התחלתי לשחק ב TLOU בערך שעה וחצי , ואני לא מבין את ההתלהבות

מישהו 2

New member
כי אצלך המעבר מדורג מנמוך לגבוה

נגיד שהיית מקבל כל יום 100 שקל סתם ככה... ופתאום משלב מסוים התחלת לקבל 1000 שקל כל יום סתם ככה ; P (בלי קשר לעבודה)
האם אתה פתאום תחשוב שהימים שהיית מקבל רק 100 שקל ליום היו חרא?
&nbsp
לא, אתה תחשוב היה מצוין ועכשיו בכלל מצוין, ותחשוב על למה מגיע לך כל הטוב הזה...
&nbsp
לעומת זאת, קח בן אדם מפונק שמאז ומתמיד היה רגיל למינימום שבמינימום לקבל 1000 שקל כל יום ותוריד לו את הקצבה ל- 100, כל החיים שלו השתנו
&nbsp
חחח המשל והנמשל הייתי מעריץ הדוק של הז'אנר, אז קל לי להגיד שהעלילה של TLO היא רק סבירה.
אבל גם עלילה סבירה של משחק מחשב זה לא דבר של מה בכך... אז שאפו

הטעות הבסיסית שלך היא.....

אתה יוצא מתוך הנחה, שאם לא ראיתי המון סרטי זומבים או סדרות על זומבים וכו' אז הסטנדרט שלי נמוך משלך שמסתפק במשהו באיכות נמוכה.י
אני לא צריך לראות 500 סרטי זומבים כדי לזהות עלילה טובה, אני קורא ספרים לרובם יש עלילה טובה יותר משל 99% מהסרטים והסדרות, אני כותב בעצמי
יש לי מושג או שניים במה הופך סיפור לטוב, זה מושגים אונברסלים שלא תלויים בז'אנר.

TLOU זה סיפור של שני אנשים, שיכלו להילחם יחד ולשרוד בכל אסון, אם TLOU היה משחק על אסון אקולוגי, משחק על מגפה של האבעבעות שחורות וכו'
הוא עדיין לא היה שונה בהרבה מאיך שהוא עכשיו.

הדמות של אלי, נהדרת כתובה נהדרת, ומדובבת בכישרון יוצא דופן, אלי היא הלב של המשחק לא הזומבים, אהבתי את המשחק כי היא וג'ול הרגישו אמייתים והקשר בינהם הרגיש אמיתי.
ת
המתים המהלכים מעניין כי אתה רואה מאבק אמיתי של קבוצת שורדים לשרוד יחד, לקיים יחידה קטנה של חברה אנושית ששומרת על הצלם שלה למרות כל הקשיים, זה theme אחר לגמרי מTLOU בעיני.

amithas190

New member
מציע לך לעזוב הכל ולהתחיל לקרוא

הספרים האלה יותר טובים מכל ספר אחר ומכל משחק ...
הסדרה עושה להם עוול.

PlayGirl3

New member
זה לא עניין של איכות התוצר, אלא החדשנות

כמו שאמרתי בזמנו כששיחקתי בTLOU בפעם הראשונה- זה פשוט מיש-מאש של כל סדרות, סרטי ומשחקי הזומבים של השנים האחרונות. לא היו שם רעיונות חדשניים, את הכל כבר יצא לי לראות במדיומים אחרים. כולל ההישרדות של ג'ול ואלי שאפשר להקביל אותה ללי וקלמנטיין, גם שם הסיפור הוא סביבם ומדי פעם הם בתוך קבוצה או עוברים בין קבוצות אבל לפני הכל הם צוות של שניים. דברים שהיו אמורים לרגש או להפתיע אותי לא הצליחו לעשות זאת. אחרי 5 עונות של TWD אף דמות שתהפוך לזומבי לא תפתיע אותי, במיוחד אם זאת דמות שלא הספקנו בכלל להכיר כמו טס. באמת הייתי אמורה להרגיש משהו ממה שקרה לה?

וזה משהו שנוטי דוג אלופים בו- לקחת נוסחה מצליחה ולעטוף אותה באריזה חדשה ונוצצת. ע"ע אנצ'רטד וטומב ריידר או ג'ק ודקסטר וכל שאר משחקי הפלטפורמה הדומים שקדמו לו כמו ספיירו.

חדשנות זו לא ערבות לאיכות בטח תסכימי.

כאילו אני מבין שאולי רציתם טוויסט חדש לגמרי על עולם הזומבים, אבל אני לא מבין למה זה פוגע בהנאה כל כך,.הדמויות טובות מאוד, הכי טובות בעיני
בדור הקודם. (שאני אומר דמויות אני מתכוון רק לאלי וג'ול אורלי) אני מסכים איתך לגבי טס שלא היה אמור להזיז לנו שהיא מתה, אבל היא סה'כ דמות משנה.

אני לא יודע למה את חושבת שהיית אמורה להזיל דמעה על טס, אני לא חושב שזה מה שנוטי דוג רצו שיהיה איתה, היא סה'כ דמות שמניעה את העלילה
ומלמדת את אלי משהו חדש, אנחנו לא אמורים להרגיש כלום עליה, אף, דמות במשחק לא חשובה כמו אלי והדמות שלהן נהדרות פשוט.

את אומרת שאת היחסים של "כמו אבא ובת" ראית כבר עם לי וקלמיינטה, ואני יכול ללכת אחורה ולהגיד ששניהם גם the last of us וגם המתים המהלכים
לקחו את המוטיב הזה מהספר the road ששם אבא ובן שורדים יחד עולם פוסט אפוקליטפי.

זה לא מונע מהמתים המהלכים להיות טוב או מTLOU להיות טוב.

אני מבין שציפתם לחדשנות, אני באמת מבין, אבל אני לא יכול לא להרגיש שציפיתם לקצת יותר מדי מהמשחק הזה, אם ציפיתם ממנו לנפץ את כל מה שחשבתם על אפוקליפסה זומבית.

PlayGirl3

New member
אף אחד לא טען שזה משחק לא איכותי

אבל במשחק שנשפט בעיקר לפי העלילה שלו שבכל מקום שיבחו אותה ואת מקוריותה, זה קצת חורה.
וכן, מה לעשות, זה די מוריד מהאימפקט של המשחק כשאתה שוב ושוב אומר לעצמך במהלכו: "אוקיי, זה כמו שקרה עם דמות X בסדרה Y", "אה, אותה סיטואציה כמו במשחק Z" וכו'.

את נותנת המון משקל לplot בהקשר של the last of us אורלי.

אף פעם לא שמעתי מה דעתך על אלי וג'ול עצמם, אני מניח שהם לא פשוט לא נגעו בך, לא ריגשו אותך וזה לגיטימי לחלוטין אבל זה בעיני מה שהכותבים ניסו לעשות. הכול מכוון, לקראת הקלימקס של הסוף. אלי וג'ול הם הלב של המשחק כל השאר זה שולי בעיני. אני מבין אותך כי את אומרת שבכל מקום שמעת
כמה העלילה מקורית וזה מבאס אני לא יכול להגיד שזה לא מבאס.

פשוט לא יודע אולי זה רק אני, אבל ממשחק מחשב לא הייתי מצפה להיות זה ששובר את כל המוסכמות של הז'אנר, אולי מספר, אולי מסדרה.

אני לא חושב שנוטי דוג ניסו לחדש פה כמו שציפיתם, וכמו שקלעת בעצמך, נוטי דוג הם לא חברה שמחדשת, הם חברה של ליטוש, זה באמת נכון,

ג'ק ודקסטר זה בהחלט לקחת את הנוסחא של banjo kazooie אפילו העתיקו את הקטע שיש לך דמות ממזרה שהיא הסייד קיק, וuncharted זה בהחלט
טומב ריידר נוצץ יותר.

בעיני גם TLOU הוא משחק שעומד בכבוד בז'אנר שלו ומביא 2 מהדמויות הטובות שראיתי בנתיים בז'אנר הזה. גם אחרי שאני מת על המתים המהלכים, ומטורף על דרייל אני עדיין חושב שאלי זו דמות אדירה וגם ג'ול.

מבין שעשו לך הייפ מטורף לחדשנות ושזה מוריד, אבל כמו שכבר אמרת, נוטי דוג הם האחרונים שיביאו (plot ) שהוא פורץ דרך וחדשני.
מקווה שבפעם הבאה תוכלי לבוא עם ציפיות יותר סבירות מהם ולהנות ממה שהם כן מציעים (דמויות טובות )
במקום לחפש את מה שהם לא (חדשנות)

PlayGirl3

New member
אם כבר שאלת בקשר לדמויות

כן, חייבת להודות שלא נגעו בי באותה מידה כמוך.

המשחק נהדר אבל אלי לטעמי לא מתנהגת כפי שהייתי מצפה מבת גילה, גם על אף הסיטואציה. ניתן כמובן להתווכח על זה, אבל זו דעתי.
ג'ול הסטריאוטיפ של גבר מצ'ואיסטי ומיוסר והאינטרקציה ביניהם שמתחילה ביחסים קרירים ומנותקים ומתפתחת לידידות נפש עמוקה היא קיטשית (וצפויה) עד כדי בחילה.

דמויות המשנה כל כך ברקע שאין לי מה להגיד עליהן, לא השאירו עליי שום חותם.

ברור לי איך אפשר לראות את זה גם מזווית שונה, אבל אלה התחושות שעלו בי כששיחקתי במשחק. וזה לא שלא נהנתי ממנו, מבחינת המשחקיות הוא היה לי מאוד נחמד וגם סיימתי אותו פעמיים כדי לשחק ברמה הכי קשה שרק היא הייתה מאתגרת בשלבים מסויימים.

אוקיי :) אז אני מבין למה לא נפלת ממנו.

אני מצליח לראות איך המשחק הופך להרבה פחות מעניין עלילתית שהדמויות לא שכנעו אותך, נכון שאפשר לחזות מראש שאלי וג'ול יתקרבו, אך אני אישית במקום לראות בזה קלישאה ראית הי בזה משהו הגיוני וטבעי, לא חושב שלא הייתי נקשר לאנשים ששורדים איתי מסע כזה :) אז למרות שעל פניו
זה אולי צפוי מראש, זה גם טבעי מאוד והגיוני, ואני לא הייתי רוצה שזה יהיה שונה, רק בשביל "להיות שונה"

אבל אני בכל זאת מצליח לראות למה לא מצאת במשחק שום דבר נועז שיצית לך את הדמיון, מהצד שלך נוטי דוג "שיחקו משחק בטוח" בלבד

וזה עניין של טעם לא יכול לומר שזו טעות. :)

למעלה