התייעצות דחופה - בעיות בהתמחות

gootzyy

New member
התייעצות דחופה - בעיות בהתמחות

שלום לכולם, התחלתי התמחות לפני כחודשיים ולצערי נקלעתי לשתי בעיות: האחת- על אף שמדובר במשרד גדול מאוד, אני מתמחה במחלקה עם תחום נישה מצומצם. השנייה - המאמנת עימה אני עובד איננה ממשבת אותי על עבודתי ובכלל לא נעים לפנות ולדבר עימה. שאלותי הן: האם להישאר בהתמחות למרות האמור דלעיל? האם ההתמחות בתחום הנישה לא תחסום בפני דלתות רבות בהמשך? האם להמשיך ולספוג את היחס הקריר מצדה של המאמנת? האם החלפת משרד הוא מעשה הגיוני ?(אני יכול להתקבל כמעט לכל משרד, במידה ויש משרות פתוחות) תודה רבה לעונים יוני

BlackUnicorn

New member
תראה..

מכל מה שכתבת לא הבנתי אם אתה מתמחה במה שאתה רוצה להתמחות, אם זה משהו שבכלל מעניין אותה, אם אתה נהנה מזה או לא. לפעמים דווקא אנשים שלומדים תחומי נישה בסופו של דבר פותחים את המשרד שלהם בתחום הנישה הספציפי שיש בו מחסור בארץ ועושים את הכסף שלהם, אז יש בזה יתרון מסוים. השאלה היא מהו אותו תחום נישה, ואם הוא באמת תחום נישה אמיתי או שהוא נישה רק באותו משרד. לגבי כל מה שקשור ביחסי אנוש - לדעתי זה משהו שצריך ללמוד ודווקא כאן הייתי מנסה לשנות וללמוד על בשרי כל עוד אני יכולה. זה משהו שצריך להתמודד איתו בעבודה ועדיף עכשיו מאשר לעולם לא. אין כזה דבר "לא נעים לי".

BlackUnicorn

New member
נ.ב, עד כמה שידוע לי לפחות (וזה ידע

די מוגבל) - בד"כ במשרדים ה"מוגבלים מאוד") נוטים לשלוח כל מתמחה לתחום מסוים ואחד ולא לפרוש את המתמחים על פני תחומים רבים... תסתכל במשרד ותבדוק אם אתה היחידי או שכולם ככה.

דעתי:

אין סיבה, ככל שאני חושב על זה, שהתמחות בנושא מצומצם "תחסום בפניך דלתות". צריך לזכור, שהתמחות היא מטבעה נורא מצומצמת, ואני מכיר באופן אישי לא מעט אנשים שהתמחו בתחום אחד, ואז מצאו עצמם עוסקים בנושא אחר לחלוטין. לגבי החלפת התמחות - ניתן בהחלט לעשות זאת. השאלה היא למה? מהם שיקולי העלות-תועלת בדבר? להתמקצע בנושא אחר? להתמצקע בנושא מעניין ורחב? ולגבי היחס הצונן - אל תשכח שמדובר במקום עבודה. מעבר לכך, חודשיים של עבודה, אף על פי שהם זמן סביר לאנשים להכיר ו-"להפתח" אחד בפני השני, יכולים להוות זמן מועט בשביל הבוסית שלך. בכל מקרה, אם היא מתייחסת אליך בצורה הוגנת, אני לא רואה ביחס שלה שום פסול. ושוב, זהו מקום עבודה, אין הכרח שתהיו חברים... מה שמטריד הוא, שאינה נותנת לך משובים על עבודתך...

gootzyy

New member
זה בהחלט מטריד

עניין היחס הצונן, נראה לי כאילו היא לא ממש מאמינה בי (ואני כולה פחות מחודשיים בהתמחות) ולא נותנת לי משימות (או אולי אין בכלל מספיק משימות). לגבי העניין השני - כן, אני רוצה להתמקצע בעוד תחומים, ושיהיו רחבים ככל הניתן

למעלה