התייעצות לגבי לימודים

SomebodyElse

New member
התייעצות לגבי לימודים

טוב, משוטטות קצרה בפורום אני יכולה לנחש שכבר נמאס לכם מהשאלות האלה, אבל אני אנסה את מזלי בכל זאת - בעיקר כי גם התשובות שלכם קצת הדאיגו אותי. תראו, בעיקרון אני רשומה ללימודי משפטים בת"א לשנת הלימודים הקרובה. איך הגעתי להחלטה הזאת? התלבטתי לגבי המון דברים, לא כל כך מצאתי את עצמי באף תחום [לפחות לא באף תחום פרקטי] ובסוף החלטתי שמשפטים, לפחות ברמת הלימודים, נשמע לי מעניין יותר משאר הדברים שהתלבטתי לגביהם [מדעי מחשב, כלכלה]. העניין הוא שהרבה אנשים אומרים לי בזמן האחרון שזה לא תחום שכדאי לי ללמוד, וגם אני כבר לגמרי לא סגורה על ההחלטה שלי. שמעתי יותר מדי פעמים שעריכת דין זה מקצוע שצריך לריב בו עם כולם, כל הזמן. אני לא יודעת עד כמה זה נכון, אבל אני יודעת שזה בטח לא משהו שמתאים לי - אני לא יודעת לריב, אין לי מרפקים לדברים כאלה. אני מעדיפה לעבוד עם עצמי, מול מחשב, מול מסמכים וכו'. גם כל מה ששמעתי על שעות עבודה מדאיג אותי. אני לא רואה את עצמי עובדת 12 שעות ביום. אני תוהה מה עושה צוות משפטי של חברה כלשהי, נגיד חברת הייטק או בנק, אולי זה מתאים לי יותר? העניין הוא שאני מרגישה שאני כאילו מנסה לברוח לתוך נישות שוליות יותר בתחום, ואני לא אוהבת את זה. בסופו של דבר זה לימודים של 3.5 שנים + התמחות של שנה [או אפילו יותר לפי מה ששמעתי?] ואני לא רוצה בסוף כל התהליך הזה, או אפילו באמצע שלו, להבין שאני עושה טעות ענקית. מצד שני, אני לא מוצאת את עצמי באף תחום אחר. אני לא יודעת מה לעשות. אני מתחילה לחשוב ברצינות לבטל את ההרשמה ולדחות את הלימודים בשנה, אבל אני לא רוצה לדחות סתם. ואני גם מפחדת שבסוף השנה הזאת אני אמצא את עצמי באותו מקום. מישהו יכול אולי לייעץ? לשפוך קצת אור על מה באמת אופי המקצוע, מה אופי התפקיד? יכול להיות שכל מה שאמרו לי זה סתם סטיגמות ואני טועה. אבל יכול להיות שאם אני כל כך לא סגורה על עצמי, עדיף לי לא ללכת ללמוד תחום שהוא כ"כ תחרותי? בקיצור, אם מישהו קרא את כל החפירה ויכול לעזור, אני אשמח. כרגע אני פשוט מרגישה לגמרי לגמרי אבודה.
 
והנה התשובות...:

את העלית כ"כ הרבה נקודות בשאלה שלך, שאני חייב להודות שפשוט התעצלתי לענות על כולן. אז הנה תשובה לפחות על חלק מהן, ואם משהו לא ברור - תגידי :) 1. כמו שאמרת: התלבטת לגבי המון תחומים, ומשפטים נשמע לך הכי מעניין. תשאלי את עצמך אם יש משהו אחר שיותר מעניין אותך? יש מספר מכונים בארץ שגם אמורים לעזור לך בהכוונה מקצועית - אם את לא בטוחה בכך. אם את בטוחה שמשפטים מעניין אותך - לכי על זה. 2. לגבי מה שאנשים אומרים לך - כמו שבטח קראת פה: תסנני! אנשים ימשיכו להגיד לך עוד הרבה דברים במהלך החיים שלך, לא את הכל את צריכה לקבל ולא לכולם את צריכה להקשיב. 3. את לא חייבת לריב כדי להיות עו"ד. מעטים עו"ד שבסופו של דבר מגיעים לבתי משפט ועוסקים בייצוג אנשים (בשפה מקצועית זה נקרא: "לטיגציה" או "לטיגטורים"). רבים עו"ד שיושבים לבד עם עצמם, מול המחשב, הספרים ופסקי הדין. - אז אם זו רוטינה שמדברת אלייך, הנה עוד סיבה להיות במקצוע :) 4. לגבי שעות העבודה הארוכות: זה מאוד משתנה ממקום למקום: במשרדים הפרטיים אכם עובדים שעות ארוכות ומטורפות. במשרדים הממשלתיים פחות - אך המשכורת היא גם בהתאם. בחברות - זה תלוי בכל מיני פקטורים. בהצלחה בכל מקרה!
 

SomebodyElse

New member
קודם כל תודה... [ועוד קצת שאלות]

ברור לי שצריך לסנן חלק מהדברים שאומרים, העניין הוא שאני לא כ"כ סגורה על עצמי גם ככה וכל ה"עצות" מערערות אותי עוד יותר. יש עוד תחומים שנשמעים לי מעניינים, הבעיה שרוב הדברים שמעניינים אותי הם יותר לרדוף אחרי חלומות, ואני מפחדת להיתקע בסוף עם 2 ציפורים על העץ ושום דבר ביד. משפטים זה סוג של פשרה בסופו של דבר - הלימודים נשמעים מעניינים והתחום הוא יותר פרקטי מכל שאר הדברים שאני פוזלת אליהם, הבעיה שאני מפחדת לא למצוא את עצמי במקצוע. זה שלא כולם מגיעים להיות לטיגטורים זה ברור לי. השאלה, מה עושה מי שלא? אני מגיעה למשרד, מדליקה את המחשב ו..? מה שאמרו לי לגבי לריב עם כולם, זה שהרי המטרה שלי היא תמיד שהצד שלי ינצח, נכון? אז אולי לא בבית משפט ואולי לא בריבים של צעקות וכאלה, אבל המטרה שלי היא להכשיל את הצד השני. בין אם זה בתיקים של גירושים, או פלילים [שאליהם אני אפילו לא מתכוונת להתקרב], או משפט מסחרי או כל תחום אחר - תמיד העיסוק הוא בסכסוכים. ואני בן אדם שבכלל נרתע מסכסוכים, מעדיפה להימנע מהם כמה שרק אפשר. אז זאת בעצם השאלה שלי, אם ללכת לעריכת דין זה לא ללכת לתחום שהוא לגמרי מנוגד לאופי שלי? ובגלל זה שאלתי גם לגבי למשל יעוץ משפטי בחברה כלשהי, או, לא יודעת, עריכת פטנטים? ששם אולי העיסוק הוא שונה. הבעיה שנדמה לי שעצם הפניה לכיוון הזה זה סוג של בריחה מהמהות של המקצוע, ואולי במצב כזה אני פשוט צריכה לחשוב על מקצוע אחר? אני יודעת שאני מפציצה פה בשאלות, פשוט כל ההתלבטות הזאת נחתה עלי פתאום אחרי שכבר חשבתי שדי נסגרתי על עצמי. פתאום קיבלתי רגליים קרות. אם לא התייאשת/ם מלקרוא עד פה אני אשמח לעוד קצת תשובות..
 

shno

New member
אני לא יודע מי אמר לך לגבי ה"לריב עם כולם"

תיראי, אני לא ליטיגטור. אני עו"ד מסחרי-עסקי שעוסק בליווי תאגידים הן מההיבט של מזכירות חברה (כל הנוגע לרישומי חברה, רשם חברות, הקמת חברות, דיווחים, החלטות דירקטוריון ובעלי מניות וכו') והן מהפן המסחרי-עיסקי של החברות - הסכמים מסחריים, השקעות, גיוסים, הנפקות וכד'. אז קודם כל - הנה תשובה לשאלתך לגבי אותם עו"דים שבאים למשרד, מדליקים את המחשב ו....- ועובדים. עונים לשאלות הלקוחות, מכינים עבורם מסמכים ("אני צריך הסכם רישיון למוצר שלי עבור לקוח בסין", "אני צריך הסכם הפצה למוצרים שלי" וכו' וכו' - בלי סוף דברים), מייעצים להם וכד'. לגבי ריבים - חוץ מ"עימות" (במכתבים, כמובן) שהיה לי עם עו"ד של לקוח של חברה שאני מייצג, לא זכורים לי ריבים. נכון, יש מו"מ ויש דין ודברים מול הצד השני לחוזה במהלך ניסוח החוזה - אבל יש הבדל גדול בין "לריב" לבין "מו"מ". והאמת רחוקה מרחק גדול מאוד מהאמירה שלך ש"תמיד העסוק הוא בסכסוכים". סכסוכים משפטיים הם רק חלק מהתחום המשפטי ומעיסוקו של העו"ד (כמובן, תלוי בתחום התמחותו). ואגב, הערה קטנה - המטרה שלך היא לא שהצד שלך ינצח או להכשיל את הצד השני. המטרה שלך כעו"ד היא לשרת את האינטרס של הלקוח שלך. זה יכול להיות ע"י השגת התוצאה הטובה ביותר עבורו בנסיבות (הרבה תיקים בבימ"ש נסגרים בפשרה, מבלי שיש צד ש"מנצח") וזה יכול להיות גם ע"י ייעוץ משפטי ללקוח שלך שהבקשה/דרישה/תביעה שלו היא לא ריאלית, לא הגיונית, חסרת סיכוי. לא תמיד הלקוח שלך צודק, ואת צריכה בתור העו"דית שלו לדעת גם להסביר לו את זה, וכמובן שבסופו של דבר ההחלטה מה לעשות היא של הלקוח.
 
למעלה