התחלתי בשאיבות

התחלתי בשאיבות

היום עדי ונעם בני 8 שבועות. החלטנו שכבר הגיע הזמן לשאוב ולתת קצת בבקבוק כדי לאפשר לאבא שלהם להרגיע אותם במקרה הצורך. אז יש חדשות טובות וחדשות רעות - החדשות הטובות הן שהשניים לקחו את הבקבוק מיד, בלי שום מאבק. בזמן שאני עושה אמבטיה לאחד ליאור נותן בקבוק לשני וזה נהדר. כבר לא צריך לשמוע את צרחות הזעם מבחוץ (כי הם תמיד נהיו רעבים שניה אחרי שאני מתחילה להפשיט את השני) החדשות הרעות הן שקשה לי נורא לשאוב. אין לי כמעט מרווחים של "אין הנקה" ושלשום, למשל, אחרי חצי שעה של סבל הוצאתי 10 מ"ל. אתמול היה טוב יותר (75 מ"ל אחרי שישבתי חזק על המשאבה) אבל זה עדיין מבאס ואני לא רואה איך אצליח להשאיר ארוחה אמיתית ולהתרחק מהם מידי פעם.

ממה מיה

New member
זה יצליח בסוף אני בטוחה.

בקוש והיצע - זו מילת המפתח. השד יתרגל לשאיבה ולאט לאט תגלי שהכמויות גדלות. כמה טיפים: א. לשאוב כשקמים בבקר - בד"כ יש יותר חלב. ב. אצלי, כשאני יוצאת מהמקלחת בבקר מתחיל לטפטף לי ואז זה זמן אידיאלי מבחינתי. ג. לפני ההנקה - לנער קצת את השד כלפי מטה, לעסות את החלק האחורי של השד ולרכון בזמן השאיבה קצת למטה (לא נוח בגב אבל מגביר את הזרימה). ד. לחשוב על הילדים זמן השאיבה (האמת שתינוק בוכה מגביר את החלב...) אפשרות נוספת היא לשאוב שד שני בזמן שאת מניקה משד אחד. זה מקצר זמנים. אני עוד לא ניסיתי את זה.

בטח שבבוקר יש יותר חלב

אבל בבוקר אני מתעוררת מבכי של שני רעבים ואני מוקירה כל דקה של שינה שהם נותנים לי בלילה (והם לא נותנים הרבה), כך שאני לא רוצה לרוקן להם את הציצי לפני שהם מתנפלים עליו ברעב.

דבורה1

New member
שאיבות שוב שוב שוב....

שמחה על החדשות הטובות (בתור אמא לסרבנית בקבוק, אני מודעת לחשיבות העצומה שיש ליכולת להוסיף קצת בקבוק מפעם לפעם). לגבי השאיבות, קודם כל לא להלחץ או להתאכזב. המשאבה הרי לא דומה ליכולת השאיבה של יונק ולא כל אחת יכולה לשאוב כמויות של מחלבת סטארט-אפ. (או במילים אחרות: לא כולנו ממה מיה
) אני לא בעד לשבת חזק על המשאבה כי זה נורא מתיש והרבה פעמים משיג תוצאה הפוכה. כמה טיפים שעשויים לעזור. מדריכת ההנקה שלי הסבירה בזמנו שההורמון שמשתחרר בזמן יציאת החלב (נועה!!!! הצילו!!! עודפעם שכחתי את השם ולא רוצה לרשום שטויות
) הוא הורמון ביישן, לכן ככשאבתי הייתי עם חולצה שמכסה את המשפך כך שאי אפשר לראות מה יוצא. לא יאמן איך שזה משפר את כמויות השאיבה. אגב, אותו הסבר ללמה צריך לשמור את החלב בגב המקרר- זכרתי פשוט שהחלב ביישן ותמיד הסתרתי אותו מאחורי משהו
ועוד טיפ לדמיין את היונק על הציצ במקום משאבה. אצלי עזר בעיקר לדמיין את אופק שצורת היניקה שלו דמתה יותר לפעולת המשאבה. ועוד דבר- לפעמים משאבה אחרת יעילה יותר. לאו דווקא מה שמומלץ לכולן. אולי כדאי לנסות משאבה ידנית או אפילו ללמוד לסחוט לבד(בפעם היחידה שסחטתי לתוך בקבוק קיבלתי כמות של 180 ס"ס בכמה דקות, מדהים). ומזל טוב לקטנטנים- 8 שבועות וואוו. מחכה לתמונות עדכניות ואולי אפילו איזה הופעה בשידור חי...

הורמון האהבה-אוקסיטוצין../images/Emo23.gif../images/Emo111.gif

והוא גם ההורמון שמתשחרר בגוף בזמן סקס. מה שמסביר למה יש לו חרדת ביצוע..
מסכימה עם ההמלצות ומוסיפה - לשאוב בשעה קבועה כל יום, גם על ריק. להרגיל את הגוף לשאיבה בשעה הזו והתפוקות יעלו. לנסות סוגים שונים של משאבות. אצלי עבד הכי טוב להניק סימולטנית תינוק+משאבה - התינוק גורם לשחרור החלב (אוקסיטוצין) והחלב משתחרר לשני הצדדים וממלא את התינוק ואת הבקבוק סימולטנית.

עכשו ברור לי ../images/Emo9.gif

איך כאשר עוד ניסינו משהו אינטימי הייתי מגלה אח"כ סימני נזילה על החולצה מאז אני כבר לא אוהבת את האיש שלי....
ואין לי סימנים

הפתרון שעובד בשבילנו...

אבא מקלח!! קודם כל, זה זמן איכות אדיר בשבילו עם הקטנים-אחד על אחד. אחרי יום שלם בעבודה- הוא פשוט מחכה לזה. הם יושבים להם שם ביחד איזה 20 דקות, עושים אופניים במים, מבסוטים עד הגג. בסיום האמבטיה, אני כבר מוכנה והפציינט הראשון מגיע לאכול. בזמן הזה אחיו מתקלח ומצטרף להנקה כפולה. זה ספציפית על עניין האמבטיה.

דבורה1

New member
צודקת!

לא סתם את כזו חכמה ביו |איקון של דבורה מתחנפת| גם אצלנו אבא מקלח בתור זמן איכות והקטנים חוזרים אלי להנקה. עד היום זה עובד ככה. ולכן בדרך כלל אז יש לי 5 דקות להגיב בפורום.

אני בד"כ רוחצת אותם עם עוד מישהו

רוחצת את הראשון- מניקה אותו ובינתיים מישהו אחר רוחץ את השני או שרוחצת לבד במרווחים בין אחד לשני וכך מניקה בין לבין. זה לוקח יותר זמן ואני עושה את זה בצהריים כשאני יודעת שלא תהיה לי עזרה אחר הצהריים

גמני בעד אבא מקלח - אצלנו זה עובד

יופי בימים ששי בבית בערב. אני חושבת שמקומו של הגבר באמבטיה (עם התאומים והגדולים כמובן...
)

ממה מיה

New member
אצלנו הוא נכנס לתמונה אחרי גיל 3

לא ממש מסתדר עם הקטנים. לוקח לו זמן אין מה לעשות. אצלנו תפקידיו רבים מאד: -כביסה -הוצאת הכלב - העסקת איתן - קניות - תשלום חשבונות - החלפת חיתולים - סידורי חוץ (טסט לאוטו, בטוח לאומי וכד') - הכנסת/הוצאת כלים מהמדיח אז אפשר לוותר לו בנושא אמבטיות לקטנים לא ? אני עושה להם אמבטיה פעם ביומיים. מקלחת את הראשון בעזרתו של איתן, ואח"כ מניקה. כשהתנוק מסומם (מהחלב, לא להיבהל) אני הולכת לקלח את השני, שוב בעזרתו של איתן (כדי שלא ינסה בינתיים להוציא עיין לשני).

יותר חשוב לי הבקבוק

גם אבא רחץ אותם כמה פעמים, אבל בד"כ הוא עסוק עם שיר הגדולה ואני תופסת אחד וממהרת לרחוץ אותו. אני מעדיפה שיהיה לו זמן האכלה איתם ולאו דווקא זמן אמבטיה (למרות שאפשר להוסיף את זה עם הזמן, כמו שקרה עם שיר)

אני כבר מעריצה

מעריצה כל מי ששואבת. לי הזכרונות מהילד הראשון מאוד לא נעימים והחלטתי הפעם לא לשאוב ובינתיים עם תחליף פה ושם (מעט יחסית) אני מסתדרת כבר כמעט חצי שנה

ממה מיה

New member
לי יש זכרונות לא נעימים בנושא הבקבו

בנושא הבקבוק. איתן סרב לבקבוק וזה קשר אותי אליו, לכל מקום גררתי אותו. הפעם החלטתי שלא עוד ואני מנסה שיתרגלו גם לבקבוקים. אבל מילים ומעשים לחוד, אני לא שואבת כל כך הרבה.. אולי פעם בשבוע במקרה הטוב. עוד חודש צריך להחזיר את הלקטינה, כדאי שאתחיל להתארגן עם חלב שאוב במקפיא

shira311

New member
../images/Emo207.gif לקטינה -

מדוע אחרי חודש ביקשו ממני ביד שרה עוד פעם אישור יועצת הנקה? חשבתי שנותנים לקטינה ל 3 חודשים...

ממה מיה

New member
גם ממני בקשו ובצדק

זה כדי למנוע מצב בו מישהי שהניקה רק שבוע מחזיקה את הלקטינה שלושה חודשים ואחרות שצריכות לא יכולות לקבל. אני הבאתי אישור מטיפת חלב

איג3

New member
כששואבים בלקטינה משני הצדדים

האם שומרים כל 'צד' בנפרד?! ואם אין מספיק באותה שאיבה מצד אחד?! חוץ מזה,שאני בדיוק עם אותה בעיה... ואוטוטו אני חוזרת לעבודה! ואין ברירה אני אהיה חייבת לשאוב.

לשאוב תמיד משני הצדדים

זה מעלה את יצור החלב ומקצר את השאיבה. שאיבה של צד אחד היא כשהילד יונק מהצד השני - זה מאד מאד יעיל. לא לשכוח לחבר את השסתום בחזרה כששואבים רק מצד אחד.

למעלה