התחלתי את התהליך ומתקשה מאוד לראות עצמי עושה זאת

אם את בגוש דן

מידי פעם במרכז אמבריא בשדרות רוטשילד אפשר לשמוע ולשוחח על הורות יחידנית עם אביגיל פקלמן (אם זכרוני אינו מטעני). מומלץ ובחינם.

אצלי הפסיכיאטריה נתנה לי אפשרות לקבל מפרח יפה וציוץ ציפורים

משמעות לחיים
ובדיוק במצב הזה של מלחמת השרדות בחרתי לא להיא ילד לעולם

yarden43211

New member
לא לוותר.

שרה 155. לא קראתי את כל התשובות. ומה שרציתי לכתוב לך: אל תוותרי על האימאות, יכול להיות שאת תהיי אמא מאד טובה למרות כל מה שעברת. ואלי הניסיון חיים שלך רק יעזור לך באימאות.
זה ייהיה לך פשוט , גם עם תעשי את זה עם בנק הזרע וגם אם תעשי את זה עם בן זוג מהורות משותפת (בהורת משותפת-תיקחי בחשבון שהזמן לא הולך לטובתך, ואת צרכה הרבה זמן כדי לבחור ולהכיר שותף שהיה אבא של הילד).
אבל תחשבי מה יקרה אם לא תהיי אמא, נכון שאפשרי לחיות גם ללא ילדים, אבל המחשבה שלא פיפספת משהוא , לא ניסית, היפסקת האמצע תלך איתך לאורך הדרך.
אני איתך ואני חושבת שילד יתרום לך לחיים, תחשבי פחות על מה שעברת בחיים ויותר יעסיק אותך איך לתרום ולגדל את הילד. ילד לא צריך הרבה חומריות אפשר לגדל ילד אחד וילד מוצלח גם במצב של ישרדות.
אני עברתי דברים מאד קשים בחיים, גידול הילדה עזר לי להפסיק ולהשקיע במה שקרה בעבר, ונכון שלי אפילו היום שהילדה בת 9 כמעט ואין חיים פרטיים (מלבד העבודה שאני חייבת להתפרנס ממנה) אבל יש לי ילדה מדהימה ומתופחת וטוב לי אם זה.
בהצלחה בכל דרך שתיבחרי.

יולי 7

New member
ומה את מרגישה? שבחרת בחיים?

האם השאלה הזו עדייך רלוונטית?
ומה זה אומר מבחינתך לבחור בחיים?
&nbsp
כתבו לך על הקושי ועל האהבה ועל העולם ומלואו שבינהם, ולאור כל אלה רוצה לחדד נקודה - גם האימהות עצמה היא תהליך. יש שמרגישות שהן גדלות וצומחות ויש שמרגישות אחרת, אף אחת לא יודעת מראש לקראת מה היא הולכת.
השאלה שרלוונטית בעיני היא האם את מרגישה שיש בך כוחות ומשאבים להתמודד? האם את מרגישה שאת יכולה לקחת את המושכות בידייך? לתחושתי, ברגע שתרגישי שאת יכולה לסמוך על עצמך תהיה בך יותר בהירות
&nbsp

yifatall

New member
אסור לוותר על ילד אם ממש רוצים

יש לי 2 ילדים ואני אישית כמעט לא מבקשת עזרה למרות שיש לי אם אצטרך. את רוב הדברים קיבלתי ולמעשה נראה לי שכשיש בן זוג ,בהרבה מצבים זה אפילו קשה יותר.

אם יש בך כמיהה להיות אמא אז כדאי להמשיך

במסע הזה... אני לא הייתי בטוחה שאני רוצה מאוד עד השלילי הראשון,
שלא לדבר על גרידה. אז הבנתי שאני מאוד רוצה להיות אמא, ועם הקשיים
מסתדרים עם הזמן.
&nbsp
חיבוק גדול על כל מה שעברת,
אני אוהבת את מה שכתבה אמאנחל לגבי למדוד את ההחלטה,
זה בהחלט יכול לעזור להחליט, לתת לגוף ותחושות שעולות בך לעזור לך
לקבל תשובה.
&nbsp
חיבוק
&nbsp