התייעצות לגבי כנס מחקרי בחו"ל

nadav779

New member
התייעצות לגבי כנס מחקרי בחו"ל

שלום, אז הסיפור הוא כזה - אני סטודנט באונ' העברית, בשנה שניה של תואר שני, מדעי הרוח. שלחתי הצעת מחקר לכנס אקדמי באוסטרליה והתקבלתי, אך כשפניתי לחוג שלי בבקשת עזרה במימון טיסה נדחיתי מאחר ומלגות אלה שמורים לדוקטורנטים. גם האוניברסיטה באוסטרליה לא מעניקה סיוע במימון (הם מעניקים לינה במעונות לזמן הכנס). מאחר ונסיעה כזאת תעלה לי המון כסף (הטיסה + הזמן שאפסיד בעבודה) רציתי להתייעץ - עד כמה חשובה השתתפות בכנסים כאלה, אם נניח אני שואף להתקבל לדוקטורט בחו"ל? עד כמה זה מוסיף נקודות ברזומה, מה הסיכוי לפתח שם קשרים שיואילו לי בהמשך? אני מנסה לברר עם עצמי האם ההשתתפות בכנס שווה את המחיר. תודה!
 

ANZ1

New member
לא ברורה לי ההתלבטות

1. אתה רוצה לעשות דוקטורט בחול ?
2. אתה רוצה להיות חלק מעולם המחקר של התחום שלך ?
3. יש לך קשרים כבר עם מרצים בחול שיקבלו אותך אליהם ?
4. כל העלות המדוברת זה 1500 דולר - כרטיס טיסה, גרושים, מעבר לדוקטורט בחול יעלה לך עשרות אלפי דולרים.

אם התשובות הן כן, אתה רוצה לעשות דוקטורט בחול, כנראה באוסטרליה, אין לך כרגע אף קשרים בחול ואף אחד לא קיבל אותך, לא ברורה לי ההתלבטות, נסיעה לכנסים ויצירת קשרים זה חלק בסיסי בכל העולם הזה.
1500 דולר זאת עלות שולית מול כל התהליך, איזו אופציה אחרת יש לך ? לשלוח לאנשים מייל כללי ויצירת קשרים ? יש לך הזדמנות לראות ולהבין איך העולם עובד, להכיר אנשים, זה נראה לי דבר שולי וחסר חשיבות, ושוב, אם אתה לא מסוגל להויצא 1500 דולר לקנות כרטיס טיסה תמחק את אפשרות הדוקטורט, עלויות המעבר יהיו גבוהות, המלגה שתקבל לא תכסה את העלויות של אחזקת משפחה, וגם לא תוכל לעבוד בחוץ כמו שאתה עושה בישראל.
חלק גדול מהדוקטורנטים בחול שורף בתהליך את החסכונות.
 
תוסיף לפחות עוד אלף דולר לעלות

אתה שוכח שמלבד כרטיס הטיסה צריך גם לשלם דמי הרשמה לכנס, להתאכסן איפשהו ולאכול. גם אם מחיר סטודנט לכנס הוא לא גבוה, מתאכסנים באייר בי אן בי, ואוכלים ג'אנק פוד בכל הארוחות שלא מסופקות ע"י הכנס (אם יש כאלו. לקנות בסופר ולהכין אוכל לבד זו לא ממש אופציה כשנמצאים בכנס) זה עדיין יוסיף להערכתי עוד לפחות אלף דולר. וגם- אוסטרליה גדולה. עלות הטיסה מתל-אביב לסידני היא לא כמו עלות הטיסה למלבורן,בריסביין או פרת'.

אישית, הייתי מוותר. אפשר לציין את הפרסום בקורות חיים כ"התקבל ונמשך" אבל בעלויות כאלו כשאתה עוד בשלב המסטר אני לא חושב שזה כדאי.

ב 2003 בזמן הדוקטורט נסעתי לכנס באוסטרליה (בריסביין) שהצגתי בו. מהפקולטה שלי קיבלתי מלגה "נדיבה" של 130 דולר. אבל, קיבלתי travel fellowship ממארגני הכנס וכיון שהצגנו טיוטוריאל זכינו גם בהונורריום של 700 דולר ששותפיי (שכולם היו חברי סגל או מהתעשייה) באדיבותם ויתרו על חלקם בו ונתנו לי את כולו. זה כיסה את רוב ההוצאות. עדיין נדמה לי שהוצאתי משהו כמו 300 דולר מכיסי הפרטי.
 

ANZ1

New member
ואז תוריד אלף דולר

לאכול צריך איפה שהוא, בדיוק, גם בישראל, לא משנה איפה הוא יהיה הוא יצטרך לאכול, לכן לא צריך להוסיף את העלות של האוכל, הוא לא יאכל יותר אם יהיה באוסטרליה, סביר שיעלה לו פחות.
את העלות של הלינה שחישבת צריך להוריד כי נותנים לו לישון במעונות בחינם.
אני גם הייתי מוריד חלק מעלויות הטיסה, אם אני כבר טס ליעד רחוק שלא הייתי בו עדיין ולא הייתי טס אליו בגלל העלות, הייתי גם מטייל כמה ימים בעיר וכמה ימים בעיר באסיה שהוא יטוס דרכה (סיאול, ביגינג, הונג קונג) יעדים שהוא לא היה טס אליהם כנראה.

גם צריך לזכור שהבחור רוצה להתקבל לדוקטורט במדעי הרוח, לא מדובר על מדעים מדויקים, תחומים שיש בהם הרבה כסף, הרבה תקנים וקל למדוד אנשים כי מדובר על מספרים, מדעי הרח מטבעם צריך את המגע האנושי והקשרים, זה הרבה יותר חשוב וקריטי, בהחלט יכול להיות שהנסיעה הזו תקבע אם הוא בכלל יתקבל לדוקטורט או לא, קשר אנושי אפילו קצר שווה אלפי מילים במייל.
 
1. לאכול בחוץ עולה יותר מאשר לאכול בבית

לא משנה באיזו ארץ. וכאמור, לקנות בסופר ולהכין אוכל זה לא ריאלי בזמן כנס. לכן סביר להניח שיהיו לו הוצאות על מזון יותר מאשר בארץ- מה עוד שחלק מהנטוורקינג זה ללכת עם אנשים לאכול מה שאומר מסעדות. אם יתמזל מזלו מישהו יזמין אותו אבל אי-אפשר לבנות על זה.

2. הוא לא כתב אם הלינה במעונות היא חינם- את זה אתה הסקת. הרבה פעמים נותנים לינה במעונות לכנסים אבל צריך לשלם עבור זה. זה כמובן הרבה יותר זול ממלון אבל לא בהכרח חינם.

3. תוספת טיול זה נהדר וגם אני כשטסתי לאוסטרליה ניצלתי חלק גדול מהזמן לטיול. אבל זו הוצאה נוספת.

4. לא התייחסת לדמי הרישום לכנס. רק זה יכול להיות עוד כמה מאות דולרים (תלוי כמה עמוקה הנחת הסטודנט שלהם).

ואני ממש לא חושב שהנסיעה הזו תקבע אם הוא יתקבל לדוקטורט או לא. יש כל-כך הרבה משתנים בעניין שלהציג את זה כאילו העניין יקום או ייפול על הנסיעה הזו.. נו, באמת. אני גם משער שזה לא הכנס היחיד שאפשר ליצור בו קשרים (אלא אם כן מעוניינים דווקא בדוקטורט באיזור אסיה-פסיפיק). כנס באירופה שיעלה כמה מאות דולרים פחות יכול לתת תמורה טובה יותר להוצאה.
 

nadav779

New member
דמי רישום?! מה לעזאזל

הם לא כתבו שום דבר על זה. אני צריך לא רק לממן את הטיסה אלא גם לשלם מאות דולרים כדי להשתתף?! סגור על זה?
&nbsp
ממה שהבנתי הלינה במעונות היא חינם
 
אני מניח שכמו כל דבר- תלוי בתחום

אם היה כזה דבר בתחום שלי הייתי עכשיו בדרך לכנס במינכן. שלחתי את הקולגות שלי שהתכוונו להגיע לכנס בכל מקרה להציג במקומי את המאמר שלנו... לי נגמר תקציב הכנסים להשנה.
 
אם הלינה היא חינם זה מוזיל משמעותית את ההוצאות

לגבי דמי רישום: עוד לא נתקלתי בכנס שלא היו בו דמי רישום למעט doctoral consortium למיניהם או כנסים קטנים שמאורגנים על-ידי אוניברסיטאות (יש יתרונות וחסרונות לכנסים כאלו. מצד אחד הם יותר אינטימיים ולכן הנטוורקינג בהם יכול להיות יותר משמעותי. מצד שני, אלו לרוב לא כנסים מרכזיים בתחום ולכן פרסום בהם בד"כ פחות נחשב ולא בטוח באיזו מידה אנשים שאצלם תוכל לבדוק אפשרות לדוקטורט יגיעו לכנס כזה).

תבדוק במיילים שקיבלת מהם ובאתר הכנס לגבי הרשמה (שייתכן ועדיין לא נפתחה כלל ולכן אתה עוד לא יודע על זה). אני כמעט משוכנע שיש הרשמה אבל כמעט תמיד יש מחיר מיוחד לסטודנטים. לפעמים מדובר בתשלום יחסית סמלי ולפעמים ההנחה עצמה היא סמלית (נתקלתי לא מזמן בכנס כזה שמחיר סטודנט היה 800 דולר אז נכון שהמחיר הרגיל היה 1200 דולר אבל זה עדיין המון כסף לסטודנט שאין לו מימון.)
ייתכן גם שיש פטור או הנחה למציגים בכנס (בתחום שלי זה לא מקובל אבל אולי בתחום שלך זה קיים) או פטור מתשלום אם המאמר מועמד לפרס כלשהו. בקיצור, כדאי שתברר את הפרט השולי הזה לפני שאתה הולך לקנות כרטיס טיסה ולהוציא ויזה לאוסטרליה...
 

d a p h n a

New member
בכנסים במדעי הרוח לעיתים קרובות או שאין דמי רישום

או שהם סמליים (כמה עשרות דולרים), ויש גם הנחה לסטודנטים.
 
מעניין. איך אם כן מממנים כנס?

הרי אולם לכנס עולה כסף, אם מגישים כיבוד בהפסקות זה גם עולה, הדפסה של תוכנית הכנס עולה כסף וכו'. אני מניח שאין יותר מדי ספונסרים לכנסים במדעי הרוח?

נכון, תמיד אפשר לעשות את הכנס באוניברסיטה ולהשתמש באיזה אולם הרצאות מה שמקטין משמעותית את ההוצאות. המשמעות, אני מניח היא שרוב הכנסים הם קטנים יחסית, לא? (לשם השוואה בתחומים שלי בכנסים המרכזיים יש בין 1500 ל 3000 משתתפים בד"כ. בכנסים קטנים יש כמה מאות. ויש גם כנס אחד- שהוא יותר סוג של יריד ויותר מכוון לתעשייה מאשר לאקדמיה- שהשנה היו בו כ 40 אלף משתתפים).
 

d a p h n a

New member
גם הכנסים המרכזיים שלנו מגיעים לאלפים

הכנס של ה-Renaissance Society of America שהייתי בו השנה, למשל, מנה יותר מ-2000 משתתפים. וזה עוד כנס עם נושא יחסית ספציפי (אם כי מולטי-דיסציפלינארי). ה-AHA (הכנס המרכזי של היסטוריונים בארה"ב) הוא בכלל מפלצת ענק.
&nbsp
העלות של השתתפות בכנס של ה-RSA (לא כולל המלון, כמובן), תלוייה בהכנסה שנתית, כאשר המחיר הגבוה ביותר הוא 145$ (למי שהכנסתו מעל 100K בשנה), והמחיר הנמוך ביותר הוא 35$ (למי שהכנסתו מתחת ל-12K בשנה). אין אפשרות לגבות יותר, כי לרוב האנשים אין תקציבים לזה (ראה מה שכתבתי על מרצים במדעי הרוח וגרנטים למטה).
&nbsp
איך עושים את זה? קודם כל, הספונסרים העיקריים של הכנסים הללו הם אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים באזור שבו הכנס מתקיים. למשל, ה-RSA השנה התקיים בבוסטון, והספונסרים שלו היו הרווארד, ברנדייס, טאפטס וכו'.
&nbsp
שנית, אין כיבוד בהפסקות (למעט מים), בדרך כלל יש רק reception גדול אחד עם אוכל ומעבר לזה אין ארוחות או כיבוד, ואם יש עוד ארוחות הן על פי רוב בתשלום נוסף (למשל, ב-AHA יש ארוחת בוקר לנשים היסטוריוניות, שעולה עוד סכום סמלי כלשהוא להשתתף בה).
 

אור302

New member
את שוכחת מקור הכנסה מרכזי

איך הם משיגים עבור המשתתפים את חדרי המלון שבו נערך הכינוס בהנחה? יש להם דיל עם המלון: אנחנו נמלא אלף חדרים לשלושה ימים, ואתם תיתנו לנו הנחה על החדרים והנחה על שכר האולם. הכול מחושב, ואם ישנם מספיק משתתפים, מה שהם משלמים למלון מכסה את הוצאות הכינוס. זאת בנוסף לדמי הרישום לכינוס וכמובן תרומות והכנסות אחרות. זו אחת הסיבות, אגב, שישנה נכונות הולכת וגוברת של כינוסים המקצועיים לקבל כמה שיותר מציגים, כולל דוקטורנטים ולעתים גם תואר שני וראשון. עוד דמי רישום, עוד חדרי מלון מתמלאים, עוד הוצאות מכוסות. פשוט וקל.
&nbsp
יש גם יריד ספרים גדול בכינוסים: ההוצאות משלמות דמי השתתפות שמכסים את האולם הגדול שבו מציגים אבל אולי גם מעבר לזה לכיסוי הוצאות אחרות.
 
זה קיים גם בתחום שלי

כמובן שבכנסים שרוב המשתתפים בהם הם רופאים הם חייבים לבחור את אחד המלונות היקרים בעיר, מה שגם מייקר את עלות הכנס. לעתים קרובות לינה במלון שמעבר לכביש או במרחק חמש דקות הליכה ממלון הכנס יותר זולה מאשר הלינה במלון הכנס לאחר ההנחה למשתתפים.

גם אצלנו בכנסים יש תצוגות למיניהן (גם ספרים אבל לא רק. גם טכנולוגיות למיניהן) וספונסרים (כולל לפעמים חברות גדולות כמו מיקרוסופט IBM ואחרים). עדיין דמי הרישום גבוהים משמעותית- גם לכנסים שנערכים במלונות הפחות יקרים. 150 דולר לכנס זה בערך חצי מהכנסים הזולים יותר, ובד"כ רק דמי ההרשמה יכולים להיות בין 700 ל 1000 דולר (תלוי באורך הכנס). בקיצור, לא השתכנעתי שההסכם עם המלון יכול לאפשר דמי רישום כל-כך נמוכים. אם אוניברסיטה מארחת משקיעה כסף זה הגיוני יותר (בתחום שלי בד"כ התרומה של האוניברסיטה היא בסיוע לוגיסטי, מתנדבים וכד' - שווה כסף אבל לא צ'ק.) אני מניח שאוניברסיטה כמו הרוארד יכולה להרשות לעצמה...

הסיבה העיקרית שזה מעניין אותי היא שאני חושב לארגן כנס אצלנו (יותר נכון להפוך כנס דו-שנתי שמתקיים במקום אחר לכנס שנתי שמתקיים שנה אחת אצלנו ושנה אחת שם). מדובר בכנס בינוני-קטן אך איכותי וחשוב לי שהמחיר למשתתף יהיה הגיוני.
 

אור302

New member
לא ההסכם עם המלון מאפשר דמי רישום נמוכים,

ההסכם מאפשר תשלום שכירות עבור האולמות ועבור סבסוד חדרי המלון. דמי הרישום נמוכים בכינוסים אקדמיים טהורים פשוט כי מרוויחים פחות. אין אקדמאי במשרה מלאה שיכול להרשות לעצמו 700 דולר דמי רישום, לדעתי. זה אוכל חצי מהתקציב השנתי. אם אתה רופא, נו, המצב שונה.
 
אבל אם הכנס בערך באותו גודל

(בהנחה שזה לא אחד מהכנסים האלו שמתקיים במקום הכי יקר בעיר), עדיין הוצאות ארגון הכנס דומות. אם זה לא דמי הרישום המאד נמוכים (אני מעולם לא נתקלתי בכנס של פחות מ 500 דולר, ורבים נמצאים באזור ה 1000 פלוס-מינוס) מה אם כן מכסה אותן?
 

אור302

New member
אולי נשאל הפוך:

אם הכינוס באותו גודל, וההוצאות דומות, איך זה שישנם כינוסים שגובים דמי רישום נמוכים כל כך ועדיין מכסים את הוצאותיהם? מה מצדיק את דמי הרישום הגבוהים יותר ומה נעשה בהם?
&nbsp
הכינוסים שאני משתתף בהם גובים דמי רישום של בערך $120 וחדרי המלון הם בערך $140. המלונות הם בעיקר הילטון ושרתון. פעמים רבות הכינוס נערך במרכז הכינוסים האדיר בבוסטון שמעליו מלון הילטון. הוא הדין במרכז בפילדלפיה שמעליו מלון הייאט דומני. כלומר, לא זול במיוחד (וגם לא נראה לי שיש יקר יותר בממדים האלה של אלפי משתתפים).
&nbsp
אסתייג ואומר שאני "מניח" שההוצאות מכוסות, פשוט משום שהכינוסים ממשיכים באותה רמת מחירים במשך שנים ובאותם מקומות. אני מניח שבתחום מדעי הרוח קצת חותכים הוצאות. למשל בשימוש במדיה. המלון גובה הון עתק על שימוש במקרנים למיניהם (פשוט חרפה!) ואותנו מעודדים לחסוך בשימוש במדיה (גם אין צורך כל כך). כמעט ואין ארוחות חינם אבל יש ערבים של "קבלת פנים" שממומנת בידי המוסדות השונים, כל אחד מקבל חדר ומשלם עבור קייטרינג. אני מניח גם שמשלמים פחות עבור כוח האדם של הגוף המארגן ואנשים עובדים בהתנדבות גם.
&nbsp
נשאלת אם כן השאלה: מה הן ההוצאות האמתיות של ארגון כינוס בתחומים השונים? האם כינוס של $1000 מפנק איכשהו כחלק מן החבילה?
מה לגבי ארוחות רשמיות? מזנונים? אמצעים להרצאות? אינטרנט כחלק ממחיר החדר (שלנו על פי רב לא כולל אינטרנט)? חניה במלון? כמה משלמים למי שמארגן - עובדים קבועים או נוספים? הוועדות המארגנות והממיינות השונות? מה הוא גודל ה"מטה" וכמה ממנו מוטס לכינוס והאם יש צורך אמתי בכך? מה היא איכות תג השם - האם גם אצלכם מדובר בכרטיס פלסטיק מחובר לחוט עלוב למראה? מה לגבי שי למשתתף ומי מממן אותו: תיק לנשיאת התכנית, איכות החוברת אם יש, עט במתנה, אפליקציה לתכנייה או קובץ PDF מסורבל?
&nbsp
אולי שם מסתתרות העלויות. לסיכום, בוא נאמר, שהמזנון "חינם" בכינוס השנתי למדעי היהדות נראה תוך דקות מעטות כאילו הוקם בסומליה, לא בבוסטון. אולי זה אומר הכול.
 

Philip Jr

New member
אנקדוטה

בכנס שאני הולך אליו שנה הבאה החליטו לעשות משהו שעוד לא יצא לי לראות. מי שלא יזמין חדר במלון של הכנס יצטרך לשלם קנס של 50$ שהם קוראים לו housing fee או משהו כזה. הסיבה - שאכן מארגני הכנס מקבלים הנחות על חדרי המלון ועל חדרי הכנס והשימוש במלון לכנס, על בסיס זה שהמשתתפים בכנס ילונו במלון.
 
דוגמא טרייה

בדיוק נרשמתי לכנס של חמישה ימים שיתקיים בנובמבר בהילטון שיקגו. המחיר למשתתף 925 דולר. לסטודנט 595.

עכשיו, זה כנס שלא נותן כלום מבחינת ארוחות וכד'. אפילו לא קפה בהפסקה (אם רוצים קפה יש סטארבקס במלון וצריך לקנות) רק מים לשתייה. הם נותנים תיק וחוברת עם תוכנית הכנס (הגישה לפרוסידינגס היא אונליין) ויש ווי פי באזור הכנס במלון. יש גם קבלת פנים ועוד אירוע חברתי (האחרון בתוספת תשלום של 35 דולר). סדנאות וטיוטוריאלס כלולים במחיר הכנס.

מחיר חדר במלון אחרי הנחת הכנס 282 דולר ללילה ליחיד, 302 לחדר זוגי (לפני מס). החדר כולל אינטרנט (לא ברור לי למה אצלכם לא. זה היום כמעט סטנדרט גם במלונות הכי פושטים). עכשיו, אני ממש לא מרגיש חובה להתאכסן בהילטון. בבסט ווסטרן שנמצא חמש דקות הליכה דרומה על אותו רחוב המחיר ללילה הוא רק 118 דולר ללילה ליחיד (וגם להם יש ווי פיי בחדרים והמלון- מנסיון- לא מדהים אבל בסה"כ בסדר גמור). בין הספונסרים של הכנס ניתן למצוא את שתי החברות הגדולות בתחום של מערכות מידע רפואיות ועוד חברות שמשלמות בין 5000 ל 50 אלף דולר כל אחת.

אז אני מניח שמשלמים יותר בגלל המקום שבו מתקיים הכנס (ודווקא בכנסים שבהם התשלום היה נמוך יותר הרבה פעמים מקבלים יותר- קפה וכיבוד קל בהפסקות, ארוחת צהריים לפחות בחלק מהימים. אבל אלו לרוב כנסים קטנים או בינוניים שעבורם אני משער שעלות המקום נמוכה יותר). הפער בין מה שאתם משלמים למה שתיארתי למעלה הוא עצום. אני מתקשה להאמין שבלי סבסוד די משמעותי אפשר לקיים כנס גדול בכזה מחיר למשתתף.
 

אור302

New member
או סבסוד אצלנו או שמישהו מגלח אצלכם כספים

שתי האפשרויות קיימות. אני מניח שיש קצת סבסוד אבל קשה להאמין שזה משמעותי כל כך - במדעי הרוח פשוט אין כסף. אגב, הכינוסים אצלנו הם בני שלושה ימים בדרך כלל, לא חמישה. זה משמעותי. כמו כן, לא נראה לי שהילטון שיקגו יקר יותר מהילטון בוסטון. אצלנו יש אינטרנט בחדרים אבל זה פשוט לא חלק מן המחיר. צריך להוסיף תשלום פר יום, נדמה לי יותר מחמישה עשר דולר. אני הייתי יורד ללובי כדי לעבוד על המחשב.
 
למעלה