התייעצות בנושא קנס חניה - ריבית

התייעצות בנושא קנס חניה - ריבית

שלום,

אשמח לחוות דעתכם בנושא הבא:

לפני כחודשיים קיבלתי "תזכורת" לקנס חניה שבוצע לפני 16 חודשים, הרכב צולם חונה על מדרכה ע"י מצלמה ולא ע"י פקח.
ההודעה הייתה על כפל קנס (מ500 עלה הקנס ל777).

העניין הוא כזה, מעולם לא קיבלתי את הדו"ח המקורי למרות טענת העירייה שכן קיבלתי.

פניתי לעיריה עם אישור "למסלול המכתב" מהדואר בבקשה לבטל את הכפל והוציא לי דוח חדש על הסכום המקורי אך נעניתי בשלילה בטענה שהחוק רק מחייב אותם לשלוח ולא לוודא שבאמת קבילתי (אני יודע שזה באמת כהחוק).

אבל (טוויסט בעלילה)...

פניתי לדואר ישראל בבקשה לקבל מידע נוסף על מסלול המכתב הרשום (של הדו"ח המקורי הראשון).
לדברי הדואר, המכתב של הדו"ח הראשון מעולם לא יצא לכיווני (למעשה, לעיריה יש מערכת כזאת שהם מפיקים את הדו"ח כקובץ בלבד ומעבירים אותו לדואר) והוא עדיין מוגדר כ"קובץ".

כרגע, יש לי מכתב מהדואר שאומר שהמכתב מעולם לא הגיע לבית הדואר לחלוקה ולכן גם לא יכל להגיע אליי.

אז ההלבטות שלי היא כזאת, אני רוצה לתבוע את העירייה על ביטול הקנס (מכתב ראשון הגיע אליי רק לאחר 14 חודש מביצוע העבירה - התיישנות).

1. האם לדעתכם זה צעד חכם? לאור כל מה שכתבתי האם יש לי סיכוי לבטל את הקנס?

2. האם בינתיים לשלם את הקנס? (כרגע אני תחת איום של עיקול חשבון) ואז לתבוע החזר?

אגב, העיריה עשתה הכול כדי להתיש אותי (אין להם טלפון או מייל והדרך היחידה לתקשר איתם היא דרך פקס.. שלחתי 7 עד שענו לי..), בנוסף כדי לערער על הדו"ח הם דרשו תצהיר מעו"ד... (דבר שיעלה יותר מהדו"ח עצמו..) - זו הסיבה שאני רוצה לתבוע אותם בבית משפט, אין לי דרך אחרת לפנות אליהם.

תודה למשיבים!!

gady19

New member
איזה עיריה זאת

קודם כל תבדוק את המושג תשלום תחת מחאה , אם תרצה לשלם
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000650900
כנראה בהנחה שיש לך אישור שהדואר לא שלח לך מיכתב אז יש התישנות על הדוח
כדאי שתפנה לשיל בנושא.
נוסף לכל ניתן לפנות לנציב קבילות הציבור
http://www.mevaker.gov.il/(X(1)S(3b...es/default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

תודה

הדו"י היה מעירית חיפה ונשלח לנהריה.

1. מי זה שיל?

2. לא הבנתי מה ההבדל בין התיישנות של 3 שנים להתיישנות של 1 שנה?

3. האם דו"ח עיריה מצולם דינו כדו"ח משטרה מצולם (4 חודשים)?

יש לי אישור בזו הלשון: "...במקרה זה, דבר הדואר נשלח באמצעות קובץ לקוחות גדולים בתאריך 24/4/13 אך לא נתקבל בבית הדואר נהריה לשם מסירתו אליך, לאור האמור הריני לאשר כי דבר הדואר לא נמסר לך"

shlang

New member
אם הסיפור נכון ,אז העירייה מטומטמת כי

תוכל לתבוע אותה על כל ההוצאות שהיו לך
1 - שיל, שרות יעוץ לאזרח (גוף עירוני)
2 - התיישנות - 1 שנה על העבירה, 3 שנים על העונש
3 - כן
תפנה במכתב חריף ליועץ המשפטי של העירייה עם העתק ליועץ המשפטי של הממשלה ולמבקר המדינה ולשר הפנים (שידעו איך עיריות מתעללות באזרח) וציין שאתה נאלץ לשלם את מה שהעירייה דורשת כדי למנוע עיקולים ושעיבודים וותתבע את מהעירייה

gady19

New member
לפי מה שהבנתי

יש התישנות על עברה והתישנות על עונש
כלומר אם לא נשלחה לך אזהרה אז העברה מתישנת רחי שנה ואם צריך להסב אחרי שנתיים
אם נשלחה לך אזהרה אז קיבלת עונש בצורת קנס לאחר הזמן הנקוב ואם לא מבצעים כל פעולה מטעם העיריה
במשך שלש שנים כגון אזהרה חדשה או אולי פעולות אחרות העונש מתישן
בכל מקרה אם אני לא טועה התישנות צריך להעלות כטענה ראשונה
ורצוי לא להסתמך רק על מה שכתוב אלא לבדוק חומר רלונטי באינטרנט .
כמו כן יש אם אני לא טועה יש יעוץ חינם עי עורך דין בשיל
http://www.molsa.gov.il/SHIMUSHON/HELPCENTERS/SHIL/Pages/RM_07_02.aspx

guya72

New member
בניגוד לתשובה קודמת

אני טוען שאין דינו של דו"ח עיריה מצולם כדינו כדו"ח משטרה מצולם (4 חודשים) - זאת אחר ובמשטרה התמונה עצמה מהווה הוכחה לקיום עבירה בניגוד לדוח עיריה בו הפקח הוא העד היחידי והתמונה משמשת רק כחיזוק (לא ניתן להרשיע על סמך התמונה בלבד).

במידה ותשלם את הקנס - זה יהווה הודאה באשמה ולא יתאפשר לך לתבוע החזר.

אם אתה מוכן להשקעה כספית נוספת ויש לך זמן / כוח לנושא - אתה יכול להגיש לבית משפט בקשה להתיישנות על הקנס. רק לאחר שבית משפט יבטל את הדוח - יש טעם להגיש תביעת נזיקין כנגד העיריה.

shlang

New member
כאן אתה טועה, או שלא! עיריית תל אביב, למשל

יש עוד עיריות העושות זאת, מצלמות רכבים החונות באדום לבן מבלי לרשום להם דוח במקום ועל סמך התמונה, הדוח נשלח לביתו של בעל הרכב תוך 4 חודשים (לא מדובר על פקח העובר במקום ומצלם, אלא על מצלמות רחוב)

guya72

New member
זה שהעיריה

עושה זאת - לא אומר שזה בהתאם לדרישות החוק...
לפי פקודת ותקנות התעבורה - המצלמה חייבת לקבל אישור של ראש אגף התנועה או ראש מחלקה באגף התנועה במשטרת ישראל כדי שהצילומים בה יהוו ראייה עצמאית (תקנה 166).

shlang

New member
אם כך, נראה לי שדוחות עירייה שנרשמו

בגין תצלום, יש איתם בעיה כי אני לא מאמין שמצלמות רחוב קיבלו איזה אישור מגורם משטרתי, מה שזה לא מעוגן בחוקי העזר העירוניים

guya72

New member
לפי מיטב הבנתי

עם כל דוחות העיריה (ולא חשוב איזו עיריה) - יש בעיה חוקית.
חוקי העזר של העיריה אינם רלוונטים כלל לנושא.
הסמכות למתן דוחות עיריה נובעת מפקודת / תקנות התעבורה, ובין השאר יש שם דרישות חובה שהעיריה חייבת לעמוד בהן כדי שהדוח יהיה קביל חוקית (חובות לגבי דרך אישור תמרורים + חובות לגבי הסמכת פקחים).
מן הסתם - אני בספק אם יש עיריה אחת שעומדת בכל הדרישות הנ"ל. אבל כל עוד אף אחד לא תוקף את הצד המשפטי-חוקי - בתי המשפט לא בודקים נושא זה.

guya72

New member
תוספת לשם הבהרה

תשובתי הקודמת התייחסה לדוחות עירייה בגין עבירות חניה / תנועה בלבד.

פופאי 100

New member
ראיתי כתבה בטלבזיה ניידת עירונית עם מצלמות

של עיריית ת"א שמצלמת רכבים בנסיעה לא עוצרת אלה הדו"ח והצילום מגיעים בדואר
מצלמים רכבים שחונים על מדרכות אדום \לבן ו.............
אתה לא יודע עד שאתה מקבל את הדו"ח כ 4 חודשים לאחר המקרה

dani666

New member
למיטב ידיעתי יושב לו פקח במרכז הבקרה, ...

.. צופה במצלמות ורושם את הדוח. זה עונה על כל הדרישות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בנוסף לשכתבו קודמי

אל תשלם בשום אופן
ברגע שתשלם אתה נחשב כמודה בעבירה ונושא בעונש
ובעניין עיקול החשבון
- הם לא ממש לוקחים את הכסף או סוגרים את החשבון - הם בסך הכל ידרשו מהבנק שישאיר אותך תמיד ביתרת זכות מספיקה שתאפשר להם לקחת את הכסף בשלב מאוחר יותר.

אז מה לעשות כרגע?

ניסחתי מכתב לעיריה בו אני דורש לבטל את הדו"ח בטענת התיישנות וצירפתי את אישור הדואר לכך שהמכתב מעולם לא התקבל בעיר מגוריי.

(המכתב בין היתר במטרה ליצור רצף של התכתבות איתם לפני תביעה שלי אם תבוא).

מספיק לדעתכם? מה לעשות במידה והם ישיבו בשלילה גם למכתב הזה? (כמו עשו במכתבי הקודם לפני שהיה לי אישור רשמי מהדואר).

במצב כזה, הדו"ח עדיין יהיה בתוקף וכך גם המשך ההליכים.. יש משהו אחר שאפשר לעשות? (מחר אפנה לשיל - סגורים בסופש).

אגב, קראתי שוב את מכתב התגובה שהעיריה שלחה לי בנוגע לבקשה לביטול הריבית וראיתי שהם צירפו סוג של אישור פנימי שלהם למסלול הדו"ח הראשוני (זה שאני והדואר טוענים שמעולם לא הגיע לבית הדואר בעיר שלי).

מה קורה לדעתכם במקרה בו העיריה מציגה אישור שהמכתב כן הגיע לבית הדואר כנדרש ומנגד הדואר טוען שלא? האם אני נתקע בינהם?..

שוב תודה לכל המסייעים..

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה אני הייתי עושה.

במידה והעיריה לא היתה מבטלת הייתי מבקש להישפט
במידה ולא היו מאפשרים לי להישפט הייתי פונה לנציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה

gady19

New member
יש פסקי דין בנושא

תחפש דוחות חנייה ורשומה מוסדית.
וכנראה תראה מה לטעון

למעלה