התייעצות ועזרה

ToMKin

New member
התייעצות ועזרה

שלום לכולם, אני אפרט בקצרה על הסיפור. לפני 15 שנים הייתה דליפה של מים מביתו של השכן אלינו (נמשך עד היום), אבא שלי דיבר איתו ולא היה מענה בנושא. לאחר כמה שנים הוא הגיש נגדו תביעה בבית דין לתביעות קטנות(אחרי שהתייאש לדבר איתו בצורה יפה בכל זאת שכן). ובהמ"ש הטיל עליו קנס שהנתבע לא עמד בו. לכן אבא שלי הגיש לפני כשנתיים תביעה נוספת ולקח עו"ד חינם מטעם המדינה. בסופו של תהליך נחתם חוזה בינינו שהוא מתקן אצלו את הנזילה ומתקן לנו עד תאריך מסויים- הוא לא עמד בתאריך הזה ותיקן רק לאחר שבוע לערך. בנוסף העו"ד שלנו לא עשה שום דבר כדי להשיג את המטרה שאבא שלי הציב לו( אבא שלי לא מבין עברית לכן לא הבין על מה דיברו במהלך כל המשפט ועל מה חתם). כתוצאה מכל העניין הזה הבית שלנו עדיין לא סודר,אבא שלי הוציא הרבה כסף להוכחת דבריו,על אנשי מקצוע לתיקונים עצמאיים ,עוגמת נפש והרבה בריאות. השאלה שלי כזאת, 1. מה אפשר לעשות כדי שנוכל לסגור הנושא כמה שיותר מהר , ולגרום לשכן לתת את כל מה שחייב לנו. 2.ואיך מתלוננים על עו"ד על זה שלא עשה את עבודתו כראוי והוליך אותנו שולל בהרבה מצבים ומקרים בכל התקופה הזאת. תודה מראש לכל מי שיוכל לייעץ ולעזור. תמרה.
 
תשובה

1. יש לבדוק את פסקי הדין שניתנו ומה הם קובעים. במידת הצורך יש לפנות ללשכת ההוצאה לפועל לצורך פתיחת תיק לאכיפת פסק הדין על השכן הסורר. 2. תלונות על עו"ד במישור האתי בלבד יש להפנות ללשכת עורכי הדין. תלונות במישור המקצועי כגון טענות להתרשלות יש להפנות לבית המשפט בתביעה נגד עורך הדין. לשכת עורכי הדין אינה מתערבת בעניינים כאלה.
 

ToMKin

New member
תודה ושאלה נוספת

בהמשך לתשובתך, 1. אם הפסק דין אינו כספי, למי אפשר לפנות בנושא? 2. האם זה הגיוני שנרשום מכתב ישיר לשופטת?(כמובן לא לביתה הפרטי אלא לבהמ"ש) 3. ואם אני אגיד שהצד השני לא עמד במחוייבות שלו בהסכם האם זה יגרום לפתיחה מחודשת? ואם לא אז מה כן יכול לגרום לזה? תודה!
 
תשובות

1. להוצאה לפועל. 2. לא. 3. בד"כ יש לפנות להוצאה לפועל. במקרים נדירים ניתן "לפתוח מחדש" פסקי דין שנתנו תוקף להסכם פשרה, אם זה בכלל העניין. לצערי לא ניתן לתת תשובה יותר קונקרטית במסגרת הפורום.
 
למעלה