התייעצות לגבי קרם לאמא

pumiki8

New member
התייעצות לגבי קרם לאמא

אני מתחיל לחשוב ומנסה לבנות בעיני רוחי קרם (על בסיס חמאת שיאה ושמן דקל, בלי מתחלבים) לידיים ולזרועות של אמא. יש לה בזרועות במקומות סימטריים שני שטחים כאלה של "עור נחש" - העור יבש, קצת סדוק, נוצרה מעין דוגמה של עור נחש, ויש גם כמה כתמי שמש. מבחינת שמני הבסיס חשבתי על: חמאת שיאה שמן דקל אובליפיכה אבוקדו שמן וויטמין E (נר הלילה - כדאי?) מבחינת השמנים האתריים: גרניום - שיחזיר קצת חיות רוזווד - לחדש תאים לבנדר - שיבנה תאים (אורן - כדאי? נשמע שהתכונות שלו יועילו, אבל אני לא יודע איך זה ישתלב מבחינת הריח) וגם: מהניסיון שלכם, מהו היחס בין חמאת שיאה לשמן דקל לשמנים הנוזליים (אובליפיכה ואבוקדו) שמניב קרם מיוצב ונחמד? הצעות\הערות\הארות יתקבלו בברכה
. תודה!

קרם לאמא

נתחיל מזה שבחירת השמנים שלך סבבה. להוסיף נר הלילה או זרעי בוראג' תמיד מומלץ. אורן לא הייתי מוסיפה - בגלל הריח... קרם לא יצא מזה, ההגדרה הנכונה היא משחה, ועל מנת לייצב אותה תצטרך להוסיף מעט שעוות דבורים. אנחנו נכנסים לקיץ ובלי שעוות דבורים זה לא ממש "יחזיק" בחום. לגבי כמויות, תתחיל בניסיונות, זה כל הכיף... טיפ קטן, תמיס את החומרים לפי רמת הקשיות שלהם, מהקשה ביותר לנוזלי ורק בסוף את האתריים - את השמנים האתריים תוסיף כהתערובת אחידה ולא על האש על מנת שלא יתנדפו בקלות. טיפ נוסף, לערבב רק שמנים נוזליים כשהבסיס הוא זרעי ענבים ואז תיצור עבורה שמן גוף מזין ביותר. בהצלחה חומד, הילה

pumiki8

New member
זו שוב ההתלהבות שמדברת מגרוני ../images/Emo13.gif

הבנתי - אורן ירד מהרשימה. אם ארחיק לכת ואם תהיה לי מספיק רציונליזציה אקנה גם רוז. בכל מקרה, כרגע אתמקד בחלק התיאורתי. אני אחכה עד שנגיע לשיעור על קרמים (אין לי מושג עד כמה מקיף הוא יהיה, אבל אלוהים - אני לא יכול לחכות עד שאהיה בעיצומו של הקורס בברושים, אלוהים יודע מתי הוא ייפתח) כדי להבין יותר, אבל אשאל בכל זאת:
בעניין הריחות - כיצד את מתאימה את הריחות זה לזה? האם את פועלת עפ"י "קבוצות" (זה הדר, וזה הדר - אז הם ילכו טוב ביחד)? כיצד את יודעת האם לערבב בין הריח הזה לזה לפני שאת מכניסה אותם לתוך התערובת?
שעוות הדבורים תביא את התערובת להיות יותר סמיכה, כן? האם צריכים להתקמצן על השעווה, שמא המשחה תהפוך להיות שעווה בעצמה?
האם עדיף ה"שמן גוף" במקום ה"משחת גוף" בגלל שהיצירה של משחה היא מורכבת יותר? אני לא יודע כמה טוב היא תגיב לעניין של שמן, ולא הייתי רוצה שהיא תדחה את מה שאכין לה רק על בסיס מרקם.
ואם בשמן גוף עסקינן - מדוע בכלל לערב זמן זרעי ענבים? בהתחשב בריכוז של האבוקדו והאובליפיכה כמה זרעי ענבים יוכל לעדן את התערובת ולהפוך אותה לקלילה? והאם אני מוותר על ה"סמיכים יותר" כמו חמאת שיאה ושמן דקל, או שיש עוד? ואחרונה חביבה
[אצלי הן אף פעם לא אחרונות חביבות!] - האם את מכירה את התופעה? יצא לך להיתקל ב"עור הנחש" הזה? אני עוד מנסה לצבור את הביטחון שלי בתחום המעשי. יש את המחשבה הזו שמקוננת בראש של "אבל בקורס הבא שאקח\בעוד כמה שיעורים אוכל וודאי לדעת איך לרקוח קרם יותר טוב ממה שאוכל לרקוח עכשיו". מצד שני - חייבים להתחיל לנסות ולהתנסות מתישהו, במיוחד בהתחשב בהתלהבות הרבה.
...

כמה שאלות...../images/Emo13.gif

אתה ממש לא צריך להמתין לקורס בברושים, כל היופי הוא בהתנסויות האישיות שלך. בעניין הריחות, כשאתה מכיר את הריחות כבר יש לך מושג מסויים לגבי מה "מתאים" למה, אני הולכת הרבה עם אינטואיציה, חוש הריח והפעילות של השמן כמובן. אם לצורך העיניין 2 שמנים ששונים בריחם נותנים את אותה הפעילות הדרושה לי אבחר מבינהם את זה שריחו הכי מתחבר לי עם השמן השלישי. דרך נוספת היא לקחת טיפה אחת מכל שמן ולערבב יחד לבדוק מה מתקבל. אל תשכח שיש שמנים שהריח שלהם מאוד חזק ודומיננטי, לדוגמא, לא נראה לי שאי פעם אערבב יחד גרניום וילנג ילנג... לעיתים שילוב לפי "קבוצות" כמו שאתה מכנה את זה גם יהיה נכון. כל מקרה לגופו. שעוות דבורים - מקשה את המשחה לא מסמיכה, השימוש הוא בכמות קטנה אחרת זה באמת יהיה קשה מדי. לגבי שמן גוף - גם העובדה שזה יותר פשוט להכנה מהווה שיקול, אל תשכח שגם המשחה שאתה מעוניין להכין לה בסופו של דבר במגע עם העור תרגיש שמנונית זה לא קרם שנספג לחלוטין ! אם אתה ממש מתלבט אולי פשוט תתייעץ איתה ? הסיבה להוספת שמן זרעי ענבים היא בעיקר בגלל שהוא ה"קל" ביותר מבין שמני הנשא ואין צורך להכין לה שמן גוף שיהיה מאוד כבד ולא נעים על הגוף. לגבי ריכוזם של השמנים דוגמת אבוקדו ואובליפיכה, קלילות התערובת תלויה באחוזים שתשלב מכל אחד מהם. ואם אתה מחליט על שמן גוף, אז כן, אתה מוותר על השמנים הקשים כמו שיאה ודקל. בוודאי שיצא לי להיתקל ב"עור נחש" כזה (יש לי אפילו קרם גוף ספציפי למטרה זו), צריך להזין את המקום והרבה ! אם תחליט (בהתייעצות עם אמא) ששמן גוף הוא אכן הפורמט העדיף, אז... כותבת לך אופציה : זרעי ענבים- 60% אובליפיכה - 15% אבוקדו - 10% ויטמין E - 10 % גרניום / לבנדר - 1% רוזווד / רוזהיפ - 2% בנזואין - 2% תהנה, הילה

כמה שאני אוהבת את התשובות שלך הילה:)

פשוט נהדרת! רק דבר אחד יש לי להוסיף.. לגבי הבנזואין, הבנזואין הרגיל יכול לגרום לכתמים חומים על העור בחשיפה לשמש רצוי להשתמש בבזונאין נטול .

תודה רבה ../images/Emo9.gif

חידשת לי לגבי הבנזואין. אני מכירה סוג אחד - שרף בנזואין, עובדת איתו המון ולא נתקלתי בתגובה כזו. מה זה הנטול ? תודה מראש, הילה

אויש טעות שלי!!!

רשמתי את ההודעה כשמיהרתי נורא... התכוונתי.. בנזואין יכול לגרום לרגישות. ברגמוט בשמש עלול לעשות כתמים חומים על העור ולכן רצוי להשתמש בברגמוט ללא ברגפטן (bergaptene). אני אלמד להבא לרשום הודעות כשאני לא ממהרת:)

pumiki8

New member
את... את תזכי למצוות! ../images/Emo13.gif

כשאשיג את "ניחוחות מרפא" שוב, אוכל להסתכל על היחס שהיא משתמשת שם בשעוות דבורים. תודה על הטיפ על הריחות!
אני מניח שאפתיע אותה, ואראה אם היא תתלהב או תהיה פולניה
. הבנזואין - כחומר משמר? אישה של וניל אמרה כמה דברים לא חיוביים עליו מבחינת השילוב שלו עם התערובת, לא כדאי לוותר? מדוע הבחירה היא בין רוזווד לרוז-היפ? זה שמן אתרי וזה שמן נשא... מעריך המון המון את העזרה!

שוב אתה גורם לי לחייך...../images/Emo6.gif

אין הרבה מרשמים עם שעוות דבורים בניחוחות מרפא, אבל מצאתי לך משהו : היא מכנה את זה "קרם ידיים בסיסי"- 12 גרם חמאת קוקוס 12 גרם שעוות דבורים 30 מל' שמן שקדים 5 טיפות נר הלילה 5טיפות גזר תנסה לשחק אם המרשם שלה בשילוב השמנים שאתה בוחר לאמא. הבנזואין אומנם משמר אך לא לשם כך הצעתי אותו. זהו שרף מומס, חום אדמדם, סמיך ובעל ניחוח ונילי מדהים. משקם את העור להפליא, מתאים לעור סדוק, יבש, מגורה ואפילו לפסוריאזיס. כתבתי לאישה של וניל שאני לא מכירה את הסוג השני וגם שלא שמעתי על תופעת הכתמים, באופן אישי לא נתקלתי בזה. רוזווד ורוזהיפ, סתם הצעתי לך עוד אופציה... תמיד שמחה לעזור לך, הילה

pumiki8

New member
../images/Emo13.gif לא יצא לי לשמוע על הבנזואין, למען האמת.

אקפוץ לשלוס מתישהו ואתחרע על הטסטרים שם, עכשיו אני סקרן לגבי הריח. השם שלו מזכיר לי משהו כימי, אז קשה לי לדמיין... אולי אצליח לגרור גם את אימא, והיא תהיה שפן הניסיונות של הקרם של עצמה. אתן לה להריח כמה אופציונליים, ובהתאם למה שהיא תאהב אדע מה לבנות... תמיד שמח לקבל עזרה!

איזה שרשור מרתק

רק נעלמתי ליום אחד וכבר אני מפספסת את כל העניינים המעניינים... אז ככה... דווקא יצא לי לערבב גרניום עם ילנג ילנג בתרכובת נוגדת חרדה (לבחור שסבל (בלשון עבר) מהתקפי חרדה תכופים במשך כמה שנים וכמובן שעבר לו...) והשילוב לא רע בכלל. אמנם היו עוד כמה שמנים בתרכובת (לבנדר, לבונה, סנדלווד וארז) שעשו יופי של עבודה, אבל הייתי חייבת להגיב על השילוב של גרניום וילנג ילנג... שאגב, יוצא לי המון להשתמש בו בקליניקה להרגעה של סטרס. יש לי תחושה שאם מוסיפים לילנג ולגרניום עשב לימון או משהו לימוני אחר, זה יצא שילוב מוצלח... שווה לנסות... לגבי הבנזואין- אני חולה על הריח שלו!! נכון שיש לו שם משהו "בנ-זואין" אבל הריח כל כך מתקתק ונעים! ודבר אחרון... גם אני אוהבת את התשובות שלך הילה... הפורום הזה בהחלט קיבל שדרוג רציני לאחרונה...
תמי

געגועים...../images/Emo140.gif

עכשיו אני חייבת לנסות לשלב אותם... גם אני מתה על הניחוח של הבנזואין וגם על התשובות המפורטות והרציניות שלך ! תודה על הקומפלימנטים, אגב, תבדקי את הדואר שלך בקרוב... לילה טוב

vik58

New member
חרדה

קראתי את מה שכתבת, אשמח אם תרשמי לי את התרכובת להתקפי חרדה. יש לי ילדה נערה שמדי פעם גם מקבלת התקפי חרדה. ואני מבינה שזה עוזר. תודה

vik58

New member
שלום הילה

האמת שהפניה שלי לא הייתה אליך,התכוונתי ל"תמימה האחת" היא כתבה שהיא מכינה תערובת שמנים לחרדה. אולם ראיתי את הכרטיס שלך ובעצם גם את יכולה לעזור לי. אם כן אודה לך

תערובת לחרדה

הי ויק, אינני נוהגת להכין תערובות צמחים / שמנים ללא אבחון מסודר. בייחוד כאשר מדובר בחרדה, צריך לפעול במשנה זהירות על מנת שלא לגרום נזק. באופן כללי, תוכלי לשים 10-15 טיפות שמן לבנדר במבער עם מים ולהניח אותו במקום מרכזי בבית. ללבנדר יכולת הרגעה נפלאה והוא גם מחטא. אני אוהבת לחשוב עליו גם כ"מחטא את האווירה" ולא רק ברמה החיידקית... אם התקפי החרדה מגיעים בעיקר בלילה ניתן לטפטף לבנדר טהור ישירות על הכרית - לא יותר מ-2 טיפות. השימוש בלבנדר נפוץ מאוד והוא בטוח לשימוש, אני חושבת שזו התחלה טובה. נסי לפנות לתמימה במסר אישי אם היא לא שמה לב לשאלתך. ערב נעים, הילה

vik58

New member
תערובת לחרדה

קראתי את מה שכתבת, אשמח אם תרשמי לי את התרכובת להתקפי חרדה. יש לי ילדה נערה שמדי פעם גם מקבלת התקפי חרדה. ואני מבינה שזה עוזר. תודה

היי פומיקי:)

נחמד שיש מי שיפנק את אמא:) מנסיוני שמן דקל אינו מתאים יחד עם חמאת שיאה כיוון ששניהם מאד מאד שומניים, אלא אם כן אתה רוצה ליצור משחה שומנית מאד... הייתי מוותרת או על החמאה או על הדקל(אם אתה שואל אותי הדקל פחות מתאים לטעמי) אובפליחה מעולה למטרה זו מזין מאד את העור, הייתי ממליצה להוסיף 2 טיפות של שמן גזר . במקום שמן אבוקדו שיש לו גם כן פן שומני למידי הייתי משנה לשמן נבט חיטה המגמיש את העור ועשיר בלי קשר בויטמין E. במקום רווזווד הייתי משתמשת דווקא בעשב לימון המרענן מאד. נר הלילה תמיד טוב להוסיף הוא מאד מזין, אבל משתמשים בו יותר בקרמים לפנים . :)

למעלה