התייעצות כיתה א...

שקדייה

New member
זה בהנחה שצריך "טיפול"

אני לא חושבת שזה המצב פה.
אלא פשוט בילדה שנמצאת על התחום האפור מבחינת בשלות לעליה לכיתה א'...... לחלוטין לא מצב שהייתי הופכת לטיפולי.

galibal2

New member
תודה, זה אכן כנראה מה שיכריע את ההחלטה

אנחנו ממש לא מרוצים מהגננת.

פולספגן

New member
גובה הוא קריטריון מאוד חשוב לבטחון העצמי

ילדים בד"כ פחות משחקים עם ילדים נמוכים, כי הם קוראים להם ילדים קטנים, כי הגיל אצלהם (אצל הילדים) נמדד עפ"י הגובה ולא עפ"י הגיל הביולוגי.

galibal2

New member
מבחינת משחק אין לה בעיה, להיפך אוהבים

מאוד לשחק איתה למרות שהיא קטנטונת.
נכון, יש נטיה לילדים לומר שהיא קטנה בגלל הגובה, אבל לצערי זה לא משהו שישתפר גם אם נחכה עוד שנה.

פולספגן

New member
זה לא יהפוך אותה לגבוהה בכיתה, אך זה כן יהפוך

אותה להיות בין הנמוכות בכיתה ולא הכי נמוכה בכיתה.

galibal2

New member
בתור אחת שהייתה בין הנמוכות בכיתה זו

לא הייתה הבעיה שלי.
אני מאוד מבינה את הכיוון שלך, אך אני חוששת שבשביל זה אני לא אשאיר שנה.

Snagit

New member
אם פסיכולוג ילדים המליץ הייתי משאירה

מעבר מהגן לכיתה א זה אחד המעברים המשמעותיים מבחינת הילד.
הילדה שלי בת 6.5 ילידת אוקטובר. בכיתה א עכשיו.
היא ילדה מאוד ביישנית וחסרת ביטחון, בשנה שעברה התייעצתי עם הצוות החינוכי בגן האם היא בשלה לעלות לכיתה א.
ההמלצה של הפסיכולוג ושל הגננת היו שאין צורך להשאיר. הקושי לא פוגע בה מבחינה חברתית ולא מבחינה לימודית.
כן, המעבר לבית הספר היה לה מאוד קשה, בימים הראשונים היא בכתה רוב הזמן (וגם אנחנו..) אבל אפשר לומד שזה משהו שצפינו שאני לא חושבת שזה היה משנה הרבה אם זה היה קורה שנה לאחר מכן. לאחר המשבר בתחילת שנה אני יכולה לומר שעשינו החלטה נכונה ואין לה שום עיכוב מבחינת שאר הכיתה.

אז קחי בחשבון שלהשאיר שנה דורש עבודה רבה במהלך השנה, אני יכולה להעיד על ילד אחר בגן שלה שכן נשאר שנה בהמלצת הפסיכולוג, ובמהלך השנה הנוכחית עם עבודה משותפת של הגננת וההורים הוא השתנה בצורה דרסטית.

בנוגע לגננת, הייתי מנסה להעביר אותו לגננת שאת כן סומכת עליה כי חשוב שתעבדו בשיתוף פעולה במהלך השנה. והייתי מבקשת מהפסיכולוג ליווי וייעוץ מפורט בנוגע להמלצות שלו על מה שצריך לעבוד עם הילד במהלך השנה.

בהצלחה

zap110

New member
ליווי רגשי?

איך מקבלים זכאות לזה ומה זה אןמר?
שואלת כי אצלינו הגננת אמרה שיש בעיה רגשית אך לא הפנתה לשום כיוון או אבחון וכך מצאתי את עצמי הולכת לפסיכולוג מכבי שלא היה מוצלח וסתם שרפתי זמן בהמתנה.
אני באןתה הסירה ילד מאד חכם קורא וכותב מחשב בראש...אבל רגשית במקום אחר לגמרי. ניסינו רכיבה טיפולית (על חשבונינו כי הגננת לא שלחה לאבחון ) וכמובן פסיכולןג מכבי מה שלא היה מוצלח ועכשיו אני מפחדת לשלוח לכיתה א כי רואה את

yoyo10

New member
יש כל מיני סוגי מטפלים

השוק פרוץ ולא כולם טובים לבת שלי בגן הייתה משהי מעולה שנכנסה לבית ספר הייתה לה אחת גרועה ביותר עכשיו אני מחזירה אותה למטפלת הטובה זה הבדל שמיים וארץ רואים על הילד בין מטפל טוב לבין אחד שלא

yoyo10

New member
פרטי זה פרטי

פונים באופן פרטי
אבחון של התפתחות הילד אם זה דרך הקופח

למעלה