התייחסות לשרשור הדן באלימות כלכלית

בובה535

New member
לעלמה!

להיפגע זה בחירה, את יכולה לבחור בזה אך חבל, להיות במקום של קורבן זה לא מוביל לשום מקום, את תיגרמי לעצמך להישאר תקועה ולא להיתקדם, אני מזמינה אותך להמשיך לבקר פה באתר, לשתף, להישתתף, ולהבין שכל דבר שעובר עלינו בחיים זה שיעור, אנחנו כל הזמן למדים ולומדים... מאחלת לך תמיד כל טוב וחיים של שלווה ואושר. מלי

BellA עלמה

New member
מצטערת . לא רואה את זה כמוך

היא (המנהלת הפורום) אשת מקצוע לכן אני מצפה ממנה להתנהלות אחרת

BellA עלמה

New member
מצטערת . לא רואה את זה כמוך

היא (המנהלת הפורום) אשת מקצוע לכן אני מצפה ממנה להתנהלות אחרת

בובה535

New member
אמת, השיתופים שלנו באתר נותנים כח אחד לשני...

ולכן כל אחד יקח אחריות על דבריו כדי להעצים אחד את השני ולא להיפך

זה נכון לגבי מי שחזק-ויכול להבין שביקורת

יכולה להביא לצמיחה והתפתחות. אבל לשפוט זה משהוא אחר, אף אחד לא אוהב ששופטים אותו. זה מעורר אנטיגוניזם. ואני גם לא ראיתי שימשהו שפט כאן. פעם גם אני לא ידעתי לקבל ביקורת, והייתי מתרגזת, חושבת שמעליבים אותי, ומנסים להקטין אותי ולפגוע בי, והיום מבינה שאני צריכה ביקורת אמיתי, וללא אינטרס. אחרת אני ישאר מקובעת על הדעות שלי שלא תמיד נכונות כי יש חכמים ממני ומבינים ממני. אני לא מכול אחד מבקשת ביקורת. וזה מעולה לקבל אותה דווקא מאנשים שלא מכירים (כמובן לא סוטים וחולארות) - כי להם בדרך כלל אין אינטרס והם יכולים לראות בצורה אוביקטיוית. אפילו שאני מבשלת משהו, אני חיבת שיגידו לי מה לא בסדר עם מה שהכנתי, ואים משהוא אומר ישר טעים, אני נעלבת ומבינה שהוא מפלשש כי לא נעים לו. ופעם כשהיו אומרים לי שמת יותר מידי מלח, איך הייתי נעלבת. ומתחילה להצטדק.

אה ועוד משהו- אותו אחד שישר אומר "טעים"

ומפלשש, אני ישר יודעת שכנראה גם לו קשה עם ביקורת. ברוב המיקרים זה ככה. ואני בדרך כלל גם משתדלת להתרחק מנשים שלא אוהבים לשמוע ביקורת, אין לי בעיה איתם, אבל כשהם יגדלו קצת ויתפקחו ויהיו יותא אמתיים אין לי בעיה להיות בסביבתם.

ביקורת מול משוב

לא מזמן סיימתי קורס הוראת יוגה לילדים. אחד הדברים החשובים שלמדתי בקורס הזה הוא לא לתת ביקורת, אלא משוב. ומה ההבדל בין ביקורת למשוב? ביקורת באה רק להראות את מה שלא בסדר, מתמקדת בשלילי ולא רואה גם את הצדדים החיוביים. ביקורת היא הרסנית, פוגעת ולא נותנת שום מנוף לצמיחה. לעומת זאת משוב זה לא "חנופה" כלומר לא להגיד רק "אתה בסדר, אתה 10, על הכיפאק" וכו', כן להעיר מה שיש להעיר אבל להתחיל באמירה חיובית. אפשר למשל לומר: מאוד טעים האוכל שהכנת, אני מאוד מעריכ/ה את ההשקעה. הייתי מציע/ה לשים קצת פחות מלח. לתבל גם בתבלין כזה וכזה... זאת דוגמא למשוב. הוא אומר גם את הדברים החיוביים אבל גם נותן הצעות ייעול. ואני מצטרפת לדברייך, גם לי היו מקרים כאלה שהרגשתי שמבקרים אותי או שופטים, במקומות שבהם בכלל לא היו ביקורת או שיפוט. עם הזמן אני באמת לומדת להבחין מתי באמת יש ביקורת ומתי זה בא מהמקום שלי. סך הכל צריך לזכור שאנחנו בתור מי שגדלנו בבתים אלימים, ללא תמיכה ואהבה, קשה לנו לפתח הערכה עצמית. וכל הדמיונות האלה של ביקורת או שיפוט באים מחוסר הערכה עצמית. אותה באמת צריך לפתח. אחת הסיבות שאני מרגישה הרבה פעמים פגיעה, פוחדת מאנשים ו/או מביקורת או שיפוט, זה בגלל חוסר הערכה עצמית. גם כשנותנים לי מחמאות בהרבה מקרים קשה לי להאמין להן... אני בדר"כ נוטה לחשוב שהם סתם מנסים להיות נחמדים...

../images/Emo45.gif

כשמדובר בילדים זה חייב להיות משוב. אבל היום אני לא צריכה כבר את המשוב, אני מחפשת את האמת. כשהייתי במצב פגיע יותר, זה עבד עלי מצויין!!! שמצד אחד מראים לי את החיובי ומצד שני איפה אני צריכה להישתפר. היום כשאני מודעת לחיובי שלי, אני לא צריכה את הגינונים שלפני. לכן ביקורת מספיקה לי. אני למדתי לקחת אותה בפרופורציה.

נהדר ../images/Emo13.gif

זה נפלא שאת יכולה לעמוד בפני ביקורת ואפילו להיות מורווחת ממנה. אני עדיין במקום שביקורת סוגרת אותי. אם כי לפעמים דווקא מתוך כאב עצום שביקורת יכולה לגרום לי, אני יכולה להתחשל. (בבחינת: מה שלא הורג מחשל). ואגב, לגבי המשוב שעליו למדנו בקורס, למדנו לא רק לתת אותו לילדים אלא לפעול לפיו גם בינינו לבין עצמנו, למשל כשאחד מהתלמידים בקורס נתן שיעור לדוגמא ואנחנו נתנו לו משוב על השיעור. עדיין אני צריכה קודם בכלל ללמוד להאמין למחמאות שנותנים לי.

BellA עלמה

New member
סבבה לכם ולכן

לא ראיתם שיפוטיות ? אני כן מה לעשות כאחת שעוסקת בתחום החינוך וטיפול אני קצת מבינה את ההבדל בין ביקורת למשוב

למעלה