התייעצות...דילמה בזוגיות ארוכה5863

הייתי בדיוק באותה סיטואציה. באותו הרגע שהוא התקשר אליי ושמעתי את הקול השבור שלו, יצאתי מהעבודה ישר אליו בלי שום התלבטות, לא חיכיתי שיגיד לי שהוא צריך אותי ולא חשבתי בכלל לשאול. יכול להיות שהיא שאלה אותו וכדי לא להראות שבור לידה, הוא אמר ישר שעדיף שלא.

זוגיות זה לא להיות אחד עם השני רק ברגעים כייפים.

לא שואלים אם להגיע להלוויה

פשוט מגיעים.

הבן אדם עצוב ואת מבלבלת לו את המוח אם לבוא או לא לבוא, הוא מבולבל ועצוב ולא תמיד אנחנו רוצים שיראו אותנו ככה, זה לא אומר שאנחנו לא צריכים מישהו. את באה לחלוק כבוד למשפחה ולהורים שלו, פשוט תגיעי להלוויה ותנסי לעזור מעט בשבעה (אם את רואה שאין צורך פשוט תתרחקי).

שלא ידע עוד צער

סאטוריס

New member
עוגיפלצת

זה לא ניראית לך התנהגות שחורגת מהנורמה?

בלבול, צער או עצב אינסופי ועמוק עד כדי כך שהוא לא מסוגל להגיד שהוא רוצה שבת זוגתו הקבועה והאהובה במשך ה3 שנים האחרונות תהיה לצידו בהלוויה?

גם אם הבעיה לא ביחסים והבעיה היא בו - ביכולת הנפשית שלו להתמודד במקביל עם ארוע קשה ועם אהובתו - לקבל ממנה תמיכה ולתקשר איתה...
זה חמור ביותר.

יש כאן משהו שחורג מהנורמה וזה צועק באותיות אדומות.

כשבוחרים זוגיות לכל החיים - חייבים לשים לב להתנהגויות כאלה - כי החיים רק נהיים יותר קשים ומורכבים - ורוצים מישהו בריא נפשית ועם יכולת התמודדות עם המציאות וקשייה.

כמהאפשר

New member
לא.

יש תרבויות בהן רק המשפחה הקרובה מגיעה.
ויש אנשים שפשוט מעדיפים את זה ככה.

לא נכתב כאן דבר על המשפחה הקרובה מלבד העובדה שהם אוהבים את הזוג והעובדה שכרגע הם מעדיפים שלא יהיו שם אנשים מבחוץ.

זה לגיטימי וזה אמור להיות מכובד.
בין אם זה מוצא חן או לא- זו המשפחה. זה לא אומר דבר על הזוגיות.

זוגיות בלי לגור ביחד ובלי להתארס ובלי להצהיר

על כוונות= זוגיות רגילה ולא חיים זוגיים.

סאטוריס

New member
אני מסכימה

זה מה שאמרתי מההתחלה
יש הרבה פערים בין תפיסת הזוגיות של הכותבת
לבין מה שקורה בפועל בינהם ...
ולך תדע מה החבר שלה חושב ומרגיש...

סאטוריס

New member
מה.. זה שהיא שאלה אם להגיע להלוויה?

אחרי שהוא מתנהג אליה כאדם הכי לא רצוי כרגע בחייו?

זו תגובה נורמטיבית לתופעה לא נורמטיבית.

לא שופטים אדם בצערו

ויכול להיות הוא לא יודע להתמודד עם מוות, בטח לא עם דאגה, זה משהו שקולטים לפעמים רק אחרי כמה פעמים.

אני בחיים לא שאלתי אם לבוא ללוויה או לבוא לנחם, פשוט באתי.

והם לא גרים ביחד והם לא מנהלים משהו ביחד, זאת זוגיות אבל לא חיים זוגיים! יכול להיות שהוא באמת לא יודע איך להתנהג לידה בהלוויה, אמור להיות איתה? אמור להיות עם ההורים?

בקיצור זה לא תמיד פשוט וצריך להבין את זה. הכל רגיל והכל בנורמה.

AlabamaW0rley

New member
יכול להיות שעשית או אמרת משהו לא במקום

ושהוא כועס עליך ולא בא לו לבקש שתהי איתו כרגע.

AlabamaW0rley

New member
יש מקרים בחיים שפשוט צריך לבוא.

לא משנה מה הוא אומר לך, את אדם קרוב - את צריכה להיות לידו ברגע כזה. יכול להיות שהוא חושש שיכביד עליך או שלא יוכל לתת לך את התשומת לב שאת מצפה לה. אל תפילי עליו את האחריות להחליט האם אתה צריכה לבוא או לא. פשוט סעי עכשיו.

Hermineh

New member
אולי את פשוט שואלת יותר מדי שאלות. פשוט תגידי

לו: באיזה שעה מתחילה מחר ההלוויה מאמי? טוב, אני אפגוש אותך שם.

שלום

עליך לכבד את רצונו, אבל כדאי להבין אתו למה החליט כך למרות הזוגיות והקשר, וגם להסביר לו למה זה חשוב לך.

את מפספסת משהו כל כך מהותי

בזוגיות שלכם.
היית צריכה להיות שם. נקודה.
במצב הנפשי שלו לא צריך לבלבל לו במוח אם כן ואם לא.

כרגע את עסוקה בעיקר בעצמך, ולכן נכנסת לפלונטר הזה.

למעלה