יש גם מחקר שקובע שקיים קשר בין חיסונים לאוטיזם, האם קראת?
ספציפית המחקר הזה אינו נכון סטטיסטית (אני מניחה שאת בקיאה בתקינות סטטיסטית של מחקרים), ויש גם עשרות מחקרים אחרים שטוענים שאין קשר.
בשר מסוכן, מוצרי חלב מסוכנים, קרינה מסוכנת, תנועה מסוכנת, עצים נופלים והורגים אנשים, נברשות מתנתקות מהתקרה במהלך אירועים, וגם..... אנשים חולים.
אני אישית לוקחת תרופה כרונית חדשה יחסית שעדיין אין מחקר אמין לגביה בנושא ההנקה. הלכתי להתייעץ עם הרופאה שמרכזת את המחקר לגבי התרופה הזו בישראל כדי להחליט אם להניק את ילדיי או לא. והיא אמרה שאין עדיין מחקר לגבי בטיחות ההנקה עם התרופה המסויימת הזו, פשוט כי היא חדשה בשוק. אבל יש מאות ואלפי מחקרים המצדדים ביתרונותיה הבריאותיים של ההנקה.
אני הנקתי את שלושת ילדיי, אחת מהן באופן מלא.
אני לוקחת תרופה קבועה בשביל לטפל במחלה הכרונית שלי. לו אני את - הייתי לוקחת תרופה כרונית קבועה כדי לטפל בחרדות שלי.
אותי מאד מקוממת הגישה כאילו שמחלות של הנפש אינן מחלות ממשיות - ואפשר שלא לטפל בהן - הרי לא היית אומרת למישהי שסובלת ממחלת לב כרונית שתפסיק לקחת את התרופות במהלך ההריון, נכון? רק היית שולחת אותה לבירור מקיף לפני ההריון ולמעקב צמוד במהלך ההריון.
אבל בניגוד למחלת לב - עם ענייני הנפש אפשר (וצריך) "להסתדר". לדעתי זו טעות. והיא מעידה על זלזול שלך בעצמך. אבל אני לא את, ואם את מעדיפה להמשיך ולסבול את החרדות שלך (הניתנות לטיפול באמצעות תרופות) - ולא להתייעץ עם רופא (שהוא הסמכות הקובעת לגבי עניינים רפואיים, לא את ותחושותייך) - תהני. אלה חייך וזו בריאותך הנפשית ואיכות חייך נגזרת ממנה.