התייעצות - אחוזים למתווך

מדגסקר3

New member
אחוזים ובלעדיות

בפעמיים שמכרתי דירות התנאי שלי למתווך היה שהוא גובה עמלה רק מהקונה. אל תשכחי שאת בסופו של דבר עושה לו טובה כשאת נותנת לו למכור את הדירה שלך. למתווך הראשון הסכמתי לתת בלעדיות של חודשיים והוא עמד בהבטחתו ומכר במחיר שביקשתי. לשני לא נתתי בלעדיות אבל אמרתי שננסה חודש ובאותו חודש אני לא מביאה אף מתווך - כאילו בלעדיות אבל בע"פ. לדעתי זה היווה בשבילו תמריץ להתאמץ למכור

למדגסקר3 - התייחסות.

איני יודע אם סיפורך מבוסס על אמיתות או צ'זבט יפה, אבל כדי שאוכל להגיב,אז... נניח שכן...

שום מתווך "בר דעת" ומקצועי לא יסכים לעבוד עבור מוכר בבלעדיות ללא תמורה, מתווך אינו פילנטרופ ובוודאי שאינו עובד חינם.[פרנסתו תלוייה בכך]

אבל כנראה שלך יצא להכיר מתווך דימיוני ו "רעב" ללחם שמוכן לעבוד עבורך בחינם בגלל החיוך המקסים שלך.

מוכר/ת דירה לא עושה שום טובה למתווך זה או אחר כשהוא/היא נותן/ת לו להבין שזו זכות לעבוד עבור בעלת דירה שיודעת לחייך בצורה מקסימה ולתת "אפס" בתמורה.

ולא אוסיף.

elvinnox

New member
מוכר דירה עושה טובה ענקית למתווך

בכך שהוא מביא לו אפשרות פרנסה ולהציג את הדירות בשוק שגם ככה אין בו צורך במתווך.
&nbsp
זה מאוד פשוט:
תבקש מחיר הגיוני - תמכור,
תבקש מחיר הזוי - עם כל המתווכים וכל הסיפורים תשאר עם עצמך ובזבוז זמן של טלפונים.
&nbsp

מדגסקר3

New member
דרך אגב-

בלעדיות זאת דרישה של המתווך, לא של המוכר. עדיף לא לתת בלעדיות היי אז את תקועה עם אותו מתווך שלא בטוח שהוא עושה עבודה טובה ולא תוכלי להחליף אותו עד סוף התקופה שחתמת לו. בלי בלעדיות הוא יתאמץ יותר בידיעה שיש עוד מתווכים שישמחו למכור בשבילך את הדירה

מדגסקר3

New member
זאת עובדה...

דירה טובה במקום טוב- תאמין לי שהמתווך ישמח לקבל את האחוזים שלו מהקונה בלבד- עדיף לו מכלום. אם תהיה לך הזדמנות למכור דירה תעשה ניסיון, תציע את זה למתווך ותראה שהוא לא יוותר על ההזדמנות כי כמו שאמרת זו הפרנסה שלו.

למה קונים מכשירי חשמל וריהוט בחנויות שגובות עמלת תיווך ?

למה לא פונים ישירות ליבואן ? או ליצרן בחו"ל ?
יש לא מעט דוגאות בחיי היום יום בו אנו פונים כחלק מסגנון החיים למתווכים , כך הדבר ברכישת מכלול מוצרי "בר קיימא" לבית או לשיפור איכות החיים.

ולנמשל :
כל אחד יכול למכור כראות עיניו ללא סיוע חיצוני, אבל העובדות הם שלמוכר הממוצע אין בדר"כ את "ארגז הכלים" הדרוש למו"מ או לקביעת המחיר הנכון לדירה, או סבלנות לרוכשים שחולפים בדירתו ובלא מעט מן המקרים הם פונים למתווכים [ראו מיכאלה כדוגמה]

בענף הביטוח שונתה המגמה בשנים האחרונות... לרכישת ביטוח ישיר ללא תיווך, כולם צפו את העלמות סוכני הביטוח, וראה זה פלא, הם ממשיכים לייצג את מרבית אזרחי המדינה המבוטחים ביחס של 70 : 30 וכך גם בתחום הנדל"נ.

sergi0

New member
הסוכנים ממשיכים לייצג בעיקר מתוך בורות של הצרכנים

אם תשים לב באיזה מוצרים הסוכנים מייצגים את האזרחים, הרי שלא מדובר יותר בקרנות הפנסיה ששם אין יותר "בשר", גם לא בביטוח רכב כיוון שהביטוח הישיר שולט.
גם בקרנות השתלמות אין שום צורך בסוכן יותר.
&nbsp
הסוכנים מייצגים את האזרחים במוצרים כמו ביטוח מנהלים (מוצר מקולל אבל מכניס כסף רב לכיסי הסוכן), בכל מיני ביטוחים שוליים כמו ביטוח נגד פציעות או נגד זה שלא תתעורר בבוקר לעבודה כי התקלקל לך השעון - בקיצור רק בדברים מיותרים לחלוטין שמכניסים כסף לסוכנים.
&nbsp
סוכני הביטוח ייאלצו לעשות שינוי גדול או שיימצאו את עצמם נוהגים במוניות ומוכרים פלאפל.
&nbsp
כמו שרשמו פה לפני - גם סוכני הדיור - הידועים בשם מתווכי הנדלן - זה מקצוע שייעלם עם הזמן. אין בהם צורך, הם רק משיתים עוד עלויות מיותרות.
אתה אדם חכם ובטח שם לב שבכל תחום כמעט המתווכים נמחקים (ודש לסוכני הנסיעות).
&nbsp

arielez

New member
עם עובדות קשה להתווכח

דויד היקר,

ראשית, אני חייב לכתוב לך שאתה אחד האנשים היותר מעניינים בפורום ואני קורא ולומד ממה שאתה כותב. אני גם עד לכך שאתה לא מצדד באופן חד צדדי במתווכים אז המשך כך.

אבל... ונתחיל מהסוף, היחס הוא 70:30 לטובת עסקאות שמבוצעות ללא תיווך. לא מזמן העלתי קישור לנתונים האלה ואם תרצה אחפש ואעלה שוב.

יצא לי לבצע כמה עסקאות נדלן בשנים האחרונות ומתווכים עטו עלי והציעו את שירותם ללא עמלה שאותה הם קיבלו או התכוונו לקבל מהקונה או המשכיר בלבד. לא יודע אם זה מוסרי ולא יודע אם זה נאות אבל זאת עובדה. אם כבר נכנסנו למקרים הפרטיים שלי, המתווכים לרוב הפריעו לי בעסקאות והייתי מעדיף לבצע אותן ללא מתווך (כמו שעשיתי במקרים מסויימים).

ובשאר תחומי החיים? את רוב הקניות אנו עושים דרך האינטרנט, אם זה מאיביי וחנויות בחו"ל כדי לקבל מחיר זול יותר ואם זה דרך חנויות רשת בארץ כדי לא לשלם "עמלת חנות". הייתי מעדיף להכנס לחנות ולקנות אבל מה לעשות שלמחיר יש משקל כבד?

גם בביטוח זה לא בדיוק שחור ולבן. מאז כניסת הביטוחים הישירים המחירים ירדו פלאים והפכו את רכישת הביטוח דרך סוכן לכדאית יותר, חוץ מזה שאין ספק שברכישת ביטוח ישיר אתה מסתכן באי קבלת שירות ובמריחת זמן ואי התייחסות, אבל אני מאמין שגם זה ישתנה.

אני לא מזלזל במקצוע התיווך וחושב שישנם מקרים שבהם המתווך באמת עוזר וחשוב, אבל המשקל שאותו אתה מייחס למתווך הוא קצת גבוה לדעתי.

אנחנו לא ארה"ב ששם אי אפשר לבצע עסקאות ללא סוכן נדלן אבל כמות המתווכים בישראל היא עצומה לעומת כמות התושבים ועובדה היא שרבים נאלצים למצוא פרנסה נוספת.

למעלה