התחלתי לשחק ב TLOU בערך שעה וחצי , ואני לא מבין את ההתלהבות

amithas190

New member
התחלתי לשחק ב TLOU בערך שעה וחצי , ואני לא מבין את ההתלהבות

אני די בהתחלה , בחלק שהוא מבריח את הילדה המחוסנת מהעיר ..
סה"כ נראה כמו משחק נחמד, אבל לא מרגיש לי יותר מ 8 ..

מה אני מפספס פה ?

eran_le

New member
לדעתי המשחק הזה משלב מצויין סיפור ומשחקיות

הסיפור ובעיקר איך שהוא מועבר מצויין תודות לשחקנים טובים וגרפיקה מעולה.
אבל גם האלמנטים של המשחק מצויינים, יש די הרבה מרחב בכל סצינה וכמה אפשרויות פתרון, הבינה המלאכותית והסוגים השונים של המחלה טובים מאוד, יש פיתוח של הדמות, כך שבסופו של דבר אתה מרגיש מעורב בסיפור למרות שהמשחק לינארי. למשל Uncharted של אותה החברה הרגיש לי יותר מדי כמו סרט אינטראקטיבי. גם שם הסיפור, הגרפיקה והשחקנים מעולים, אבל המשחק לדעתי פחות.

אתה לא אוהב כל סרט שאתה צופה בו או ספר שאתה קורא, נכון ? :)

יכול להיות ולגיטימי לחלוט ין שהדמויות לא עושות לך את זה, וזה חלק מאוד גדול מהחוויה של המשחק הזה. אולי, תאהב את אלי וג'ול יותר בהמשך... אולי לא...
:
לדעתי מדובר במשחק הכי טוב שיש כרגע לPS4 להציע, במיוחד אם היה לך אקסבוקס ולא PS3 אם אני אני זוכר נכון.
אבל אם המשחק לא מדבר אליך זה בסדר גמור, יכולה להיות שאתה פשוט לא בן אדם של משחקי התגנבות ועלילות ומעדיף עולם פתוח :) לגיטימי.

amithas190

New member
אני דווקא אוהב עלילה והתגנבות, והסיפור והדמויות מעניינים

אולי בהמשך ייפול לי האסימון...

evilplate

New member
לטעמי הגיימפליי של המשחק לא פחות טוב מהסיפור

הגיימפליי מאוד דינאמי ופתוח, המשחק יכול להפוך לסוג של חתול ועכבר, תלוי בסיטואציה, והרגשתי שהוא מאוד אינטנסיבי, תעלה את רמת הקושי ותבטל את הראייה דרך קירות.
&nbsp

מישהו 2

New member
אני יחסית מסכים

מה שעשה את ההייפ למשחק הזה, זה החיבור לדמויות ולסיפור.

עלילת המשחק היא ברמת הפקה של סרט, אמנם סרט נדוש וקיטשי על זומבים אבל בכל זאת בנוי טוב עם הדמויות והכול.

למה אני אומר נדוש וקיטשי? בגלל שלפני ששיחקתי במשחק ראיתי כל סרט זומבים אפשרי, וראיתי את The walking Dead
שזאת אולי ה-סדרה שלקחה את כל עניין הזומבים לכיוון הכי ריאליסטי ומגניב שיש.
ולכן כמעט שום דבר במשחק לא עשה עליי רושם, או ריגש אותי יותר מידי...
אני מניח שבן אדם חסר ניסיון עם הסיפור הנדוש של עולם אפוקליפטי של זומבים, התרגש נורא כשפתאום התברר לו שדמות ממש לא צפויה או שזה הדבר האחרון שמגיע לה פתאום ננשכת, וזה נורא עצוב, וההשלכות (ומי שעכשיו צריך לטפל בזה כדי שהיא לא תהפוך לזומבי ; )

ולמרות הכול , אני בטוח שבהמשך תתחבר לדמויות הראשיות ותאהב את זה.
הגיימפליי גם סבבה 8.5 במדד שלי

amithas190

New member
אני הכי רחוק מעניין הזומבים , לא מסוגל לראות סדרות כאלה :)

אבל כאן זה מרגיש כמו נושא משני , כמו ב half life אם אהבת.

amithas190

New member
כשהילדה גילתה שהשותפה שלו נדבקה, לא צפיתי את זה

ונדיר שאני לא צופה התפתחויות כאלה..
ובכלל מהר מאוד הוא מכניס אותך לאווירת הישרדות ומחסור.
חוץ מזה אני לא זוכר עוד משחק שבו לא יכלת לחסל את כל האוייבים ולהתקדם, כאן בחלק מהמקרים זה כמעט בלתי אפשרי.
&nbsp
דרך אגב, יש קשר בין נוטי דוג לבין סקוור ?
המשחק קצת מזכיר את טומב ריידר האחרון

evilplate

New member
לא רואה איך זה מזכיר את TR

אנצ'רטד כן מזכיר את ה THEME של TR הישנים זה כן, אבל TLOU? ממש לא, יש פה את אלמנט ההישרדות (שלא TR האחרון המציא) רק שפה הוא אשכרה מבוצע כמו שצריך ואתה באמת מרגיש שאתה שורד במחסור שמחפש משאבים, ב TR אלמנט ההישרדות היה סתם קישוט שלא השפיע במילימטר על הגיימפליי, לא היית חייב לצוד ולא היה מחסור בדבר, אבל בשביל ה THEME של הסיפור היתה לך איזו משימה בהתחלה לצוד צבי, בזה כל ההישרדות ב TR התמצה.

evilplate

New member
לא כל כך רואה את זה

נקודת הדמיון הכי גדולה זה בקאבר הדינאמי (שנראה לי TR באמת התחיל) שיש לשני המשחקים בניגוד לבעבר שהיית צריך ללחוץ על כפתור במקום שהדמות שלך תתחבא לבד.

נראה לי שזה יותר בגלל שבשניהם יש הרבה צמחייה

והצמחייה דומה כי שניהם לא באמת משחקי PS4 אלא משחקי דור קודם שמשתמשים באותם טריקים גרפיים כדי לסחוט את הקונסולות שלהם,

קוראים לה אלי :)

ידעתי שתשנה את דעתך זה משחק שגורם להחסרת פעימה. גם כל מה שאומרים על "חוסר ניסיון" בסיפורי זומבים. לא מבין מה הקטע אני רואה עכשיו את המתים המהלכים וזה לא שפתאום אני חושב שthe last of us חרא, במתים המהלכים יש דינמיקה של קבוצה שמשתפת פעולה כדי לשמר את האנושיות שלה
ולהיות כמה שיותר אנושיים בתנאי זוועה, בTLOU זה בעיקר מאבק הישרדות של שני אנשים.

amithas190

New member
אתה יודע מה הכי מגניב? ההשקעה בפרטים

היה קטע שברחנו מחיילים למבנה כזה של רכבת תחתית , ועכשיו אנחנו מסתתרים ורואים אותם מתקרבים.
הכל אפוף עשן רעיל ואתה מת מפחד שמשהו ישתבש ..
&nbsp
ואז בתוך כל המתח ג'ואל שם לב שהיא בלי מסיכה בתוך הגז והם מדברים על זה .
וכל זה קורה כשאתה שולט בדמות-זה לא קטע סינמטי.
&nbsp
בכל משחק אחר היו דוחים את השיחה הזו לזמן פחות מתוח.

נכון :) ולא סתם half life עלה לך לראש.

כי גם שם הם ידעו לשלב את הסיפור בצורה טובה עם הגיימפלי בלי סינימטיות. בכלל כל הסמול טוק בין עלי לג'ול כל מה שיש לה להגיד על דברים שהם מוצאים בעולם ועל חפצים כל זה, באמת יוצר דמות שהיא מאוד אנושית ואמיתית.

amithas190

New member
Half life הראשון פרץ את הדרך למשחקים האלה

לפניו משחקי פעולה היו מסתכמים במבוך עם אוייבים מפוזרים

למעלה