התייעצות לפני רכישת דירה

trhetrhe321

New member
אל תקשיב לכל הקשקשנים פה

מניסיון, אני גם הייתי בצומת דרכים בגיל יותר צעיר ממך (21), ואני החלטתי ללכת על קניית דירה חדשה על הנייר ב 1.8 מיליון, עברו 3 שנים והיום יש לי הון עצמי של חצי מיליון ש"ח בזכות הדירה והכנסה של 5,000 ש"ח משכר דירה. הכל עשיתי עם 100% מימון (500 אלף משכנתא על ההורים ועוד 1.2 מיליון על שמי.
ממליץ לך לבדוק כמה דברים לפני:
1) האם התשלום לקבלן צמוד למדד תשומות הבנייה, אם כן תנסה כמה שיותר להוריד אותו מזה.
2) כיום עדיף לך לדחות את התשלום משכנתא עד הכניסה לדירה מכיוון שהריביות במשכנתא הרבה יותר גבוהות ממדד תשומות הבנייה.
3) לקחת בחשבון שיש סיכוי שהקבלן יתעכב במסירת דירה (אצלי התעכב בשנה שלמה ושילם לי פיצויים במשך 9 חודשים)
4) להשאיר קצת כסף נזיל בצד (50-60 אלף) למס רכישה אם יהיה, תוספות ושינויים שתרצה לעשות בדירה, אגרות וכל מיני הוצאות לא מתוכננות.
&nbsp
וזהו, שיהיה המון בהצלחה ואל תפחד לעשות מהלכים כי מי שמפחד בסוף מפסיד.

elvinnox

New member
אל תפחד! רוץ לקנות את דירת החלומות שלך 5 חדרים

&nbsp
אל תקשיב לכל הקשקשנים פה, מה זה כבר 1M שח משכנתא, קטן עליך!
מקסימום תעשה עוד משמרת כפולה ותכסה את זה.
&nbsp
בטוח שגם תהיה מועסק ב-30 שנה הקרובות ברציפות, הרי יש לך קביעות בפאב השכונתי, וכל מי שלא קנה עד היום הפסיד על הנייר חצי מיליון שח בריביות ושכירות וכסף לפח.
&nbsp
בטוח שמה שהיה הוא מה שיהיה, אם לא תקנה היום, מחר כבר לא תוכל לקנות ותצטער על זה.
&nbsp

trhetrhe321

New member
נכון! אין לו מה לפחד! כל עוד זאת דירה להשקעה

ואם אישרו לו בבנק את המשכנתא הזאת, זה אומר שהוא מרוויח יפה. ומי אמר שהוא צריך להחזיק את הדירה עכשיו 30 שנה? הוא גם יכול לחכות שהמס שבח ייגמר (18 חודש), ולמכור ברווח+מה שהחזיר על המשכנתא ויהיה לו הון עצמי ראשוני יפה מאוד ביד. ואני מדבר מניסיון כי אני עשיתי בדיוק את אותו מהלך בגיל 21, משכנתא של 1.2 מיליון שקל על שמי, וברגע שייגמרו ה 18 חודש יישאר לי 500-550 אלף ש"ח ביד!!!! אז תפסיקו להפחיד סתם, כי אם הוא עושה את זה בצורה נכונה, נבונה ועם ליווי נכון אין שום דבר שימנע ממנו לעשות צעד כזה

elvinnox

New member
האם אדוני טוען שכל אחד יכול להרוויח 500 אלף שח ביד?

&nbsp
אם זה ככה, למה אתה לא קונה עוד דירות?
&nbsp

trhetrhe321

New member
מכיוון שאני ממונף במקסימום

אם הייתה לי אפשרות הייתי קונה עוד דירות. ולא! אני לא אומר שכל אחד יכול לעשות רווח כזה, אבל אם עושים את זה בחכמה, מוצאים את המיקום הנכון עם הפוטנציאל הנכון, תלושי משכורת גבוהים, הון עצמי ראשוני לקניית דירה, אז כן זה אפשרי.

aviv9921

New member
אני מאוד מכבד את התגובה והעזרה אבל

אני לא חושב שזה לעניין לזלזל בי או במה שאני עוסק ,כסף לא יהיה הבעיה שלי לעולם (תודה לאל)
אני פשוט בצומת דרכים במה כדאי או לא .
אגב את המשכנתא אני מתחיל לשלם רק בקבלת הדירה .

trhetrhe321

New member
תשלום משכנתא של 1.8 מיליון

משכנתא של ההורים 500 אלף ל-20 שנה 2,500 ש"ח
משכנתא שלי ל-30 שנה 4,700 ש"ח
&nbsp
סה"כ 7,200 ש"ח בחודש

aviv9921

New member
תודה לכל מי שהגיב לעניין ולשאלה בלבד

חשוב לי לציין שהמשכנתא תתחיל ברגע קבלת הדירה .
יש הסכם עם הקבלן שלא יהיה מדדי בניה.

השאיפה שלי היא למכור אחרי תקופה מסוימת ולהתקדם לדירה אחרת .

השאלה הגדולה זה על הנייר עם משכנתא יחסית גבוהה לגילי .
או יד 2 עם משכנתא נמוכה ולהישאר עם עודף ביד .

elvinnox

New member
תקנה עכשיו גם ככה המשכנתא תשולם רק עוד 3 שנים

ואז תמכור ב-2, תעשה 900K על הנייר.
&nbsp
אל תקשיב לכל החכמים פה, הדירה שתקנה היום תהיה שווה לפחות עוד חצי מיליון שח שתהיה מוכנה. עפולה התפתחה מאוד ואלפי הדירות של מחיר למשתכן רק יעלו את הערך של הדירה שלך.
&nbsp
עדיף דירה חדשה מקבלן שאתה יודע בוודאות שתעשה את המכה של חצי מיליון.
אם תוכל - תשעבד גם את הדירה של ההורים כדי לנסות לקבל מימון יותר גבוה
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

trhetrhe321

New member
הוא לא צחק הוא צודק במיליון אחוז

לקנות דירה על הניייר 99% שהיא תעלה יותר ברגע שהיא תהיה בנויה (במובן תלוי באזור ובהתפתחות של האזור).
היא לא תעלה בחצי מיליון, אבל אם תתחיל לשלם עוד 3 שנים את המשכנתא יש לך כל חודש לחסוך כסף+עליית הערך של הדירה (אמרת שאין לך הצמדה למדד תשומות הבנייה), תעשה את החישוב ותבדוק כמה יישאר לך ביד פחות או יותר עוד שלוש שנים במידה והדירה עולה ב-10%-15%
&nbsp
בהצלחה

למעלה