התייעצות בקשר להתמחות.

משפטפטת

New member
התייעצות בקשר להתמחות.

שלום רב, התקבלתי ל2 משרדים שונים אחד מהשני. הראשון הוא רוגל בן עמי רוזנבוים והשני הוא זאב שרף. אני יודעת ששניהם בעלי תחומי עיסוק שונים, האחד מתעסק בעיקר במינהלי והשני בליטיגציה מסחרית, ובכל זאת הייתי רוצה לשאול איפה עדיף להתמחות. אשמח אם יש כאן עורכי דין/ מתמחים שמכירים את המשרדים הנ"ל או אפילו עבדו או התמחו בהם. ברצוני לשאול היכן עדיף להתמחות מבחינת השם של המשרדים, מבחינת פתיחת אפשרויות תעסוקה בעתיד (כשיש לציין שהתחום הציבורי גם כן מושך אותי), מבחינת יחסי אנוש, שעות עבודה, משכורת וכו'. ידוע לי שבזאב שרף השעות ארוכות והמשכורת יחסית גבוהה. אך אין לי מושג לגבי השעות ברוגל בן עמי ולגבי המשכורת. מישהו יודע ויוכל לעזור לי? תודה רבה.

תשובה:

השאלה היא קודם כל מה מעניין אותך? איזה תחום? ובמה תרצי להמשיך לעסוק? אלו תחומים שונים.. בכל מקרה, אני תמיד דאגתי לוודא מהי האווירה במשרד? מה התנאי העובדה של המתמחים - ויותר חשוב של עו"ד? ובסופו של דבר: האם ישנה אפשרות לקלוט מתמחים שעבדו במשרד כעו"ד בבוא היום? בהצלחה!

משפטפטת

New member
,תודה רבה- המשך שאלה בפנים

. זהו, שעדיין אינני סגורה על עצמי מבחינת תחום עיסוק (רק שנה ב'). אני יודעת שהתחום המסחרי לא מדבר אליי כ"כ, ושבעיקרון הייתי רוצה להתמחות במגזר הציבורי או בבתי משפט. עם זאת, אני לא רוצה לפסול שום תחום וטרם קיבלתי זימונים/ נפתחו משרות לאופציות שציינתי. כרגע אני סוג של "יורה לכל הכיוונים". גם בתחום האזרחי מעניינים אותי יותר תחומים כמו דיני משפחה, עבודה, צרכנות, אפילו נזיקין. רוגל בן עמי אמנם עוסקים בדיני עבודה ומינהלי- ליווי רשויות מקומיות, אך הבנתי שמרבית העבודה מול הרשויות היא דוקא מהאספקט היותר קנייני של תכנון ובניה, וכן מיסוי מוניציפלי, מה שממש לא מדבר אליי. לעומת זאת בזאב שרף עוסקים רק בליטיגציה מסחרית אך מהמראיינת הבנתי שתחום העיסוק הוא מאד רחב ולא מעט פעמים יוצא להיתקל בעניינים מינהליים-חוקתיים הדורשים עתירות לבג"ץ. לכן אינני יודעת מה עדיף. כרגע אלו 2 אופציות היחידות שעומדות בפניי, ואין אחת שברורה מאליה. בגלל זה פניתי לפורום זה וברצוני לשאול אם מישהו יודע לענות על אותן שאלות שאתה העלית, במיוחד מבחינת תנאים, שכר ואווירה, כי כרגע מבחינת תחומי עניין אין אופציה אחת מנצחת.

למעלה