התייעצות לגבי תאונה

SamiBT

New member
התייעצות לגבי תאונה

שלום חברים יקרים...
לפני יומיים עשיתי תאונה עם הקטנוע, עקפתי משמאל בכביש דו סיטרי והרכב שפגע בי פנה שמאלה ולא ראה אותי... למזלי יצאתי רק עם מכות יבשות ורגל נפוחה משטפי דם
למי שמכיר אז זה קרה ברחוב זרחין ברעננה, כביש דו סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון וקו מקווקו באמצע המאפשר עקיפה, שפקוק תמיד בשעות הערב (התאונה קרתה בשעה 18:10 בדרכי הביתה מהעבודה), אני עקפתי את הפקק במהירות של 30 קמ"ש בערך ופתאום יצא רכב מהפקק ופנה שמאלה לרחוב הנופר בלי לאותת וסביר להניח שגם בלי להסתכל במראה מפני שאם היה מסתכל היה רואה אותי...
אמבולנס פינה אותי מהמקום לבי"ח מאיר והקטנוע נגרר בלילה, לא הגיעה ניידת משטרה למקום ולכן היום אלך לתחנת משטרה ואדווח על התאונה.
לקטנוע נגרם נזק דיי גדול, כמעט כל הפלסטיקה מסביב ניזוקה והמזלג התעקם... ההגה ניתן לסיבוב רק עם הפעלת לא מעט כוח והגלגל הקידמי נדחף פנימה וחצי תפוס.
הנהג הפוגע טוען שהוא לא זוכר אם הוא אותת או לא לפני הפניה אבל בוודאות הסתכל במראה (לטענתו) ולא ראה אותי, לטענתו "אין לי מושג מאיפה הגעת..."
אז מה קורה במצב כזה בנוגע לנזק של הקטנוע שלי?
הנהג לא מודה שהוא אשם, לי אין מקיף... מן הסתם אני אתבע אותו על הנזק שלי ואני גם בטוח שהאשמה מותלת על נהג הרכב אבל אני חסר ניסיון במצבים שכאלה - באמת יש סיכוי שאפסיד בכזה מצב?

תודה רבה מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש כאן עקיפה בצומת

בכביש שיש בו נתיב אחד לכל כיוון.
ומשפט זה כמו צ'ולנט - את יודע מה אתה מכניס אבל אינך יודע מה יצא.....
עצתי - בטרם תגיש תביעת נזק רכוש נגד הנהג - המתן לראות מה המשטרה תעשה עם התיק, הגשת תביעה נגדך, ויותר מזה חיובך בעבירה - תרע מאד את סיכוייך לקבל פיצוי ואף יתכן שיוטל עלייך לפצות את בעל הרכב על נזקיו.

creth11

New member
תוספת הארות והבהרות

בתאונה לפי תיאורך יש 2 אשמים,
1- הנהג שלא בדק במראות היטב לפני פנייתו
2- הרוכב שעקף בצומת
לעניין פיצויי ניזקי רכוש כאשר מגיע למישפט כל צד יטען את טענותיו והשופט יחליט איך לחלק את כלל הנזק בין השניים על פניו הסיכוי הוכ לחלוקה חצי חצי אבל העוקץ כאן שהסכום המחולק הוא סך כל הנזק גם לרכב וגם לקטנוע, איני יודנ את גודל הנזק לרכב אבל אם עלותו תהיה גדולה מי של הקטנוע הרי הרוכב בחלוקה חצי חצי ישלם יותר מעלות הנזק לקטנוע.
לציין שטעות לא לעשות ביטוח צד ג גם כאשר אין ביטוח כולל קרי עלות נזק רכוש צד ג לקענוע יהיה נמוך ביותר יחסית לנזק ב תאונה לצד ג.
.גם לרכב שלא כדאי לעשות ביטוח כולל בגלל ערכו יחסית לעלות הביטוח עדיין כדאי לעשות צד ג בנוסף לחובה.
לשיקולך מאחר תוצאת מישפט היא בילתי צפויה ויתכן גם חלוקת נזק לרעתך ולא חצי חצי.
בהצלחה ורק רכיבות בטוחות
דו"ג הוא ללא אמצעי בטיחות כמו ברכב וכדאי מאוד לא לחפש אכיפה בכל מחיר ומקום מה גם שברכיבה רגועה ובטוחה תגיע מהר יותר מכל פחית אחרת

אופנוע עוקף שנפגע

בהנחה שהתאונה אינה בצומת, אזי האחריות העיקרית לתאונה תחשב של הנהג שפנה שמאלה ולא הבחין בל עוקף.
יחד עם זאת, יתכן שיקבע שלא הוכח שהוא פנה לפני שאתה יצאת לעקיפה.

למעלה