התייעצות לגבי חרדות עוד בטרם ההריון

מיקה 00

New member
אין ספק שחיים חופשיים יותר יכול להיות להיט

מיקה 00

New member
אני יודעת שיש כדורים שמותר לקחת בהריון

כגון ציפרלקס וכו... הקטע שאני לא מוכנה לקחת את הסיכון הזה שעוד כמה שנים יעשו מחקר שיגלה שזה כן פוגע... דרך אגב יש כבר מחקר כזה שהוכיח שכדורים נוגדי חרדה עושים בעיות לעובר אם תירצי אשלח לך את הלינק... לגבי תאונות דרכים ושיחות באלחוטי ונייד אז שוב אני לא קיצונית אני נוסעת ברכב ונוסעת בדרכים ואני מדברת בנייד ואני אוכלת ירקות ופירות מרוססים וכיו וכיו...יש דברים שאני לא יכולה להילחם בהם...אבל אני כן יכולה לבחור לא לנסוע בתחבורה ציבורית.. למה את חושבת שאני לא ניידת בכלל? אמרתי לך יש לי רכב ואין יום שאני לא משתמשת בו למטרות כאלה ואחרות... אין ספק שיש ילדים רמת החרדה רבה ביותר ולכן מאמינה שאז אקח כדורים....
לגבי זה שרשמת שאת חושבת שהטיפול לא עזר כי לא רציתי לשנות את המצב... אני בטח לא אנסה לשכנע אותך שמאוד הייתי רוצה לפתור את זה..ובהחלט ניסתי להאבק בזה בין על ידי טיפול פסיכולוגי שמעל לשנה ובין בעבר שנטלתי כדורים...
שירה אין לך מה להיות עצובה.... יש לי את אהבת חיי יש לי אחלה משפחה כולנו בריאים והכל בסדר...לכולם יש בעיות בחיים החוכמה היא לא לקחת את זה ככ קשה כמו שאת מציגה את זה.....

שירהד1

Member
מנהל
כתבת: "כדורים נוגדי חרדה עושים בעיות לעובר"- ותגובתי-

זו פשוט אמירה שהיא איננה נכונה בכלל!!!
יש תרופות, ויש כדורים נוגדי חרדה ודיכאון שמותרים בהריון- מההתחלה שלו, וגם משלבי הניסיונות להרות. יש כדורים אחרים, שמותרים רק מהשליש השני של ההריון (כמו שאני לקחתי: פאקסט. מותר מהשליש השני). הכל צריך להיבדק ולהיות במעקב אצל פסיכיאטר/ית.

אני לא לוקחת את הדברים קשה. אני לא סובלת מהפרעת חרדה שמפריעה לתפקודי. ואם הייתי סובלת- הייתי מטפלת- בכל דרך שהיא.
אם לך טוב במצב הנוכחי (מה שאני לא מאמינה לו), אז סבבה.

כתבתי דברים נחרצים, כי אני בן אדם כזה. זה רק מתוך רצון טוב. אבל אני בהחלט מודעת לזה שיש אנשים שלא מתאים להם לשמוע את הדברים הנחרצים שלי. גם בעבודתי כמרפאה בעיסוק זה כך- מול חלק מההורים. מקובל עליי:) מי שלא רוצה- שלא יקשיב. בעיניי (וסליחה על חוסר הצניעות)- הפסד שלו.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

מיקה 00

New member
שולחת לך לינק של מחקר...

http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/742/873.html

אולי את לא סובלת מהפרעת חרדה אבל אני די בטוחה שאת סובלת מבעיות אחרות... סך הכל בכל הודעה שלך את שופטת אותי ומבקרת אותי וזה ממש לא לעניין... אין לי בעיה עם הנחרצות שלך יש לי בעיה עם האטימות שלך... את לא חידשת לי את המאה שרשמת שאני צריכה טיפול ... מן הסתם אני הצהרתי שיש לי בעיית חרדה... אבל את ממש לא מקשיבה לי ואם אני אומרת לך שזה בעייתי מבחינתי ההוצאה הכספית של הטיפול הנפשי אז את לא אמורה להמשיך להתנגח בי על זה... את יכולה להמליץ ותו לא...

שירהד1

Member
מנהל
ואני חוזרת ואומרת לך שיש אפשרות לקבל סיוע נפשי במסגרת

קופת החולים, ללא הוצאות כספיות גדולות. אגב, באיזור השרון יכולה לספר לך שמחיר טיפול פרטי הוא אפילו יותר גבוה ועומד על 400 ש"ח לשעה.
שוב- ניתן לטפל, ורצוי לטפל, ואפשר למצוא את המסגרת המתאימה לכך, אם רק רוצים.
את לא רוצה- אלו החיים שלך. לא שלי.
ובטוח שגם אני סובלת מבעיות- אחת הבעיות שלי היא שלמרות שהחיים שלי כה עמוסים, אני עוד מוצאת זמן לנהל בהתנדבות שני פורומים ולהשקיע מזמני וממרצי. לרוב- זה מצליח. איתך- לא. מקבלת את זה.

בזה אני מסיימת את הדיון איתך.
מאחלת לך הצלחה!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

קודם כל שולחת חיזוקים

יודעת מהי היפוכנודריה היטב. קל זה לא.
לשאלתך גם כשהיו לי בירורים רפואיים מעולם לא מנע ממני להיכנס להריון .

מיקה 00

New member
תודה רבה לך

כיף לדעת שמישהי מבינה על מה אני מדברת...מקווה להגיע למצב שלך שבו אני מתנהגת כמוך ולא מונעת ....

יש גם מחקר שקובע שקיים קשר בין חיסונים לאוטיזם, האם קראת?

ספציפית המחקר הזה אינו נכון סטטיסטית (אני מניחה שאת בקיאה בתקינות סטטיסטית של מחקרים), ויש גם עשרות מחקרים אחרים שטוענים שאין קשר.
בשר מסוכן, מוצרי חלב מסוכנים, קרינה מסוכנת, תנועה מסוכנת, עצים נופלים והורגים אנשים, נברשות מתנתקות מהתקרה במהלך אירועים, וגם..... אנשים חולים.

אני אישית לוקחת תרופה כרונית חדשה יחסית שעדיין אין מחקר אמין לגביה בנושא ההנקה. הלכתי להתייעץ עם הרופאה שמרכזת את המחקר לגבי התרופה הזו בישראל כדי להחליט אם להניק את ילדיי או לא. והיא אמרה שאין עדיין מחקר לגבי בטיחות ההנקה עם התרופה המסויימת הזו, פשוט כי היא חדשה בשוק. אבל יש מאות ואלפי מחקרים המצדדים ביתרונותיה הבריאותיים של ההנקה.
אני הנקתי את שלושת ילדיי, אחת מהן באופן מלא.

אני לוקחת תרופה קבועה בשביל לטפל במחלה הכרונית שלי. לו אני את - הייתי לוקחת תרופה כרונית קבועה כדי לטפל בחרדות שלי.
אותי מאד מקוממת הגישה כאילו שמחלות של הנפש אינן מחלות ממשיות - ואפשר שלא לטפל בהן - הרי לא היית אומרת למישהי שסובלת ממחלת לב כרונית שתפסיק לקחת את התרופות במהלך ההריון, נכון? רק היית שולחת אותה לבירור מקיף לפני ההריון ולמעקב צמוד במהלך ההריון.
אבל בניגוד למחלת לב - עם ענייני הנפש אפשר (וצריך) "להסתדר". לדעתי זו טעות. והיא מעידה על זלזול שלך בעצמך. אבל אני לא את, ואם את מעדיפה להמשיך ולסבול את החרדות שלך (הניתנות לטיפול באמצעות תרופות) - ולא להתייעץ עם רופא (שהוא הסמכות הקובעת לגבי עניינים רפואיים, לא את ותחושותייך) - תהני. אלה חייך וזו בריאותך הנפשית ואיכות חייך נגזרת ממנה.

מיקה 00

New member
לגבי חיסונים

מבחינת המדינה את מחוייבת לעשות חיסונים זה דבר ראשון...דבר שני אין לי ספק שחיסונים זה לא דבר בריא לגוף של תינוק אבל אין לי ספק שאחסן את הילדים שלי בבוא העת כי אני לא אקח אחריות על החיים שלהם רק בגלל מחשבה שלא בהכרח מבוססת.... את חייבת לעשות הפרדה בין הדברים שציינת... לגבי בשר וחלב שמסוכן בהחלט יש הרבה אנשים שנמנעים מלאכול את זה בגלל שזה לא בריא... אני אגב לא נמנעת ..... לגבי קרינה אני בהחלט משתדלת איפה שאפשר.... כל הדברים שציינת תאונות דרכים ועצים שנופלים וכל זה אלה הם דברים שאין לי שליטה עליהם... כן יש לי שליטה לגבי דברים שתלויים בי...
לגביך לדוגמה אם הייתי במצבך אני אישית הייתי בוחרת לא להניק... כי תרופה שאין עליה מידע יש בה סיכון ומנגד הסיכון של תחליפי חלב (למעט מקרה רמדיה) הוא לדעתי לא גדול....אבל זה כמובן בחירה שלך... את גם לא יכולה להשוות את המחלה הכרונית אצלך לבעיית החרדה אצלי... אני לא כל יום קמה בבוקר עם התקפי חרדה ודפיקות לב וכיו.... אני מתפקדת לחלוטין רגיל למעט מקרים שכמו שכבר הסברתי שקשורים לתסמינים רפואיים... אין לי ספק שמחלות נפש הן מחלות אמיתיות אבל אל תשכחי שאני מתכננת להכנס להריון... אין לי ספק שבתקופה אחרת הייתי מתחילה לקחת ציפרלקס אבל עכשיו זה פשוט לא עומד על הפרק... אולי בעיניך זה זלזול בעצמי....

אני אגיד לך מה קרה - לי את לא נשמעת 'מתפקדת כרגיל'

בגלל זה טרחתי וכתבתי לך כל כך הרבה פעמים.
אבל אם מבחינתך מצבך היום טוב - ואת מתפקדת כרגיל - ואת מעדיפה להשאיר את המצב כמות שהוא עד שתשיגי הריון ואז עד שתלדי ואז (אני מנחשת) עד שתיכנסי (לפעמים זה לוקח זמן) להריון חדש (ותלדי שוב) ואז אולי עוד אחד, מי יודע? - אלה חייך.

אני בעסקי ההריונות והילודה קצת יותר משבע שנים והילדים אצלי די צפופים. אם במשך כל הזמן הזה הייתי מונעת מעצמי טיפול מבחינתי זו הזנחה. מניעת טיפול בבעיה ידועה היא הזנחה מודעת מבחינתי. ויש לי חברה טובה שעברה את כל הטיפולים כולל ההריון עם תרופות חזקות נגד דכאון וכדורי שינה. הילדה שלה מאמי.

אני שמחה שאת מפרידה בין מה שבשליטתך ומה שאינו בשליטתך, זה דבר טוב - אבל לכל דבר שנאמר היום שהוא בטוח לשימוש קדמו מחקרים קליניים ארוכי טווח. ברור שאת יכולה לפקפק בכל מערכת הבריאות העולמית ולטעון שתכף יגלו משהו חדש ומסוכן נורא (וזה באמת מה שאת עושה).
המחשבה הזו (שאינה בשליטתך - ויכולה להיות תחת שליטתך רק אם תטלי תרופות שיסייעו לך לשלוט בה - ושאותן אין בכוונתך לקחת רק בגלל שנדמה לך שיהיה בעתיד כלשהו מחקר סותר ) - היא מחשבה שגויה מיסודה בעיני. זה שורש הויכוח בינינו וזו הנקודה שאינה בריאה בהשקפת עולמך (ביחס לעצמך) לדעתי.

כמובן אין לי יומרה להגיד לך מה לעשות בחייך, הם שלך ורק שלך, אני רק מצביעה עבורך על נקודת הכשל המרכזית בעיני. זה הכל. קחי או השאירי.

ובעתיד - שיהיו לך הריונות מוצלחים ותקופות בין ההריונות מוצלחות - ושאי שם בעתיד הרחוק תזכי כן לטפל בעצמך ולחיות חיים מאוזנים יותר (ולצאת מעבדות המחשבות החרדתיות אל החופש שהכימיקלים של ימינו יכולים לספק לך).
חג שמח !

מיקה 00

New member
את מדברת כאילו תרופות זה קסם

זה ממש לא ככה.... למעט זה שאני לא עובדת כרגע אני לגמרי מתפקדת כרגיל לא יודעת למה את חושבת אחרת.... זה נכון מה שאת אומרת לגבי זה שכל הזמן יהיה משהו שימנע לקחת תרופה... די בטוחה שגם ארצה להניק ואז גם לא ארצה לקחת כדורים... זה גלגל מסתובב... כנראה אני לא מסוגלת לעשות צעד שאני לא יודעת אם אוכל לחיות עם התוצאות שלו... אני לא יכולה לקחת כדור כאשר אף אחד לא מבטיח לי שזה לא יפגע לי בעובר כשאהיה שוב בהריון...כזו אני...להגיד לי שהמחשבה הזו שגויה מהיסוד....לא יודעת...גם את לא יכולה לדעת... אני ממש לא מפקפקת בכל מערכת הבריאות העולמית מאיפה הבאת את זה?! בכל מקרה אני מאחלת לך חג שמח ותודה על ההתייחסות

א. בוודאי שתרופות הן קסם! (פירוט בפנים)

דוגמא קטנה - לבעלי כאבה הברך. הלך לרופא, חבש לו, אמר לו מתח רצועה. עברו שבועיים הבחור התחיל לצלוע. קבעתי לו תור לרופא אחר ואמרתי לו שאני חושדת בדלקת. תוך 3 ימים הרגל הסתדרה לגמרי.
בעבר לפני קיום התרופות יכול להיות שהיה צולע שנים.

יש לי 3 חברות שלא היו הופכות לאמהות אלמלא רפואת הפריון בארץ.

ב. את תקועה. בתוך הראש שלך את תקועה. את אומרת - אני אקח תרופה רק אם אני אדע בוודאות שהיא לא מסוכנת. ואני לא אקח אותה -
1. בזמן הנסיונות להרות
2. בזמן ההירון
3. בזמן ההנקה
4. בזמן הנסיונות להרות שוב
וכולי וכולי

כך שמה שאת למעשה אומרת לי הוא - אני לא אוכל לטפל בעצמי עד שאסיים את פרק הילודה בחיי - וזה כבר לא סיפור של כמה חודשים עד שתיקלטי, זה סיפור של כמה שנים (או יותר שנים).

ג. את רוצה וודאות - ואני אומרת לך שאין וודאות. רוצה 100%? את זה יש רק בבית הקברות. עד אז אין סוג כזה של וודאות.

ד. הסיבה שאני אומרת שאת מפקפקת בכל מערכת הבריאות העולמית - היא זו: תרופה - כל תרופה - עוברת כמה וכמה שלבי אישור של ה FDA. זו לא איזו חותמת מנהלתית שחותם עליה פקיד - זה ארגון רציני, יש לו מערך בדיקות רציני, שאורך שנים ארוכות - כשהשלב המכריע בתהליך הוא שלב הניסויים הקליניים שנעשים לרוב בשלושה שלבים ומפוקחים על ידי ועדת הלסינקי.

ומה את אומרת - את אומרת היום התרופה נגד חרדה בטוחה לשימוש, אבל בהמשך יימצא מחקר שיגיד שהיא פוגעת בעובר.
הניסויים רציניים, הבדיקות מעמיקות, כל תרופה נבדקת בנפרד לגבי בטיחות השימוש שלה בהריון אנושי (אנחנו לא בשנות התלידומיד חלילה) - אבל את יודעת יותר טוב מה FDA. אשרייך וטוב לך.

מיקה 00

New member
הכי נכון לרשום זה שנסכים לא להסכים

בגדול את צודקת... אבל גם אני...האמת היא איפשהו באמצע....

ניפרד כידידות
האמת לגבי התרופות היא בידי ה FDA

ולא בינינו, יש כמה דברים בחיים שהם (יחסית) מוחלטים ולא נגזרי השקפת עולם. אבל כמובן שאת תמשיכי להחזיק בדעותייך וחייך הם שלך בלבד.
אני מקווה לקרוא את הודעת ההיקלטות שלך פה בפורום, ואח"כ את הודעת הלידה!
שיהיה לך חג שמח ונעים, אני מאחלת לך רק טוב

מיקה 00

New member
בהחלט כידידות

רק חייבת לעקוץ ולציין שמשרד הבריאות העולמי הוא ממש לא אקסיומה מוחלטת... וזאת לא דעה שלי את רואה איך ההנחיות שלהם משתנות מפעם לפעם....

תודה לך על האיחולים ואני מקווה להיקלט בקרוב מאוד ושניפגש פה... אף על פי שלא חלקנו באותן הדעות היה לי נחמד לשוחח עימך... אני מניחה שאת בהריון אז אני אאחל לך הריון בריא נעים ומאושר ושוב חג שמח

תודה רבה!

אני שמחה שהיה לך נעים לשוחח, תרבות הדיון חשובה במיוחד במקרים של חוסר הסכמה. ותודה רבה גם על האיחולים, אני אכן בהריון, והוא בשום אופן לא נעים או מאושר, אבל עד כה (בדיקה אחרונה לפני שבועיים בערך) הוא היה בריא וזה הכי הרבה שיכולתי לצפות ממנו.

למעלה