התייעצות בנושא הקאות

dimitrygo

Active member
מנהל
זאת לא טכנולוגיה חדשה. חברת בת של רפא"ל פיתחה גלולת מצלמה כזו בשם m2a (mouth to anal) לפני כעשר שנים וזה נמצא בשימוש בכל העולם וגם בקופות החולים פה. מניחה שניתן ליישם גם על בעלי חיים אחרים, רק שצריך את הציוד שקולט את השידור תוך כדי המעבר במערכת העיכול.
לא יודע עד כמה זה נפוץ פה. לאבא שלי עשו את הפרוצדורה הזאת לא מזמן בדרך הישנה.

לא יודע עד כמה זה נפוץ פה. לאבא שלי עשו את הפרוצדורה הזאת לא מזמן בדרך הישנה.
תמיד מעדיפים קולונוסקופיה רגילה על פני קולונוסקופיה וירטואלית או גלולת מצלמה (שמצלמת לא רק את המעי הגס) כי אם רואים פוליפ או משהו חריג ניתן לקחת ביופסיה ולכרות את הפוליפים החשודים. עושים בדיקות וירטואליות (שדורשות אישור) רק אם יש לפציינט בעיה מיוחדת.

zivelca

Member
ירידה סבירה בתפקודי כליה.
צריך להיזהר בכדי למנוע צרות (הדרדרות במצבי כליה, אצל חתולים היא מהירה).

החתול חזר הביתה. אבחנו לו התעבות בקיבה על רקע לא ידוע. עכשיו אני מנסה לתת לו לו תרופות נגד כיבי קיבה.

שאלה: כמה לדעתכם אמור לעלות אבחון + בדיקות דם + אשפוז לילה + אולטרהסאונד + קצת תרופות?

Yukita

Active member
מנהל
החתול חזר הביתה. אבחנו לו התעבות בקיבה על רקע לא ידוע. עכשיו אני מנסה לתת לו לו תרופות נגד כיבי קיבה.

שאלה: כמה לדעתכם אמור לעלות אבחון + בדיקות דם + אשפוז לילה + אולטרהסאונד + קצת תרופות?
מה הוטרינרים אמרו לכם על נושא התעבות בקיבה, האם זה משהו שמדאיג אותם? הם חושבים שצריך תרופות לכיבי קיבה?

מחירים שכוללים אישפוז ואולטרסאונד יכולים להיות יקרים מאוד. זו רפואה פרטית... אין סבסוד ואין קופ"ח.

dimitrygo

Active member
מנהל

בדיקה/אבחון 300 ש"ח, בדיקת דם 500 ש"ח, אולטרה סאונד 650 ש"ח, אשפוז לילה עד 1000 ש"ח אבל זה בבתי חולים עם השגחה צמודה. במרפאות פרטיות בד"כ הרבה פחות. תרופות זה תלוי. את אמורה לקבל פירוט על מה וכמה שילמת.

mor873

New member
האם תוכלי לומר מה ההשתתפות שלך אם בכלל בסכום העלות? (פשוט גם לנו יש מרפאט כמה שנים וטועים האם כדאי )

אני זכר.
שילמתי 1300 ש״ח ומרפאט הוסיפו 4000 ש״ח.
זה היה ביקור יקר ללא ספק, ואני במסלול בייסיק בלבד, אז פרצתי את תקרת הכיסוי של 5000 ש״ח בביקור אחד.
זאת היתה טעות להשאיר אותו במסלול בלי פרימיום, ממליץ לכם להוסיף פרימיום אם אתם עוד יכולים (שלי כבר זקן מדי מכדי להיות זכאי), זה אמור להיות רק עוד 20 ש״ח לחודש אאל״ט.
הפרימיום מכסה עד 10000 ש״ח בביקור אחד ועד 15000 ש״ח בשנה במקום עד 10000 ש״ח בבייסיק רגיל.

במקרה של IBD אנדוסקופיה לא תמיד מספיקה כי צריך לקחת דגימות מכל השכבות של מעיים. לכן נהוג לעושות ביופסיה.
גם מזון היפואלרגני לא עוזר ברוב המקרים.
איזה תרופות חתול שלך מקבל?
תרופות: אומפרדקס וסוקרלפט לכיבים, רמרון לעידוד תיאבון.
זה סיפור מההפטרה לתת לו את הכדורים האלה. אני מצליח חלקית עם המסה במזון רטוב והחבאה בתוך חטיפים רכים.
המליצו לי לעבור למזון עבור בעיות בכליה (למשל, היל׳ס קיי.די.), כי אבחנו לו גם התחלה של מחלה כלייתית.

המשך התייעצות -- אני לא יודע מה לעשות:
אחרי שבוע של טיפול תרופותי בלי הקאות, החתול חזר להקיא משלשום.
לא עזר שהעברתי אותו נטו למזון רטוב במרקם אחיד של פריסקיז, הוא מקיא מייד כשהוא אוכל.
האם ייתכן שיפור אם אעבור למזון רפואי לעיכול של היל׳ס?
רעיונות אחרים?

dimitrygo

Active member
מנהל
לא עזר שהעברתי אותו נטו למזון רטוב במרקם אחיד של פריסקיז, הוא מקיא מייד כשהוא אוכל.
רעיונות אחרים?
מה הוטרינר אומר? מזון לעיכול לדעתי לא יעזור. אולי כדאי לנסות מזון היפואלרגני.

רעיונות אחרים?
היי תולי, כמו שדימיטרי כתב תנסה מזון היפואלרגני. יש הרבה מזונות בשוק שמתהדרים בתואר היפואלרגני, עם צבי עם ארנבת בלי דגים עם דגים רק דגים בקר בלי עוף עוף בלי בקר וכו'. תכלס אין לך שמץ של מושג אם ולאיזה רכיב החתול שלך מגיב בהקאות. לכן היפואלרגני הכוונה היא לאוכל שעבר הידרוליזה כמו רויאל קנין היפואלרגני, וטלייף אולטרה היפו או הילס Z/D.
החתול שלי אוכל רויאל קנין הפואלרגני יבש וכמעדן רטוב יש שימורים של הילס zd. (לשימורים יש מרקם של פודינג והחתול לא מת על זה, אז אני מקפיאה את השימורים במנות קטנות ואחכ מפשירה במיקרו וזה הופך למעין פתיתים. אפשר גם בלי להקפיא לערבב את השימורים עם מים פושרים ולמעוך ביחד וזה הופך לקרם.)
לתת רק את זה ולהתאזר בסבלנות. יכול להיות שיפור הדרגתי שיכול לקחת כמה שבועות. אם החתול ממשיך להקיא בתדירות גבוהה ואין שיפור הוא יצטרך לקבל סטרואידים. (בכל מקרה כדי לקבל אבחנה ברורה אפשר לשאול את הוטרינר על אנדוסקופיה.)
(ההשערה שלי היא שהחתול שלך בזמן האישפוז קיבל זריקת סרניה - זריקה חזקה שמונעת הקאות עם פעילות לטווח ארוך ולכן היה לך שבוע שקט.)

נערך לאחרונה ב:
למעלה