התייעצות לגבי "ידידות"

InTheKitchen

New member
התייעצות לגבי "ידידות"

שלום רב.
אני ובן זוגי ביחד כבר 3 חודשים. שנינו בשלהי שנות ה20 לחיינו. בתחילת הקשר הוא סיפר לי שיש לו ידידות קרובות. 3, כאשר אחת היא הכי קרובה.
אחת מהן גרושה עם ילדה, שמשתתפת איתו במירוצים. לא מפריעה לי. היא מקסימה ופירגנה לנו המון ע"ג הפייסבוק.
ה2 האחרות הן יותר בגיל שלו, כאשר עיינתי בתמונות אחורה ראיתי תגובה שלו על תמונה שלה שאומרת שהיא "היפה בנשים" והוא אוהב את החיוך שלה.
אני יודעת שבן זוגי טיפוס מפרגן מאוד. הוא כל הזמן נותן חיזוק חיובי והוא בכללי פשוט בן אדם שמפרגן ואומר מילים יפות.
בהתחלה לא אמרתי לו כלום על הידידות האלה, מכיוון שכמובן אני מרגישה שממש לא היה ממקומי לאחר דייטים בודדים להגיד לו מה דעתי. בנוסף, אני לא לגמריי בטוחה מה דעתי.
תמיד יש דעות מאוד חלוקות בעניין הזה. לא מפריע לי שהוא ידבר איתן וייפגש איתן כל עוד זה בגדר "חבר'ה" שיושבים יחד.
מפריע לי שהוא יילך אליה הביתה/היא תבוא אליו והם יהיו לבד.
הוא הציע בעבר לנתק איתן קשר במידה וזה יפריע לי, אך אני מוכנה להיות בעמדה של אדם שדורש ממנו לנתק קשר עם הידידה הזו, שהוא מכיר כבר 9 שנים.
הוא קבע שניפגש כולנו מחר. ואני עדיין מרגישה שזה קשה לי. אני לא כל כך סגורה על כמה הן מפרגנות לקשר הזה. הוא לא מיטיב לדבר עליהן (אני בטוחה שזה כי הוא מרגיש שזה יפריע לי. בהתחלה אמרתי לו שאינני מעוניינת להכיר אותן בנתיים)

התייעצתי עם חברות ואמרתי לעצמי, במידה ואני "מחליטה" שהקשר שלו איתן לא גורם לי להרגיש בנוח (ואבקש ממנו רק לא להיפגש איתן לבד לפחות), מן המועט שאפגוש אותן קודם ואראה בכלל מה טיב הקשר שהם נמצאים יחד. כפי שציינתי גם, אינני מכירה אותן כל כך. כי הוא נמנע מלדבר עליהן לידי. (הוא התחיל קצת רק כאשר לאחרונה אמרתי לו שאני רוצה להכיר אותן)

אנחנו גם עוברים לגור ביחד בקרוב. אני לא יודעת מה לעשות לגבי הפגישה מחר. הוא קצת כועס כי אני מנסה להתחמק מלהגיע אליו מחר ללא נימוק. אני מרגישה נורא מתוחה, עצבנית. (כן, זה גם חוסר בטחון אישי שלי).

מה אתם/אתן הייתם עושים? תודה

Shamy

New member
אני הייתי הולכת להפגש

עם הידידות האלה...אחרת איך תוכלי להחליט אם את בעד או נגד הקשר הזה? ...נשמע שיש לך סוג של חרדה חברתית מהמפגש או חוסר בטחון גבוה ברמות הכי גבוהות שקיימות..תנסי לחשוב..למה בעצם? מה הכי גרוע שיקרה במפגש? הוא מכיר את החברות האלה כבר 9 שנים..הסבירות שהוא נגיד ינטוש או יהיה נגדך או יפלרטט עם הבחורה אני מאמינה שאפסי..הם מכירים 9 שנים!! בדכ אחרי ככ הרבה זמן זה כבר נהיה יותר קשר של אח ואחות (מניסיון..יש לי ידיד אחד 6 שנים אחר נראה לי אוטוטו 10 שנים..)

InTheKitchen

New member
היי :)

יש לי חרדה חברתית באופן כללי. אני לא בן אדם שקל לו להיפגש עם אנשים (עובדת על זה בשנים האחרונות, השתפרתי מאוד. אני רוב הזמן הולכת בגישה חיובית), אבל לפעמים אני מכניסה לעצמי שזה ממש מפחיד אותי ואני לא רוצה, וזה עובד עליי. והפעם זה המקרה.
במפגש עצמו לא יקרה משהו רע יותר מידי (חוץ מהעובדה שארגיש לא בנוח)
העניין הוא שאני לא בטוחה מה אני חושבת הלאה על הקשר שלהם. אני לא בטוחה שיש כזה דבר קשר אפלטוני בין גבר לאישה.
אני אשמח לשמוע איך זה עם הידידים האלו שלך. אתם יושבים לבד? יש לך בן זוג?
לי אישית אין ידידים, לכן מאוד קשה לי להבין ולהתחבר לכל הסיטואציה הזו.

Shamy

New member
יש בן זוג

הקשר שלי עם הידידים שלי הוא בעיקר וואטסאפי פעם במיליון שנה אני לא ממש רואה אותם כי הם רחוקים גיאוגרפית וכי כולנו מאוד עסוקים אז מתי כבר יש זמן לפנות לנסיעה...ואם יש זמן אז אני אעדיף לבלות אותו בנסיע עם הבן זוג
הבן זוג שלי סבבה עם זה
לגבי החרדה החברתית כמישהי שסובלת מזה עד היום ומטפלת בזה אין לנן ממש מנוס מאשר להתעמת עם השדים שלנו ולעשות טבילה באש עם מנטרה חיובית ובחשיפה מבוקרת עד שמתרגלים לסיטואציות החברתיות וככה לומדים להתגבר

InTheKitchen

New member
טוב, אצלו זה שונה לחלוטין.

הם גרים קרוב ונפגשים (לא יודעת על איזה בסיס, אבל נפגשים)

רואה 6 6

New member
הדיעה שלי די קיצונית בענין:

אני לא ממליצה לאף אחד ואחת למצוא בן/ת זוג עם ידידים מהמין השני,בטח לא כאלה שנורא קרובים ונורא טובים (סתם "חבר'ה",מכרים זה עוד נסבל). אני אכלתי שיט מבני זוג עם ידידות טובות וחשבתי איזו לארג'ית אני ונהפוך לידידות גם כן,ובטח שזכותו לשמור ידידות קרובות, טפו!! החתרנים של ביבי בממשלה יכלו ללמוד אצלן מה זה חוצפה ורשעות.
אחרי שנפל לי סופסוף האסימון כיביתי במהירות כל להבה שנדלקה עם בחור שיש לו ידידות "קרובות". לא בשבילי.
היות ובעולם הלא מושלם שלנו להרבה בחורים יש ידידות,הענין הוא מה קורה ככל שהקשר מתקדם,האם במקביל הקשר איתן נחלש. אם הוא ממשיך להתקיים בדיוק באותה אינטנסיביות כפי שהיה כשרק הכרתם תשאלי את עצמך אם זה מתאים לך,בטח ובטח אם זה מתערבב בזמן הפרטי שלכם ומשאיר אותך לעמוד עם הנר דלוק בזמן שהוא מקדיש תשומת לב לידידה בוכיה ללא גבול.שימי לב גם ליחס שאת מקבלת מהן. כמו כן, פגישות זה דבר טבעי.לא צריך "לבקש" שיקרו,הן אמורות לקרות מעצמן מה שנקרא מבחינתך,לעבור את הגשר כשמגיעים אליו.
אל תפחדי להתמודד אבל תספרי בכנות למה את מפחדת.

InTheKitchen

New member
זה בדיוק היה החשש שלי בהתחלה

כי כשהוא רק סיפר לי עליהן, כמובן שזה היה אחרי שיצאנו שבוע, ומין הסתם זה לא ממקומי להטיל וטו, או בכלל להביע את דעתי.
אבל - פחדתי שאני אשתוק ואחרי חצי שנה אחליט שלא מתאים לי - ואז הוא יבוא אליי בטענות שלא דיברתי מההתחלה, כשידעתי לאן אני נכנסת.
אבל מההכרות הקצרה שלי איתו - עצם העובדה שהוא הסכים לנתק איתן את הקשר והציע פעמיים, וגם העובדה שכשאני איתו, הוא שם אותי מקום ראשון תמיד. לא רק לפניהן. לפני כולם. הוא שם בצד את שאר הדברים. הן אמנם לא מתקשרות כשאנחנו יחד, גם כשאנחנו יחד מספר ימים. אבל פעם אחת נכנסתי אליו והוא בדיוק דיבר עם אחת מהן, וכשהגעתי הוא אמר לה שאני שם והוא ידבר איתה מאוחר יותר. (ולא כי הוא מסתיר משהו - כי תמיד בשבילו אני מקום ראשון לפני כולם. הוא גם אמר את זה, וגם מוכיח)

רואה 6 6

New member
אז אני די סומכת על התנועה המתבקשת של הדברים

ודי סביר שהקשר ביניהם ייחלש.
מובן שתיהיי עדה לטלפון פה ושם ופייסבוק כזה או אחר הכל שאלה של מידתיות מול התפתחות הקשר שלכם.
הוא לא רוצה לאבד אותך,זה בטוח.נראה שאת חשובה לו .אני חושבת שזה בסדר לגמרי להגיד שמעולם לא היית בתחרות עם אף אחת ואת מבקשת שלא יאפשר למצב כזה לקרות.

supersonic777

New member
את לא מצפה לנתק קשר ידידותי של שנים,כן?

אז מה,אצלך לנתק במיידי קשר שנבנה במשך שנים רק בגלל חרדות...?

רואה 6 6

New member
אף פעם לא ביקשתי את זה מאף אחד.

אם לא כתבתי את זה,למה להסיק מראש שזה מה שקורה במקרה שלי?
לא.אני לא מהלארג'יות בכאילו כי אני לא לארג'ית,אבל אני גם לא נכנסת עמוק לקשר כזה אם בכלל.
אני לא בנויה לפוליאמוריות גם אם אפלטוניות .
גם לי מעולם לא היו ידידים גברים כשהייתי בקשר,אני לא צריכה את זה ואני לא הכרתי בחור שהיה כלכך נינוח במצב הפוך.
לבן זוגי אין אפילו קצה של ידידה וכמובן שגם לי לא. למעשה, האו אפילו קיצוני עם עצמו עוד יותר:זוגות שהם חברים שלנו,הוא בקושי מדבר עם הנשים. אני מדברת עם בעליהן יותר.
המצבים האלה קרו אצלנו בטבעיות, אף אחד לא ביקש מהשני כלום.

רואה 6 6

New member
אמרתי,שמרגע שהבנתי שאצלי זה לא עובד,לא התחברתי עם כאלה.

לכן אם בעתיד אצתרך למצוא עצמי שוב בשוק,חבר עם ידידות זה לא דבר שיקרה לי יותר.

רואה 6 6

New member
כנראה.אולי בגלל זה הוא הגיע כשכבר הייתי רחוקה מליהיות פרגית

אבל הכל מתחיל מתודעה ולנשים לצערי הדיפולט שלהן הוא להרשות לעצמן פחות ממה שהערכים שלהן מרשים.

אני לא יוצאת עם גבר שיש לו ידידות.
&nbsp
אם זה רק מכרות מפסייבוק שהוא מתכתב איתן בלבד על תחביבים שלו זה בסדר.
אבל אם הוא נפגש איתן פיזית וכל זה-זה ממש לא כוס התה שלי....
&nbsp
מסכימה איתך!

dubizemer

New member
צפירת הרגעה :)

שלום לך חמודה.
את "נשמעת" בחורה מאוד אינטיליגנטית ובוגרת, שמתמודדת עם משהו לא פשוט בכלל (חוסר בטחון וחרדה חברתית), באופן טבעי סיטואציה של זוגיות טריה זה משהו שמלחיץ גם אנשים שרחוקים מזרח כמערב מחרדה חברתית, ועל אחת כמה וכמה כשאת גם ככה סובלת מחרדה כזו...
כמי שיש לה לא מעט ידידים, מהם קרובים מאוד כאחים לי, אני יכולה להגיד שידידות אפלטונית כן יכולה להתקיים בין שני המינים. יכול בהחלט להיות מצב בו גבר ואישה מקיימים ביניהם מערכת יחסים חברית ונטולת מתח מיני. אחת החברות לשעבר שלו נשארה חברה שלי גם אחרי שהם נפרדו.
אנ יכולה לתת לך כדוגמה בחור מקסים שהוא ואני חברים קרובים מזה כמה שנים, אנחנו מטיילים לפעמים ביחד (רק שנינו), נפגשים ואפילו לפעמים ישנים אחד אצל השני - כמובן ללא מגע פיזי כלשהו. ביחסים שלנו אין כל שמץ של משיכה או מתח מיני. בני הזוג שלי ובנות הזוג שלו אומנם נטו בהתחלה להרים גבה אבל כשהבינו את מהות הקשר - פירגנו מכל הלב.
עכשיו אני לא מכירה את ה"תכשיט" הפרטי שלך, את הדינמיקה ביניכם ומה בהתנהגות שלו מפעיל אצלך את הכפתורים של החרדה. האם הוא נוטה לפלרטט? מדבר על נשים שהכיר \ מכיר באופן שיכול לעורר חששות? או שאולי החרדות שלך נובעות אך ורק ממך? אלו דברים שכדאי לך לעבד עם עצמך או בסיוע מטפל, ואז אולי הדברים יתבהרו יותר.
בכל מקרה המלצתי לך היא לא לוותר על הקשר ולא להיכנע לחרדות שלך, תראי בזה הזדמנות מצוינת להתמודד עם כל מה שמפחיד אותך באינטרקציות חברתיות \ זוגיות.
בהצלחה !!

InTheKitchen

New member
תודה רבה על התגובה

כפי שאמרתי, אני מאוד שמחה לשמוע פה דעות של אנשים ואיך רואים את זה מכל מיני זוויות. כי אני לא מכירה מקרוב ולי אין ידידים. אני לא יכולה להחליט האם יש או אין דבר כזה קשר אפלטוני.
החרדות שלי נובעות אך ורק ממני. הוא לא מדבר על נשים אחרות לידי. הוא גם לא יגיד שמישהי ממש מושכת בעיניו סתם ככה. כשהוא ראה בהתחלה שאני אמרתי לו שאני עדיין אינני מוכנה להכיר את הידידות, הוא נמנע מלדבר עליהן או להיפגש איתן כדי שזה לא יפריע לי. בקטע של פלרטטנות.. הוא בן אדם נורא מנומס! וכפי שאמרתי, מפרגן לאנשים שקרובים אליו.
אנחנו יום אחד הלכנו לתדלק והוא היה כל כך מנומס שצחקתי ואמרתי לו אם הבחורה נתנה לו את המספר גם. הוא לגמריי באמת ובתמים לא הבין על מה אני מדברת, עד שהסברתי לו שהנימוס שלו קצת מפלרטט. (זה באמת שהכי לא הפריע לי! הייתי משועשעת)
הוא מאוד חשוב לי, לכן רציתי להתעייץ עם נשים במיוחד, לשמוע את דעתן. כי שוב.. אני רואה בנות היום, ויש לבנות נטייה לרצות את מה שכבר תפוס. וצרות עין. ונחשות. לא חסר..
אני אישית לא בן אדם כזה, ולא אוהבת התנהגות כזאת. אבל אשמח לגלות שיש גם כאלה שבאמת בסדר.
&nbsp
שוב תודה

למעלה