התחלתי את הבוקר עם 145! תודות ושאלות...

tulkin

New member
גם סיגריות עדיפות על הרואין.

זה לא הופך אותן לטובות :)
&nbsp

DDN

New member
אבל פחמימות "טובות"

הן נספגות לאט, לא כמו תפ"א ולחם לבן.
&nbsp

tulkin

New member
אין פחמימות טובות.

מה שגורם לספיגה האיטית הוא דברים אחרים. ספיגה איטית עוזרת קצת לגוף להתמודד עם מתקפת הסוכר בטווח הקצר, אבל לא בטווח הארוך. עדיין הגוף יצטרך לייצר אינסולין כדי לספוג את הסוכר הזה מתישהו, ואם יש תנגודת אינסולין זה אומר הרבה אינסולין. אז קצת שיפרת אולי לרגע את התסמינים, אבל לא באמת הקלת על הגוף שלך. (את עניין הפחמימות ה"טובות", המשלתי בתקופת המלחמה להתקפות הטילים. הטילים הם הפחמימות, כיפת ברזל זה האינסולין ותושבי המדינה זה אתה. פחמימות "טובות" זה אומר מתקפה של 144 טילים ביום, אחד כל עשר דקות, מסביב לשעון. פחמימות רעות זה אומר 144 טילים בבת אחת, ושקט בשאר היום. אפשר להתווכח מה עדיף ועם מה יותר קל להתמודד, אבל אי אפשר להתכווח ש70 טילים עדיף על 140 טילים - ככל שאדם סכרתי מסוגל, עליו להימנע מפחמימות, לא מלפזר אותן באופן יותר אחיד סביב השעון)

DDN

New member
אני לא חושב שזה מדוייק

במיוחד לא המשל,
כי אדם צריך רמה מסויימת של סוכר בדם שלו.
ועדיף להכניס אותן לגוף בצורה טבעית (פחמימות) מאשר שהכבד יפרק דברים אחרים וייצר אותן.
ההשוואה לטילים לא טובה.
&nbsp
גם דיאטניות, וגם באתרים השונים, מפלים את הבטטה מתפוחי האדמה וירקות עשירים בפחמימות אחרים.

tulkin

New member
אדם אמנם צריך רמה מסויימת של סוכר בדם, אבל:

א. הגוף יודע לייצר לבד את כל הסוכר שהוא צריך. אתה אולי טוען שעדיף להכניס אותן ישירות ולא לפרק דברים אחרים. אבל כשנזכרים שחצי עולם מנסה לגרום לגוף שלו לפרק שומנים, אז אולי זה לא כל כך נורא לתת לכבד להפוך שומן לסוכר. בוודאי שזה עדיף על פני לתת לו להפוך סוכר לשומן, שזה בדיוק מה שקורה כשאוכלים פחמימות ולא מוציאים במהירות יחסית את האנרגיה הגלומה באותן פחמימות.
ב. הגוף צריך מעט מאד סוכר. כשרמת הסוכר בדם שלך היא 100 זה אומר שיש בדם בערך 5 גרם סוכר. אכילה של מנת פחמימה מעמיסה עליו עוד 15 גרם - פי 3 ממה שיש בו. הרבה עבודה כדי לשמור על רמת הסוכר. וזה רק מנת פחמימה אחת.
ג. לפחות כשנמצאים ברמות של 150+ כדרך קבע, הנימוק של "הגוף צריך מינימום סוכר" פשוט לא רלוונטי, אנחנו כאן בפורום בדיוק כי אם לא ננקוט בצעדים אקטיביים כדי לסתור את הפעולה הטבעית של הגוף שלנו, אז לגוף שלנו יהיה הרבה יותר מדי סוכר. לא פחות מדי. כשנגיע לרמות נורמליות של סוכר בדם אפשר להתווכח אם ראוי לאכול 20 גרם או 50 גרם או 200 גרם פחמימות ביממה. עד אז, כל פחמימה שנצליח להוריד בלי קשר לטיבה, זה הישג גדול וראוי ששווה להתאמץ בשבילו.
ד. ההבנה המדעית של מה קורה בגוף שלנו עם כל המזון שאנחנו אוכלים תפסה שינוי כיוון ממש בשנים האחרונות. מחקרים יותר טובים, תאוריות יותר טובות, הסתכלות ביקורתית על "אמיתות" תזונתיות וכו' - מאמצים מבורכים שמביאים לתובנות חשובות. אבל - כל זה די חדש. זה אומר שהרבה רופאים ודיאטנים מקבלים הכשרה וידע על סמך מה שהיה ידוע לפני כן, ולא על סמך הידע העדכני ביותר, והם פועלים מתוך הידע הזה והחומר והנהלים שהם תרגלו והתרגלו אליו כבר שנים. צריך לקחת את זה בחשבון.

אבו זקן

New member
פחמימה היא פחמימה

רוב דבריך מקובלים עלי, אבל אתה מתעלם מכך שמבחינת תנגודת לאינסולין פיק חד ברמת הסוכר ובעקבותיו הפיק החד ברמת האינסולין מזיק יותר מעליה מתונה ברמות שני אלה גם אם השטח מתחת לגרף (AUC) שלהם שווה. כידוע, פיק חד כזה מתקבל ממזונות בעלי עומס גליקמי גבוה, מה שקרוי לפעמים גם "פחמימות רעות" והוא חריף יותר אצל סוכרתיים מאשר אצל אנשים בריאים כך שאנחנו חשופים להיזון חוזר חיובי (שהוא שלילי לגמרי במקרה זה). זאת, כנראה, אחת הסיבות לכך שסוכרת היא מחלה דגנרטיבית.
&nbsp
(אני מצטט את הקונצנסוס הרפואי בעניין כפי שאני מכיר אותו, למרות שידוע לי גם על כאלה שחושבים אחרת, בפרט המאמינים בשיטת הדיאטה שנקראת "צום לסירוגין" לטענתם המצב הוא בדיוק הפוך).
&nbsp
&nbsp

DDN

New member
בוקר טוב אליהו

פחמימות מתפרקות לגלוקוז, וזה הדבר מספר אחד והיחיד שמציק לחולי סוכרת. דיאטה דלת פחמימות = הורדה של רמות הסוכר בגוף
&nbsp
&nbsp
&nbsp

DDN

New member
כן, אני כן צודק

ותשאלי כל מי שמבין דבר או חצי דבר בסוכרת
&nbsp

11מתוקה

New member
אסור לאדם לחיות ללא פחמימות. אז מה תאכל חלבון,וירקות.

זה לא נורמלי ,,כי גם בקטניות יש פחמימות ,וגם בדגנים יש פחמימות .מי שלא אוכל פחמימות ,ואוכל חלבון זה עומס נוראי על הכליות מאחר ,וחלבון הגוף צריך בכמות קטנה ביחס לגלוקוז ועודף חלבון לא נאגר בגוף .הגוף שלנו ממחזר חלק גדול מהחלבון .זה לא כמו פחמימות ,שהופכות לשומן ליום שהגוף ימצא במצוקה.
&nbsp

tulkin

New member
למה אסור? כתוב בתורה שאסור?

וגם גלוקוז לא ממש נאגר בגוף בכמויות, אלא רק הופך לשומן. ובאמת, למה לא לאכול רק שומן? הגוף יודע לבד להפוך שומן לסוכר. למעשה חלק חלבונים זה חומר הגלם היחיד כמעט שהגוף לא מסוגל לייצר לבד.

11מתוקה

New member
אם אתה רוצה לאכול רק שומן אז קדימה תסתפק בשמן ובחמאה.

כל השאר הם דברים מעורבים ואחרים משמן.
בקשר לחלבון זה לא נכון מה שאמרת.

11מתוקה

New member
התורה היא :הוראת יצרן לאדם ,שנקרא גם בעל חיים כמו החיות

ומשנה אותו להבדיל מהחיות שיתנהג ברגישות בהבנה בסובלנות ובסבלנות כלפי כל דבר עלי אדמה אין שום דבר שהתורה לא מדברת עליו ומכוונת איך וכיצד לנהוג לבל יהרוס ויקלקל את היקום שהקדוש ברוך הוא ברא לכבודנו.
התורה נמשלה למים שהמים צריכים
תמיד לזרום-כי לימוד תורה צריך להיעשות באופן קבוע וללא הפסקה
מחלחלים מטה-אדם מתנשא וגאוותן שראשה מורם מעלה לא יכול ללמוד תורה כפי שהמים לא יכולים לעלות למעלה בהתנהגותם הטבעית.
המים מהווים 70% מהיקום ומהאדם מה שאומר שהתורה אמורה להשתרש בגופנו בכמות גדולה מאוד ועיקרית.
&nbsp

tulkin

New member
צודק לגמרי,

בעוונותי אני לא חושב שהתגובות של גברת 11מתוקה מאד רציניות ומעמיקות, והתגובות שלי בהתאם - חוטאות בפשטנות (אם כי שים לב שכתבתי "כמעט"). תזונה זה עסק מורכב למדי, וככל שאני לומד ומתעמק בו יותר אני מבין כמה מעט אנחנו יודעים וכמה אין איזושהי אמת אחת פשוטה ונכונה בנוגע ל"תזונה טובה". אפילו לא לסכרתיים.
&nbsp

למעלה