התייעצות בנוגע לדו״ח חניה בת״א

davesh

New member
התייעצות בנוגע לדו״ח חניה בת״א

אישתי קיבלה דו״ח חניה שניתן ע״י שוטר, בניגוד לדו״ח של פקח עירוני.
הדו״ח ניתן על חניה על מדרכה צבועה אדום-לבן מול ביתנו (בתל-אביב).
אציין שפקחים של העירייה לא מחלקים בשעות הערב דוחות לרכבי דיירי הרחוב החונים על אדום-לבן מכיוון שהעירייה מודעת למצוקת החניה.
כתבתי מכתב ערעור למשטרה ובו ציינתי עובדה זו, וגם שאישתי הייתה בהריון מתקדם (ולכן גם לחוצה להתפנות) ועם עוד שתי ילדות קטנות ברכב, וביקשתי שלפנים משורת הדין שיבטלו את הדו״ח.
המשטרה סירבו לבטלו.
האם להשלים עם רוע הגזירה ולשלם את הדוח, או שכדאי לבקש להשפט?
תודה

דו"ח חניה בת"א

בת"א, בניגוד לחוק ולתקנות העירוניות, ישנה הסכמה עיוורת בין העירייה לתושבים לפיה החניה מותרת בשעות הערב- בכפוף לכך שהרכב לא חוסם מעבר הולכי רגל ומסכן את משתמשי הדרך.
יכול כי המשטרה זומנה למקום, בשל תלונה של פלוני על הפרעה.
תפנה לבית המשפט, מבחינה משפטית אכן יש לכם טיעון.

shlang

New member
לו היית מצרף לכאן את התמונות - תשובת העו"ד היתה שונה

קיבלת ממני תשובה מפורטת בפורום השני
שים לב - מדובר בהסכמה עיוורת שלא כתובה בשום מקום והרכב שלך ממש חוסם מעבר ה"ר ולא רק , גם חונה במקום המיועד לאופנועים

davesh

New member
כפי שכתבתי בפורום השכן

התמונות הן לא של הרכב של אישתי. הן צולמו הבוקר.
הרכב של אישתי עמד כמו התמונה של הרכב הבודד.
הרכב לא עובד על חניה המיועדת לאופנועים, אלא על פינת הרחוב, וגם האופנוע חונה שם על אדום-לבן.
אין שם שום חסימה של מעבר ה"ר.
אין ערב שלא חונה שם רכב (או בפינה שממולו), ואף פקח לא רושם להם דו"ח. רק במקרה שלכב אין תו חנייה איזורי יירשם לו דו"ח.

עומד איתן בעמדתי

אין מדובר בחסימת מעבר ה"ר, כיוון שה"ר מקומם על המדרכה.
עיריית ת"א מתירה חניית רכבים בחניות אופנועים, שוב, בשעות הלילה ובאיזורים עם מצוקת חנייה.
הדו"ח ניתן ע"י שוטר, כיוון שהשוטר אינו מכיר את הנוהל (אשר כאמור מעולם לא עלה על הכתב).
מדובר באכיפה ברירנית ומשכך, יש מקום להקלה במידת מה בגובה הקנס, לכל הפחות.
&nbsp

davesh

New member
השאלה הנשאלת היא, איך אני מוכיח בבימ"ש שיש נוהל

שבו הפקחים לא מחלקים דוח"ות לתושבים? הרי אתה בעצמך כתבת שההסכם הוא לא כתוב, אלא בע"פ.
אישתי כתבה מכתב למשטרה וביקשה לפנים משורת הדין לבטל את הדו"ח, וענו לה שאין לה וותק מספיק כדי להמיר את הדו"ח לאזהרה.
מכיוון שאישתי לא ילידת הארץ, היא ניסחה את המכתב בצורה לא רשמית ולא הדגישה מספיק את העובדות.
אני כתבתי מכתב נוסף ובו ביקשתי לערער על ההחלטה ובו פירטתי את הנסיבות.
- פקחים לא מחלקים בשעות הערב והלילה דו"חות לתושבים החונים על אדום-לבן.
- לא הייתה חניה מוסדרת פנויה בקרבת הבית.
- אישתי הייתה בהריון מתקדם ולכן קשה היה לה ללכת מרחק רב, ובנוסף היו עימה 2 בנותינו הקטנות.
- בשל הריונה המתקדם היה לחץ רב על שלפוחיתה, והיא היתה צריכה להתפנות.
גם לאחר ציון כל העובדות הנ"ל, המשטרה ענתה שההחלטה עומדת בעינה.
לפי דעתי כן היה מקום לבוא לקראת אישתי ולבטל את הדו"ח.

shlang

New member
אתה לא מבין - הדוח ניתן ע"י המשטרה (לפי דבריך)

לכן אפילו והיה כתוב נוהל שכזה ,זה לא היה תופס בבית משפט לתעבורה
לו נרשם הדוח ע"י פקח - התביעה העירונית , על סמך הנוחל, היתה מבטלת ולא מגיעה למשפט (בבית משפט לעיניינים מקומיים) לכן כל מה שתכתוב לא יעזור לך, בוצעה עבירה לדעת משטרת ישראל ולכן נרשם הדוח ,לפי התמונה יש עבירה בחניה שכזו

davesh

New member
אני מבין טוב מאד ...

הבעיה היא שאני, ורוב דיירי הרחוב חונים שם באופן קבוע מכיוון שבשלב מסויים כל החניות המוסדרות נתפסות, כאמור והעירייה מעלימה עין.
כלומר אם אותו שוטר יעבור שם כל יום, הוא יוכל ״לדפוק קופה״.
האם עליי להשלים עם רוע הגזירה, ולשלם 500₪ בכל פעם ששוטר משועמם עובר ברחוב?

shlang

New member
אם הדוח היה נרשם ע"י פקח עירוני - תשובתי היתה שונה ובהתאם

אך היות והדוח נרשם ע"י המשטרה - שום נוהל או הסכמה או התחשבות של העירייה לא יעזרו, רק מעניין למה זה 500 שח ולא 250 שח, אשמח אם תצרף את סעיפי העבירה כדי שאבדוק
הייתי עוזר לך יותר לו היה זה דוח עירייה
אגב, זה שחונים כך כל הזמן לא מכשיר את העבירה
השוטר לא עבר במקרה, גם אם היה עובר במקרה הוא לא היה רושם דוח, פשוט הוא הוזמן ע"י אזרח שגר במקום
חבל שאשתך שלחה מכתב בקשה לביטול, אפילו להשפט תהיה לך בעיה כי המכתב יפעל לרעתך, ייתכן שהיית צריך להסב את הדוח על שמך ולבקש להמירו באזהרה

davesh

New member
מדוע אתה חושב שמישהו הזמין משטרה?

ולמה שמשטרה יענו לקריאה בנוגע לחניה לא חוקית ברחוב פנימי בת״א?
אם אני הייתי רואה רכב החונה בצורה שמפריעה להולכי רגל או למעבר רכבים ברחוב הייתי מתקשר 106, ולא 100.

למה המכתב שאישתי שלחה יפעל לרעתה בבימ״ש? אני לא הייתי יכול להסב על שמי מכיוון שאני קיבלתי אזהרה לפני כמה שנים על חציית כביש שלא במעבר חצייה. גם לא ידעתי שיש מינימום וותק כדי להסב עבירה לאזהרה.

shlang

New member
אותי מעניין יותר למה הקנס הוא 500 שח ולא 250

אני לא חושב , אני בטוח שמישהו הזמין משטרה
כי במכתב היא כתבה את תיאור העבירה ובעצם מודה בעבירה (אחרת אין המרה לאזהרה)
ציינתי קודם שתישלח לי את סעיף העבירה על מנת שאבדוק את גובה הקנס שאמור להיות

shlang

New member
למרות עבירת החניה, עקב מצוקת חניה במקום

ניתן היה לוותר על רישום הדוח
רק חבל שלא הסברת מלכתחילה את המצב וצירפת תמונות לא רלוונטיות.
אם תבקש להשפט - תפסיד, קשה להוכיח אכיפה בררנית
הצעתי - תשלם את הקנס ושכח מזה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מעבר לשכתבו קודמי

למשטרה יש נהלים משלה
במידה ולאשתך וותק בנהיגה של למעלה מ 10 שנים ובחמש השנים האחרונות לא נרשמו לחובתה עבירות תנועה היא זכאית לקבל דו"ח אזהרה, במידה והיא עומדת בזה היא יכולה לפנות למפנ"א ולבקש המרת הדוח באזהרה.
למשפט לא הייתי ממליץ לגשת מכיוון שמשפט מתנהל בשורת הדין ולא מחוץ לה וגם אם לא יוחמר עונשה במשפט (דבר שאינו בטוח כלל) הרי שתצטרך להתייצב לפחות פעמיים בבית המשפט (לישיבות הקרא והוכחות) דבר שבמצבה לא יהיה לה נוח

למעלה