (8:45). האם זה בסדר?

DDN

New member
כל הכבוד! זו הדרך!

בשבוע האחרון, אני גם קם עם אזור ה140. זה לא נורא, אבל זה לא האידיאלי ולא מה שאני שואף אליו. מצד שני, אני קצת מצונן וקצת חום.
&nbsp
מצד שני, כשגיליתי את הסוכרת, הבדיקה שלי בצום הייתה 306, אז 140 זה סבבה. הגעתי כבר ל100.
&nbsp
בהמשך לשאלתך - אני מודד את עצמי לפני ארוחת הבוקר. כלומר, אני קם ב5:30, עולה על ההסעה לעבודה ב6:10, מגיע לעבודה, הולך לחדר אוכל לקחת שתיה, מגיע למשרד ב6:50, בודק את הסוכר, ואוכל (כריך שהכנתי בבית, לא מחדר אוכל)
וכבר שמתי לב, פעם כשקמתי לפני השעון, שהבדיקה המוקדמת יותר, לרוב נמוכה יותר (ב5 בבוקר אני יכול להיות 110, ואז לקראת שבע אני 120-130)
&nbsp
תסגל את מה שנוח לך.
עוד לא אכלת? אז הזמן הזה טוב לבדיקה, ותעבוד לפיו, למרות שמומלץ לאכול מוקדם יותר לדעתי.
&nbsp
ניהול הסוכר הוא שילוב של מה להכניס לפה ומתי להכניס לפה.
&nbsp
אל תתייאש. אפשר לחיות עם סוכרת, וגם לחיות טוב. צריך רק לדעת איך.
והאמת, טיפ שהאנדוקרינולוגית שלי נתנה לי השבוע לגבי הדיאטה - אם אני מרגיש שאני עומד להישבר, לתכנן גם את ההישברות. לקבוע יום ש"מותר", ואחריו לחזור לדיאטה הקפדנית. לא להיכנע לגחמות ולייאוש, אלא לתכנן גם את החטאים.

Dave1972

New member
תודה רבה!!! סוף סוף מישהו כמוני.

גם אני כשגיליתי את הסכרת הייתי מעל 300. אבא שלי (רופא) שקל לאשפז אותי. זה היה ערב כיפור והוא ניסה לאסור עלי לצום (למרות שאנחנו דתיים). לא עזר לו כמובן. אבל בהחלט 145 זה שיפור גדול בשבילי.
&nbsp
אכן, אני מודד רק לפני האוכל. אתמול שכחתי מזה ואכלתי כמה פריכיות ולכן לא מדדתי עד הצהריים.
&nbsp
מתי אתם מודדים במשך היום? כרגע אני מודד בבוקר לפני האוכל (הבוקר - שני סנדויצ'ים מלחם קל עם גבינה לבנה וירקות. זנחתי את הלחמניה הקלועה שהיתה מנת חלקי כמו שסיפרתי לפני מס' הודעות), בצהריים לפני האוכל ושעתיים אחרי ובערב, בסביבות 17:00-18:00. הכל בעבודה אגב.
&nbsp
אשמח ללמוד מכם מה הדרך הנכונה לדקור את עצמי במשך היום ומה לעשות עם הנתונים.

DDN

New member
תשובות שלי

האמת, שלאחרונה אני קצת מזניח.
אם פעם הייתי בודק פעמיים בשבוע, ירדתי לפעם בשבוע, והיום אני דוקר את עצמי פעם בשבועיים, וגם לא "סט שלם"
אני צריך לחזור לזה. יותר קל לפקח ולשמור על עצמי כשאני עושה "יום דקירות".
&nbsp
ב"יום דקירות"
פעם ראשונה, לפני ארוחת בוקר - לבדוק את הצום.
פעם שנייה - שעתיים אחרי ארוחת הבוקר
פעם שלישית - שעתיים אחרי ארוחת הצהריים (המהדרין יבדקו עצמם גם לפני הארוחה)
פעם רביעית - שעתיים אחרי ארוחת הערב (המהדרין יבדקו את עצמם גם לפני)
&nbsp
אני משתדל גם לבדוק את עצמי בלי קשר ליום דקירות שעתיים אחרי הארוחה כשאני אוכל משהו חריג או שונה, כדי לראות איך הוא ישפיע.
&nbsp
אני שומר את הנתונים גם באפליקציה וגם בטבלת אקסל, כדי שאוכל לחשב ממוצע חודשי ולדעת בערך איפה אני עומד, כדי לא להיות מופתע מתוצאות הבדיקות החצי-שנתיות.
&nbsp

Dave1972

New member
תודה רבה

אני כרגע דוקר את עצמי מספר פעמים ביום. רוצה ללמוד איך הגוף שלי מגיב.

shron17

New member
מומלץ למדוד שעתיים אחרי כול ארוחה,,

וכך מקבלים נתונים מדויקים.

tulkin

New member
אני מודד כ3-6 פעמים ביום...

כשאני מתעורר,
כשעתיים אחרי ארוחת בוקר (כיוון שאין לי ארוחת בוקר מסודר בפועל זה יוצא מתישהו בין הבוקר לצהריים, לפעמים ממש לפני ארוחת צהריים)
כשעתיים-שלוש אחרי ארוחת צהריים (בפועל, אחה"צ. בד"כ בתחנת הרכבת בדרך הביתה מהעבודה)
בערב, אחרי ארוחת הערב.
אם הבדיקה בערב יוצאת גבוהה, או אם זה יום של אימון ערב, אז אני מודד שוב אחרי הפעילות.
&nbsp
כמובן שאם בדיקה יוצאת מאד גבוהה, אני עוזב הכל והולך להוריד את הסוכר, ומודד שוב כדי לוודא שירד.
לפכמים אני מפספס בדיקות, אבל אין מצב שאני מפספס קטסטרופות לאורך זמן.

tulkin

New member
אגב, כשגיליתי את הסוכרת הייתי על 350

ומאז, קצת פחות משנה, ללא תרופות, רק תזונה ופעילות גופנית - אני שומר על רמות נמוכות למדי של סוכר בדם (למעט, כאמור השבוע האחרון המשוגע שהיה).
&nbsp

tulkin

New member
לא סיפרו לך שהתעמלות מורידה סוכר?

בתקופות שעוד היו לי קפיצות של 180-250 אחרי אוכל - הייתי מגלה את זה ומייד רץ 20 קומות במעלה המדרגות. 20 דקות אחר כך הייתי חזרה על 120-130. היום כל פעם שאני מגלה שעברתי 130 אני עוזב הכל ל10-15 דקות של פעילות אינטנסיבית שמורידה אותי בקלות מתחת ל100.
כל פעילות גופנית בעצימות בינונית+ תוריד לך סוכר די במהירות. הסכנה היא שאולי היא גם תגרום לגוף לייצר עוד סוכר, אבל עם הזמן לומדים לשלוט גם בזה. זה קורה לי בעיקר אם אני עושה התעמלות בבוקר, אז אני מנסה להימנע מזה. אבל אני מניח שאצל כל אדם זה אחרת. הסוד הוא למדוד ולגלות וללמוד מה מתאים לך.
&nbsp
בכל מקרה, הסוד הגלוי שמשום מה מעטים משתמשים בו הוא, שהתעמלות מתוכננת ומתוזמנת היטב מורידה כמעט במיידי סוכר בדם. ושלאורך זמן ההשפעה שלה מצטברת, ותוריד סוכר גם בטווח הארוך.
&nbsp

Dave1972

New member
לא בדיוק

אמרו שאני צריך לעשות ספורט כדי להוריד במשקל, מה שיעזור גם לסוכר, אבל לא ידעתי שיש לזה השפעה ישירה.
היות ואני לא חושב שאני מסוגל לעלות 20 קומות, בבנין בין קומותיים בלבד, אילו עוד חלופות יש לך להציע?
ריצה של 2 ק"מ זה בסדר?

Dave1972

New member
יששש 134!!!

חזרתי עכשיו מרבע שעה ריצה. 2 ק״מ. אחרי 20 דקות מדדתי. 134! לא ראיתי מעולם ערך כזה נמוך אצלי. תודה!!!

tulkin

New member
מעולה.

עם הזמן תשכלל את הכלי הנפלא הזה של פעילות גופנית לצורך איזון סוכר. תוכל להשתמש בו באופן מושכל ומותאם. אין חוקים בזה, פשוט צריך להתנסות ולבדוק מה עובד ומתי.
ואז תוכל להתחיל לקבוע יעדים ולהשתמש בכלי הזה כדי להשיג אותם. זה כלי נהדר לצורך השגת איזון. היום הדעת ל134, עוד חודש חודשיים אתה יכול כנראה גם לרדת מ100.
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
נהדר, תודה רבה! אבל...

הבוקר מדדתי והיה לי 173!! :(
למה???
כל מה שאכלתי אתמול אחרי המדידה של 134 היה 3 פריכיות אורז עם גבינה לבנה ופרוסה אחת של גבינה צהובה.
אפילו ארוחת צהריים לא מקפיצה לי בכל כך הרבה!
אוף! :(

tulkin

New member
הגוף מייצר סוכר. אצל הרבה אנשים זה קורה בלילה.

בכל מקרה פריכיות ופרוסת לחם מכילות פחמימות למכביר.
&nbsp
אבל בעיקר - ככל שרמת הסוכר גבוהה יותר ככה התגובה של הגוף לשינויים בתזונה/פעילות היא הפכפכה יותר ובלתי צפויה. בגדול הגוף אמור לייצר סוכר רק כשחסר לו, או כשאין לו ברירה. אבל אחרי תקופות ארוכות של חוסר איזון הפעילות של ההורמונים הרלוונטיים שגורמים ל"תחושת החסר" כבר אינה תקינה, ולכן הגוף לעתים מייצר סוכר גם כשיש הרבה עודף, בגלל כל מיני סימנים אחרים.
לפיכך, כדאי לבדוק דברים לאורך זמן, ולא להסיק מסקנות ממקרה אחד, וכן לזכור שאיזון זו משימה ארוכת טווח ולא קצרת טווח. כן, פעילות גופנית תשפר את הטווח הקצר, וזה חשוב. והרבה שינויים לטווח הקצר יצטברו ויצרו שינוי גם לגבי הטווח הארוך. אבל זה תהליך שיש בו עליות וירידות ושהוא לוקח זמן, ולמידה, והרבה ניסוי וטעיה. צריך התמדה וסבלנות. עושה רושם שאתה בדרך הנכונה.
&nbsp

Dave1972

New member
באסה. שעתיים אחרי א. צהריים הייתי 162.

אכלתי סויה מוקפץ עם ירקות מבושלים (בעיקר בטטות), סלט חי עם כף טחינה.
תוסיפו לזה נס קפה (עם חלב וסוכרזית) וגלוקומין אחד. וזה כל מה שנכנס לתוכי מאז ה-145 ב-9:00 בבוקר.
&nbsp
מה אני צריך לשנות?

Dave1972

New member
אויש. אבל אמרו לי שזה הרבה יותר טוב מתפו"א

חשבתי שזה יכול להוות תחליף. נצטרך לחפש תחליף אחר...

למעלה