התייעצות בנוגע לאימוץ חתול חדש כשבבית יש חתולה מבוגרת ודומיננטית

DreamerLL

New member
✏️

נשארתי בבית עם חתולה (נקבה) שצריכה להיות בת 12-13. מאז שהחתול שלי נפטר (ביום ראשון האחרון), היא יותר צמודה אליי ויותר דורשת תשומת לב (לגיטימי), אבל בכל פעם שאני יוצא מהבית היא מתיישבת ליד הדלת (או מתהלכת בבית) ומייללת יללות קולניות במיוחד (ככה התנהגה גם לפני שאימצתי את הזכר שנפטר).
חזרתי הביתה ממש לפני כמה דקות והקלטתי את הוידאו הקצר הזה שתבינו על מה אני מדבר.
שני החתולים שלי חיו באותו הבית יחד איתי 8 שנים, אבל אף פעם לא הסתדרו ביניהם. הנקבה תמיד הייתה הדומיננטית והייתה תוקפת אותו כל יום ורבה איתו כל יום.
חשבתי להביא לה במידי חבר חדש. אתמול ביקרתי ב"צער בעלי חיים" סניף תל אביב והתעניינתי באימוץ חתול, זכר בוגר.
אחרי שסיפרתי את מלוא הסיפור לעובדת שקיבלה את פניי והראתה לי את החתולים השונים, היא אמרה לי שאם היא הייתה במקומי, היא לא הייתה מאמצת בשלב הזה חתול חדש רק כדי לא לפגוע בחתולה שנשארה בבית. היא טוענת שלהכניס חתול ולא משנה מה גילו, יגרום לסטרס ומלחמות טריטוריה ושזה הדבר האחרון שארצה לגרום לחתולה בת 13 ושאני לוקח סיכון גדול, שבמקום לעשות לה טוב אני עלול לגרום למותה.
במקרה עברה לידנו עובדת נוספת שטענה שהיא מבינה מאוד בחתולים ודווקא המליצה לי לקחת גור, לא חתול בוגר.
העובדת השנייה נשארה בדעתה שעדיף שלא אכניס חתול ולא משנה מה גילו לטריטוריה של חתולה בת 13. אמרה שאתן לה לחיות כמה שנשאר לה לחיות, ובהמשך שאאמץ אפילו שניים יחד, אבל שעכשיו לא אאמץ.
אין ספק שהחתולה שנשארה מאוד דומיננטית, מפונקת וטריטוריאלית. היא תוקפת נקבות, בגלל זה רציתי להכניס זכר, אבל גם את הזכר שכבר היה לי 8 שנים בבית היא תקפה בלי סוף. אז ירדתי מהקטע של לאמץ חתול חדש, אבל כשאני שומע אותה מייללת ככה אני באמת שלא יודע מה לעשות.
היום אפילו לקחתי אותה לווטרינרית שתעשה לה בדיקה גופנית, אבל הכל בסדר, וגם הווטרינרית המליצה לי לא להכניס חתול חדש הביתה.
בימים האחרונים אני נמנע לצאת מהבית כדי לא להשאיר אותה לבד, אבל זה לא יכול להימשך ככה כי גם לי יש חיים.
מה אני עושה?
🙁

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
✏️

נשארתי בבית עם חתולה (נקבה) שצריכה להיות בת 12-13. מאז שהחתול שלי נפטר (ביום ראשון האחרון), היא יותר צמודה אליי ויותר דורשת תשומת לב (לגיטימי), אבל בכל פעם שאני יוצא מהבית היא מתיישבת ליד הדלת (או מתהלכת בבית) ומייללת יללות קולניות במיוחד (ככה התנהגה גם לפני שאימצתי את הזכר שנפטר).
חזרתי הביתה ממש לפני כמה דקות והקלטתי את הוידאו הקצר הזה שתבינו על מה אני מדבר.
שני החתולים שלי חיו באותו הבית יחד איתי 8 שנים, אבל אף פעם לא הסתדרו ביניהם. הנקבה תמיד הייתה הדומיננטית והייתה תוקפת אותו כל יום ורבה איתו כל יום.
חשבתי להביא לה במידי חבר חדש. אתמול ביקרתי ב"צער בעלי חיים" סניף תל אביב והתעניינתי באימוץ חתול, זכר בוגר.
אחרי שסיפרתי את מלוא הסיפור לעובדת שקיבלה את פניי והראתה לי את החתולים השונים, היא אמרה לי שאם היא הייתה במקומי, היא לא הייתה מאמצת בשלב הזה חתול חדש רק כדי לא לפגוע בחתולה שנשארה בבית. היא טוענת שלהכניס חתול ולא משנה מה גילו, יגרום לסטרס ומלחמות טריטוריה ושזה הדבר האחרון שארצה לגרום לחתולה בת 13 ושאני לוקח סיכון גדול, שבמקום לעשות לה טוב אני עלול לגרום למותה.
במקרה עברה לידנו עובדת נוספת שטענה שהיא מבינה מאוד בחתולים ודווקא המליצה לי לקחת גור, לא חתול בוגר.
העובדת השנייה נשארה בדעתה שעדיף שלא אכניס חתול ולא משנה מה גילו לטריטוריה של חתולה בת 13. אמרה שאתן לה לחיות כמה שנשאר לה לחיות, ובהמשך שאאמץ אפילו שניים יחד, אבל שעכשיו לא אאמץ.
אין ספק שהחתולה שנשארה מאוד דומיננטית, מפונקת וטריטוריאלית. היא תוקפת נקבות, בגלל זה רציתי להכניס זכר, אבל גם את הזכר שכבר היה לי 8 שנים בבית היא תקפה בלי סוף. אז ירדתי מהקטע של לאמץ חתול חדש, אבל כשאני שומע אותה מייללת ככה אני באמת שלא יודע מה לעשות.
היום אפילו לקחתי אותה לווטרינרית שתעשה לה בדיקה גופנית, אבל הכל בסדר, וגם הווטרינרית המליצה לי לא להכניס חתול חדש הביתה.
בימים האחרונים אני נמנע לצאת מהבית כדי לא להשאיר אותה לבד, אבל זה לא יכול להימשך ככה כי גם לי יש חיים.
מה אני עושה?
🙁
איזה וידאו קצר?

Yukita

Active member
מנהל
האמת זו דילמה. לאור מה שסיפרת הנטייה שלי היא יותר לכיוון של מי שאמרה לך לא לאמץ. היללות ליד הדלת אינן מכוונות לסתם כל חברה שהיא אלא ספציפית אליך - ולכן לא צריך לחשוב שכל אחד אחר (חתול או אדם) יכול להחליף אותך.

בתור שמר-חתול, קרה שביקשו ממני דברים כמו לבוא פעמיים ביום ולהישאר במיוחד יותר זמן (כי החתול שלנו מאוד חברותי וירגיש בודד) והתברר שלא דובים ולא יער - החתול מאוד חברותי למשפחה שלו, לא לאנשים שהוא לא מכיר, ולעתים לא רוצה שיגעו בו בכלל ושהייה ארוכה מדי של זר בבית רק מלחיצה אותו. הדברים הללו כמובן משתנים מחתול לחתול כי כל אחד והאישיות שלו - אך משום מה יש לאנשים רבים להפתיע נטייה להמעיט בערך הקשר האישי של החתול אליהם. אולי בגלל הדעה הקדומה הרווחת לפיה חתולים לא באמת אוהבים אותנו - זו רק דעה קדומה, לא אמת.

חתול בוגר כמעט בוודאות ירגיש לחתולה שלך כמו איום ופלישה לטריטוריה. גור יהיה פחות מאיים אך בגילה הסבירות היא לכיוון שהיא לא תאהב אותו גם אם הוא יהיה ידידותי אליה ותראה מתקפה בכל רצון שלו להתקרב. הגיל שלה באמת לא צעיר ולדבריך גם קודם היא לא היתה ידידותית למנטה ז"ל.

האמת היא שאי אפשר לדעת אבל המידע הקיים גורם לי לחוש שזו בצב" ח שאמרה לך לא לאמץ צודקת.

DreamerLL

New member
בגלל זה אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות.
מצד אחד, אני חרד לבריאות שלה, אבל מצד שני אני גם חרד לחיי האישיים כי אני לא יכול להישאר כל היום בבית ו"לבדר" אותה.
היום בשעה 06:00 בבוקר היא יללה כך למרות שאני נמצא בבית ישן במיטה, ולא מחוץ לבית. אני חושש שזה יהפוך למטרד שלא אדע איך להתמודד עם זה..
:(

גורדיאן-II

Active member
בגלל זה אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות.
מצד אחד, אני חרד לבריאות שלה, אבל מצד שני אני גם חרד לחיי האישיים כי אני לא יכול להישאר כל היום בבית ו"לבדר" אותה.
היום בשעה 06:00 בבוקר היא יללה כך למרות שאני נמצא בבית ישן במיטה, ולא מחוץ לבית. אני חושש שזה יהפוך למטרד שלא אדע איך להתמודד עם זה..
:(
זאת באמת לא הדרך להישאר בבית כדי 'לבדר' אותה.
מצד שני אם תביא עוד חתול תצטרך להישאר בבית כדי לוודא שהם לא קורעים אחד את השני.
6 בבוקר זאת שעה חביבה על חתולים, לפחות על אלו שלי, גם אצלי הם עושים צרות בשעות האלה - לצאת לחצר, להיכנס לבית, לזחול מתחת לשמיכה כדי להתכרבל, להתווכח ביניהם וכל השאר, החתולה שלך לא מיוחדת בזה.
חוץ מזה - כשאתה עוזב את הבית, למרות הקונצרט ואחריו, היא הולכת לישון, לא להתאבד, אתה צריך לדאוג פחות.

DreamerLL

New member
זאת באמת לא הדרך להישאר בבית כדי 'לבדר' אותה.
מצד שני אם תביא עוד חתול תצטרך להישאר בבית כדי לוודא שהם לא קורעים אחד את השני.
6 בבוקר זאת שעה חביבה על חתולים, לפחות על אלו שלי, גם אצלי הם עושים צרות בשעות האלה - לצאת לחצר, להיכנס לבית, לזחול מתחת לשמיכה כדי להתכרבל, להתווכח ביניהם וכל השאר, החתולה שלך לא מיוחדת בזה.
חוץ מזה - כשאתה עוזב את הבית, למרות הקונצרט ואחריו, היא הולכת לישון, לא להתאבד, אתה צריך לדאוג פחות.
אז זהו, שאת הסרטון צילמתי כשאני כבר חזרתי הביתה והייתי בחדר מדרגות.
אי אפשר לדעת כמה זמן הייתה ליד הדלת וצרחה את נשמתה.
מאז יום ראשון שהזכר נפטר, היא כמעט ולא ישנה. לא שהיא אהבה כלכך לישון לפני כן, אבל אני מבחין בשינוי העצום שחל כרגע כי עכשיו היא באמת לא רוצה לישון, ישנה ממש מעט.
מאתמול הערב לא יצאתי עדיין מהבית... רק בשביל לא להשאיר אותה לבד

Yukita

Active member
מנהל
עולה בדעתי שאם ברצונך לדעת מה באמת קורה כשאינך בבית, באפשרותך לשים מצלמה ופשוט להעיף מבט מדי פעם במהלך היום בפלאפון שלך. האם זו אפשרות?

DreamerLL

New member
עולה בדעתי שאם ברצונך לדעת מה באמת קורה כשאינך בבית, באפשרותך לשים מצלמה ופשוט להעיף מבט מדי פעם במהלך היום בפלאפון שלך. האם זו אפשרות?
פחות, כי אם תיילל בזמן שאני לא בבית (וביר להניח שזה מה שקורה), אז לצפות בה בטלפון רק יגרום לי לדאוג יותר והרצון לסיים את הפעילות שלי בחוץ ולחזור מהר הביתה להיות איתה

Yukita

Active member
מנהל
המממ. הרעיון יותר בתקווה שהיא מפסיקה ליילל ואז תוכל להירגע...

בכל אופן תוכל לנסות להסיח את דעתה בעת שאתה יוצא. אולי להניח קערית עם מנת אוכל רטוב רחוק מהדלת ממש שנייה לפני היציאה, תלוי מה החתולה שלך אוהבת.

DreamerLL

New member
המממ. הרעיון יותר בתקווה שהיא מפסיקה ליילל ואז תוכל להירגע...

בכל אופן תוכל לנסות להסיח את דעתה בעת שאתה יוצא. אולי להניח קערית עם מנת אוכל רטוב רחוק מהדלת ממש שנייה לפני היציאה, תלוי מה החתולה שלך אוהבת.
אני לא חושב שהיא מתחילה ליילל בצרחות מיד כשאני יוצא מהבית (לא יכול לדעת את זה).
אתמול למשל נעדרתי מהבית 5 שעות, וכשחזרתי שמעתי אותה בקולי קולות מחדר המדרגות בקומת הכניסה, ואני גר בקומה השלישית.
לא יכול לדעת כמה זמן התהלכה בבית ובכתה ככה..
אני לא יכול לסגור את עצמי בבית. היום עדיין לא יצאתי מהבית בכלל. מאתמול בערב אני בבית , אפילו לסופר לא הלכתי

גורדיאן-II

Active member
פחות, כי אם תיילל בזמן שאני לא בבית (וביר להניח שזה מה שקורה), אז לצפות בה בטלפון רק יגרום לי לדאוג יותר והרצון לסיים את הפעילות שלי בחוץ ולחזור מהר הביתה להיות איתה
אולי, ואולי לא, אם לא תבדוק מה קורה כשאתה לא שם לא תדע בוודאות כי היא באמת בוכה.
וכמו שאלישבע אמרה אולי היא התחילה לילל רק כשאתה התקרבת, החתולים שלי מזהים את הקול של המכונית שלי ספציפית ויוצאים לקבל את פני.
ומערכת מעקב היא לא עסק יקר, אם יש לך מחשב שולחני אתה צריך לקנות רק מצלמה שעולה כמה עשרות שקלים (עם מיקרופון) ויש תוכנות חינם שדואגות להקלטה, כאשר תחזור לבית תוכל לבדוק מה קרה קודם לכן.

DreamerLL

New member
אולי, ואולי לא, אם לא תבדוק מה קורה כשאתה לא שם לא תדע בוודאות כי היא באמת בוכה.
וכמו שאלישבע אמרה אולי היא התחילה לילל רק כשאתה התקרבת, החתולים שלי מזהים את הקול של המכונית שלי ספציפית ויוצאים לקבל את פני.
ומערכת מעקב היא לא עסק יקר, אם יש לך מחשב שולחני אתה צריך לקנות רק מצלמה שעולה כמה עשרות שקלים (עם מיקרופון) ויש תוכנות חינם שדואגות להקלטה, כאשר תחזור לבית תוכל לבדוק מה קרה קודם לאני לא ב

ומערכת מעקב היא לא עסק יקר, אם יש לך מחשב שולחני אתה צריך לקנות רק מצלמה שעולה כמה עשרות שקלים (עם מיקרופון) ויש תוכנות חינם שדואגות להקלטה, כאשר תחזור לבית תוכל לבדוק מה קרה קודם לכן.
אני לא בעל רכב.
אני גר בקומה השלישית, את הצרחות שמעתי ברגע שפתחתי את דלת הבניין למטה. אין סיכוי שיכלה להבין שזה אני.
אני יודע שאת מנסה לעזור, אבל מעקב של מצלמות וכו זו לא אופציה מבחינתי.
אם החיים שלי הולכים להיפגע אז אני לא חושב שאוכל להמשיך להחזיק בה, למרות שמחשבה כזאת לא עולה בראשי בכלל, אבל יש גבול לכמה שאוכל לספוג ולסבול

גורדיאן-II

Active member
אני לא בעל רכב.
אני גר בקומה השלישית, את הצרחות שמעתי ברגע שפתחתי את דלת הבניין למטה. אין סיכוי שיכלה להבין שזה אני.
אני יודע שאת מנסה לעזור, אבל מעקב של מצלמות וכו זו לא אופציה מבחינתי.
אם החיים שלי הולכים להיפגע אז אני לא חושב שאוכל להמשיך להחזיק בה, למרות שמחשבה כזאת לא עולה בראשי בכלל, אבל יש גבול לכמה שאוכל לספוג ולסבול
א. אני גבר.
ב. אתה לא חושב שתוכל להמשיך ולהחזיק בה? - מרוב שאתה דואג לה אתה שוקל לא להחזיק בה? הגיוני מאוד, אני חייב לציין.

גורדיאן-II

Active member
אז להרוס לעצמי את החיים זה הגיוני מבחינתך?
לא הגזמת? אתה שוקל לזרוק אותה למות בקור וברעב בחוץ כי אתה חושב שהיא בוכה כשאתה יוצא מהבית, לא רוצה לבדוק אם זה באמת נכון, וגם אם זה במקרה נכון אלו שתי האופציות שנראות לך? לזרוק או להרוס לעצמך את החיים? כאילו אי אפשר להשאיר אותה שתבכה בבית בזמן שאתה בחוץ עסוק בלא להרוס לעצמך את החיים?
אני בכל אופן סיימתי לייעץ לך, זה פורום שמיועד לעזור לחתולים, לא לבעיות אישיות.

DreamerLL

New member
לא הגזמת? אתה שוקל לזרוק אותה למות בקור וברעב בחוץ כי אתה חושב שהיא בוכה כשאתה יוצא מהבית, לא רוצה לבדוק אם זה באמת נכון, וגם אם זה במקרה נכון אלו שתי האופציות שנראות לך? לזרוק או להרוס לעצמך את החיים? כאילו אי אפשר להשאיר אותה שתבכה בבית בזמן שאתה בחוץ עסוק בלא להרוס לעצמך את החיים?
כנראה שהבנת הנקרא זה לא הצד החזק אצלך.
אם היית קורא את ההודעה שוב היית מבין שאתה הבנת אותי לגמרי לא נכון, אבל אתה בוחר לעקוץ, זה אומר הרבה עליך.
ולא שאני חייב לך דין וחשבון, אבל אני לא שומע דברים מהדמיון שלי... כל טוב

אלישבע777

Well-known member
כן גורדיאן, הפורום הזה הוא גם לאנשים שאינם מסתדרים עם ( התנהגות ) החתולים שלהם. ואנו נותנים להם עצות כפי יכולתנו. לא צריך להעליב אנשים שקשה להם עם החתול. אפשר פשוט לא לענות להם ולא לנזוף בהם. נזיפות מגיעות רק למי שמתעלל בחתול ולא למי שדואג לו יותר מדי.

למעלה