התייעצות בנוגע לאימוץ חתול חדש כשבבית יש חתולה מבוגרת ודומיננטית

גורדיאן-II

Active member
כן גורדיאן, הפורום הזה הוא גם לאנשים שאינם מסתדרים עם ( התנהגות ) החתולים שלהם. ואנו נותנים להם עצות כפי יכולתנו. לא צריך להעליב אנשים שקשה להם עם החתול. אפשר פשוט לא לענות להם ולא לנזוף בהם. נזיפות מגיעות רק למי שמתעלל בחתול ולא למי שדואג לו יותר מדי.
'אני לא חושב שאוכל להמשיך להחזיק בה' - נשמע לך כמו מישהו שדואג לחתולה שלו?
מה את חושבת שיקרה לחתולה בגיל הזה אם הוא 'לא יחזיק בה'? שהיא תעבור לארמון ווינדזור?
אני בטוח שבכך פתחתי פתח להתנצחות איתך באורך הגלות, אבל זה לא יקרה, מצידי את יכולה להמשיך ולספר לו שהחיים שלו חשובים יותר ושהוא יכול לזרוק את החתולה לרחוב, אני לא אתווכח איתך או איתו.

אלישבע777

Well-known member
פחות, כי אם תיילל בזמן שאני לא בבית (וביר להניח שזה מה שקורה), אז לצפות בה בטלפון רק יגרום לי לדאוג יותר והרצון לסיים את הפעילות שלי בחוץ ולחזור מהר הביתה להיות איתה
אם כך יקרה, אז היא לא תלמד להירגע בעצמה!! וגם אתה תישאר לא רגוע. הרי ממילא בכל רגע גם היום כשאין לך מצלמה, בלי קשר ליללות שלה - אתה יכול לדאוג לפתע ולחזור הביתה כדי להיות איתה. למה אינך עושה זאת? למה אתה בוחר לצאת? כי אתה חייב לצאת וחייב לחיות את חייך!! חתול אינו תינוק ומה גם שהחתולה אינה בסכנת חיים. אם תהיה יותר רגוע בקשר אליה, היא תלמד להרגיע את עצמה. הבחירה שלך להיות רגוע בקשר אליה, תרגיע גם אותה!
אפשרות נוספת, החתולה חרדתית והיא זקוקה לתרופה או לטיפול אלטרנטיבי. לאחרונה, נתקלתי בתופעה הזאת אצל החתול שלי בן 12. הוא לפתע בלי סיבה נראית לעין, קפץ כנשוך נחש למקום גבוה ולא רצה לרדת. לא לאכול ולא לצרכים. כתבתי על כך לא מזמן. בהתחלה חשבתי שזה יעבור, אבל כשראיתי שהוא פשוט פוחד להישאר על הרצפה, כאילו היא לוהטת... הוא ירד במשקל בצורה שלא תיאמן למרות שקיבל מזון במקום שבו נשאר (על הויטרינה, על המקרר), הבנתי שהוא במצוקה. טיפול תרופתי, איזן אותו נפלא. רבע כדור ליום והוא חזר לעצמו, למרות שאחר כך, אובחן כחולה סרטן, מצבו היום השתפר לאין ערוך, לעומת המצב שלפני התרופה.

DreamerLL

New member
המון תודה אלישבע.
אתן לה לנסות ולהתמודד עם זה בעצמה. כמובן שאפנק אותה כמה שאוכל.
תודה♥️

אלישבע777

Well-known member
לחתולה שלך הרגל לא טוב של שנים. היא למדה לקבל ממך הכל על ידי צרחות, אז למה שהיא לא תצרח. דבר ראשון - החיים האישיים שלך, חשובים יותר!! ואם אינך מסכים איתי, אז אי אפשר לתת לך עצות. עליך להרגיל אותה לאורח חיים אחר! היא מאוד תלותית בך ובעיקר בנוכחותך. כאן הבעיה העיקרית. תתחיל להרגיל אותה אחרת. לצאת מדי פעם לכמה דקות ולבוא, כדי שהיא תזכור שאתה בסוף חוזר ומדי פעם להגדיל את השהות בחוץ. כולנו משרתים את החתול בכל, אבל לנו יש עיסוקים משלנו וזמננו יקר. ואם היא צורחת, אז היא בסוף תשתוק. היו לי חתולים שיללו בקול רם כ שירדתי במדרגות, אבל כשבאתי הביתה, מצאתי אותם שקטים לגמרי. אם תרצה להשקיע, אז מצלמה נסתרת עשויה להראות לך, כמה זמן נמשכות היללות. אבל בתנאי שאתה רחוק. חתולים יכולים לזהות אותנו בקרבת מקום, אם אנחנו קרובים לבית או בחדר המדרגות. הם חשים בצעדים, הם שומעים את המכונית, הם מזהים את קולנו ממרחק, יש להם חושים מצויינים לזהות אותנו. כל עוד אתה בקרבת הבית, היא תצרח. יש להניח שהיא תשתוק כעבור זמן מה, אם אתה רחוק.

עד שלא תרגיל אותה אחרת, לדעתי לא כדאי להביא חתול אחר. עקרונית לעניין אימוץ בוגר או גור, אני הייתי ממליצה להביא גור ולא חתול בוגר. מניסיוני - גורים הם יותר נועזים מבוגרים בהתמודדות עם חתול אחר. הם אמיצים וזריזים ולפעמים הגורים הם השולטים... מהניסיון שלי - כשאימצתי גור כשהיה לי חתול בוגר ( היו לי שלושה ניסיונות כאלה) הגור שלט בבוגר, גזל את מזונו , קפץ עליו וניסה לשחק איתו. אבל אין להקיש שזה הכלל. מאידך, אם תראה שהיא כבר אינה במיטבה, או חולה ויש חשש לחייה, כדאי לאמץ חתול נוסף ( לדעתי רצוי גור), כדי שהאבל שלך, לא יהיה כה קשה.

DreamerLL

New member
אין ספק שהחיים שלי הרבה יותר חשובים, אבל אני גם רוצה להתחשב בה וברצונות שלה. היא חיה איתי כבר למעלה מ-9 שנים.
היא חתולה מבוגרת, ואני רוצה שהחיים שלה יהיו טובים ככל האפשר בשנותיה האחרונות.
אין ספק שהיא תלותית מאוד בי, אבל צריך לזכור שרק לפני 6 ימים חי איתה כאן בבית חתול נוסף במשך 8 שנים שהלך לעולמו באופן מפתיע. תחשבי שהיא צריכה להתרגל למצב שבו אני יוצא מהבית ועכשיו היא לבד לגמרי בבית, ואין כאן את החתול הנוסף שהיה נוכח כאן שנים יחד איתה, על אף שהם אף פעם לא הסתדרו ביניהם, והיא זאת שהייתה תוקפת אותו ורבה איתו.
אני לא רואה לנכון להביא חתול חדש כי אני לא חושב שזה ישפר את המצב, להיפך.
אני ממש לא רוצה להביא חתול, גור או מבוגר) שיכניסו אותה ללחץ ויפגעו בטריטוריה שלה. גם מבחינתי, אני לא רוצה חתול נוסף.
אתמול נעדרתי מהבית 5 שעות, כבר מחדר המדרגות שמעתי אותה בוכה/מייללת בצרחות ,אי אפשר לדעת כמה זמן הייתה במצב הזה. אני רק יודע להגיד שברגע שנכנסתי הביתה היא כמובן נרגעה ולא זזה ממני, ורצה לאוכל ולמים ,כאילו ולא אכלה או שתתה כל הזמן הזה שלא הייתי בבית והייתה רק עסוקה בלצרוח :(

*אחת

Member
אין ספק שהחיים שלי הרבה יותר חשובים, אבל אני גם רוצה להתחשב בה וברצונות שלה. היא חיה איתי כבר למעלה מ-9 שנים.
היא חתולה מבוגרת, ואני רוצה שהחיים שלה יהיו טובים ככל האפשר בשנותיה האחרונות.
אין ספק שהיא תלותית מאוד בי, אבל צריך לזכור שרק לפני 6 ימים חי איתה כאן בבית חתול נוסף במשך 8 שנים שהלך לעולמו באופן מפתיע. תחשבי שהיא צריכה להתרגל למצב שבו אני יוצא מהבית ועכשיו היא לבד לגמרי בבית, ואין כאן את החתול הנוסף שהיה נוכח כאן שנים יחד איתה, על אף שהם אף פעם לא הסתדרו ביניהם, והיא זאת שהייתה תוקפת אותו ורבה איתו.
אני לא רואה לנכון להביא חתול חדש כי אני לא חושב שזה ישפר את המצב, להיפך.
אני ממש לא רוצה להביא חתול, גור או מבוגר) שיכניסו אותה ללחץ ויפגעו בטריטוריה שלה. גם מבחינתי, אני לא רוצה חתול נוסף.
אתמול נעדרתי מהבית 5 שעות, כבר מחדר המדרגות שמעתי אותה בוכה/מייללת בצרחות ,אי אפשר לדעת כמה זמן הייתה במצב הזה. אני רק יודע להגיד שברגע שנכנסתי הביתה היא כמובן נרגעה ולא זזה ממני, ורצה לאוכל ולמים ,כאילו ולא אכלה או שתתה כל הזמן הזה שלא הייתי בבית והייתה רק עסוקה בלצרוח :(
שלום לך, מקריאת כל דבריך הבנתי שהחתולה תמיד היתה דומיננטית ולא חברותית ולא קיבלה את החתול, שלצערנו מצא את מותו בפתאומיות, גם לאחר שנים. סביר מאד שהשינוי הפתאומי הטרגי שקרה גורם לה להתנהג כך ומה שאפשר לעשות הוא קודם כל לוודא שהיא אכן בריאה פיזית (שזה אומר ללכת לעוד וטרינר, ולווטרינר ותיק ומומלץ שראה כבר הכל). אם אכן כך, לתת לה זמן הסתגלות עם יותר תשומת לב ומגע (תקנה לה בובה ממולאת ומרופדת גדולה שתשחק איתה ותישען עליה, תשחק איתה יותר מכרגיל ותפנק אותה בחטיפים), ואם אחרי תקופה מסוימת זה לא עוזר - לפנות לטיפול מרגיע תרופתי.
ברור שאינך צריך לעצור את חייך ומן הצד השני גם החתולה, שנמצאת כרגע במצוקה, צריכה בדיקה וטיפול.
אם אינך רוצה לשים מצלמה בבית ואם יש לך שכנים טובים בבניין (לי אין), אולי כדאי לבקש מהם לצאת ולהאזין מחוץ לדלת שלך כשאתה לא נמצא אם ניתן לשמוע יללות או יבבות, או אפילו לתת להם מפתח שיאזינו מבחוץ ואח"כ ייכנסו פנימה.
גם אני לא חושבת שכדאי לך כרגע לאמץ חתול נוסף, גור או בוגר, אלא להתרכז בשניכם בתקופה הראשונית הקשה של האבל.
אני מבינה את התסכול ואת חוסר האונים נוכח ההתנהגות הכואבת של החתולה, אבל תזכור שזאת תקופה קשה שתעבור, ושבמקרה הכי גרוע אם כל צעדי ההתנהגות לא עוזרים - יש מענה תרופתי שיחזיר לה את השלווה בשנים האחרונות של חייה.

Yukita

Active member
מנהל
ח'ברה בבקשה - בואו נחשוב איך ניתן לעזור לחתולה.

דגלמנגל

Well-known member
או.קיי. אני מציע להפנות את האיש למומחה/ית להתנהגות חתולים. יש כאן בעיה התנהגותית מובהקת ואפילו ג'קסון גלקסי אינו פותר דברים כאלה בהתכתבות באינטרנט.

Yukita

Active member
מנהל
אכן אפשר לתת שמות של יועצות חתולים לפי אזור המגורים, צריך רק להגיד באיזה אזור בארץ מדובר.

אם גרים באזור המרכז אפשר לפנות למרפאה של ד"ר נעה הראל, שהתמחתה בוטרינריה התנהגותית.

למעלה